افزایش ۲۰ تا ۲۵درصدی قیمت مواد غذایی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت : محصولات غذایی در بازار فراوان است و هیچ کمبودی نداریم اما، نوسانات ارزی اخیر موجب افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمتها در بازار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مهندس رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفتگو با برنامه صبح و گفتگوی شبکه رادیویی گفتگو از افزایش ۲۰ تا ۲۵درصدی قیمت مواد غذایی خبر داد . متن این گفتگو به شرح ذیل است .
سئوال: از قیمت مواد غذایی به خصوص حبوبات چه خبر ؟
آقای کنگری: متأسفانه نوسانات ارزی اخیر موجب افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمتها در بازار شده اما بازار همچنان راکد است و استقبال چندانی از خرید و فروش نمیشود.
سئوال: یعنی اینکه به خاطر قیمت بالا توان خرید کم شده یا اینکه از درجه اولویت خارج شده است ؟
آقای کنگری: کلاً بخاطر تورمی که امسال داشتیم توان خرید مردم پائین آمده و سفره آنها کوچک شد ه است و با افزایش قیمت دلار، بازار به شدت در رکود به سر میبرد.مثلا قیمت نخود که دو ماه قبل ۳۹ هزار تومان بود الان به ۵۵ تا ۶۳ هزار تومان رسیده و لوبیا قرمزی که ۳۷ هزار تومان بود با قیمت ۵۵ هزار تومان به فروش میرسد. قیمت لوبیا چیتی هم ۶۸ هزار تومان شده است.این قیمتها، قیمتهای بنکداری است که به صورت عمده و ماشینی جابجا میشود و قیمتهای مصرف کننده ۵ تا ۶ هزار تومان بالاتر از این قیمتها خواهد بود.
سئوال: با این وضع چه آیندهای برای بازار پیش بینی میکنید؟ ما چطور میتوانیم بازار را تعدیل کنیم یا اینکه نه بحث تعدیل و بحث قیمت دستوری نیست، قیمت تمام شدهای است که بر اساس آن قیمت دارد عرضه میشود؟
آقای کنگری: قیمت بازار فقط بستگی به قیمت ارز دارد، اگر قیمت ارز ثبات پیدا کند قیمتها هم تثبیت میشوند و روال عادی را طی میکنند اما وقتی دلار نوسان پیدا میکند قیمتها به ویژه در حوزه محصولات غذایی نیز افزایش پیدا خواهند کرد. خوشبختانه محصولات غذایی به وفور در بازار است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.
سئوال: پس الان تنها مشکل مشکلی گرانی است و بفرمائید که اگر بخواهیم مستقیماً اشاره کنیم کدام قسمت را بیشتر صاحب اثر میدانید در این افزایش قیمت و رکودی که وجود دارد چه کسانی مقصر گرانی مواد غذایی هستند وارد کننده، عرضه کننده یا اینکه نوسانات قیمت ارز ؟
آقای کنگری: مقصر اصلی افزایش قیمت حبوبات نوسانات ارزی است ما با همان سود ۳ درصدِ در نظر گرفته شده فعالیت میکنیم و این افزایش قیمتها ضرر بسیار بزرگی به اصناف وارد میکند درصورتی که اگر قیمتها افزایش پیدا نکند ما هم راحت تر و با اعتماد بیشتر فعالیت میکنیم.
سئوال: در این حوزه چه میزانی از عرضهای که در بازار وجود دارد وارداتی و چه مقدارش تولید داخل است؟
آقای کنگری: در این زمینه اطلاعات دقیقی نداریم.
سئوال: حدودی بفرمایید میتوانیم بگوییم نصف بازار، مقدار قابل توجهی، کمتر از نصف بازار، چون الان این بحث ارز را که مطرح میکنید میخواهیم ببینیم در این حوزه وارد کنندگان دخیل هستند یا اینکه نه ما محصولات داخلی مان هم دارد بر اساس دلار نوسان پیدا میکند.
آقای کنگری: حدودی میتوانم عرض کنم ۶۰ درصد حبوبات بازار وارداتی هستند ۸۰ درصد عدس از روسیه و کانادا وارد کشورمان میشود که قیمت آن هیچ تغییری نداشته و از دو ماه اخیر که ۴۵ هزار تومان بوده خوشبختانه الان هم با قیمت ۴۵ هزار تومان عرضه میشود.
در خبر بالا هم که نرخ مواد غذایی ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته کدام خبر راست و کدام خبر بهتر بگویند دروغ است مگر تا به حال در دولت جدید کاهش تورم داشتیم فقط و فقط کاهش قدرت خرید مردم و اعتماد به دولت را داشتیم نه چیز دیگر