• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰
اقتصادی » بازاروتجارت

انتقاد چمران از کاهش اختیارات شوراها

رئیس شورای عالی استان‌ها از کاهش اختیارات شوراها انتقاد کردو گفت: زمزمه‌هایی مبنی بر تعیین شهردارها از ناحیه دولت به گوش می‌رسد که این خود نمونه دیگری از کاهش اختیار شوراهاست.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، مهدی چمران درنخستین اجلاس مدیریت یکپارچه شهری و شوراها افزود: درحالی که در برنامه‌های دوم تا چهارم توسعه جایگاه شوراها ارتقا یافته بود اما دربرنامه پنجم بخشی از اختیارها کاهش یافت و اکنون نیز زمزمه هایی مبنی بر کاهش بیشتر این اختیارات شنیده می شود. وی گفت: اگر فرمان محکم امام راحل مبنای شوراها قرار گیرد همه مشکلات و درگیری‌ها برطرف خواهد شد.
چمران با اشاره به اینکه هر قدر زمان گذشته، برعکس انتظار مردم از قدرت و جایگاه شوراها کاسته شده است افزود: با این کار شوراها به جایگاهی تشریفاتی تبدیل می‌شود و دیگر نیازی به برگزاری انتخابات برای تعیین اعضا و تشکیل جلسات شورای اسلامی نیست. 
وی با بیان اینکه مطالبات مردم از شوراها آبادانی و آرامش جسمی و روانی است که باید در معماری‌های شهری لحاظ شود گفت: معتقدیم که باید مطالبات مردم به شکل شایسته‌ای محقق شود و شهرها و روستاها از آرامش روانی در کنار پیشرفت و توسعه شهری برخوردار باشند. 
چمران توجه به مسئله هویت شهری، سبک معماری و منظر شهری و سبک زندگی را از مطالبات رهبری دانست و افزود: این مسئله نیز بر لزوم توجه بیشتر به کارکرد شوراها و نقش و جایگاه آن می‌افزاید. 
وی گفت: برخی می گویند شوراها فقط نقش نظارتی دارند و نمی توانند بودجه‌ای تصویب کنند و در انتخاب شهردارها دخیل باشند و این دیدگاه موجب جلوگیری از تصویب طرح‌‌ها و لوایح مرتبط با شوراها درمجلس شورای اسلامی می شود.
رئیس شورای عالی استان‌ها افزود: از طرف دیگر مردم مطالبات خود را از شوراها انتظار دارند و باید در برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی نظام در مجمع این تضاد برطرف شود. وی با اشاره به موادی از قانون اساسی در خصوص شوراها گفت: اکنون دور باطلی میان قانون و نحوه اجرای مصوبات شوراها وجود دارد که اصلاح آن امری ضروری است. چمران تأکید کرد: باید مشخص شود که نقش شوراها تشریفاتی است یا حل مسائل محلی از اختیارات آن است. وی با بیان اینکه اکنون 120 هزار نفر عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند گفت: در 15 سال گذشته این شوراها با مخالفت هایی روبه‌رو بودند و باید دیگر به آن پایان داد. 

چمران افزود: به همت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و دولت امیدواریم مشکلات شوراها برطرف و تکلیف شوراها روشن شود. در این اجلاس اعضای شورای عالی استان‌ها، رؤسای شوراهای اسلامی شهر و روستا و برخی شهرداران حضور داشتند. 
پنج کارگروه تخصصی نیز در حاشیه این اجلاس برگزار شد که ریاست آنها را کدخدایی،‌ چمران، مسجدجامعی و حافظی برعهده دارند.
قرار است دیدگا‌ه‌های اعضا در زمینه مدیریت یکپارچه شهری، اقتصاد شهری مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، هویت‌بخشی به شهرها مبتنی بر معماری ایرانی ـ اسلامی، جامعه شناسی شهری و بررسی چالش‌ها و سلامت محیط زیست شهری در این کارگروه‌ها دریافت و در بیانیه پایانی گنجانده شود. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)