همایش بین المللی چشم انداز توسعه همکاری های علمی ایران و روسیه
همایش بین المللی چشم انداز همکاریهای علمی ایران و روسیه با حضور سفیران دو کشور در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید جلال الدین فرجی مدیر بین المللی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر اجرایی همایش بین المللی چشم انداز توسعه همکاری های علمی ایران و روسیه در برنامه روزنه رادیو گفتگو درباره این همایش گفتگو کرد.
سوال : بفرمائید توسعه همکاری های علمی ایران و روسیه ، همکاری های علمی چگونه تعریف می شود و در چه شاخص هایی است و جزئیاتش چه خواهد بود ؟
فرجی : در حوزه مباحث مربوط به عرصه بین المللی یکی از مواردی که ما باید به شدت به آن توجه کنیم چگونگی ارتباط و تعاملات بین المللی است یعنی این که ما چگونه می توانیم زمینه ها و فرصت هایی را فراهم کنیم که هم دانشگاه های ما نسبت به کشورهای دیگر آشنایی لازم را به دست بیاورندو هم کشورهای دیگر نسبت به دانشگاه ها ، ظرفیت های و پتانسیل های کشور ما اطلاعات لازم را به دست بیاورند ، در همین ارتباط ما زمینه ای را در دانشگاه علامه طباطبایی به وجود آوردیم که یک همایش در حوزه همکاری های علمی بین دو کشور ایران و روسیه شکل بگیرد و بتواند یک چشم انداز اولیه را برای تعاملات بالاتر و گسترش همکاری ها در سطح عالی آن فراهم کند و این کار با همت جمعی از سازمان ها و دانشگاه علامه در گام اول و در کنار آن وزارت علوم و وزارت علوم خارجه و سفارت ما در روسیه این مجموعه شکل گرفته است .
سوال : این نشست چند روز است و قرار است که منتج به چه اتفاقاتی شود ؟ صرفا رویکرد علمی است یا بعد می خواهید این علم را به اقتصاد هم نزدیک کنید ؟
فرجی : این نشست نیست یک همایش بین المللی است که پنل های مختلفی در آن تعریف شده و در دو روز این همایش برگزار می شود که از دیروز شروع شده و امروز هم ادامه خواهد داشت و به جمع بندی نهایی امروز خواهیم رسید . در این همایش در واقع به نوعی می شود گفت برای اولین بار است که یک جمع کلانی از مسئولین رده بالای حوزه های علمی و فعالیت های علمی و دانشگاهی و آکادمی کشور روسیه به صورت مشخص وارد کشور شدند و این جا در قالب پنل ها و برنامه هایی که چیده شده تعامل با دانشگاه های ایران و آن رویکردهای موجود دارند ورود پیدا می کنند و در این مباحث داریم بحث و بررسی می کنیم . ما در روز اول که دیروز بود یک نشست تقریبا 5-6 ساعته داشتیم که در این فضا ما در ابتدا یک پنل اولیه را داشتیم که در آن تعدادی از افراد ورود پیدا کردند و بعد از آن نمایشگاهی داشتیم که دانشگاه های مطرح روسیه در این نمایشگاه ها حضور داشتند و سعی کردند آن ظرفیت ها و توانمندی های خودشان را ارائه دهند و متقابلا از طرف کشور ما هم دانشگاه هایی وجود داشتند که بتوانند خودشان را و ظرفیت ها و توانمندی هایشان را ارائه دهند و از این طریق تعامل بینابین دانشگاه های این دو کشور صورت گرفت . جا دارد اشاره کنم که چه سطحی از مسئولین این دو کشور در این همایش حضور پیدا کردند ، برای این همایش من تعدادی را خدمتتان عرض می کنم ، ما 36 نفر از روسیه داشتیم که یک هیات بلندبالا است که معاون آژانس همکاری های علمی روسیه است ، معاون اجرایی یکی از بنیادهای قدر در روسیه است که در این حوزه دارند کار می کنند و رئیس مرکز مطالعات خاورشناسی روسیه است و مجموعه روسای چند دانشگاه است ، معاونین بین الملل دانشگاه های مختلف روسیه از جمله دانشگاه سن پیترزبورگ است و مجموعه این ها هستند که در کنار هم جمع شدند و در این همایش حضور پیدا کردند . دانشگاه های ایران هم دانشگاه علوم پزشکی تهران ، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خواجه نصیر، واحد الکترونیک دانشگاه آزاد حضور داشتند و مجموعه دیگر از دانشگاههایی که در این فضا حضور پیدا کردند و سعی کردند با هم تعاملات را گسترش دهند .
سوال : با این که دانشگاه علامه طباطبایی میزبان بود ولی این را انحصاری نکرد و سایر دانشگاه ها در کشور هم به نوعی در کنار دانشگاه شما حضور داشتند تا این اتفاق بین المللی بهتر رقم بخورد .
فرجی : در واقع هدف اصلی دانشگاه علامه هم همین بوده که این فضا به صورتی به وجود بیاید که بتواند همه دانشگاه های کشور ذینفع باشند و انشاالله در این مسیر بتوانیم گام های رو به جلویی برداریم در کنار بقیه دوستان.
پایان