• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۵۸۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۷
بوشهر » اقتصادی

میدان پازن؛ دارنده بیشترین حجم مخزن گاز خشکی کشور

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: میدان گازی پازن دارنده بیشترین حجم مخزن گاز خشکی کشور است که ارزش اقتصادی این میدان بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ سید محی‌الدین جعفری در حاشیه بازدید جمعی از اصحاب رسانه از دومین چاه اکتشافی میدان پازن با ارائه گزارشی از روند عملیات حفاری و کشفیات جدید افزود: حفاری چاه سوم این میدان به‌زودی برای تعیین مرز‌های نفت، گاز و آب و ارزیابی نهایی حجم مخزن انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار خبرنگاران در محل یک چاه اکتشافی حضور یافته است تا جزئیات را به‌صورت مستقیم گزارش کنند، اظهار داشت: میدان پازن در نزدیکی روستای سمنگان و در امتداد رشته‌کوه‌های زاگرس واقع شده است. امتداد شمال‌غربی به جنوب‌شرقی این رشته‌کوه‌ها ساختار زمین‌شناسی منطقه را شکل داده و زمینه‌ساز کشفیات جدید شده است.
جعفری با یادآوری اینکه حفاری چاه نخست میدان پازن در سال ۱۳۹۴ تا عمق ۳۸۰۰ متر انجام و به کشف اولیه منجر شد، اما به‌دلیل مشکلات عملیاتی ادامه کار متوقف شد، افزود: پس از چند سال، این نقطه دوباره به‌عنوان هدف اکتشافی انتخاب و حفاری چاه دوم تا عمق حدود ۴۶۰۰ متر ادامه یافت.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به موفقیت‌های اخیر در چاه دوم اظهار داشت: در این چاه، دو لایه جدید نفتی و گازی کشف شده است. در بخش دالان بالایی، آثار نفتی مشاهده و حجم نفت درجا حداقل ۲۰۰ میلیون بشکه برآورد شد. همچنین در سازند فراقون، که یکی از قدیمی‌ترین سازند‌های زمین‌شناسی ایران به شمار می‌آید، لایه جدید گازی کشف شد.
جعفری با اعلام اینکه عملیات آزمایش از اسفند پارسال (۱۴۰۳) آغاز شده و نتایج پتروفیزیکی نشان‌دهنده ظرفیت بالای این میدان برای تولید است، گفت: در چاه سوم که به‌زودی حفاری می‌شود، مرز‌های دقیق نفت، گاز و آب مشخص شده و حجم نهایی مخزن مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 
وی با بیان اینکه با احتساب کشف اولیه و افزایش حجم جدید، درمجموع ۱۰ تریلیون فوت‌مکعب (TCF) گاز به منابع کشور افزوده شده است، بیان کرد: این میدان اکنون دارنده بیشترین حجم مخزن گازی خشکی ایران محسوب می‌شود و بالاتر از میدان‌های تابناک، کنگان، هما، وراوی، شانول و شاهینی قرار دارد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در حوزه‌های زمین‌شناسی، لرزه‌نگاری، حفاری و مهندسی مخزن، از حمایت‌های مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و رهنمود‌های مقام عالی وزارت نفت در زمینه تمرکز بر کشف مخازن جدید گازی قدردانی کرد.
جعفری با اشاره به هزینه‌های حفاری چاه‌های اکتشافی اظهار داشت: هزینه حفاری هر چاه در خشکی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار است که در مقایسه با حفاری در دریا رقم قابل‌قبولی به‌شمار می‌رود، چراکه در حفاری‌های دریایی، این رقم به‌طور متوسط چند برابر است.
وی ارزش اقتصادی میدان پازن را بر اساس محاسبات انجام‌شده و با در نظر گرفتن نرخ متوسط جهانی گاز (۳۰ سنت به‌ازای هر متر مکعب)، حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: البته این رقم بسته به نرخ فروش داخلی و صادراتی گاز، متغیر خواهد بود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر تفاوت ماهوی ریسک در حوزه‌های اکتشاف و تولید اظهار کرد: مدیریت ریسک در بخش اکتشاف به‌مراتب پیچیده‌تر از تولید است، چراکه در فرآیند اکتشاف با عدم‌قطعیت‌های زمین‌شناسی و چالش‌های عملیاتی متعددی مواجه هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سپاه ستون استوار امنیت و آرامش کشور است
الزام همه دستگاههای اجرایی به رعایت دستورالعمل‌های پدافندی
تقویت پدافند زیستی با محوریت کنترل آلودگی‌های صنعتی و بیماری‌های نوپدید
افزایش جریمه توقف کامیون‌های سنگین درمعابر شهر یزد تا ۲۵۰ هزار تومان
آسفالت بخشی از محور سخت گذر کفمه اندیکا
رونمایی پوستر یازدهمین جشنواره سراسری موسیقی بیت و حیران در سردشت
خدمات رایگان تشخیص و درمان هپاتیت در قم
بهره‌برداری از مدرسه خیّرساز «راه ایمان» در بندرعباس
۱۲۰ ثانیه از خبر‌های ۱۰ آبان قم
روایت دردناک مدیر بیمارستان التحریر از وضعیت پیکر شهدای غزه
دو نفر دیگر در ارتباط با سرقت از لوور بازداشت شدند
رایزنی برای تشکیل اتحادیه کاراته کشور‌های حاشیه دریای خزر در روسیه
راهیابی دانش آموز بوکانی به مسابقات جهانی مهارت شانگهای
گلایه از آلودگی زیست محیطی تهران
شهرستان ورامین به ۲۷ مدرسه جدید نیاز دارد
تاب‌آوری استان اردبیل در شرایط بحرانی ارتقا پیدا می‌کند
درمانگاه سرپایی بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود افتتاح شد
کشف ۱۷ هزار لیتر سوخت قاچاق در اهواز 
محاصره ۱۷۷ هزار سودانی در شهری سوخته
اختلال در شبکه ارتباطی شرق مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)