خیز انگلیس برای اسکان دائمی پناهجویان در پادگانها و کشتیهای متروکه
رسانهها در انگلیس اعلام کردند دولت قرار است تا چند هفته آینده جزئیات رویکرد جدیدش را اعلام کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، دولت انگلیس در ادامه طرحهای خود علیه پناهجویان قصد دارد آنان را به طور دائم در پادگانها و کشتی های متروکه اسکان دهد.
رسانه ها در انگلیس اعلام کردند دولت قرار است تا چند هفته آینده جزئیات رویکرد جدیدش را اعلام کند.
دولت انگلیس از هفته ها پیش در رسانه ها موج گسترده ای از تبلیغات درباره هزینه اسکان پناهجویان در میهمان سراها و هتل ها به راه انداخته است. به گفته شماری از نهادهای مدنی حامی حقوق مهاجران اکنون اشکار شده است که دولت با چه نیتی چنین تبلیغات گسترده ای را اغاز کرده بود تا افکار عمومی را برای اجرای این طرح خود آماده کند.
حزب حاکم محافظه کار انگلیس به ویژه از زمان بوریس جانسون نخست وزیر اسبق این کشور تاکنون چندین طرح از جمله انتقال پناهجویان به کشور افریقایی روندا را تا مرحله اجرا پیش برده است اما در پی شکایت به دادگاه حقوق بشر اروپا که انگلیس نیز عضو ان است و متعهد به اجرای احکام ان شده است با صدور حکمی مانع از اجرای ان شد.
اکنون دولت انگلیس قصد دارد موانع بر سر راه اجرای قوانین ضد مهاجرتی خود را از پیش رو بردارد.
دولت انگلیس هم اکنون نیز شماری از پناهجویان را در پادگانهای متروک نگهداری می کند اما به صورت موقت و اکنون در صدد اسکان دایمی انان در این پادگانها و پایگاههای نظامی است.
اخبار درز کرده از این اردوگاهها از وضعیت اسفبار انها در نبود یا کمبود نیازهای اولیه زندگی از جمله امکانات بهداشتی حکایت دارد.
دولت انگلیس در حالی در صدد اجرای سختگیرانه ترین قوانین علیه پناهجویان است که بنا بر اعلام وزارت کشور انگلیس در یک سال گذشته کمتر از پنجاه هزار پناهجو از ابراهه مانش وارد این کشور که دارای ششمین اقتصاد بزرگ دنیاست شده اند.
نهادهای مدنی با انتقاد از طرحهای ضد مهاجرتی دولت انگلیس می گویند : دولت در حالی طرحهای ضد مهاجرتی خود را تشدید می کند که اغلب اوارگان و پناهجویان حاصل لشکر کشی و به راه انداختن جنگ های انگلیس در کشورها از جمله در عراق و افغانستان هستند.
وضعیت پناهجویان و تصمیمات دولت ضد آنان بارها در این کشور خبرساز شده است از جمله اینکه در بهمن ماه گذشته نشریه آبزرور (Observer) به نقل از یک منبع مطلع در وزارت کشور انگلیس فاش کرد شمارزیادی از کودکان پناهجو از محل نگهداری شان در شهر برایتون با خودرو ربوده و ناپدیدشده اند، در پی فشار نهادهای حامی حقوق کودکان و پناهجویان و افکار عمومی برای روشن شدن ابعاد این واقعه و نگرانی از اینکه چه بر سر این کودکان امده برخی نمایندگان مجلس به ان واکنش نشان دادند.
کارولین لوکاس نماینده مجلس عوام انگلیس در این باره گفت :" این وحشتناک است. کودکان بی پناه را وزارت کشور در جاهایی اسکان داده و رها کرده که شمار قابل توجهی از آنان ناپدید شده اند. اصلا وزارت کشور می داند چه تعداد از این کودکان ربوده شده اند؟ چند کودک به دست باندهای تبهکار افتاده اند؟ کجاها زندگی می کنند ؟ چه بهره کشی هایی از انان می شود ؟ ناتوانی وزارت کشور در حفاظت از کودکان پناهجو ، شرم آور است ."
آماری که رابرت جنریک معاون وزیر کشور انگلیس ارائه کرد نشان داد فاجعه عمیق تر از ان چیزی است که افشا شده است.
رابرت جنریک در پاسخ به پرسشهای نمایندگان گفت : 440 کودک پناهنده که بدون همراه وارد این کشور شده بودند، گم شدند که 200 کودک پناهجو هنوز پیدا نشده اند.
وی افزود : این کودکان پس از انتقال به محل نگهداری پناهجویان ناپدید شدند.
همزمان با تشدید برنامه های ضد مهاجرتی دولت، گروههای راست افراطی و ضد مهاجران در انگلیس نیز به اقدامات خشونت بار علیه مهاجران دست می زنند که حمله به انان و اماکن محل اسکان شان از جمله انهاست.
مدتی پیش یک نژاد پرست انگلیسی با بمب اتش زا به یکی از اردوگاههای اوارگان در جنوب این کشور حمله کرد و گروهی دیگر قصد حمله به محل اسکان مهاجران را داشتند که با دخالت پلیس مواجه شدند و انان خودروی ون پلیس را به اتش کشیدند.
نهادهای مدافع حقوق مهاجران بارها از اینکه پناهجویان در فضاهای نامناسب و اردوگاهها و پادگانهای متروک ارتش و در فضایی که تراکم ان چند برابر ظرفیت ان است اسکان داده می شوند انتقاد کردند.
برخی از پناهجویان از جمله کودکان و زنان گفته اند مدت طولانی است که در اردوگاهها و در شرایطی شبیه زندان به سر می برند و به همین علت شماری از انان دست به خودکشی زده اند.
این در حالی است که به گفته رسانههای انگلیسی در سال گذشته به کمتر از ۱۰ درصد درخواست پناهجویان رسیدگی شده است و بقیه در بلاتکلیفی به سر میبرند.