• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۵۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰
سیاسی » دولت
محمد رضا عارف:

جلب مشارکت مردم یکی از راهکارهای حل ناترازی آب است

معاون اول رئیس‌ جمهور با بیان اینکه مدیران به آب به عنوان یک مسئله استانی، منطقه‌ای و بخشی نگاه نکنند، گفت: جلب مشارکت مردم یکی از راهکارهای حل ناترازی آب است.

جلب مشارکت مردم یکی از راهکارهای حل ناترازی آب است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای عارف در نشست شورای عالی آب با اشاره به وجود مشکل ناترازی در بخش‌های مختلف کشور از جمله آب و انرژی و با قدردانی از اقدامات صورت گرفته برای کاهش این ناترازی‌ها، تأکید کرد: یکی از ناترازی‌های موجود کشور، مسئله آب است. ما در یک منطقه کم بارش قرار داریم و با تغییرات اقلیمی شاهد کاهش بارندگی هم بوده‌ایم. البته این تغییرات از ۲۰ سال پیش آغاز شده و از همان اوایل آغاز قرن میلادی جدید، هشدار‌های جدی داده می‌شد که این منطقه با چه اوضاعی در زمینه آب مواجه خواهد شد و آن پیش‌بینی‌ها هم درست بود.

وی با بیان اینکه جلب مشارکت مردم یکی از راهکار‌های حل ناترازی آب است، افزود: مردم نه تنها در صحنه دفاعی بلکه در همه صحنه‌هایی که احساس کنند به کمکشان نیاز است، به میدان می‌آیند. ما حتماً باید مسئله آب را با مشارکت مردم ساماندهی کنیم و در این زمینه به اقدامات رسانه‌ای و فرهنگی نیازمندیم تا واقعیت را به مردم بگوییم. در زمینه مدیریت مصرف آب اقدامات خوبی انجام شده، اما هنوز کار‌های زیادی باقی مانده است.

عارف گفت: نرخ مصرف آب در برخی شهر‌های ما هنوز حدود ۲۵۰ لیتر است در حالی که این عدد در اروپا برای زیر ۱۰۰ لیتر برنامه‌ریزی شده است. ما می‌توانیم با تعامل و همفکری با مردم و دادن بخشی از مسئولیت مدیریت مصرف آب به آنان، در کاهش مصرف آب موفق شویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید اولویت‌های کشت را در کشور به درستی تشخیص دهیم، خاطر نشان کرد: باید در زمینه اصلاح الگوی کشت یک بازنگری جدی داشته باشیم. البته وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اقدماتی را آغاز کرده است. در گذشته، راهبرد ما خوداتکایی در تولید همه محصولات کشاورزی بود، اما در ادامه با توجه به اقدامات دشمن، خودکفایی در محصولات راهبردی را دنبال کردیم. امروز باید بررسی کنیم آیا محصولاتی که مصرف آب بالایی دارند هنوز باید در مناطق کم‌آب، کشت شوند؟ باید با اصلاح الگوی کشت، مصرف آب کشاورزی ما به اهدافی که در برنامه هفتم پیشرفت ذکر شده است، برسد.

وی با اشاره به ضرورت جایگزینی کولر‌های آبی فعلی که مصرف آب بالایی دارند، گفت: با استفاده از وسایل سرمایشی که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند، قادر خواهیم بود که مصرف آب شرب را نیز کاهش دهیم.

عارف در ادامه گفت: درخواست من از مدیران این است که به آب به عنوان یک مسئله استانی، منطقه‌ای و بخشی نگاه نکنند، زیرا حتی وجود اختلاف در زمینه آب بین دو روستا می‌تواند هزینه‌های ناگواری را به جا بگذارد. باید در یک فضای همدلی این مسیر را جلو ببریم، زیرا در غیر این‌صورت در مورد آبی که به اندازه کافی وجود ندارد، دعوا می‌شود. ما باید مردم را توجیه کنیم و با عزمی ملی پیش برویم تا در این جبهه موفق شویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید در کنار اقدامات میان‌مدت و بلند مدت راهکار‌های ضربتی را هم از همین امروز شروع کنیم، تصریح کرد: دولت به وزیر نیرو اختیار داده است تا درباره چگونگی کاهش مصرف آب تصمیم‌گیری کند. همچنین تصمیم‌گیری شده است که مصرف آب برای آبیاری فضا‌های سبز عمومی کاهش یابد. برای اقدامات ضربتی هم باید منابع تامین شود تا این بحران را مدیریت کنیم. باید با مردم هم در ارتباط باشیم و با فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف از آنان کمک بگیریم.

