• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۹۶۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

بزرگداشت شهیدان سید حسن نصرالله و فریدون عباسی در نیاوران

مراسم بزرگداشت سیدالشهدای مقاومت شهید سیدحسن نصرالله و دانشمند شهید فریدون عباسی همراه با اختتامیه نمایشگاه آثار تجسمی «بسیجی» عصر شنبه ۵ مهرماه با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

**بزرگداشت شهید سیدحسن نصرالله و دانشمند شهید فریدون عباسی در نیاوران/// تیتر کوتاه شود عکس سایز شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مراسم بزرگداشت سیدالشهدای مقاومت؛ شهید سیدحسن نصرالله و دانشمند شهید فریدون عباسی و اختتامیه نمایشگاه نقاشی و آثار تجسمی «بسیجی» عصر شنبه ۵ مهرماه در محل گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این مراسم با حدود یک ساعت تاخیر و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

سید محمدرضا میری در ابتدای این مراسم گفت: با مشورتی که با دوستان داشتیم، طی دو سال اخیر بنا شد در قالب نقاشی بتوانیم چند چهره بسیجی که در تاریخ ایران و سایر کشور‌ها فعال هستند معرفی کنیم. چهره‌ها زیاد بودند و سعی کردیم چهره‌هایی که کمتر شناخته شده هستند، در قالب نقاشی به مخاطب معرفی کنیم. در هر صورت، تمام بضاعت من این‌قدر بود و قطعا حق مطلب را نمی‌توانم ادا کنم. از نقد‌های دوستان هم استقبال می‌کنم.

سعید جلیلی نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی نیز در ادامه در سخنانی بیان کرد: خیلی خوشحالم توفیق پیدا کردم اینجا حضور پیدا کردم. حتما اگر مفاهیم عالی را بخواهیم روایت کنیم، بهترین روایت، زبان هنر است که با زبان گیرا و رسای خودش می‌تواند منظور اصلی را منتقل کند.

وی توضیح داد: بسیجی یکی از مفاهیم مهم است، بسیج قبل از اینکه یک تشکل باشد یک تفکر است، تفکری که قدمتی طولانی دارد. به هر حال، رویکرد و نگاه و عملی که این تفکر از آن به وجود می‌آید حتما در صحنه اجتماع و سیاست، کسانی را در برابر خودش دارد لذا در ذات خودش جبهه‌بندی می‌کند. حق و باطل نیز دو مفهوم مهمی است که بسیجی آن را دنبال می‌کند و در برابر حق، چهره‌بندی باطل نیز شکل می‌گیرد.

جلیلی عنوان کرد: اگر بخواهیم این تفکر را بشناسیم، مبدعش را باید شناخت که امام خمینی (ره) بوده‌اند. این مفهوم توسط حضرت امام بیان شد که تشکل به معنای صرف نیست، بلکه یک مجموعه‌ای است که تمام مجاهدان در طول تاریخ در آن تفکری را رشد دادند. این تفکر مولفه‌هایی دارد که موجب تمایز دیگر تشکل‌ها می‌شود که این تمایزها، موجب امتیاز این تفکر می‌شود و یک گفتمان با ویژگی‌هایی منحصر‌به‌فرد است.

جلیلی همچنین تصریح کرد: این تفکر، تفکری نیست که با یک شکل و ظاهر بتوان آن را تعریف کرد بلکه این، حقیقتی است که مولفه‌هایش باید به منصه ظهور برسد.

وی گفت: امروز یاد عزیزی را گرامی می‌داریم که در لبنان این تفکر را داشت. در طول تاریخ، چنین رویکردی فراوان وجود داشته است و امروز به خوبی می‌بینیم که فردی همچون ضحاک که تاریخ او را افسانه می‌خواند، در واقعیت در حال جنایات بسیار به بدترین شکل‌ها است.

نماینده رهبری در شورای امنیت ملی توضیح داد: شهید دانشمند فریدون عباسی بار‌ها در دفاع مقدس در جریان شهادت بود و بعد از دفاع مقدس، در تقویت بنیه‌های علمی کشور، کار‌های ارزشمندی انجام داد و این همان کاری بود که موجب خشم دشمن شد. امروز اگر چنین قهرمانانی داریم که بر مبنای حقیقت به عنوان اسوه و اسطوره معرفی شوند، زبان هنر باید پای کار بیاید و ما به همه این هنر‌ها نیازمندیم.

جلیلی در پایان گفت: اگر امروز جلسه‌ای داریم به این دلیل است که بدانیم قرار و نقطه بزنگاهی داریم که امروز نقش ماست که می‌خواهیم کنش‌گر فعال در این زمینه باشیم. امیدواریم که نقشی موثر ایفا کنیم.

در ادامه، میررکنی قائم‌مقام مرکز سلوک درباره کتاب‌هایی که رونمایی خواهند شد، توضیحاتی ارائه کرد و افزود: این کتاب‌ها در واقع در قالب «گفتار اسوه‌ها» است که در مجله سوره منتشر می‌شود. امیدواریم با انتشار این آثار وجوه معرفتی سیدحسن نصرالله انعکاس جدی‌تری پیدا کند.

در ادامه مراسم، ۲ کتاب که در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک منتشر شده و حاصل گردآوری و ترجمه سلسله جلسات اخلاقی و معرفتی شهید سیدحسن نصرالله است، رونمایی شد. عناوین این کتاب‌ها، «راه آسمان» و «نبرد با سلطنت نفس» است.

همچنین، تابلوی نقاشی دانشمند شهید فریدون عباسی به فرزند این شهید تقدیم شد. سپس، تابلو‌های نقاشی شهید سیدحسن نصرالله و جانبازان عملیات تروریستی پیجر‌ها به نمایش در می‌آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تست سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اقتدار پهپاد ایرانی
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)