• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۱۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
صالحی امیری؛

ایران ؛ گنجینه ای برای آسیا و جهان

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: حضور ایران در دومین مجمع عمومی اتحادیه میراث‌فرهنگی آسیا (ACHA) در شهر «چونگ‌چینگ» چین، گامی مهم در مسیر بازآفرینی معادله جدید همکاری‌های فرهنگی، گردشگری و میراثی بود.

ایران ؛ گنجینه ای برای آسیا و جهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدرضا صالحی‌امیری در یادداشتی نوشت: در آستانه جهانی‌شدن شتابان و گذار تمدنی قرن بیست‌ویکم، آسیا به افقی بدل شده است که آینده سیاست، اقتصاد و فرهنگ جهانی در آن شکل می‌گیرد. امروز هر کشوری که بتواند معادلات آینده آسیا را درک و در آن نقش‌آفرینی کند، نه‌فقط در محیط پیرامونی خود، بلکه در نظم جدید جهانی نیز صاحب اثر خواهد بود.

آسیا در آستانه تبدیل‌شدن به مرکز ثقل انسانی، اقتصادی و فناورانه جهان است. از سوی دیگر، این قاره حامل بزرگ‌ترین ذخیره میراث‌فرهنگی بشر است؛ میراثی که نه‌تنها گذشته ما را روایت می‌کند، بلکه ظرفیت تغییر آینده را نیز در خود دارد.

ایران به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران ACHA، با هزاران اثر ثبت‌شده در فهرست ملی و مجموعه‌ای بی‌همتا از میراث جهانی، مسئولیتی تمدنی بر دوش دارد: مسئولیت مشارکت فعال در شکل‌دهی به نظریه و الگوی حکمرانی میراث‌فرهنگی در آسیا.

در معادلات جدید آسیا، چین تمدنی است که اکنون سالانه ۱۶۰ میلیون گردشگر به خارج اعزام می‌کند و طبق پیش‌بینی‌ها این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰۰ میلیون نفر خواهد رسید. سهم ایران از این ظرفیت عظیم بسیار کمتر از آن چیزی است که شایسته پیشینه تاریخی و فرهنگی ماست. در این سفر، تصمیم گرفتیم سیاست توسعه روابط گردشگری با چین را نه از لایه‌های اجرایی، بلکه از سطح راهبردی– تمدنی آغاز کنیم. گفت‌و‌گو با وزیر فرهنگ، میراث و گردشگری چین و همچنین رئیس شورای ACHA، نقطه آغاز «فصل جدید همکاری‌های ایران و چین در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی» بود؛ فصلی که با اراده سیاسی دو کشور، ظرفیت گذار از همکاری‌های سنتی به همکاری‌های ساختاریافته، میان‌مدت و بلندمدت را دارد.

چین امروز در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت فرهنگی جهانی است؛ قدرتی که بر پایه هویت، فرهنگ و تمدنِ بازآفرینی سنت‌ها شکل گرفته است. تجربه چین در پیوند میان میراث‌فرهنگی، شهرسازی نوین، آموزش و فناوری‌های موزه‌ای، برای ایران یک منبع الهام و درعین‌حال یک فرصت راهبردی است.

ایده ایران: حکمرانی آسیایی برای میراث آسیایی

در سخنرانی خود به‌عنوان سخنران ویژه مجمع عمومی ACHA، طرح ابتکاری ایران را برای شکل‌دهی به یک سازوکار نوین همکاری در سطح قاره مطرح کردم: «انتخاب سالانه شهر‌ها و روستا‌های دوستدار میراث‌فرهنگی در سراسر آسیا.» این طرح، یک ابزار حکمرانی است؛ ساختاری که چند کارکرد کلیدی دارد:

۱. ایجاد رقابت سازنده میان مدیریت‌های محلی - ۲. ارتقای مشارکت عمومی در حفاظت از میراث - ۳. تقویت دیپلماسی فرهنگی میان مناطق آسیایی - ۴. تولید الگو‌های قابل تکثیر در حفاظت و احیا - ۵. انتقال تجربه‌های موفق از شرق تا غرب قاره

در این طرح، اولویت انتخاب، «میزان آسیب‌پذیری» جوامع محلی است؛ زیرا پایداری آسیا بدون پایداری تک‌تک آسیایی‌ها ممکن نیست.

