• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۸۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

سلول‌های پنهان سرطان با التهاب ویروسی از خواب بیدار می‌شوند

نتایج پژوهشی تازه نشان می‌دهد عفونت‌های تنفسی مانند آنفلوانزا و کووید-۱۹ قادرند سلول‌های سرطانی خاموش را دوباره فعال کرده و خطر متاستاز و مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهند.

سلول‌های پنهان سرطان با التهاب ویروسی از خواب بیدار می‌شوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نیواطلس، این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده، توسط محققان مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شده و نشان می‌دهد سلول‌های سرطانی می‌توانند سال‌ها در بدن بدون فعالیت باقی بمانند. اما التهاب ناشی از ویروس‌های تنفسی – چه در ریه و چه به صورت سیستمیک در بدن – همانند یک زنگ بیدارباش عمل کرده و شرایط را برای رشد و گسترش دوباره این سلول‌ها فراهم می‌کند.

در مدل‌های آزمایشگاهی موش که سلول‌های خاموش سرطان پستان در ریه داشتند، ابتلا به آنفلوانزا یا SARS-CoV-2 باعث شد تعداد این سلول‌ها بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یابد. تنها طی چند روز، این سلول‌ها شروع به تکثیر کردند و در عرض دو هفته، تومورهای مهاجم و گسترده در ریه شکل گرفتند.

به دنبال این نتایج، محققان داده‌های سلامت بیماران مبتلا به سرطان در بریتانیا و آمریکا را نیز بررسی کردند. تحلیل‌ها نشان داد افرادی که ۵ تا ۱۰ سال پیش سابقه سرطان داشتند و در سال ۲۰۲۰ – پیش از آغاز واکسیناسیون – به کووید-۱۹ مبتلا شدند، در سال پس از عفونت، به طور قابل توجهی با خطر مرگ ناشی از سرطان مواجه بودند. این افزایش خطر به ویژه در یک سال نخست پس از ابتلا به کووید بسیار چشمگیر بود.

جیمز دگرگوری، نویسنده ارشد این مطالعه، با تشبیه این روند گفت: «سلول‌های سرطانی خاموش مانند خاکسترهای یک آتش خاموش‌شده‌اند و ویروس‌های تنفسی مانند بادی هستند که دوباره شعله را زنده می‌کنند.»

پژوهشگران عامل اصلی این بیدارباش سلول‌های سرطانی را اینترلوکین-۶ (IL-6) شناسایی کردند؛ یک مولکول التهابی که در جریان واکنش ایمنی شدید آزاد می‌شود و به سلول‌ها فرمان خروج از حالت خاموشی و آغاز رشد می‌دهد. در موارد شدید کووید-۱۹، پزشکان از آنتی‌بادی‌های خاص برای مهار IL-6 استفاده می‌کنند تا واکنش التهابی بدن را کنترل و شانس بقا را افزایش دهند.

محققان تاکید می‌کنند که یافته‌های کنونی بر اساس داده‌های پیش از واکسیناسیون به دست آمده و احتمالا واکسیناسیون می‌تواند با تنظیم بهتر پاسخ ایمنی، خطر بیدار شدن دوباره سلول‌های سرطانی را کاهش دهد.

این مطالعه همچنین مسیرهای بیولوژیکی را معرفی کرده که می‌توان با داروهای تأییدشده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هدف قرار داد. این رویکرد می‌تواند به کاهش خطر گسترش سرطان در بازماندگان پس از عفونت‌های ویروسی کمک کند.

به گفته تیم تحقیق، در مراحل بعدی بررسی خواهد شد که آیا این خطر به نوع خاصی از سرطان محدود است یا همه بازماندگان سرطان را دربر می‌گیرد، و آیا متاستاز تنها به ریه محدود می‌شود یا اندام‌هایی مانند مغز و استخوان را هم درگیر می‌کند. همچنین، نقش احتمالی واکسیناسیون در پیشگیری از این خطر مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

دگرگوری در پایان تاکید کرد: «عفونت‌های ویروسی تنفسی همواره بخشی از زندگی ما هستند و باید اثرات بلندمدت آن‌ها را به‌طور کامل بشناسیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)