• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۶۵۸۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
گیلان » اقتصادی

گسترش همکاری‌های اقتصادی، کشاورزی و حمل و نقل بین گیلان و قزاقستان

سفیر قزاقستان در ایران در دیدار با استاندار گیلان، بر توسعه همکاری‌های مشترک اقتصادی، کشاورزی، صنعت، گردشگری و حمل و نقل دریایی و ریلی بین استان‌های غرب قزاقستان و گیلان تأکید کرد.

گسترش همکاری‌های اقتصادی، کشاورزی و حمل و نقل بین گیلان و قزاقستانبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان، سفیر قزاقستان در ایران امروز در دیدار با استاندار گیلان، ضمن اشاره به اهمیت همکاری‌های دوجانبه بین قزاقستان و گیلان گفت: همکاری اقتصادی، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، صنعت، فرهنگی و گردشگری، همچنین حمل و نقل دریایی و ریلی از جمله طرح‌هایی است که می‌توانیم به صورت مشترک انجام دهیم.
اونتالاپ اونالبایف با بیان اینکه امیدوارم در سفرم به استان گیلان بتوانیم طرح‌های مشترک خوبی را با کشور دوست و برادر ایران به ثمر برسانیم، افزود: با توجه به همسایگی از طریق دریای خزر، ایران یکی از اولویت‌های سیاست خارجی قزاقستان به شمار می‌رود و رئیس جمهور، وزیر خارجه و شخصاً توجه ویژه‌ای به توسعه روابط با ایران داریم و این سفر می‌تواند نتایج مثبتی در آینده نزدیک به همراه داشته باشد.

بنادر گیلان ظرفیت مناسبی برای حمل کالا‌های قزاقستان است
وی درباره استفاده از بنادر گیلان نیز گفت: می‌توانیم از بنادر استان گیلان برای حمل کالا‌های قزاقستان به خلیج فارس و کشور‌های دیگر استفاده کنیم، زیرا استان گیلان امکانات و فرصت‌های بسیار خوبی برای کشور ما دارد.

معافیت مالیاتی برای بازرگانان ایران و قزاقستان
سفیر قزاقستان در ایران همچنین به توافق‌های تجارت آزاد بین ایران و کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا، از جمله قزاقستان اشاره کرد و گفت: تاجران دو کشور می‌توانند از معافیت مالیاتی ۸۰ تا ۹۰ درصدی بهره‌مند شوند که این فرصت خوبی است، این موضوع توسط مجلس شورای اسلامی ایران نیز تصویب شده و می‌تواند در سال جاری فرصت‌های تازه‌ای برای بازرگانان دو کشور فراهم کند.
اونتالاپ اونالبایف در خصوص بخش گردشگری نیز افزود: امیدواریم از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری استان گیلان برای جذب توریست‌های قزاقستان بهره‌مند شویم.

استفاده از ظرفیت‌های بندری برای رونق تجارت
استاندار گیلان نیز در این دیدار گفت: ما یک مرز آبی مشترک با قزاقستان و چهار کشور دیگر ساحل دریای خزر داریم، ظرفیت حمل و نقل بندری در بندرانزلی و بندر کاسپین، مرز زمینی و فرودگاه رشت از جمله زیرساخت‌های مهم استان هستند.
هادی حق شناس با اشاره به تولید غلات در قزاقستان گفت: قزاقستان یکی از کشور‌های عمده تولیدکننده غلات است که بیش از ۲۷ میلیون تُن انواع غلات شامل گندم، جو، ذرت و اقلام مشابه تولید می‌کند، طبیعی است که ایران به این اقلام نیاز دارد و این همکاری به نفع هر دو کشور خواهد بود.
وی افزود: در سال‌های گذشته تامین غلات از قزاقستان به میزان محدود انجام می‌شد، اما با توجه به نزدیکی دو کشور و روابط دوستی دیرینه، به خصوص در استان گلستان که جمعیت قابل توجهی از قزاق‌ها زندگی می‌کنند، ظرفیت‌های بیشتری وجود دارد.
استاندار با اشاره به پرواز مستقیم از آکتائوی قزاقستان به گرگان که طی چند سال گذشته برقرار شده، افزود: ما در حال رایزنی هستیم تا برای تقویت بخش گردشگری و تجارت، پرواز‌های مشابهی بین رشت و شهر‌های قزاقستان برقرار شود.
هادی حق شناس در ادامه گفت: یکی از نکات مهم مطرح‌شده، استفاده از بندر شهید رجایی در جنوب ایران است که قزاقستان، زمینی برای واردات کالا‌های خود در این بندر اختصاص داده است و ما امیدواریم بتوانیم از طریق شبکه ریلی استان گیلان کالا‌ها را از بندر شهید رجایی به قزاقستان ارسال کنیم.
وی افزود: زمینه‌های فعالیت در بخش‌های تجاری، گردشگری و فرهنگی بین گیلان و قزاقستان بسیار گسترده است و با سفر سفیر قزاقستان به استان، امیدواریم از این ظرفیت‌های بالقوه به خوبی بهره‌برداری کنیم و روابط تجاری به طور عملی گسترش یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پدر شهید در فتح اباد
اعزام کاروان دانش آموزی راهیان نور از بردسکن به مناطق عملیاتی جنوب کشور
ادعای جدید آژانس اتمی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران
فوتبال قطع عضو آسیا؛ فردا، مصاف ایران با اندونزی
پایان آذرماه، آخرین فرصت مؤدیان مالیاتی برای بخشودگی جرایم 
لیگ بسکتبال غرب آسیا؛ فردا، میزبانی شهرداری از آستانه قزاقستان
جام جهانی شطرنج؛ تساوی مقصودلو در دور چهارم
خلق آثار خوشنویسی برگرفته ازاشعار حافظ و سعدی
اعتماد دیجیتالی، رکن اصلی زیست‌بوم‌های هوشمند
وقتی وانت نیسان پا جا پای تریلر می گذارد.
فوتبال لیگ قهرمانان زنان آسیا؛ فردا، مصاف اول خاتون با بنگال هند
پیوستن ۲۱ شهر جدید به مجمع شهر‌های تاریخی ایران
کاراته کای قمی فینالیست بازی‌های کشورهای اسلامی شد
استاندار گیلان: شورا‌های پیشرفت محلی، راهی برای توسعه متوازن و رفع محرومیت
رایزنی لاوروف و عراقچی درباره مسائل دوجانبه و منطقه
بهره برداری مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی شهید روحی ملارد در دهه فجر
وزیر نیرو وارد کرمان شد
۲۱ آبان زادروز نیما یوشیج، پدر شعر نو
امضای تفاهم نامه ساخت نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلو واتی در نیشابور 
نهضت ۱۰۰ هزار واحد سازمانی در فراجا ادامه دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)