• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۲۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

اوراق اجاره مبتنی بر سهام نیازمند تحول

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد: توسعه دامنه دارایی‌های قابل اجاره، ساده‌سازی الزامات و ایجاد انعطاف بیشتر، می‌تواند مسیر تأمین مالی از طریق اوراق اجاره مبتنی بر سهام را هموارتر کند.

اوراق اجاره مبتنی بر سهام نیازمند تحول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما وحید روشن‌قلب در نشست تخصصی مالی اسلامی از آثار مثبت پذیرش سهام به‌عنوان مبنای انتشار این اوراق سخن گفت: پذیرش سهام به‌عنوان دارایی مبنای انتشار اوراق اجاره باعث سهولت و کاهش هزینه‌های انتشار شده است. پیش از این دارایی‌هایی مانند هواپیما و ساختمان به دلیل مشکلات انتقال، هزینه‌های کارشناسی و پیچیدگی‌های نظارتی، فرآیند انتشار اوراق را دشوار می‌کردند؛ اما سهام به‌دلیل انتقال کم‌هزینه و ارزش‌گذاری ساده‌تر، انتشار اوراق را تسهیل کرده است.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق مصوبه شورا، انتقال سهام در فرآیند انتشار از کارمزد‌ها معاف است و همین امر تأثیر مثبتی بر توسعه اوراق اجاره داشته است.

روشن‌قلب در ادامه به چالش‌های موجود در موضوع الزام «غلبه ۶۰ درصدی دارایی‌های ثابت قابل اجاره» اشاره کرد و گفت: محاسبه این نسبت در برخی شرکت‌ها زمان‌بر و هزینه‌بر است، زیرا ناچارند از کارشناسان رسمی برای تعیین ارزش روز دارایی‌ها استفاده کنند.

او در ادامه بیان کرد: می‌توان به‌جای ارزش خالص دارایی‌ها، از رویکرد مبتنی بر «درآمد‌های ایجادشده توسط دارایی‌های ثابت» کمک گرفت تا تعیین قابلیت اجاره‌پذیری سهام سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر انجام شود.

روشن قلب هم‌چنین درباره تعهد فعلی هیئت‌مدیره ناشر مبنی بر حفظ غلبه ۶۰ درصدی در طول دوره انتشار اوراق گفت: در مواردی شرکت متقاضی انتشار اوراق، سهامدار عمده شرکت مبنای انتشار نیست و عملاً اخذ چنین تعهدی از هیئت‌مدیره یا نظارت بر آن برای ناشر امکان‌پذیر نیست. این شرط در برخی موارد محدودکننده است.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار پیشنهاد کرد: بخشی از منافع سهام، مانند سود تقسیمی یا افزایش ارزش سهم، در قالب قرارداد‌های مشخص به دارنده اوراق منتقل شود تا جذابیت اوراق افزایش یافته و نرخ سود موردنیاز برای انتشار کاهش یابد.

روشن‌قلب با اشاره به امکان استفاده از برخی دارایی‌های نامشهود هم‌چون سرقفلی یا برند به‌عنوان دارایی قابل اجاره گفت: با توجه به این‌که این دارایی‌ها در برخی قوانین جدید به‌عنوان دارایی قابل توثیق شناخته شده‌اند، می‌توان بررسی کرد که آیا قابلیت تبدیل‌شدن به دارایی مبنای اوراق اجاره را نیز دارند یا خیر.

ضرورت همگرایی نرخ اجاره بها با واقعیت اقتصادی سهام پایه

حسن کیایی نیز در توضیح ساختار اوراق اجاره مبتنی بر سهام بر ضرورت انطباق این اوراق با واقعیت‌های اقتصادی سهام پایه تأکید کرد و گفت: ساختار اوراق اجاره باید به‌گونه‌ای بازطراحی شود که ویژگی‌های اقتصادی سهم مورد استفاده از قبیل میزان نوسان قیمتی و مقدار سود آن در نرخ اجاره‌بهای اوراق منعکس شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ارائه خود الگویی پیشنهاد ارائه کرد که بر اساس آن نرخ اوراق اجاره مبتنی بر سهام، برای سهامی با نوسان بیش‌تر یا سود بالاتر، متفاوت از سهامی با نوسان یا سود کم‌تر باشد.

