• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۱۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

دفاع‌مقدس، گفتمان زنده هویت ایرانی‌اسلامی است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تاکید کرد: دفاع‌مقدس، صرفاً یک رخداد نظامی نیست، بلکه لوح زنده‌ای از تاریخ، فرهنگ، معرفت و انسان‌سازی است.

دفاع‌مقدس، گفتمان زنده هویت ایرانی‌اسلامی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدرضا صالحی‌ امیری امروز در نشست مشترک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت : امام خمینی (ره) نسلی را تربیت کرد که با اخلاص، ایمان و معرفت، راه صدساله را یک‌شبه پیمودند و الگویی از هویت ایرانی‌اسلامی را به جهان ارائه دادند.

وی افزود : دفاع مقدس، صرفاً یک جنگ هشت‌ساله نبود؛ بلکه صحنه‌ای حماسی از احیای هویت ایرانی‌اسلامی در برابر نظام سلطه بود. این دوران، تجلی‌گاه عالی‌ترین ارزش‌های الهی، انسانی و تمدنی ملت ایران است.

وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر نقش راهبردی امام خمینی (ره) در شکل‌گیری این گفتمان تاریخی گفت : امام (ره)، نسلی را پرورش داد که نه‌ تنها از خاک میهن دفاع کردند، بلکه از حقیقت، ایمان، عزت و آرمان‌های والای انسانی صیانت کردند و با ایثار و شهادت، تاریخ را به حقیقت پیوند زدند.

وی افزود: در دل بیابان‌های سوزان جنوب و ارتفاعات سرد غرب، انسان‌هایی تربیت شدند که نامشان در تاریخ ماندگار است. این نسل، تجلی بی‌بدیل معرفت، معنویت، ایثار و استقامت بود؛ نسلی که تکرار آن در هیچ دوره‌ای ممکن نیست.

صالحی‌امیری با بیان اینکه دفاع مقدس، یک شیفت گفتمانی بود گفت : در بسیاری از جنگ‌های معاصر، حتی پس از پیروزی، حس تعالی روحی و معرفت‌گرایی پدید نمی‌آید. اما در دفاع مقدس، ما شاهد آمیختگی عقلانیت، ایمان و آرمان بودیم. اگر این شیفت گفتمانی در بستر رهبری امام (ره) اتفاق نمی‌افتاد، استمرار انقلاب اسلامی با بحران هویتی مواجه می‌شد.

وی تأکید کرد: آنچه در جنگ به‌دست آمد، صرفاً حفاظت از مرز‌های سرزمینی نبود، بلکه تربیت نسلی بود که به جای زیست فردی، به شهادت در راه آرمان‌های الهی رسید. جنگ، دانشگاهی بود برای پرورش انسان‌هایی که سبک زندگی‌شان بر مدار ایمان، اخلاق و انسان‌سازی شکل گرفت.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به سوم خرداد ، سالروز آزادسازی خرمشهر  گفت : فتح خرمشهر فقط بازپس‌گیری یک شهر نبود؛ بلکه بازآفرینی روح ملی و تثبیت عزت تاریخی ملت ایران بود. این واقعه، نماد اراده ملی ، ایمان راسخ و پیروزی حقیقت بر ساز و کار‌های مادی قدرت است.

صالحی امیری افزود :  ثبت و معرفی آثار دفاع مقدس، صرفاً بزرگداشت گذشته نیست؛ بلکه ترسیم مسیری روشن برای آینده است. این آثار، حامل پیام‌هایی‌اند که نسل‌های آینده را در برابر تردید، تحریف و تزلزل، مصون می‌دارند. اینها نه اسناد تاریخ، بلکه منشور‌های حیات‌اند؛ از خاک برخاسته و تا افلاک امتداد یافته‌اند.

وی گفت : موزه دفاع مقدس، سکوی گفتمان‌سازی میان نسل‌هاست؛ جایی برای روایت حقیقت، نه صرفاً نمایش. مخاطب در این فضا با حقیقت زنده‌ای مواجه می‌شود که به او در شناخت خویش، سرزمینش و ارزش‌هایش کمک می‌کند.

صالحی‌امیری با تأکید بر رسالت تمدنی وزارت میراث‌فرهنگی در این عرصه افزود: نقش ما صرفاً اجرایی نیست؛ ما وظیفه داریم آثار دفاع مقدس را نه‌ تنها به‌مثابه اشیای تاریخی، بلکه به‌ عنوان اسناد زنده فرهنگی، هنری و تمدنی، ثبت، حفظ و به جهان معرفی کنیم. این آثار، چراغی برای آینده‌اند و صیانت از آنها، صیانت از حقیقت و هویت ملی ماست.

وی همچنین با اشاره به ضرورت بازتولید مفاهیم دفاع مقدس با زبان نسل جدید گفت : یکی از دلایل شکاف نسلی امروز ، ناتوانی در انتقال زنده مفاهیم دفاع مقدس است. ما باید از ابزار‌های نوین مانند هوش مصنوعی، رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی برای بازنمایی سبک زندگی، معرفت و روح آن دوران بهره ببریم؛ تا دفاع مقدس نه در قاب خاطره، بلکه در افق آینده بازآفرینی شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت نام عمره مفرده آذرماه امسال در ۲ کاروان از گیلان
احتمال آبگرفتگی، رعد و برق و ریزش سنگ در جاده‌های کوهستانی
شهادت و زخمی شدن ۷ لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی
کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در گناباد
جشنواره نان ومحصولات لبنی در سیرجان
تقویم روز و اوقات شرعی یازدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
هشدار جدی دادستان سوادکوه شمالی به دهیاران و متخلفان ساخت‌وساز
ساخت آثار هنری با ضایعات مسی
تدوین و اجرای سند اعتلای بسیج در کشور
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و گرمسار
سقوط و مرگ کوهنورد در قله دماوند
حذف تیم فوتبال پالایش نفت بندرعباس از جام حذفی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آبان ۱۴۰۴)
تصرف اراضی ملی از سوی سودجویان در اشنویه
طیب و حاج اسماعیل؛ از میدان خراسان تا میدان شهادت
بند عبدل آباد بجنورد، چشم انتظار باران
کاهش دما و بارندگی در نوار شمالی کشور
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)