اوج زیبایی طبیعت در آوج + فیلم
غارهای شگفت انگیز با قدمت چندهزار ساله در اعماق زمین، کوهستانهای رفیع و همیشه برف گیر، مناطق ییلاقی بکر و دل انگیز همراه با آبشارها و چشمههای آبگرم و آبسرد اوج زیباییهای طبیعت در آوج قزوین را برای گردشگران به تصویر میکشد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، شهرستان آوج در جنوب غربی استان قزوین و در همسایگی با استانهای همدان و زنجان قرار دارد، این منطقه کوهستانی سرزمین کمتر شناخته شدهای است که خیلی از گردشگران و علاقهمندان به تاریخ و طبیعت از وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی متنوع موجود در آن مطلع نیستند.
آوج با آثار متنوعی از جمله برجهای معروف دوگانه خرقان همراه با چشمههای آبگرم و آبسرد، آبشارها و مناظر بکر کوهستانی و با آب و هوای خنک و ییلاقی خود سرزمینی کم نظیر برای گردشگران به شمار میرود.
آب و هوای ییلاقی و خنک آوج در روزهای گرم سال میتواند پای بسیاری از مسافران بویژه از پایتخت را بدلیل نزدیکی به این دیار بکشاند.

آوج استعدادی نهفته در گردشگری ایران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین در خصوص جاذبههای آوج گفت: این منطقه با برخورداری از جاذبههای طبیعی بکر در مسیر شرق به غرب ایران قرار گرفته و دروازه ورود به استان قزوین از سمت غرب است.
محمد علی حضرتیها با بیان اینکه آوج بدلیل ارتفاع بالا از سطح دریا دارای مناطق ییلاقی و خوش و آب و هوایی است و استعدادی نهفته در گردشگری کشور به شمار میرود، افزود: از این منطقه باید به عنوان یکی از قطبهای گردشگری قزوین و حتی ایران نام برد که با برنامههای مناسب جهت معرفی این منطقه و جذب گردشگر در آن هموطنان نام آنرا در آینده بیشتر خواهند شنید.
لذت آبتنی در آبگرم آهکی خرقان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین از آبگرم معدنی خرقان به عنوان یکی از جاذبههای مهم گردشگری این منطقه نام برد و گفت: در حال حاضر این آبگرم توسط شرکتی در شهر آبگرم در حال بهره برداری و ارایه خدمات به گردشگران میباشد که البته در حال توسعه کار خود و ایجاد زیرساختهای رفاهی از جمله هتل و مجتمعهای جدید آبدرمانی است.
این مسئول با بیان اینکه شهر آبگرم آوج جزو مناطق نمونه گردشگری استان قزوین به شمار میرود، افزود: در حال حاضر چندین سرمایه گذار در حال ساخت هتل و مجتمعهای آبدرمانی در این شهر هستند.
وی با بیان اینکه آبگرم آوج میتواند سرعین دیگری در کشور باشد، اظهار داشت: در آیندهای نزدیک با هدایت سرمایه گذاران به این منطقه میتوان امیدوار بود از ظرفیتهای گردشگری آبگرم به خوبی برای جذب گردشگران استفاده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته در حال ایجاد زیرساختها و امکانات لازم برای جذب گردشگر به این شهرستان هستیم.
حضرتیها اظهار داشت: به دلیل وجود مناظر بکر و زیبا در اطراف آوج مرکز این شهرستان، شهرداری این شهر در پی احداث یک پل معلق است که میتواند پس از بهره برداری از جاذبههای مهم گردشگری این منطقه باشد.

غار تاریخی قلعه کرد مهیای بازدید گردشگران
وی از ساماندهی آبشار شاه دره و همچنین غار تاریخی قلعه کرد برای ایجاد شرایط مناسب جهت بازدید گردشگران خبر داد و گفت: کار محوطه سازی در این غار و امکان سنجی برای ایجاد تاسیسات گردشگری در این مکان در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: مطالعات باستان شناسی مربوط به این غار نیز همزمان با فعالیتهای یاد شده پیگیری میشود.
این مسئول گفت: برای واگذاری کاروانسرای تاریخی آوج به سرمایه گذار بخش خصوصی به منظور تبدیل این امکان به هتل و مجتمع پذیرایی سنتی نیز آمادگی لازم بوجود آمده است.

