پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از افزایش ۲۳ درصدی جوجه ریزی، سال گذشته در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، امیرحسین نقی پور با بیان اینکه نظارتهای بهداشتی دامپزشکی از زمان جوجه ریزی در واحدهای پرورشی آغاز میشود و تا عرضه محصول در بازارهای مصرف ادامه دارد، گفت: با وجود افزایش ۲۳ درصدی جوجه ریزی در سال گذشته شاهد کاهش حدود ۲۰ درصدی بیماریهای طیور نسبت به سال ۱۴۰۲ بودیم.
او افزود: بیش از ۴۳ میلیون قطعه جوجه ریزی انواع طیور با نظارت دامپزشکی در مرغداریهای صنعتی استان در سال گذشته انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش ۲۳ درصدی داشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان تأکید کرد: تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی استان اعم از مزارع پرورش مرغ اجداد، مادر، تخمگذار، پولت تخمگذار، نیمچه گوشتی و پرورش بوقلمون دارای مسوول فنی_بهداشتی بوده و بر فعالیت بهداشتی این واحدها توسط مسوولان فنی و کارشناسان ادارات دامپزشکی استان نظارت میشود.
نقی پور گفت: تمامی واحدهای پرورشی شهرستان پس از اخذ تاییدیههای لازم از اتحادیه تعاونی مرغداران و مسوول فنی و بهداشتی واحد، نسبت به درخواست صدور مجوز جوجه ریزی از ادارات دامپزشکی شهرستان اقدام کرده و پس از تایید اداره دامپزشکی نسبت به انجام جوجه ریزی و آغاز فعالیت واحد در دوره پرورشی جدید اقدام میکنند.
او با اشاره به اجرای طرح ملی واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی و روستایی در سطح استان افزود: در این طرح مقدار بیش از ۲ میلیون دُز واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت و سایر واکسنهای طیور برای واکسیناسیون تمامی طیور بومی استان توسط اداره کل دامپزشکی بصورت رایگان طی ۲ مرحله واکسیناسیون آشامیدنی انجام شده است.
این مسئول افزود: همچنین در سال گذشته حدود ۲۰۴ میلیون دُز واکسن برای واکسیناسیون گلههای پرورش طیور صنعتی در استان علیه بیماریهای مانند آنفلوآنزا، برونشیت، نیوکاسل و گامبورو استفاده شده که نشان دهنده رشد ۱۷ درصدی افزایش استفاده از واکسن در واحدهای صنعتی در سال گذشته است.