• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۰۸۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹
آذربایجان غربی » اقتصادی
رییس اداره تالابهای استان:

بارش‌ها سبب آبگیری تالاب‌های آذربایجان‌غربی به صورت مطلوب شد

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های آذربایجان‌غربی از تامین ۸۰ میلیون مترمکعب از حق آبه تالاب های استان خبر داد.

بارش‌ها سبب آبگیری تالاب‌های آذربایجان‌غربی به صورت مطلوب شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،لیدا شجاعی فر افزود: میزان حقابه مطالعه شده برای تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه (۱۰ تالاب) ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که در مجموع ۸۰ میلیون مترمکعب از حق آبه تالاب‌های استان با پیگیری‌های این اداره کل توسط شرکت آب منطقه‌ای و از طریق رودخانه‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تأمین شده است. 

وی با اشاره به تاثیر بارش‌ها در بهبود وضعیت تالاب‌های استان گفت: بارش‌های صورت گرفته در زمستان سال گذشته باعث رهاسازی به موقع حقآبه زیست محیطی برای تالاب‌های استان و وقوع کمترین تعارض منافع با جوامع محلی و کشاورزان شد که این امر سبب شد آبگیری تمامی تالاب‌های استان به صورت بهینه و مطلوب باشد. 

شجاعی فر ادامه داد: بارش‌های اخیر نیز باعث شد روند آبگیری تا به امروز همچنان ادامه داشته باشد و لذا انتظار می‌رود روند تبخیر آب از سطح تالاب‌های استان و کاهش تراز در فصل گرما با سرعت کمتری باشد و حتی برخی از این تالاب‌ها که به دلیل تغییرات اقلیمی به تالاب‌های فصلی تبدیل شده بودند با آبگیری بسیار خوب امسال در فصل تابستان تنش کمتری را از نظر کم آبی و خشکی متحمل شوند.

وی با اشاره به وجود ۴۰ تالاب در استان افزود: ۴ سایت از سایت‌های کنوانسیون رامسر در کشور (در قالب ۶ تالاب) شامل تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی بابا علی، تالاب‌های درگه سنگی، شورگل و یادگارلو (سه تالاب در قالب یک سایت)، تالاب کانی برازان در این استان واقع شده‌اند. همچنین از عناوین بین المللی دیگر می‌توان به ذخیره گاه زیست کره و همچنین منطقه مهم زیستی پرندگان برای تالاب دریاچه ارومیه اشاره کرد.

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های استان با اشاره به آبگیری تالاب‌های استان نیز گفت: تالاب درگه سنگی (شهرستان نقده) از ۲۰ آذر ماه سال گذشته در حال آبگیری است و نزدیک به ۱۰۰ درصد تالاب پر آب است. هم اکنون نیز به جهت جبران تبخیر تابستانه تا زمانی که رودخانه گدار آورد داشته باشد این تالاب از طریق دریچه‌های احداث شده آبگیری می‌شود. 

وی ادامه داد: تالاب آق قلعه (شهرستان نقده) از ۱۰ دی ماه در حال آبگیری است و تا پایان اسفند به طور کامل آبگیری شده است و هم اکنون نیز از طریق دریچه سد حسنلو آب به سمت تالاب هدایت می‌شود. 

شجاعی فر گفت: تالاب طالقان (شهرستان نقده) از ۲۰ دی آبگیری شده است و تا پایان اسفند به صورت ۱۰۰ درصد آبگیری شده است و هم اکنون در وضعیت مطلوبی است. 

رئیس اداره حفاظت و احیای تالاب‌های آذربایجان‌غربی با بیان اینکه تالاب سولدوز (شهرستان نقده) در حال آبگیری و به صورت مستمر در حال ابگیری می‌باشد و در پر آب‌ترین حالت است، گفت: تالاب قره گل (شهرستان بوکان) از ۵ دی ماه به دلیل پر آب شدن سیمینه در حال آبگیری است و این آبگیری تا پر آب شدن تالاب ادامه خواهد داشت. هم اکنون وضیت تالاب در حالت مطلوب و بیش از ۹۰ درصد عرصه تالاب آبگیری شده است. 

وی با بیان اینکه تالاب کانی برازان (شهرستان مهاباد) در وضعیت بسیار مطلوب می‌باشد و علاوه بر آبگیری تالاب از جهت اخذ حق ابه تالاب بارش‌های بهاره نیز تأثیر مطلوبی بر تالاب داشته است، اظهار کرد: تالاب قوپی باباعلی (شهرستان مهاباد) از اسفند ماه سال گذشته در حال آبگیری است و بیش از ۸۰ درصد پهنه آبی تالاب آبگیری شده است. 

شجاعی فر خاطرنشان کرد: سایر تالاب‌های استان از جمله تالاب‌های حوضه آبریز رود ارس در شمال استان نیز به سبب بارش‌های خوب اخیر وضعیت بسیار مطلوبی دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعطای بیش از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات دامپروری در نیشابور
از هنرمند توان‌خواه مهریزی برگزیده جشنواره تئاتر مریوان تجلیل شد
فعالیت سامانه بارشی جدید در مازندران از امروز بعدازظهر
امدادگران هلال‌احمر مرد ۵۴ ساله را در ارتفاعات چخماخلو نجات دادند
عرضه محصولات دانش بنیان در دو نمایشگاه فناورانه
آغاز ثبت سفارش تک‌جلدی کتاب‌های درسی
مسکن و سختی کار پرستاران در اولویت برنامه‌های دولت است
‍ ۳۶۰ دانش آموز در «طرح نوخوانها» عضو کتابخانه پستی نیشابور
اعزام حاجیان عمره با ۹ کاروان
روند بررسی طرح‌ها یا لوایحی که بیش از ۶ جلسه زمان می‌برند
سراب شهرک و بابارشانی سردترین نقطه کردستان
تامین زمین هزارو ۴۸۵ کلاس درس در اردبیل
معامله ۳۰۶ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
استکبار ستیزی نماد مقاومت ایرانیها مقابل دشمنان
رقابت بیش از ۷۷۰۰ نامزد انتخاباتی برای کرسی‌های مجلس عراق
تکمیل طرح‌های راه‌سازی شمال سیستان و بلوچستان نیازمند اعتبارات
تشکیل نخستین شورای مشورتی کتاب کشور در کاشمر
برنامه‌های امروز رادیو فرهنگ برای شنوندگان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
دستگیری پنج اراذل و اوباش متواری و تحت تعقیب در زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
دیدار لاریجانی با خانواده‌ شهید حاج رمضان
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)