نشست ویژه اقتصادی سال ۱۴۰۲
قرارگاه جهادی مهار تورم و رشد تولید در گیلان تشکیل میشود
استاندار گفت: تشکیل قرارگاه جهادی مهار تورم و رشد تولید در دستور کار قرار گیرد چرا که باید کار عملیاتی برای تحقق شعار سال انجام گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ دکتر اسد الله عباسی در نشست ویژه اقتصادی که عصر امروز با حضور مدیران دستگاههای اجرایی اقتصادی استان برگزار شد، با اشاره به شعار راهبردی سال جدید "مهار تورم، رشد تولید" و تاکیدات اثر بخش رئیس جمهور ، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک دهه اخیر به طور ویژه نسبت به مسایل اقتصادی و تولید و اشتغال تاکید داشته اند، این مهم برای همگان فصل الخطاب است و باید جلوه عملی فرمایشات معظم له در دولت سیزدهم برای مردم ملموس باشد.
استاندار گیلان گفت : اگر عمود خیمه تولیدکننده را بکشیم دیگر نمیتوان آن را احیا کرد پس همه باید برای ارتقای سطح تولید در کشور همت کنیم تا فرهنگ اشتغال و تولید و مصرف در جامعه نهادینه شود و جوانان از کار کردن هراسی نداشته باشند و در مسیر تولید گام بردارند و به پیشرفتهای شغلی برسند.
دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه فضای مناسبی برای صادرات در گیلان مهیاست، گفت: سال گذشته نزدیک به یک میلیارد دلار محصولات مختلف از استان صادر شد که میتوان با ایجاد زیرساختهای مناسب این رقم را تا مرز ۲ میلیارد دلار در سال افزایش داد.
وی با تاکید بر این موضوع که مهار تورم بدون رشد تولید میسر نیست عنوان کرد: ایجاد ارزش افزوده و مقرون به صرفه بودن تولید و حذف بروکراسیها امری مهم است که همه به ویژه بانکها باید به آن توجه کنند و ارائه تسهیلات و مجوزها تسهیل شود تا تولیدکننده احساس کند که همه ارگانها حامی وی هستند.
استاندار گفت: خصوصی سازی و مشارکت مردم هم در افزایش تولیدات بسیار مهم است از اینرو باید به بخش خصوصی فعال در استان کمک کرد و شرایط سرمایه گذاری را تا حد امکان تسهیل نمود تا سرمایهگذاران بیشتری ترغیب شوند در گیلان سرمایهگذاری کنند.
دکتر عباسی خاطرنشان کرد: البته در افزایش تولیدات باید از همه منابع، استعداد و پتانسیل موجود در بخشهای مختلف به خصوص بخش کشاورزی در استان استفاده کرد و باید مشخص شود که تولیدات سال گذشته چه میزان بوده و برای امسال چه میزان پیشبینی میشود.
استاندار با اشاره به ضرورت رفع وابستگی به دلار و پرهیز از خام فروشی تصریح کرد : ظرفیت شیلات و آبزی پروری افزایش یابد و
برخی از تولیدات شیلاتی که با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند را به صد در صد برسانید.
دکتر عباسی با تاکید بر توجه بیشتر به صنایع تبدیلی بیان کرد: باید زمینهایی که به صورت اراضی طبیعی در اختیار دیگران است از مردم اجاره شود و در اختیار کارخانجات سلولزی که وابستگی به صنعت چوب دارند قرار گیرد تا مسیر تولید آنها رونق گیرد.
وی با تاکید بر رقابت پذیری در بخش تولید، اضافه کرد: شهرکهای صنعتی مشکل دار تعیین تکلیف شوند و زمینهای صنعتی راکد که به اهداف مدنظر نرسیده اند از افراد نااهل بازپس گرفته شود و باید از تمام منابع و استعدادهای موجود در گیلان به خوبی استفاده کنیم.
استاندار با اشاره به اینکه تا پایان امسال باید میزان جهش تولید در گیلان مشخص شود و برای این منظور همه مدیران اجرایی موظف به ارائه گزارش کار و پیشرفت مجموعه خود هستند افزود: اگر صنعت فرسوده است به جای آن شرکتهای دانش بنیان فعال و جوانان وارد عرصه شوند.
دکتر عباسی با اشاره به نرخ بیکاری در گیلان گفت: نرخ بیکاری استان ۶ و ۷ دهم درصد است که در مقایسه با نرخ کشور یک و نیم درصد کمتر است.
دکتر عباسی به سهم گیلان در بخش اشتغال اشاره و اظهار کرد: باید ۳۲ هزار شغل در سالجاری در گیلان ایجاد شود که سهم هر بخش باید مشخص شود و از سوی دیگر باید آمار اشتغال که ثبت سامانه است به مردم اطلاع رسانی شود.
وی با تاکید بر اینکه هر ۳ ماه باید میزان رشد در حوزههای مختلف بررسی و پایش شود گفت: همه دستگاهها موظفند تورم را مهار کنند و باید مقرراتی که موجب تشدید تورم را میشود بررسی و اعلام کنند.
استاندار با اشاره به ورود مسافران نوروزی به گیلان با بیان اینکه مصرف آرد در گیلان به دلیل حضور مسافران چند برابر است، گفت: با برنامه ریزی و مدیریت این کمبود را جبران میکنیم و مشاهده صفهای طولانی در نانواییها به دلیل حضور مسافران نوروزی و تقارن با ماه مبارک رمضان امری طبیعی است.
دکتر عباسی از همه مدیران دستگاههای اجرایی متولی حوزه اقتصادی خواست تا علمکرد خود را به خوبی برای مردم تبیین کنند تا ضمن امیدآفرینی و بیان واقعیتها، گزارش کار دولت به مردم برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مهار تورم و رشد تولید ارائه شده و از اقدام دشمنان برای ایجاد ناامیدی در جامعه پیشگیری شود.