• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۶۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷
سیاسی » دولت

پزشکیان: قفقاز نباید عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک شود

رئیس جمهور با تأکید بر اولویت صلح در منطقه قفقاز گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالف هرگونه تغییر در مرز‌های بین‌المللی است و معتقد است قفقاز نباید به عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک تبدیل شود.

پزشکیان: قفقاز نباید عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به ارمنستان، ظهر امروز سه‌شنبه ۲۸ مرداد، در نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر ارمنستان، از میزبانی شایسته دولت و ملت این کشور و تمهیدات نخست وزیر ارمنستان، آقای «نیکول پاشینیان» و همکاران ایشان برای برگزاری موفق این سفر قدردانی کرد و ارمنستان را کشوری مهم در همسایگی ایران دانست و تاکید کرد: تاریخ نشان دهنده عمق قرابت میان مردمان دو کشور است.

آقای پزشکیان با بیان اینکه حضور جامعه ارامنه در سراسر ایران، به خصوص در مناطق همجوار و وجود مصادیق مشترک فرهنگی و تمدنی در دو سوی مرز‌ها، نشان از پیوند دوستی میان دو کشور دارد، افزود: مرز‌های مشترک در طول سال‌های گذشته مرز‌های دوستی و حلقه اتصال مردم دو کشور بوده و همچنان خواهد بود. از کوه‌های آرارات تا فلات ایران، نسیم تاریخ، بوی شعر، موسیقی و مهمان‌نوازی را به هر دو سوی مرز برده است.

رئیس جمهور با اشاره به یکی از اشعار حافظ درباره ساحل ارس که زندگی و پویایی در اطراف آن را یاد می‌کند، تصریح کرد: مایلم تاکید کنم آرامش و رفاه همسایگان خود، از جمله ارمنستان را با منافع ملی ایران همسو می‌دانیم. معتقدیم همگرایی و توجه به مولفه‌های دوستی، مهم‌ترین عامل برای پایداری امنیت و حرکت در مسیر توسعه یافتگی است.

آقای پزشکیان گفت: ما همواره با صراحت از تمامیت ارضی ارمنستان حمایت کرده‌ایم و این سیاست ثابت و بدون تغییر جمهوری اسلامی ایران است. با هرگونه توسل به زور یا تهدید به استفاده از آن در منطقه مخالف هستیم. معتقدیم که سیاست و حکمرانی در منطقه قفقاز باید قفقازی باقی بماند؛ برون‌سپاری حل و فصل مسائل قفقاز به نیرو‌های فرامنطقه‌ای موجب پیچیده‌تر شدن شرایط منطقه می‌شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برای جمهوری اسلامی ایران صلح در قفقاز یک اولویت راهبردی است و ما از مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کنیم. موضع جمهوری اسلامی ایران همواره بر نپذیرفتن هرگونه تغییر در مرز‌های بین‌المللی در منطقه قفقاز است و معتقدیم این منطقه نباید به عرصه‌ای برای رقابت‌های ژئوپلیتیک تبدیل شود؛ اراده قطعی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با ارمنستان در همه ابعاد و ارتقای آن به سطح راهبردی است.

آقای پزشکیان با اشاره به رایزنی‌های ارزنده و مؤثر خود با نخست وزیر ارمنستان اظهار داشت: اسناد و تفاهم‌نامه‌های متعددی به امضا رسید. اجرای سریع این اسناد، تبادل هیئت‌ها و برگزاری نشست‌های عالی مورد تأکید طرفین است. ضمن حصول توافق‌های مهم برای تدوین همکاری‌ها در بستر‌های جدید، در خصوص بسیاری از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی نیز تبادل نظر صورت پذیرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: در سایه حسن اعتماد موجود، امروز شاهد تحرک جدی در روند همکاری‌ها هستیم. رسیدن به رقم ۳ میلیارد دلاری حجم روابط اقتصادی دو کشور به راحتی قابل حصول است و مذاکرات خوبی در این زمینه انجام شده است. دو کشور در حوزه‌های مختلف حمل و نقل، انرژی، برق و گاز، خدمات فنی و مهندسی، فرهنگ و گردشگری، بهداشت، دارو و تجهیزات پزشکی همکاری‌های خوبی دارند.

آقای پزشکیان تصریح کرد: ایران و ارمنستان همچنین در فعال‌سازی کریدور خلیج فارس – دریای سیاه منافع مشترک دارند. توسعه مسیر‌های ترانزیتی ریلی، جاده‌ای و دریایی، ایجاد کریدور‌های ارتباطی با استفاده از ظرفیت دو کشور، توسعه و تجهیز بازارچه‌های مرزی، تسهیل تجارت، ایجاد مناطق آزاد مشترک اقتصادی و تسهیل تردد کامیون‌ها از نیاز‌های جدی مناسبات دو کشور است و در این زمینه‌ها گفت‌و‌گو‌های سازنده‌ای صورت گرفته است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین افزایش همکاری‌های دو طرف برای تأمین امنیت مرز‌ها و آرامش شهروندان، ارتباط مردم دو کشور و توسعه گردشگری مورد تاکید قرار گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ماجرای یک پیام!
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)