برجهای دوگانه خرقان، شاهکار معماری با آجر
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین از برجهای دوگانه خرقان به عنوان مهمترین آثار تاریخی در آوج نام برد و گفت: دور جدید مرمت این بناهای کم نظیر در کنار مرمت کاروانسرای شاه عباسی آغاز شده است.
وی اظهار داشت: برجهای آجری دوگانه خرقان از بناهای سلجوقی و آرامگاه دو تن از بزرگان این دوره است که باید آنرا از شاهکارهای معماری ایرانی مربوط به این دوران یاد کرد.
حضرتیها از پل اروان و امامزاده علاءالدین و منصور به عنوان دیگر جاذبههای گردشگری و بناهای تاریخ آوج نام برد و گفت: غارهای عباس آباد آبگرم نیز از دیگر مکانهای گردشگر پذیر در این منطقه به شمار میرود.
این مسئول گفت: برای تقویت گردشگری در آوج با چندین سرمایه گذار در حوزه ایجاد اقامتاگاههای بوم گردی مذاکره شده و در آینده نه چندان دور اتفاقات خوبی در این خصوص در سطح این شهرستان رقم خواهد خورد که به جذب گردشگران بیشتر منجر میشود.
آوج دارای ۳۰۰ اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده
فرماندار آوج نیز در خصوص ظرفیتهای گردشگری این شهرستان در گفتگو با ایرنا گفت: این منطقه با برخورداری از مناظر بکر و زیبای طبیعی همچون غارها، آبشارها و چشمههای آبگرم و آبسرد و همچنین ۳۰۰ اثر تاریخی سرزمینی منحصر به فرد برای جذب گردشگر به شمار میرود.
علی اکبر سلیمانی با بیان اینکه آوج به عنوان قطب گردشگری استان قزوین معرفی شده است، افزود: این منطقه همچنین در صورت ایجاد زیرساختهای رفاهی مناسب میتواند به یکی از مهمترین قطبهای گردشگری مرکز ایران تبدیل شود.
این مسئول گفت: برجهای دوگانه خرقان از آثار مربوط به دوره سلجوقی، غار قلعه کرد با سابقه چندین هزار ساله، چشمه علی ارتش آباد، چشمههای معدنی سلطان بلاغ، کاروانسرای شاه عباسی، آبشار شاه دره، غارهای عباس آباد، چشمههای آبسرد علی بلاغی و چشمه آبگرم خرقان و امامزاده علاء الدین و منصور با برخورداری از بقاع متبرکه تاریخی از جمله جاذبههای گردشگری این شهرستان به شمار میروند.
وی اظهار داشت: به تازگی دومین پل معلق بزرگ کشور بر روی آبشار شاه دره احداث شده و به زودی مورد بهره برداری قرار میگیرد که از آن باید به عنوان یکی از جاذبههای جدید گردشگری این شهرستان یاد کرد.
فرماندار آوج گفت: جاذبههای تاریخی و طبیعی این شهرستان کمتر معرفی و مورد توجه قرار گرفته، اما طی سالیان اخیر با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی میراث فرهنگی کارهای خوبی برای شناساندن ظرفیتهای گردشگری این منطقه به مردم کشور انجام شده که البته کافی نیست.
سلیمانی افزود: در راستای معرفی جاذبههای تاریخی و طبیعی آوج به گردشگران در نوروز امسال تورهای آوج گردی را برای مسافران فعال کرده ایم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر آماده سازی غار قلعه کرد که به لحاظ زیبایی چیزی از غار علیصدر همدان کم ندارد نیز در حال انجام و پیگیری است تا مهیای بازدید گردشگران شود.
فرماندار آوج گفت: مردمان خونگرم و میهمان نواز به همراه جاذبههای یاد شده و همچنین مناظر طبیعی بکر و باشکوه همراه با آب و هوای مطبوع و خنک در فصل گرما به همراه نزدیکی به تهران شرایط مساعدی را برای رونق گردشگری در این شهرستان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در پی تقویت زیرساختهای گردشگری در این شهرستان هستیم، اظهار داشت: در حال حاضر ساخت چندین هتل و مجموعه آبدرمانی در شهر آبگرم در دست اجرا و پیگیری است و در سطح روستاها نیز در حال جذب سرمایه گذار برای ایجاد اقامتگاههای بوم گردی هستیم.
سلیمانی همچنین گفت: آوج دارای روستاهای زیبایی از جمله کلنجین، منصور، پرسبانج، امامزاده علاء الدین، حصار، قهوج و شهید آباد است که میتوانند پذیرای گردشگران باشند.