• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۵۸۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور

گلخانه‌ها به عنوان یکی از بستر‌ها و ظرفیت‌های تولید محصولات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی مردم فصل جدیدی را در دنیای کشاورزی پیشرفته و امروزی برای خود گشوده اند.

توسعه کشت گلخانه‌ای در کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما،  در زمان کنونی با توجه به خطر کمبود منابع آبی در کشور و اهمیت تامین امنیت غذایی مردم، توسعه گلخانه‌ها با ایجاد فضا و شرایط کاملا مطلوب برای رشد محصولات کشاورزی باکیفیت در محیط‌های قابل کنترل سهم بسزایی در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهره وری در استفاده از اراضی و نهاده‌های تولید و ایجاد اشتغال مولد و ارزآوری ایفا می‌کند.
افزایش تولید در واحد سطح و کیفیت محصول تولیدی با حداقل استفاده از سموم، بهره وری در مصرف آب، بازاریابی مناسب و تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز و حفظ بازار با تولید مداوم، استمرار کار و تولید محصول در تمام فصول سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مورد نیاز گیاه و ایجاد اشتغال پایدار و فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان و دانش آموختگان کشاورزی و استفاده از اوقات فراغت کشاورزان در فصل‌های پاییز و زمستان از مزیت‌های توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور محسوب می‌شود.

عوامل بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد کشت گلخانه‌ای نسبت به سایر روش‌ها در بخش کشاورزی ارجح است، زیرا در این نوع کشت با مصرف تنها یک دهم آب نسبت به روش کشاورزی سنتی، بازدهی تولید زیاد بوده ، در بستر کشت نسبت به روش سنتی ۱۰ برابر محصول بیشتری تولید می‌کند.

در کشت گلخانه‌ای به علت فضای کنترل شده و قابل تغییر، امکان کنترل عوامل نامساعد جوی، بیماری‌ها و آفات فصلی نسبت به فضای آزاد بیشتر بوده بنابراین از بین رفتن محصولات و سرمایه، کشاورزان و سرمایه گذاران را تهدید نمی‌کند، زیرا فضای کنترل شده موجب می‌شود نیاز به استفاده از سم کاهش یابد و محیط زیست نیز از تاثیرات مخرب سموم شیمیایی مورد استفاده در روش کشاورزی روباز و سنتی در امان بماند.

سطح گلخانه‌ها در کشور از هشت هزار هکتار به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافت
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت و نقش کشت گلخانه‌ای در تامین امنیت غذایی مردم و توجه ویژه دولت و این وزارتخانه به این نوع کشت، گفت: بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر تامین امنیت غذایی مردم، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان وزارت امنیت غذایی، رسالت تامین غذای ۸۵ میلیون ایرانی و تولید مازاد برمصرف برای پشتیبانی از چرخ صنعت، صنایع تبدیلی و حوزه تجارت و درآمدارزی برای کشور را دارد.

محمدمهدی برومند، با اشاره به تحریم‌های ظالمانه و فشار دشمنان ضد جمهوری اسلامی و قرار گرفتن در جنگ اقتصادی، افزود: با وجود هدف گذاری دشمن بر حوزه کشاورزی کشور، موفق شدیم میزان ۲۶ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در ابتدای انقلاب اسلامی را به بیش از ۱۳۲ میلیون تن تولید برسانیم.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور، اظهار کرد: در کشور حدود هشت هزار هکتار گلخانه به صورت سنتی و غیراقتصادی وجود داشت که اکنون سطح گلخانه‌ها به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافته است و با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولت تلاش می‌شود سیاست گذاری‌ها در این حوزه به سمت ایجاد گلخانه‌های بزرگ مقیاس هدایت شود.

معاون امور باغبانی گفت: توسعه گلخانه ها، محیط‌های کنترل شده و ایجاد سایبان باغات در سطح ۱۵۰ هزار هکتار در کشور برنامه ریزی و سیاست گذاری شده و بسته اجرایی آن را با نگاه تخصصی در تعامل با بخش‌های اجرایی بخش کشاورزی و تحقیقاتی آماده و در قالب برنامه هفتم به دولت تقدیم شده است.

برومند، با بیان اینکه کشور ما در ایجاد سازه‌ها و ایجاد گلخانه‌ها وابسته بود، ادامه داد: در زمان کنونی این دانش و تکنیک را می‌توانیم در اختیار کشور‌های دیگر قرار دهیم.

وی بر ایجاد گلخانه‌های تابع اقلیم و ارزان قیمت تاکید کرد و افزود: با نگاه به آمایش سرزمین چند قطب در کشور برای توسعه گلخانه‌ها از سواحل مکران تا حاشیه ارس تعیین شده و توسعه گلخانه‌ها تا چند ۱۰ هزار را در چند نقطه کشور عملیاتی می‌شود.

برداشت ۱.۸ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای توسعه بخش کشاورزی مصوب شد

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در حاشیه بازدید از نمایشگاه جهادکشاورزی در خصوص اهمیت تامین امنیت غذایی مردم، گفت: با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق برداشت ۱.۸ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای توسعه بخش کشاورزی مصوب شد.

برومند، با تاکید بر اینکه تخصیص این میزان پول به توسعه شتابان بخش کشاورزی کمک می‌کند، افزود: تخصیص این میزان پول با توجه به نیاز‌های فراوان این بخش و توسعه گلخانه‌ها به علت مزایای پرشمار تولید در محیط‌های کنترل شده و محدودیت‌های اقلیمی کشور ضروری است.

وی با اشاره به اینکه برای تولید سبزی و صیفی در کشور ۲۵ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود، یادآور شد: با انتقال تولید سبزی و صیفی به محیط‌های گلخانه ای، باید مصرف آب در این حوزه را به سه میلیارد مترمکعب کاهش داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از نماد علی ولی الله در میدان ۱۱ آبان دستگرد
اجرای ۵۰۰ برنامه ویژه ۱۳ آبان در مازندران
بررسی توسعه همکاری ها بین جغتای و جاجرم
لیگ برتر بسکتبال به هفته هشتم رسید
مرحله کشوری سی‌اُمین دوره کنگره قرآنی مدارس سمپاد برگزار می‌شود
قلع و قمع ۷ فقره ساخت وساز غیرمجاز در لردگان
پیگیری مشکلات کمبود نهاده‌های دامی
آگاه سازی خانواده های البرزی در طرح جوانی جمعیت
هیئت‌های مذهبی سنگر ایمان و مسئولیت اجتماعی هستند
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در هند با وزیر امور خارجه
اعلام برنامه دیدار‌های تیم‌های ملی هندبال زنان و مردان ایران در ریاض
اجرای پویش کاشی‌ حرم امام حسین (ع) با کمک خیران
رئیس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان معرفی شد
هشدار زرد هواشناسی در کرمان
دیدار‌های فشرده هیئت پارلمانی ایران در مسکو
تشریح برنامه های ایام فاطمیه در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید مشاور رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از منطقه دوم ندسا
قضاوت داور چهارمحال و بختیاری در مسابقات تیراندازی کشور
اولیانوف: آینده برنامه هسته‌ای ایران در اختیار تهران است
مشخص شدن رنگ پیراهن تیم ملی فوتسال ایران برای دیدار با مغرب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)