• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۹۹۸۳
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۹
اقتصادی

حذف بن سازه‌های قدیمی خودرو؛ امسال

رئیس گروه فناوری و نوآوری دفتر صنایع خودروی وزارت صمت گفت: امسال این وزراتخانه تولید بن سازه‌های قدیمی خودرو را متوقف می‌کند.

آقای ابوالفضل خلخالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صداوسیما با اشاره به برنامه‌های وزارت صمت در جهت افزایش ایمنی خودرو‌های داخلی، گفت: وزارت صمت بنا دارد تا در جهت ایمنی خودرو‌های داخلی، تولید محصولات با بن سازه‌هایی که ایمنی بالاتری دارند را افزایش دهد و در مقابل تولید محصولات با بن سازه‌هایی را که ایمنی پایین تری دارند متوقف کند.

وی گفت: به تدریج بن سازه‌های قدیمی از رده خارج می‌شود و بن سازه‌های جدید جایگزین آن‌ها خواهد شد.

بر اساس این گزارش؛ کارشناسان خودرو می‌گویند برای تغییر پلتفرم (بن سازه) خودرو‌های داخلی نیاز است با دانشگاه‌ها ارتباط برقرار کنیم تا به محصول جدیدی دست پیدا کنیم.

آقای مصطفی پهلوانی یکی از کارشناسان صنعت خودرو می‌گوید: پلتفرم یا بن سازه (فناوری‌ها و شاخصه‌های از پیش تعیین شده برای ساخت خودرو) هر چه بهتر طراحی شود ماندگاری بیشتری دارد؛ اصولا بن سازه خودرو طول عمر مشخصی ندارد و ممکن است یک خودروساز ۳ تا ۵ سال یکبار بن سازه خودرو را دستخوش تغییر کند، به طور نمونه محصول تویوتا کرولا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ پنج مرتبه شاهد تغییرات بوده است که بعضاً زیر مجموعه‌های بن سازه‌ای این محصول نیز دچار تغییرات اساسی شده است.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: اکنون در داخل کشور بن سازه X ۲۰۰ را داریم که برگرفته از بن سازه پراید و ریو است که اولین محصول پراید از شرکت کیا کره جنوبی برای دهه ۸۰ بوده است؛ بسیاری از خودرو‌های دیگری که در کشور داریم برگرفته از بن سازه محصولات قدیمی دیگر کشورهاست. به طور نمونه طراحی پژو ۲۰۶ قدیمی است، یا پژو ۴۰۵ خودرویی متعلق به دهه ۸۰ است که می‌توان سمند را فیس لیفتی از این محصول به شمار آورد و دنا هم بر روی همان بن سازه اجرا شده است و آپشن‌های متفاوتی دارد.

پهلوانی در خصوص اینکه بن سازه (پلتفرم) شامل چه مواردی می‌شود، افزود: مجموعه‌ای از سیستم ها، زیرسیستم‌ها و قطعاتی که به طور مشترک در یک خانواده محصول استفاده می‌شود (سازه ای، قوای محرکه، سیستم‌های دینامیکی، الکترونیک و برق) پلتفرم را تشکیل می‌دهند؛ به عنوان نمونه قسمت‌های زیرین سازه خودرو و همچنین سیستم تعلیق، ترمز و فرمان که جلوی چشم نیست بخشی از پلتفرم مکانیکی خودرو را تشکیل می‌دهند.

به گفته این کارشناس صنعت خودرو، برای تغییر پلتفرم (بن سازه) خودرو‌های داخلی نیاز است با دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و مراکز نوآوری ارتباط برقرار کنیم تا به محصولی با طراحی مناسب دست پیدا کنیم؛ اکنون بسیاری از طراحی‌ها قدیمی بوده و بن سازه بسیاری از خودرو‌ها مانند تیبا و سمند منسوخ شده و نیاز است طراحی جدیدی انجام شود. طراحی یک محصول در جهان حدود دو تا سه سال طول می‌کشد، اما در ایران این زمان بیشتر است به طوری که در مورد خودرو تیبا حدود ۱۰ سال بوده است.

آقای عبدالله توکلی لاهیجانی، مدیر کل صنایع خودرویی وزارت صمت هم می‌گوید: پایداری جریان تولید و توسعه بن سازه جدید در خودروسازان مورد توجه قرار گرفته و بر این اساس توسعه بن سازه خودروی اقتصادی انجام شد.

گزارش مکتوب از خانم فائزه شعبانی اصل؛ خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود زمین، اصلی‌ترین مانع تولید و تأمین مسکن در کشور است
موافقت شورای اسلامی شهر اهواز با استعفای شهردار
معاون رییس جمهور: دولت در رفع محرومیت از مناطق مختلف در میدان عمل است
لزوم تزریق روحیه امید و خودباوری در جامعه
واگذاری ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی آذربایجان‌غربی برای احداث نیروگاه خورشیدی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۱ آبان ۱۴۰۴
برگزاری انتخابات دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی
ورزشی‌های بیست و یکم آبان ماه در استان سمنان
نقش محوری مرز‌های ایران و آذربایجان‌غربی درحمل و نقل و ترانزیت کالا
واگذاری ۴ هکتار زمین به مشمولان جوانی جمعیت در مازندران
تغییر زمان و تعیین مکان دیدار داماش گیلان در ایستگاه دوازدهم
نجات ۳ گردشگر گمشده در منطقه درفک رودبار پس از ۷۲ ساعت
۲۱ آبان و یادی از نیمای ادبیات ایران
نشان نقره به کاراته کای قمی رسید
یادی از شهدای تیپ ۳۶ انصارالمهدی
دو خطه شدن راه آهن زنجان در مسیر پایانی
تشییع احمد بالدی جوان اهوازی در روستای مدینات
برگزاری سومین دوره انتخابات نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)