• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۲۰۳۸۵
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

استفاده از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه ناباروری و جوانی جمعیت در استان گیلان

رئیس جهاددانشگاهی خواستار استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی سلامت محور این نهاد شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی و هیئت همراه در حاشیه سفر به استان گیلان در دیدار با دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با بیان اینکه جهاددانشگاهی انجام کار‌های بر زمین مانده را در دستور کار دارد، گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون کار‌های بزرگی توسط جهاد دانشگاهی انجام شده است.استفاده از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه ناباروری و جوانی جمعیت در استان گیلان

وی با بیان اینکه زمانی کشور در دانشگاه‌ها مشکل داشت، جهاددانشگاهی مأموریت مدیریت دانشگاه در استان‌ها را بر عهده گرفت، افزود: امروز نیز نیاز به فناوری داریم و جهاددانشگاهی آماده نقش آفرینی در عرصه‌های فناورانه است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به گردشگرپذیر بود استان گیلان، بر لزوم تبدیل تهدید حجم بالای گردشگران به فرصت تأکید کرد و گفت: اگرچه ورود حجم زیادی از گردشگران به گیلان با مسائلی همراه است، اما خداوند موهبت میزبانی از خلق را به این استان عطا کرده و قطعا در آن خیر وجود دارد.
دکتر مسلمی نائینی به اقدامات این نهاد در حوزه درمان ناباروری و جوانی جمعیت اشاره کرد و با بیان اینکه جهاددانشگاهی با هیچ نهاد و دستگاهی رقابت نمی‌کند، گفت: در حوزه بهداشت و درمان، وزارت بهداشت را مسئول سلامت کشور می‌دانیم و آمادگی داریم تا از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی سلامت محور جهاددانشگاهی در عرصه‌های مختلف بهره برداری شود.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت پژوهشکده سرطان معتمد، کار اصلی آن را پیشگیری در حوزه سرطان دانست و متذکر شد: امروز مردم از بحث‌های پزشکی و سلامت محور استقبال می‌کنند از این رو باید در حوزه درمان، پیش درمان و پیشگیری از سرطان، سبک زندگی و تغذیه سالم را به مردم اطلاع رسانی کنیم.

* مقدمات راه اندازی مرکز غربالگری و پیشگیری از سرطان در استان فراهم شده است

آقای حمیدرضا مسکنی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان نیز، از جهاد دانشگاهی به عنوان شبکه‌ای از پژوهشکده و پژوهشگاه‌ها یاد کرد و گفت: می‌توانیم از ظرفیت پژوهشکده معتمد و پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی برای درمان ناباروری، طب سالمندی و درمان و پیشگیری از سرطان در گیلان استفاده کنیم.
وی با تأکید بر لزوم راه اندازی مرکز رادیوتراپی جهاددانشگاهی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان، افزود: به دنبال راه اندازی مرکز جامع سلامت در حوزه سالمندی نیز هستیم که کمک دانشگاه علوم پزشکی را می‌طلبد.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه مقدمات راه اندازی مرکز غربالگری و پیشگیری از سرطان در استان فراهم شده است، ادامه داد: جهاد دانشگاهی با جدیت سلامت و درمان را پیگیری می‌کند.

* استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی در زمینه جوانی جمعیت 

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست، با اشاره به بار سنگین گردشگری بر نظام بهداشت و درمان استان، عنوان کرد: شیوع بیماری‌های غیر واگیر همچون انواع سرطان ها، رشد منفی جمعیت و افزایش سالمندی از جمله معضلات گیلان در حوزه سلامت است.
وی سالمندی را مترادف با فشار خون و دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی و... دانست و اضافه کرد: متأسفانه با رشد منفی جمعیت مواجه هستیم که به ابرچالش گیلان تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از فعالیت دو مرکز درمان ناباروری دولتی در استان خبر داد و خواستار استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی در زمینه جوانی جمعیت شد و افزود: باید از ظرفیت جهاددانشگاهی همچون رویان برای درمان ناباروری استفاده کنیم.
دکتر آشوبی، با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در حوزه درمان ناباروری و جلوگیری از سقط جنین، بیان کرد: پیشنهاد می‌کنیم که هر مادر خانه دار دارای یک فرزند به مدت پنج سال بیمه شود و حقوق کارگری بگیرد؛ مادران دارای دو فرزند ۱۰ سال و مادران دارای سه فرزند نیز ۱۵ سال بیمه شوند و مادران دارای چهار فرزند نیز بازنشستگی دریافت کنند، زیرا اگر امروز چند هزار میلیارد هزینه کنیم، از هزینه‌های هزاران میلیاردی در آینده جلوگیری می‌کند.
وی جهاد امروز را رشد جمعیت دانست و اضافه کرد: استان گیلان پنج سال فرصت دارد از سیاهچاله جمعیتی خارج شود؛ در غیر این صورت قوم گیلک تا ۵۰ سال آینده منقرض می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)