• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۰۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۳
فارس » اجتماعی

امضای تفاهم‌نامه بهره‌وری ۷ دانشگاه معین در کشور

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با بیان اینکه طرح دانشگاه معین در کمیته بهره‌وری تدوین شده است، از امضای تفاهم‌نامه بهره‌وری ۷ دانشگاه معین در کشور خبر داد.

امضای تفاهم‌نامه بهره‌وری ۷ دانشگاه معین در کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،میرسامان پیشوایی در شورای اداری استان فارس با اشاره به اینکه فارس با داشتن فرهنگ و تمدن غنی الگوی خوب برای بهره‌وری کشور است، افزود: کمترین استفاده از فرهنگ غنی کشور در بهره‌وری از مشکلات امروزه ما است.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران، سیاست‌های کلی برنامه هفتم ابلاغ شده را مورد توجه قرار داد و گفت: اولویت و هدف اصلی برنامه هفتم تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی با تاکید بر بهره‌وری کل عوامل تولید نظیر منابع انسانی، فنائوری سرمایه و مدیریت است.
وی افزود: در هر سازمان، عوامل تولید در اختیار مدیران است و در سازمان ملی بهره‌وری پیگیری افزایش بهره‌وری را وظیفه شرعی و قانونی می‌دانیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه رشد اقتصادی راهبردی بوده و دارای اهمیت و فوریت است، تاکید کرد: افزایش رشد اقتصادی با مقایسه تولید ناخالص داخلی و سال گذشته سنجیده می‌شود که رشد اقتصاد کشور از دو روش امکان‌پذیر است.
پیشوایی یکی از روش‌های اقتصادی را افزایش سرمایه و نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: به این روش نهاده محور می‌گویند که اکنون باتوجه به دلایل مختلف در کشور دچار محدودیت منابع هستیم از این رو تحقق رشد اقتصادی برای شریط فعلی کشور از طریق روش نهاده امکان پذیر نیست؛ بنابراین با استفاده از روش و تدابیر رشد مبتنی بر بهره‌وری پویایی و رشد اقتصاد را رقم بزنیم.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با بیان اینکه هدف از اقتصاد دانش بنیان ارتقای بهره‌وری است، اضافه کرد: کشور‌های دنیا با پیشرفت بهره‌وری دانش بنیان با یکدیگر رقابت می‌کنند و در برنامه ششم توسعه ایران بنا داشتیم که ۲.۸ رشد اقتصادی کشور از بهره‌وری تامین کنیم، اما دهه ۹۰ تلخ‌ترین دهه اقتصادی کشور بود و از آن هدف تنها ۰.۴ درصد رشد مبتنی بر بهره‌وری داشتیم.
وی روند نزولی و یا ثابت شاخص عوامل تولید در دهه ۹۰ را مورد توجه قرار داد و گفت: اکنون در دو سال اول دولت سیزدهم متوسط رشد بهره‌وری ۳.۶ درصد بوده است و در ۳ ماهه اول امسال از ۷ درصد رشد اقتصادی ۴ درصد از طریق بهره‌وری بوده که نشان از تاثیر عملکرد مطلوب مدیران برای آزاد کردن ظرفیت‌های معطل مانده در دوره‌های گذشته است، البته در سال‌های آینده تکرار این رشد بهره‌وری سخت‌تر خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در سال‌های ثبات یا نزولی اقتصادی کشور، رقبای ایران در آسیا سالی متوسط ۲ درصد رشد مبتنی بر بهره‌وری داشتند که در دهه ۹۰ ما از رشد بهره‌وری محروم بودیم بنابراین روحیه جهادی مدیران باید باعث جبران کمبود‌ها باشد.
پیشوایی با بیان اینکه اگر نتوانیم در حوزه اقتصادی و رفاه تحول جدی ایجاد کنیم باعث سواستفاده دشمنان خواهد شد، تصریح کرد: اکنون حوزه اقتصادی در سر لیست اهداف دشمنان است بنابراین بزرگترین خدمت ما تقویت و تحقق رشد اقتصادی از طریق بهره‌وری است.

