• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۴۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اسلامی: بودجه اتمی منوط به بهره‌وری این صنعت شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: رویکرد نوین در تخصیص بودجه و حسابرسی عملیاتی در سال جاری آغاز شده تا بهره‌وری به‌صورت دقیق در صنعت هسته‌ای، نهادینه‌سازی و قابل اندازه‌گیری باشد.

اسلامی: بودجه اتمی منوط به بهره‌وری این صنعت شد
 
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در دهمین جلسه کمیته بهره‌وری سازمان انرژی اتمی که با حضور رئیس سازمان ملی بهره‌وری برگزار شد، اظهار کرد: موضوع بهره‌وری به‌عنوان یک شاخص اساسی و راهبردی در سازمان انرژی اتمی ایران به‌صورت جدی دنبال می‌شود.
 
محمد اسلامی تصریح کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران، تمامی مؤلفه‌های مدیریتی از جمله موضوعات سیاسی، فناوری، حقوقی، امنیتی و تهدیدات خارجی در کنار یکدیگر قرار دارند و سازمان با همه این مسائل به‌طور هم‌زمان مواجه است.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به رونمایی از سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۱، گفت: از آن زمان، حرکت توسعه‌ای صنعت هسته‌ای بر اساس این سند برنامه‌محور آغاز شد و اهداف راهبردی آن از نظر کمی و کیفی، قابل اندازه‌گیری هستند.
 
محمد اسلامی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ شاهد افزایش گستره فعالیت‌ها در سرفصل‌های گوناگون فناوری هسته‌ای بودیم و با همه این اوصاف، توجه به شاخص‌های بهره‌وری برای ما بسیار حائز اهمیت است و در اولویت قرار دارد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ با زیاندهی در شرکت‌های زیرمجموعه مواجه بودیم؛ با وجود دشواری‌های مسیر، توانستیم از این مرحله عبور کرده و بهره‌وری را به‌صورت ملموس در سازمان نهادینه کنیم. بخشی از واحد‌های سازمان، ماهیتی پژوهشی داشتند که در حال تبدیل به واحد‌های صنعتی هستند، امری که طبیعتاً با تغییر در نیروی انسانی و الزامات جدید همراه بود.
 
محمد اسلامی با تاکید بر اهمیت فناوری هسته‌ای، اظهار کرد: فناوری هسته‌ای یک فناوری اثرگذار و پیشران بوده و کلید پیشرفت توسعه علمی است. اثر این فناوری در تمامی بخش‌ها قابل مشاهده است و ما در سند جامع راهبردی سازمان به همه جنبه‌ها توجه کرده‌ایم.
 
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع تولید برق هسته‌ای اظهار کرد: حدود ۲۰ سال است که مقام معظم رهبری بر تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای تاکید داشته‌اند که ما به دنبال تحقق این امر هستیم. نیروگاه اتمی بوشهر در ۱۰ سال گذشته، ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده و موجب صرفه‌جویی معادل ۱۱۰ میلیون بشکه نفت شده است، در حالی که قیمت تمام‌شده ساخت آن حدود یک میلیارد یورو بوده است.
 
محمد اسلامی با اشاره به برگزاری اجلاس‌های کاپ ۲۸ و ۲۹ (نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد) افزود: در این اجلاس بر تشکیل بانک کربن تاکید شد و کشور‌ها سپرده‌گذاری کربن را یک مسؤولیت جهانی دانستند.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه از آغاز طرح تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای خبر داد و گفت: این پروژه عظیم عملاً کلید خورده و شرکت‌های مجری نیز به‌صورت پروژه‌ای تشکیل شده‌اند تا با حمایت‌های دولتی، کار را پیش ببرند.
 
محمد اسلامی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌سازی ۵۰۰ هزار تنی در زمینه پرتودهی محصولات کشاورزی، گفت: سالانه حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود. با کمک پرتودهی، میزان ضایعات کاهش یافته و کالا‌های صادراتی نیز دیگر مرجوع نمی‌شوند که این موضوع تأثیر مستقیمی بر اقتصاد خانوار دارد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان این نشست از آغاز حسابرسی و بودجه‌ریزی عملیاتی در سال‌جاری خبر داد و تاکید کرد: رویکرد نوین در تخصیص بودجه و حسابرسی عملیاتی در سال جاری آغاز شده تا بهره‌وری به‌صورت دقیق در صنعت هسته‌ای، نهادینه‌سازی و قابل اندازه‌گیری باشد.
 
ابلاغ دستورالعمل بهره‌وری بر اساس ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم توسعه
 
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این نشست اظهار کرد: چهار مؤلفه اصلی حوزه بهره‌وری شامل کیفیت، کارایی، اثربخشی و کاهش هزینه‌هاست. با توجه به الزامات و قوانین بالادستی بر ما تکلیف شده است که در زمینه افزایش بهره‌‎وری بر این چهار مؤلفه توجه جدی داشته باشیم.
 
نعمت الله ترکی افزود: با همکاری سازمان ملی بهره‌وری و بر اساس قوانین و دستورالعمل‌هایی که به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، ما در سازمان انرژی اتمی ایران از سال ۱۴۰۱ کمیته‌هایی را تشکیل دادیم و در راستای آن دستورالعمل کار‌ها به‌صورت رسمی آغاز شد.
 
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: همکاران ما در کمیته بهره‌وری سعی کردند مأموریت‌ها، اهداف و وظایف سازمان، معاونت‌ها و شرکت‌های تابعه را شناسایی کنند. تدوین برنامه عملیاتی فعالیت‌های اولویت‌دار هر مجموعه نیز انجام شد. تعیین ستانده‌های کلیدی و موجودی سرمایه‌های سازمان نیز بررسی و همچنین تهیه بانک اطلاعاتی مربوط به نهاده‌ها و ستانده‌ها ایجاد شد.
 
نعمت الله ترکی ادامه داد: همچنین تدوین و ویرایش نظام‌نامه بهره‌وری سازمان انرژی اتمی ایران و ابلاغ به همه واحد‌ها انجام شد. شیوه نامه سنجش بهره‌وری نیز در راستای توانمندسازی در دستور کار قرار گرفت.
 
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی ایراندر پایان گفت: تدوین و صدور کارنامه بهره‌وری از سال ۱۴۰۱ هم از دیگر اقدامات کمیته بهره‌وری بود.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)