• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۸۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

سلول‌های پنهان سرطان با التهاب ویروسی از خواب بیدار می‌شوند

نتایج پژوهشی تازه نشان می‌دهد عفونت‌های تنفسی مانند آنفلوانزا و کووید-۱۹ قادرند سلول‌های سرطانی خاموش را دوباره فعال کرده و خطر متاستاز و مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهند.

سلول‌های پنهان سرطان با التهاب ویروسی از خواب بیدار می‌شوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نیواطلس، این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده، توسط محققان مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شده و نشان می‌دهد سلول‌های سرطانی می‌توانند سال‌ها در بدن بدون فعالیت باقی بمانند. اما التهاب ناشی از ویروس‌های تنفسی – چه در ریه و چه به صورت سیستمیک در بدن – همانند یک زنگ بیدارباش عمل کرده و شرایط را برای رشد و گسترش دوباره این سلول‌ها فراهم می‌کند.

در مدل‌های آزمایشگاهی موش که سلول‌های خاموش سرطان پستان در ریه داشتند، ابتلا به آنفلوانزا یا SARS-CoV-2 باعث شد تعداد این سلول‌ها بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یابد. تنها طی چند روز، این سلول‌ها شروع به تکثیر کردند و در عرض دو هفته، تومورهای مهاجم و گسترده در ریه شکل گرفتند.

به دنبال این نتایج، محققان داده‌های سلامت بیماران مبتلا به سرطان در بریتانیا و آمریکا را نیز بررسی کردند. تحلیل‌ها نشان داد افرادی که ۵ تا ۱۰ سال پیش سابقه سرطان داشتند و در سال ۲۰۲۰ – پیش از آغاز واکسیناسیون – به کووید-۱۹ مبتلا شدند، در سال پس از عفونت، به طور قابل توجهی با خطر مرگ ناشی از سرطان مواجه بودند. این افزایش خطر به ویژه در یک سال نخست پس از ابتلا به کووید بسیار چشمگیر بود.

جیمز دگرگوری، نویسنده ارشد این مطالعه، با تشبیه این روند گفت: «سلول‌های سرطانی خاموش مانند خاکسترهای یک آتش خاموش‌شده‌اند و ویروس‌های تنفسی مانند بادی هستند که دوباره شعله را زنده می‌کنند.»

پژوهشگران عامل اصلی این بیدارباش سلول‌های سرطانی را اینترلوکین-۶ (IL-6) شناسایی کردند؛ یک مولکول التهابی که در جریان واکنش ایمنی شدید آزاد می‌شود و به سلول‌ها فرمان خروج از حالت خاموشی و آغاز رشد می‌دهد. در موارد شدید کووید-۱۹، پزشکان از آنتی‌بادی‌های خاص برای مهار IL-6 استفاده می‌کنند تا واکنش التهابی بدن را کنترل و شانس بقا را افزایش دهند.

محققان تاکید می‌کنند که یافته‌های کنونی بر اساس داده‌های پیش از واکسیناسیون به دست آمده و احتمالا واکسیناسیون می‌تواند با تنظیم بهتر پاسخ ایمنی، خطر بیدار شدن دوباره سلول‌های سرطانی را کاهش دهد.

این مطالعه همچنین مسیرهای بیولوژیکی را معرفی کرده که می‌توان با داروهای تأییدشده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هدف قرار داد. این رویکرد می‌تواند به کاهش خطر گسترش سرطان در بازماندگان پس از عفونت‌های ویروسی کمک کند.

به گفته تیم تحقیق، در مراحل بعدی بررسی خواهد شد که آیا این خطر به نوع خاصی از سرطان محدود است یا همه بازماندگان سرطان را دربر می‌گیرد، و آیا متاستاز تنها به ریه محدود می‌شود یا اندام‌هایی مانند مغز و استخوان را هم درگیر می‌کند. همچنین، نقش احتمالی واکسیناسیون در پیشگیری از این خطر مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

دگرگوری در پایان تاکید کرد: «عفونت‌های ویروسی تنفسی همواره بخشی از زندگی ما هستند و باید اثرات بلندمدت آن‌ها را به‌طور کامل بشناسیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)