پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ماه مبارک رمضان برای حفظ سلامت بدن ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر احمد اسماعیل زاده افزود: در ایام روزه داری، رعایت میانه روی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد توصیه میشود.
وی افزود: نوع غذا در وعده سحری برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، مهم است، زیرا این وعده غذایی با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی ایفا میکند.
اسماعیل زاده با بیان اینکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند. اظهار داشت: در وعده غذایی سحر بهتر است از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی، کم نمک، کم چرب و کم شیرین استفاده شود. همچنین مقدار مناسبی از سبزیهای مختلف (سبزی خوردن و سالاد) مصــرف شود، زیرا سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو جلوگیری میکنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس میشود.
وی ادامه داد: در وعده سحر، سبزیهایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری میکنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی مصرف شود.
اسماعیل زاده گفت: از سوی دیگر نوشیدنیهای خیلی شیرین مثل نوشابههای گازدار، شربتها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز میشوند بنابراین توصیه بر این است که این نوشیدنیها در وعده سحر مصرف نشوند. چای پررنگ میتواند موجب دفع آب بدن وکم آبی در طول روزه داری شود.
وی خاطرنشان کرد: غذاهای پر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای پرروغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و همچنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشوند که بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به طور کلی غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم برای وعده سحر میتواند مناسب باشد.