پیشوایی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد بودجه کشور صرف نیروی انسانی و هزینه‌های جاری می‌شود، یادآور شد: شاهد نبود توجه به سرمایه گذاری در مدیریت بودجه‌ها هستیم و حداقل انتظار این است که ۴۰ تا ۵۰ درصد بودجه کشور در سرمایه گذاری صرف شود.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران تاکید کرد: امکان اصلاح وضعیت موجود، وجود دارد و با تدبیر مدیران این موضوع امکان پذیر است، زیرا بهره‌وری گنج پنهان برای جامعه بوده و در حوزه‌های مختلف، اندازه چند برابر بودجه کشور گنج داریم، اما برای استفاده از آن‌ها باید تدبیر و نوآوری را به کار گرفت.
وی ساختار نظام حکمرانی کشور را یکی از اشکالات بزرگ پیش رو دانست و بیان کرد: اختیارات در کشور توزیع و خرد شده است که در این موضوع به طولانی شدن فرآیند‌ها بر می‌خوریم که به طور مثال متوسط زمان برای اخذ تصمیم تا عقد قرارداد نفتی ۵ سال است.
پیشوایی به وظایف استان‌ها در خصوص بهره‌وری اشاره کرد و گفت: همه استان‌ها کمیته بهره‌وری با ریاست استاندار را باید تشکیل دهند که تعدادی از معاونان و مدیران کل عضو آن هستند از این رو اولین انتظار فعال بودن کمیته‌های استانی و سپس تدوین نظام نامه بهره‌وری استان با تعیین حوزه اولویت دار و مشکلات استان است.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با تاکید بر اینکه در نظام نامه بهره‌وری استان تمرکز بر ۳ شاخص خواهد بود، بیان کرد: برای هر شاخص ۳ اقدام کلیدی انجام خواهد شد که به صورت فصلی یک بار، وضعیت استان را پایش می‌کنیم.

وی ادامه داد: استان فارس پس از یزد به عنوان دومین استان کشور امسال وارد چرخه تفاهم نامه بهره‌وری می‌شود که انتظار داریم با تکرار چرخه نظام نامه بهره‌وری استانی، مسائل فارس مرتفع شود.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران اضافه کرد: تفاهم نامه بهره‌وری با حضور ۷ دانشگاه معین در کشور امضا شده است تا دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مشارکت داشته باشند همچنین یک کارگروه را در سطح نهاد ریاست جمهوری برای بهره‌وری تشکیل دادیم تا بتوانیم مشکلات بین بخشی استان‌ها را حل کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معاون اول رئیس‌جمهور درگذشت محمد قمی، نماینده ادوار مجلس را تسلیت گفت
افتتاح مرکز مشاوره خانواده مهر در ماسال
بازارچه مرزی میرجاوه، ظرفیتی برای تبادل کالا
صدرنشینی شهروند آمل و صعود به مرحله حذفی لیگ برتر بسکتبال با ویلچر
صنعت بازی یک فرصت ملی است
اعلام ساعت شروع به کار ادارات در ماه مبارک رمضان
لیگ برتر فوتبال / پرسپولیس - خیبر
سقوط خودرو به داخل کانال آب، مصدومیت راننده را رقم زد
بی‌احتیاطی شکارچیان، عامل احتمالی آتش‌سوزی جنگل‌های سوادکوه شمالی
سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیارد ریالی برای ارتقای خدمات درمانی در بیمارستان افشار
هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال؛ برتری خانگی فجر سپاسی مقابل شمس آذر
برپایی جشنواره فروش فوق العاده با عنوان نمایشگاهی به وسعت ایران در گیلان
مسجد مامن دل‌ها و سرچشمه‌ی ایثار
بدون تعارف با سید مجید بنی فاطمه مداح اهل بیت (ع)
بهره برداری از ۹ طرح اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
­هفته ۲۲ لیگ برتر فوتبال؛ تقسیم امتیاز‌ها بین آلومینیوم و پیکان
پیروزی فجر سپاسی مقابل شمس آذر در دیدار خانگی
رونمایی از آثار جدید در حوزه تاریخ انقلاب در جهرم
برگزاری دومین رویداد مشاعره ویژه دانش آموزان مدارس تیزهوشان در یاسوج
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تاکایچی به چین هشدار داد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
افتتاح ۱۶ طرح عمرانی در مشهد
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
از سرزمین چین (۱۰)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)