وزیر میراث فرهنگی گفت : در دیدار با «مطلوبه‌خان ستاریان» وزیر فرهنگ تاجیکستان، تأکید کردم که بر اساس سیاست رئیس‌جمهوری پزشکیان، همکاری با تاجیکستان در سطح راهبردی قرار دارد. پیشنهاد برگزاری اولین همایش تخصصی میراث فرهنگی، نسخه‌شناسی، زبان‌شناسی، باستان‌شناسی و کتیبه‌خوانی میان ایران و تاجیکستان، گامی در مسیر ایجاد زبان مشترک علمی میان دو ملت هم‌ریشه است. دوره دوم این همایش در شهر دوشنبه برگزار خواهد شد. ایران در حوزه مرمت، کاوش‌های مشترک، احیای بنا‌ها و ثبت میراث ناملموس، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای انتقال تجربه دارد.

مالدیو؛ مشارکت فرهنگی در زیست‌اقلیم جدید آسیا

در گفت‌و‌گو با وزیر زبان، فرهنگ و میراث مالدیو نیز افق جدیدی از همکاری‌ها گشوده شد: از هفته‌های فرهنگی متقابل تا گردشگری سلامت؛ از تبادل هنرمندان و رسانه‌ها تا پروژه‌های مشترک در حوزه تغییرات اقلیمی. آسیا امروز قاره‌ای است که «تنوع» را به «سرمایه» تبدیل می‌کند و ایران آماده است این سرمایه را با مشارکت فعال تقویت کند.

ایران؛ گنجینه‌ای برای آسیا و جهان

ایران با ۲۰ نوع گردشگری شناخته‌شده جهانی، از گردشگری فرهنگی تا سلامت، از طبیعت تا معنویت، یک «ابرمقصد بالقوه» برای گردشگران آسیایی است. ما ۲۹ میراث جهانی ملموس و ۲۶ میراث ناملموس ثبت‌شده داریم و ۵۸ پرونده دیگر به‌عنوان ثبت موقت در یونسکو آماده ارائه است؛ این حرکت «سرمایه برای آینده» است.

سیاست ما: آغاز از فرهنگ برای رسیدن به آینده

در این سفر تصمیم گرفتیم سیاست توسعه روابط با چین را از سطح «تمدنی» آغاز کنیم. این تصمیم یک جهت‌گیری استراتژیک بود. اگر روابط سیاسی و اقتصادی ایران و چین در بالاترین سطح قرار دارد، پس روابط فرهنگی و گردشگری نیز باید در همان تراز قرار گیرد.

در گفت‌و‌گو‌ها تأکید کردم که اعتمادسازی فرهنگی، برنامه پنج‌ساله مشترک، نمایشگاه‌های دو کشور، همکاری در یونسکو، فناوری‌های موزه‌ای و هوش‌مصنوعی و تبادل هنرمندان و چهره‌های شناخته شده باید به‌صورت ساختاری وارد فاز اجرایی شود.

ایران و چین: از دو کشور تا دو تمدن

هر استان چین از نظر جمعیتی یک کشور است؛ تنها استان «گوانگ‌جو» جمعیتی بیش از جمعیت کشورمان دارد. معنای این امر آن است که هر استان چین می‌تواند یک شریک فرهنگی، اقتصادی و گردشگری برای ایران باشد. در این چشم‌انداز، ما با چین و سپس با روسیه و هند ـ سه قدرت بزرگ جهانی ـ فصل تازه‌ای از همکاری‌ها را آغاز خواهیم کرد تا ایران را در مسیر تحقق هدف ۱۵میلیون گردشگر بین‌المللی قرار دهیم.

بازگشت به معنای تمدن

تمدن زمانی زنده می‌ماند که «گفت‌و‌گو» زنده باشد. امروز اگر ایران و چین دست در دست یکدیگر بگذارند، می‌توانند معادله فرهنگی آسیا را وارد مرحله‌ای تازه کنند؛ مرحله‌ای که در آن، میراث نه گذشته که آینده است و فرهنگ نه یک حوزه منفعل، بلکه موتور محرک همگرایی، ثبات و توسعه در قاره‌ای است که آینده جهان را رقم خواهد زد. ایران آماده است در معماری این آینده، نقش محوری بر عهده گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)