وی در پایان بیان کرد: نظر رئیس‌جمهور این است که در حل ناترازی کشور از کمک دانشگاه‌ها هم بهره بگیریم، بنابراین پیشنهادها برای اصلاح الگوی مصرف آب که از سوی دانشگاه‌ها و مراکز علمی مطرح می‌شود، بررسی و سپس بر اساس انواع اطلاعات و برنامه‌ها، تصمیم‌گیری نهایی انجام شود.

در این نشست، گزارش آخرین وضع آب و هوایی کشور و پیش‌بینی بارش‌ها، گزارش وضعیت فرونشست زمین و گزارش میان‌کار طرح جامع راهبردی عملیاتی آب کشور با هدف اصلاح الگوی مصرف آب با استفاده از شیوه‌های مختلف از جمله ممانعت از برداشت بی‌رویه آب از چاه‌ها به‌خصوص چاه‌های غیر مجاز، ارائه شد.

همچنین مقرر شد که کارگروه فوق‌العاده‌ای با حضور وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، صمت، سازمان محیط زیست، سازمان هواشناسی و سایر سازمان‌های وابسته تشکیل شود تا پیشنهادهای دقیقی برای اصلاح الگوی مصرف آب، تهیه و در نشست بعد ارائه کند.

در این نشست که وزیران نیرو، جهاد کشاورزی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، دبیر هیئت دولت، سخنگوی هیئت دولت، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران بخش‌های مربوط به آب و خاک کشور حضور داشتند، تأکید شد که با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها، طرح‌های انتقال آب یا بازچرخانی آب راهکار‌هایی موقتی بوده و به تنهایی پاسخگوی نیاز کشور نیست و باید اصلاح الگوی مصرف و کشت در دستور کار قرار گیرد.

گفتنی است در این نشست مقرر شد که برای رسیدن به این هدف، اقدامات فرهنگی برای همراه کردن مردم از مدارس، دانشگاه‌ها، فرهنگ و هنر و سینما، دنبال و راهکار‌های دیگری از جمله استفاده از فناوری‌های نوین و نظارت جدی بر برداشت بی‌رویه آب نیز انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
به روز رسانی تجهیزات فرودگاه شهرکرد برای تسهیل در ارائه خدمات به مردم
معرفی مدیر و داوران بخش عکس جشنواره تئاتر فجر
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
برگزاری جلسه ستاد برگزاری هفت بسیج در همدان
آغاز تعمیرات یکی از واحدهای نیروگاهی کشور به همت متخصصان داخلی
۵۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی فرسوده است
۱۴ زخمی در حوادث رانندگی تایباد
روایت تازه تئاتر زنجان در سی‌وهفتمین جشنواره؛ هشت اثر بر صحنه رقابت
مقیمی: تثبیت فرایندهای فاز ۱۴ پارس جنوبی با هم‌افزایی هشت شرکت داخلی
راه یابی بسکتبالیست‌های قمی به مرحله حذفی
امضای تفاهم نامه همکاری میان جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی اهواز
پرداخت حدود ۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۳۹۰ طرح اقتصادی فارس
تاکید بر خودمراقبتی برای جلوگیری از بحران تنفسی در پی نخستین بارش ها
ضرورت عبور از روابط‌عمومی سنتی به روایت‌گری اعتمادساز
ذخایر کافی سیب در سردخانه ها
معرفی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان
سیدعلی میر افضلی دبیر علمی بیستمین جشنواره بین­‌المللی شعر فجر شد
بررسی مسائل آموزش وپرورش درتفرش
آغاز عملیات اجرایی انتقال آب سد کلقان بستان آباد
حضور مسئولان ورزشی کشورمان در محل مسابقات ووشو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)