وی افزود: در این الگوی پیشنهادی نرخ اجاره‌بهای اوراق باید رابطه‌ای مستقیم با ۲ شاخص اصلی سهم یعنی سطح سود تقسیمی و میزان نوسان قیمتی داشته باشد تا اوراق منتشرشده

کیایی تأکید کرد: اجرای این الگو می‌تواند به افزایش شفافیت، کارآمدی و جذابیت انتشار اوراق اجاره مبتنی بر سهام در بازار سرمایه کمک کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت فعالیت سامانه بارشی
بازارچه‌های شهر راز، آماده عرضه میوه شب یلدا با قیمت منصفانه
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم آذر به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری همایش نقش عشایر بوشهر در تولید، امنیت و توسعه فرهنگ صلح و سازش
دستگیری شکارچی متخلف قبل از شروع به شکار در شیروان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و مهدیشهر
آغاز رقابت‌های جهانی کمان‌گیری روی اسب با حضور ملی‌پوشان ایران
بازگشت تیم ایران به میهن
بارندگی در مناطقی از غرب کشور
قتل مادر و کودک در آتش سوزی عمدی در انگلیس
هوای ۱۳ منطقه اصفهان وسه شهر مجاور برمدار قرمز آلودگی
تبدیل ضایعات روغنی به مواد پاک‌کننده پساب صنعتی
هفتمین جشنواره رویش دانشجویی در دانشگاه مراغه
برتری ایران مقابل شیلی و صعود به مرحله حذفی
رونمایی از پوستر نخستین جشنواره پژوهشی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ آذر
سامانه پردازش پلاسمایی جهشی نو در افزایش کیفیت منسوجات
پیروزی طبیعت مقابل رعد پدافند هوایی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (هفدهم آذرماه ۱۴۰۴)
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آذر ۱۴۰۴)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس تا پایان هفته مجازی شد
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیک در خوزستان
قطعی گاز فردا، در مناطقی از اصفهان
آسمان بوشهر بارانی می‌شود
وضعیت تعطیلی مدارس یزد امروز مشخص می‌شود
حزب‌الله: احزاب فتنه‌گر لبنان، باید خلع سلاح شوند
هوای ۵ شهر استان ناسالم است
تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد
افزایش آلودگی هوا در ۱۳ شهر خوزستان
شاخص هوای شیراز امروز ۱۶ آذر ۱۴۰۴
افشای موقعیت مکانی حساب‌های ایکسی (توییتر) که به ظاهر وطن پرست و ایرانی بودند!
متن و حاشیه‌های مراسم روز دانشجو با حضور رئیس جمهور
فقط ایران به رژیم صهیونی پاسخ دندان‌شکن داده است
ترامپ: عملیات زمینی در خاک ونزوئلا به زودی آغاز می‌شود
مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران دوشنبه حضوری شدند
آموزش، فردا در فارس حضوری است  (۱۴۷ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس تا پایان هفته مجازی شد  (۷ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیک در خوزستان  (۳ نظر)
آغاز مراسم قرعه‌کشی جام‌جهانی فوتبال ۲۰۲۶  (۳ نظر)
اطلاعیه آموزش و پرورش گلستان درباره مجازی شدن کلاس‌های درس  (۲ نظر)
مدارس و دانشگاه‌های استان اصفهان تا دوشنبه غیرحضوری شد  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس مازندران تا یک شنبه  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و دانشگاههای کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
مکرون: امنیت کل اروپا در خطر است  (۱ نظر)
امیر واحدی: دشمنان به التماس افتادند که ایران موشک نزند  (۱ نظر)
آغاز مرحله دوم رزمایش اقتدار ندسا با شلیک انبوه موشک‌ها  (۱ نظر)
آغاز مرحله جدید توزیع کالابرگ الکترونیکی برای سه دهک اول درآمدی  (۱ نظر)
تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد  (۱ نظر)
۱۴۰۰ پرواز در ونزوئلا زیر سایه تحریم‌های واشنگتن  (۱ نظر)