• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۸۵۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۵
سیاسی » مجلس
پژمانفر در تشریح نشست کمیسیون خبر داد؛

صدور مجوز نانوایی جدید فقط برای نانوایی‌ها با آرد کامل

رئیس کمیسیون اصل نود بر لزوم کاهش سبوس‌گیری در تولید نان و نظارت دقیق‌تر بر کیفیت آن تأکید کرد و گفت: هدف از این اقدامات تأمین سلامت مردم از طریق ارائه نانی با ارزش غذایی کامل در راستای تأمین نیاز‌های جسمانی و جلوگیری از بروز بیماری‌های ناشی از نان غیرکیفی است.

صدور مجوز نانوایی جدید فقط برای نانوایی‌ها با آرد کامل
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر از بررسی راهکار‌های بهبود زنجیره تامین و ارتقاء کیفیت نان کشور در جلسه امروز (چهارشنبه، ۲۳ مهرماه) کمیسیون اصل نود با حضور معاون هماهنگی امور اقتصـادی وزارت کشـور، رئیس شـرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، رئیس سـازمان ملی اسـتاندارد، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و معاون وزارت بهداشـت، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشــت و رئیس خبرگزاری سازمان صداوسیما خبر داد.
 
رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس ادامه داد: در این جلسه مسائلی از قبیل ارائـه گزارش کامل از روند اجرای مصـوبات مورخ ۱۱ دی ماه سال ۱۴۰۳ این کمیسیون، ارائه پیشـنهادات لازم درخصـوص افزایش انگیزه‌های اقتصادی تولیدکنندگان شامل آسیابانان و نانوایان، بررسی و پیشـنهاد‌های مربوط به تهیه و تولید محتوای آموزشی برای عموم مردم برای ارتقاء آگاهی در تشـخیص دقیق‌تر آرد و نان کامل و نیز فراهم‌سازی زمینه نظارت گسترده مردمی، بحث و تبادل نظر درباره سازوکار قیمت گذاری گندم بر اسـاس دسـته بندی کیفی با هدف حمایت از کشاورزان و جلوگیری از ورود گندم نامرغوب به چرخه انسانی و همچنین بررسی سـازوکار تشکیل کمیته نظارت و بازرسی جهت حمایت از نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل رسیدگی شد.
 
نان کامل باید نیاز‌های جسمانی مردم را تأمین کند
 
وی بر اهمیت تهیه نان کامل در راستای تأمین نیاز‌های غذایی جامعه تأکید کرد و افزود: نام کامل از بستر آرد کامل تهیه می‌شود و باید نان در سفره مردم تمام نیاز‌های جسمانی از جمله پروتئین‌ها را تأمین کند. اگر آرد به درستی تهیه نشود و همچنین فرآیند پخت نان با دقت طی نشود در نتیجه نانی که در سفره مردم قرار می‌گیرد نه تنها نیاز‌های جسمانی را تأمین نمی‌کند بلکه ممکن است باعث بروز بیماری‌های مختلف شود.
 
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به وابستگی مردم به نان به عنوان اصلی‌ترین غذای روزانه گفت: کمیسیون اصل نود تلاش دارد تا نان کامل با ارزش غذایی مناسب بر سر سفره مردم قرار گیرد تا نه تنها سلامت جامعه تهدید نشود بلکه نیاز‌های جسمانی مردم نیز به طور کامل تأمین شود.
 
ضرورت کاهش سبوس گیری برای تولید نان کامل و حمایت از اقتصاد نانوایان
 
پژمانفر بر اهمیت افزایش انگیزه‌های اقتصادی برای تولیدکنندگان نان از جمله آسیابان و نانوایان تأکید کرد و گفت: نانی که سبوس‌گیری بیشتری داشته باشد، پخت راحت‌تر و سفیدتر دارد و ذائقه مردم نیز به آن عادت کرده است، اما تولید نان کامل نیازمند توجه به اقتصاد آسیابان و نانوا است که در این راستا بخش قابل توجهی از اقتصاد آنها با فروش سبوس تأمین می‌شود بنابراین باید سبوس‌گیری را کاهش داد.
 
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه طرح اولیه ما کاهش سبوس‌گیری به میزان ۵ تا ۶ درصد در نان‌های تولیدی است، بیان کرد: این طرح ابتدا در ۷۰۰ نانوایی آزمایش می‌شود و در آینده به ۵۰ درصد نانوایی‌ها گسترش خواهد یافت، کاهش سبوس‌گیری تنها بخشی از راهکار است و پس از آن باید به فرآیند پخت نان نیز دقت بیشتری داشته باشیم.
 
رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس افزود: باید به سمتی پیش برویم که نان توسط شاطر‌های ماهر پخته شود و فرآیند تخمیر و پخت نان دقیق‌تر باشد.
 
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس ادامه داد: دقت در فرآیند پخت می‌تواند هزینه‌های سربار برای نانوایان را کاهش دهد از این رو اولین اقدام ما این بود که اقتصاد آسیابان و نانوایان را به درستی تأمین کنیم تا نگرانی‌ها آنها رفع شود و بتوانند تمامی تلاش خود را برای کیفی سازی نان صرف کنند.
 
پژمانفر از تصمیم برای گسترش این طرح به ۳۱ استان خبر داد و گفت: در هر استان سه آسیاب برای تولید نان کامل راه‌اندازی خواهد شد و از این پس مجوز نانوایی‌ها جدید فقط برای نانوایانی صادر می‌شود که از آرد کامل استفاده کنند.
 
قیمت‌گذاری نان به استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار شود
 
وی در ادامه به تأثیر عوامل مختلف بر قیمت نان اشاره کرد و گفت: برای حل این موضوع تلاش داریم تا فرآیند قیمت‌گذاری را به استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار تا قیمت نان بر اساس شرایط و نیاز‌های هر منطقه تعیین شود.
 
پژمانفر همچنین بر لزوم نظارت مستمر بر کیفیت نان تأکید کرد و افزود: دستگاه‌هایی مانند سازمان استاندارد، وزارت بهداشت و دیگر نهاد‌های ذیربط باید در مسئله کیفیت نان و نظارت بر آن مشارکت داشته باشند.
 
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس افزود: در حال حاضر نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند با صف طولانی تقاضا روبه رو هستند از این رو امیدواریم در چند ماه آینده به تعداد قابل توجهی نانوایی برای تهیه نان کامل برسیم علیرغم اینکه ممکن است قیمت نان کمی افزایش یابد. هدف ما این است که صنف نانوایان را متناسب با نیاز مردم گسترش دهیم تا مردم بتوانند بهترین نان را در سفره خود داشته باشند.
 
تأخیر چهارماهه در پرداخت یارانه نانوایان/ انتقاد کمیسیون اصل ۹۰ به تاخیر در پرداخت یارانه
 
پژمانفر با اشاره به مشکلات مالی نانوایان گفت: متأسفانه چهار ماه است که پرداخت یارانه دولت از طریق بانک سپه به نانوایان متوقف شده است. این یارانه بخشی از برنامه درآمدی نانوایان بود و به آنها کمک می‌کرد تا با توجه به افزایش قیمت‌های آب، برق، گاز، مالیات و بیمه در طول سال، اما مشکلات مالی خود را مدیریت کنند.
 
وی در پایان بیان کرد: این موضوع در جلسه اخیر مطرح و مقرر شد دولت برنامه مشخصی را در این زمینه اعلام کند اگر دولت قصد دارد یارانه را پرداخت کند باید در این امر تأخیر نداشته باشد؛ در غیر این صورت این عدم پرداخت باید در زنجیره قیمت نهایی نان تأثیرگذار باشد و به شکلی تأمین شود که مشکلات نانوایان رفع شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
نان کامل باعث سوء استفاده کارخانه آرد شده .در همدان سبوس موجود در آرد کامل چهار برابر بیشتر از سبوس همان میزان گندم بود .یعنی سبوس گرفته لردهای مرغوب را به ارد نانوایی اضافه می کنند تا سود کنند و این تخلف است..نان هم آنقدر گران شده که نانوایان سود خیلی خوبی دارند.در این شهر نانوایی ماهی شصت میلیون اجاره داده شده.پس یارانه تلف کردن پول دولت است
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)