• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۵۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

چاه‌های کشاورزی در بازه زمانی سه ساله به پنل‌های خورشیدی تجهیز می‌شوند

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور گفت: در یک بازه زمانی سه‌ساله، همه چاه‌های کشاورزی که امکان استفاده از انرژی خورشیدی دارند، به سامانه‌های خورشیدی مجهز خواهند شد تا قطعی برق، تولید کشاورزی را زمین‌گیر نکند.

چاه‌های کشاورزی در بازه زمانی سه ساله به پنل‌های خورشیدی تجهیز می‌شوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اکبر فتحی در حاشیه همایش بهره‌وری آب کشاورزی با اشاره به ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، از اقدامات این وزارتخانه برای تجهیز ساختمان‌های اداری و واحد‌های تولیدی کشاورزی به پنل‌های خورشیدی خبر داد و با بیان این که ناترازی انرژی مسئله‌ای جدی در کشور است، گفت: امروز همه ما وظیفه داریم در رفع این ناترازی نقش‌آفرین باشیم. بر همین اساس، ساختمان‌های اداری موظف شده‌اند بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند و وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه پیش‌قدم شده است.

وی با اشاره به اقدامات گذشته وزارتخانه در تجهیز پشت‌بام ساختمان‌های اداری به پنل خورشیدی افزود: این اقدام حداقل کاری است که برای همراهی با مردم و تولیدکنندگان می‌توان انجام داد و بخش کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید انرژی مورد نیاز خود را با تکیه بر منابع پایدار تأمین کند.

به گفته فتحی، استفاده از انرژی خورشیدی در چاه‌ها و واحد‌های تولیدی کشاورزی آغاز شده و وزارتخانه در حال رایزنی برای تأمین منابع مالی لازم جهت اعطای تسهیلات به کشاورزان است.

وی توضیح داد: با همکاری وزارت نیرو، توافقاتی انجام شده تا از محل کمک‌های فنی و اعتباری این وزارتخانه و همچنین منابع داخلی بانک‌ها، تسهیلاتی به فعالان بخش کشاورزی برای تأمین تجهیزات خورشیدی ارائه شود و هدف این است که کشاورزان بتوانند با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های نو، استقلال انرژی واحد‌های خود را افزایش دهند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت زمان‌بندی برای توسعه استفاده از انرژی‌های نو در بخش کشاورزی، گفت: برای تجهیز واحد‌های تولیدی کشاورزی به سیستم‌های خورشیدی، به‌ویژه چاه‌های کشاورزی، برنامه‌ریزی مشخصی انجام شده و در حال حاضر نیز اجرای آن آغاز شده است. طبق هدف‌گذاری انجام‌شده، در افق سه‌ساله، تمامی چاه‌هایی که امکان بهره‌گیری از انرژی خورشیدی را دارند، به این سیستم‌ها مجهز خواهند شد.

وی با اشاره به پیامد‌های قطعی برق در واحد‌های کشاورزی افزود: یکی از علل این برنامه‌ریزی، ناترازی انرژی و افزایش موارد قطع برق است. بخش کشاورزی با موجود زنده سر و کار دارد و نمی‌تواند منتظر زمان‌های دلخواه برای تأمین برق بماند. آبیاری باید در بازه زمانی مشخص انجام شود و قطع برق در این زمان منجر به افت جدی در تولید محصولات کشاورزی می‌شود.

فتحی با تأکید بر حساسیت رئیس‌جمهور نسبت به این موضوع تصریح کرد: طبق دستورات رئیس‌جمهور، قطعی برق واحد‌های تولیدی باید در آخرین اولویت قرار گیرد، حتی در مقایسه با قطعی برق خانه‌های روستایی. خود کشاورزان نیز به‌درستی خواستار آن هستند که برق منازلشان قطع شود، اما برق چاه‌ها، مرغداری‌ها و واحد‌های تولیدی آنها باقی بماند.

وی ادامه داد: در کوتاه‌مدت، تمرکز ما این است که واحد‌های تولیدی کشاورزی در اولویت آخر قطع برق قرار بگیرند. متأسفانه در برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، در ماه‌های اخیر خسارات ناشی از قطعی برق به واحد‌های کشاورزی وارد شده که از طریق تسهیلات و بیمه‌های خسارت در حال پیگیری برای جبران آنها هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما باید بین دو موضوع تفکیک قائل شویم. آبیاری‌های تحت فشار و زراعت‌هایی که اگر در زمان معین آبیاری نشوند، دچار خسارت می‌شوند و خسارت آنها فقط در همان لحظه نیست، بلکه در چرخه‌ای دو ساله نیز تأثیر می‌گذارد. این مشکل جدی است و نمی‌توان با آن شوخی کرد. به همین علت، در کنار برنامه‌ریزی بلندمدت، در کوتاه‌مدت نیز توصیه شده کشاورزان با تهیه ژنراتور‌های جایگزین، آمادگی لازم برای مقابله با قطعی‌های برق را داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به محسوس شدن قطعی برق در سراسر کشور گفت: امروز حتی در تهران نیز قطعی برق مشهود شده و دیگر تنها محدود به مناطق روستایی نیست؛ بنابراین باید همه مردم، به‌ویژه تولیدکنندگان، همراهی کنند تا این مشکل حل شود.

فتحی در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران، گفت: تا امروز حدود دو و نیم میلیون تن گندم، به‌ویژه از استان‌های جنوبی، خریداری شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کمتری داشته است. مبلغ خرید نیز حدود ۹۰ همت بوده که به طور عمده از طریق اوراق تأمین و کارسازی شده و بانک کشاورزی از طریق بانک مرکزی در حال انتقال این وجوه به حساب گندم‌کاران است. پرداخت‌ها نیز به زودی آغاز خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه