• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۳۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵
فارس » اقتصادی

انتخاب کراس اور خط ۲ به‌عنوان یکی از ۳ پروژه برتر دنیا

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز گفت: پروژه کراس اور خط ۲ قطار شهری این کلان‌شهر به انتخاب انجمن بین‌المللی تونل و فضا‌های زیرزمینی (ITA) در بخش پروژه‌های با هزینه کل کمتر از ۵۰ میلیون یورو در رقابت با ۵۴ پروژه از سراسر دنیا  به‌عنوان یکی از ۳ پروژه برتر این رقابت در سال ۲۰۲۳ میلادی معرفی شد.

انتخاب کراس اور خط ۲ به‌عنوان یکی از ۳ پروژه برتر دنیابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،امیر یقطین به پیچیدگی‌های قابل‌توجه طراحی و اجرایی این پروژه اشاره کرد و گفت: پروژه کراس اور خط ۲ قطار شهری شیراز به همراه پروژه‌هایی از کشور‌های چین و کانادا به‌عنوان یکی از ۳ پروژه برتر انتخاب‌شده است.
او گفت: پروژه کراس اور خط ۲ قطار شهری این کلان‌شهر به انتخاب انجمن بین‌المللی تونل و فضا‌های زیرزمینی (ITA) در بخش پروژه‌های با هزینه کل کمتر از ۵۰ میلیون یورو در رقابت با ۵۴ پروژه از سراسر دنیا توسط هیئت‌داوران به‌عنوان یکی از ۳ پروژه برتر این رقابت در سال ۲۰۲۳ میلادی معرفی شد.
رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه پروژه مربوط به ساخت تونل لینک و کراس‌اور خط ۲ مترو شیراز است، اضافه کرد: هدف از ساخت این سازه ایجاد امکان ارتباط مابین خطوط یک و ۲ قطار شهری شیراز است.
یقطین در خصوص مخاطرات پروژه کراس اور خط ۲ قطار شهری شیراز، افزود: مجاورت با ساختمان‌های آسیب‌پذیر و با عمر بیش از ۵۰ سال، عبور از زیر خیابان‌های با تردد بالا، وجود خاک‌ریزشی در تاج تونل، وجود آب در بخشی از مقطع حفاری و وجود تونل TBM ساخته‌شده از مخاطرات این پروژه به شمار می‌روند.
این مقام مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل ریلی بیان کرد: بحرانی‌ترین بخش این سازه دارای عرض ۲۸ متر و ارتفاع ۱۲ متر بوده که در عمق ۲۹ متری سطح زمین‌ساخته شده است.
او با تأکید بر اینکه مجموعه فن‌های استفاده‌شده در طراحی و اجرا موردتوجه هیئت‌داوران انجمن بین‌المللی تونل قرارگرفته است، گفت: به دنبال این اتفاق مهم تجارب موجود در این پروژه در سطح بین‌المللی معرفی‌شده و امید است از این درس‌آموخته‌ها جهت ارتقای صنعت حفاری زیرزمینی در سراسر جهان استفاده شود.
یقطین اتکا به توانمندی مهندسی داخل کشور و همت مهندسان جوان ایرانی در تمامی مراحل طراحی و اجرای این پروژه را از ویژگی‌های مهم آن دانست و اضافه کرد: در این پروژه حدود ۴۰ هزار مترمکعب خاک‌برداری، ۱۸ هزار مترمکعب بتن‌ریزی و ۴ هزار تن آرماتوربندی صورت گرفته است.

هزینه عمرانی ساخت کراس اور و تونل لینک ارتباطی بین خطوط یک و ۲ مترو شیراز به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان و مدت‌زمان احداث پروژه در حدود ۳ سال بوده است.
در جلسه‌ای که به میزبانی انجمن تونل ایران در تهران برگزار شد، از رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز به‌واسطه ساخت این پروژه منحصربه‌فرد تقدیر به عمل آمد.
هیات داوران انجمن بین‌المللی تونل متشکل از ۱۸ نفر از ۱۶ کشور است و اهدا جوایز و انتخاب پروژه برتر سال در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ (۳ آذر ماه ۱۴۰۲) در شهر بمبئی هند برگزار خواهد شد.
انجمن بین‌المللی تونل و فضا‌های زیرزمینی (ITA) یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی بوده که در سال ۱۹۷۴ تأسیس‌شده است. این اتحادیه در حال حاضر دارای ۷۸ کشور عضو بوده و هدف از تأسیس آن تشویق به استفاده از زیرزمین برای بهره‌مندی عمومی، محیط‌زیست و توسعه پایدار است.
همچنین، این سازمان پیشرفت‌ها در برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت، نگهداری و ایمنی تونل‌ها و فضای زیرزمینی را ترویج می‌کند.
این انجمن بین‌المللی از سال ۲۰۱۵ با رویکرد یافتن و ارزش نهادن به دستاورد‌های قابل‌توجه در زمینه احداث تونل و صنعت زیرزمینی نسبت به برگزاری مسابقه‌ای جهت انتخاب پروژه‌های برتر هرسال میلادی از بین پروژه‌های شاخص اجراشده در سراسر جهان اقدام کرده است.

این رویداد همچنین به نمایش گذاشتن پروژه‌های جسورانه زیرزمینی در سراسر جهان و همچنین آخرین نوآوری‌ها، فن‌ها و روش‌ها در زمینه احداث تونل را هدف‌گذاری کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سپاه ستون استوار امنیت و آرامش کشور است
الزام همه دستگاههای اجرایی به رعایت دستورالعمل‌های پدافندی
تقویت پدافند زیستی با محوریت کنترل آلودگی‌های صنعتی و بیماری‌های نوپدید
افزایش جریمه توقف کامیون‌های سنگین درمعابر شهر یزد تا ۲۵۰ هزار تومان
آسفالت بخشی از محور سخت گذر کفمه اندیکا
رونمایی پوستر یازدهمین جشنواره سراسری موسیقی بیت و حیران در سردشت
خدمات رایگان تشخیص و درمان هپاتیت در قم
بهره‌برداری از مدرسه خیّرساز «راه ایمان» در بندرعباس
۱۲۰ ثانیه از خبر‌های ۱۰ آبان قم
روایت دردناک مدیر بیمارستان التحریر از وضعیت پیکر شهدای غزه
دو نفر دیگر در ارتباط با سرقت از لوور بازداشت شدند
رایزنی برای تشکیل اتحادیه کاراته کشور‌های حاشیه دریای خزر در روسیه
راهیابی دانش آموز بوکانی به مسابقات جهانی مهارت شانگهای
گلایه از آلودگی زیست محیطی تهران
شهرستان ورامین به ۲۷ مدرسه جدید نیاز دارد
تاب‌آوری استان اردبیل در شرایط بحرانی ارتقا پیدا می‌کند
درمانگاه سرپایی بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود افتتاح شد
کشف ۱۷ هزار لیتر سوخت قاچاق در اهواز 
محاصره ۱۷۷ هزار سودانی در شهری سوخته
اختلال در شبکه ارتباطی شرق مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)