• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۲۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۳
صفحه نخست » عمومی

روحانی خطاب به اوغلو : بحران سوریه راه حل نظامی ندارد

رییس ‌جمهور در دیدار «احمد داود اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه ضمن تاکید بر گسترش همکاریهای اقتصادی، از برنامه‌ریزی برای ارتقای سطح مبادلات دو کشور استقبال کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، آقای روحانی با اشاره به اینکه توافق نامه ژنو میان ایران با 1+5 موانع پیش روی توسعه روابط ایران با کشورهای دیگر را مرتفع کرده است، گفت: تهران و آنکارا باید حجم روابط تجاری خود را در سال 2014 به سطح قابل قبول برسانند. 
رییس‌جمهور زمینه سازی برای توسعه بیش از پیش همکاریها در حوزه های اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی را یک ضرورت برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی از توسعه گردشگری که موجب استحکام روابط دو دولت و دو ملت می شود، استقبال می کند و خواستار همکاری در پروژه های مشترک در بخش‌های مختلف از جمله در زمینه انرژی و پتروشیمی است. 
دکتر روحانی در زمینه تحولات منطقه ای از مبارزه با «تروریسم و افراط گرایی»، تلاش برای «حفظ تمامیت ارضی و وحدت» در کشورهای منطقه و حفظ «ثبات و امنیت» آن به عنوان اهداف مشترک ایران و ترکیه یاد کرد و خواستار همکاری جدی دو کشور در این زمینه ها شد. 
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ایران و ترکیه باید مروج نگاه رحمانی اسلام در دنیای کنونی باشند، از تفسیر خشونت باری که برخی، از اسلام ارایه می دهند ابراز تاسف کرد.
رییس‌جمهور وظیفه انسانی و اسلامی همه کشورهای منطقه را مبارزه با ظلم و مهار تجاوزگری دانست و گفت: امروز رژیم صهیونیستی با زیرپاگذاشتن قوانین بین‌المللی، از یک سو به کشورهای منطقه تجاوز می کند و از سوی دیگر به مردم فلسطین ظلم می‌کند. 
دکتر روحانی دیدگاه های ایران و ترکیه در خصوص وضعیت کنونی سوریه را در برخی زمینه ها بخصوص کمک به آوارگان این کشور، مشترک ارزیابی کرد و گفت: هر دو کشور پیرامون متوقف شدن جنگ داخلی، بازگشت آوارگان، برقراری امنیت، اخراج تروریست ها و روند حل و فصل صلح آمیز مشکلات سوریه اشتراک نظر دارند. 
وی تاکید کرد: مساله سوریه راه حل نظامی ندارد و باید با مذاکرات جدی میان معارضین و دولت سوریه، بحرانِ این کشور از بن بست خارج شود. 
«احمد داوداوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از توافق امضا شده میان ایران با 1+5 در خصوص موضوع هسته ای، خاطر نشان کرد: این رخداد موجب توسعه روابط ایران با همه کشورهای دنیا بوبژه کشورهای همسایه خواهد شد .
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به استقبال فراوان رییس جمهور، نخست وزیر و سایر مقامات ارشد کشورش برای میزبانی از رییس جمهور جدید ایران، روابط تهران- آنکارا را در دنیا کم نظیر خواند و گفت: ایران و ترکیه با وجود همه تحریم ها در ده سال گذشته روابط اقتصادی خود را به بالاترین سطح ممکن رسانده اند.
وی گفت: سخنرانی رییس جمهوری ایران در مراسم افتتاحیه وزرای خارجه اکو، چارچوب مشخصی برای توسعه روابط میان اعضا ترسیم کرده است. 
داوداوغلو با تاکید بر اینکه روابط دو کشور براساس همبستگی و صداقت بنا شده و به هیچ عامل دیگری گره نخورده است، از آمادگی همه جانبه کشورش برای ارتقای مناسبات در همه زمینه‌ها با ایران خبر داد.
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه سفر های مقامات دو کشور افق جدیدی در حوزه های ارتباطات ، حمل و نقل، انرژی و تجارت خواهد گشود، گفت: توسعه راه آهن اسلام آباد- تهران- آنکارا و استانبول می تواند مسیر ارتباطی بین اروپا و آسیا را تسهیل کند. 
وی همچنین همکاری دو کشور برای حل مشکلات منطقه ای را ضروری برشمرد و بر حضور ایران در نشست ژنو 2 که میان معارضین سوری و دولت این کشور برگزار می شود، تأکید کرد. 
داوداوغلو دیدگاه های ایران و ترکیه در مبارزه با ترور و افراط گرایی را یکسان خواند و اظهار داشت کشورش مداخله خارجی در سوریه را به نفع منطقه نمی داند.
رییس جمهور همچنین در دیدار «ضرار احمد عثمانی» سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان، تاکید کرد: امنیت منطقه تنها با همکاری کشورهای منطقه تأمین می شود.
قای حسن روحانی، با تأکید بر اینکه حضور نیروهای خارجی منجر به ایجاد ثبات و آرامش در منطقه نخواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با حضور نیروهای خارجی در افغانستان و منطقه مخالف است و تأکید دارد امنیت افغانستان چه در مقابله با تهاجم خارجی و چه در برخورد با نیروهای تروریستی داخلی می ‌بایست بدون حضور هیچ نیروی خارجی و صرفاً از سوی خود مردم افغانستان تامین شود.
وی گفت: این خواست تمامی مردم منطقه است که بیگانگان از سرزمین‌های اسلامی خارج شوند و امور مردم را به دست خودشان بسپارند.
رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به روابط مستحکم و تنگاتنگ تهران- کابل اشاره کرد و گفت: دولت و ملت ایران همواره به دیده احترام و تکریم به مردم افغانستان نگریسته‌اند، بطوریکه در 35 سال گذشته پذیرای میلیونها آواره افغان بوده و امکانات خود در بخش‌های مختلف را در اختیار آنها قرار داده اند.
رییس‌جمهور ضمن درخواست از دولت افغانستان برای اتخاذ روش‌ها و سیاست های موثر در مبارزه با کشت مواد مخدر و همکاری‌های مشترک در خصوص مسایل زیست محیطی ابراز امیدواری کرد: با کمک دو کشور مشکلات ناشی از خشکسالی مرتفع شود.
سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دستاورد ایران در توافق با کشورهای 1+5 درباره موضوع هسته ای ، گزارشی از آخرین تحولات کشورش بویژه نشست لویی جرگه ارایه کرد.
وی ضمن ابراز قدردانی از اقدامات دولت و ملت ایران در پذیرایی از چند میلیون مهاجر افغان، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر را ستود و گفت: مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر نیازمند همکاری های بین المللی است و براساس آمار بین المللی ایران در این موضوع پیشتاز بوده است.
سرپرست وزارت خارجه افغانستان همچنین خواستار توسعه روابط تجاری دو کشور از طریق فعال شدن امکانات حمل و نقل دریایی، ریلی و جاده ای دو کشور شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)