• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۷۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۵
اصفهان » اجتماعی

تبدیل دو میلیون هکتار دریاچه نمک به کانون گردو غبار

۲ میلیون هکتار دریاچه نمک در کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شده است.

تبدیل دو میلیون هکتار دریاچه نمک به کانون گردو غبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه نشست تخصصی حوضه آبخیز دریاچه نمک در اصفهان گفت: حوضه آبخیز دریاچه نمک با بیش از ۹ میلیون هکتار وسعت، در شرایط مناسبی قرار ندارد.

حسن وحید افزود: حدود ۲ میلیون هکتار از این وسعت به کانون‌های بحران فرسایش بادی تبدیل شده و سهم قابل توجهی از گرد و غبار‌هایی که استان‌های مرکزی، تهران، سمنان و بخش‌هایی از شمال کشور را در برمی گیرد، ناشی از این حوضه آبخیز است.

وی گفت: دستکاری‌های انسانی در حوضه آبخیز، برنامه‌های توسعه نامتوازن، خشکسالی و تغییرات اقلیمی شدید، نبود بهره‌وری مناسب از منابع طبیعی و مدیریت ناکارآمد منابع آبی از جمله این عوامل است.

معاون سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور ادامه داد: شرایط دریاچه نمک مطلوب نیست و برای عبور از این بحران‌ها، باید به سمت مدیریت جامع حوضه آبخیز حرکت کنیم؛ یعنی تمام دست‌اندرکاران حوزه آب از دولت گرفته تا مردم، جوامع روستایی، شهری و صنعتی باید برنامه‌ای جامع و مدون داشته باشند و همبستگی قوی بین برنامه‌های دولتی و مشارکت مردمی فراهم شود تا بتوانیم بحران‌ها را حداقل به طور نسبی کنترل و مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه هدف ما رسیدن به نقشه راه جامع و کامل برای ستاد ملی مدیریت دریاچه نمک است، گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد این حوضه را مدیریت می‌کند و وظیفه اصلی در بخش‌های مختلف بر عهده ماست.

معاون امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، دولت همت ویژه‌ای به حل بحران‌های زیست‌محیطی، کنترل سیلاب، مقابله با خشکسالی و کاهش گرد و غبار دارد.

حسن وحید به برخی آمار اقدامات در حوزه مقابله با بیابان زایی و آبخیزداری اشاره کرد و افزود: در استان اصفهان حدود ۳۰۰ هزار هکتار مدیریت کانون گرد و غبار اجرا شده، جنگل‌کاری دست کاشت در استان به بیش از ۱.۲ میلیون هکتار رسیده و در مناطق بیابانی حدود ۶ میلیون هکتار احیاء در دستور کار قرار گرفته است.

معاون امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: این اقدامات به کنترل رواناب‌ها، ذخیره آب زیرزمینی، جلوگیری از تخریب و سیلاب کمک کرده است.

حسن وحید افزود: علاوه بر منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی در اراضی رها شده کشاورزی و مرتعی، مدیریت منابع آب، معادن، خشک‌رودها، راه‌ها و تالاب‌های خشک‌شده هم نقش کلیدی دارند.

وی گفت: هدف برنامه هفتم توسعه کاهش ۲۰ درصدی بحران فرسایش بادی است و همه بخش‌ها باید مسئولیت‌پذیر باشند.

حسن وحید گفت: در ارزیابی‌های زیست‌محیطی و صدور مجوز‌ها حتی برای معادن و طرح‌های عمرانی ملاحظات زیست‌محیطی باید جدی گرفته شود، کم‌توجهی به تذکر‌های محیط زیست و منابع طبیعی منجر به بحران می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران در کنوانسیون‌های بیابان‌زدایی و گرد و غبار فعال است، افزود: جلسه بین‌المللی گرد و غبار در تهران به مصوبات کنوانسیون پیوست شد و کشور‌ها موظف به مشارکت مالی در احیای سرزمین شدند، ایران در منطقه حرف برای گفتن دارد و اقدامات خوبی در استان‌هایی مانند اصفهان، خوزستان، کرمان و تهران اجرا شده، اما با شرایط فعلی کافی نیست و نیاز به اقدامات جدی‌تر داریم.

معاون امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه کانون‌های بحران فرسایش بادی داخلی کشور حدود ۱۴ میلیون هکتار است، ادامه داد: علاوه بر این، حدود ۲۷۰ میلیون هکتار در کشور‌های همسایه مانند سوریه، عربستان، ترکمنستان قره قوم، افغانستان و پاکستان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی گسترده شده که گاهی گرد و غبار آنها به ایران می‌رسد.

وحید گفت:با برنامه‌های بودجه‌ای، معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های فعال در احیا و مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن برای جبران آلایندگی و مصرف آب زیرزمینی با اجرای طرح‌های آبخیزداری، پیش‌بینی می‌شود اهداف برنامه هفتم محقق شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
به یاد سپهبد شهید
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۱۷ بهمن ۱۴۰۴)
خبر‌هایی از برگزاری جشن های پیروزی انقلاب در استان سمنان
اپوزیسیون در دور باطل
تجلیل ازقاریان، حافظان قرآن، حاملان نور و سفیران الهی گیلانی در رشت
پایان رقابت‌های شنای قهرمانی جام همبستگی بزرگسالان کشور، با مدال آوری دو گیلانی
بازسازی فوری اماکن مذهبی آسیب‌دیده در جنگ تروریستی اخیر
مهاباد؛ قهرمان مرحله اول مسابقات بسکتبال قهرمانی امید‌های آذربایجانغربی
قضاوت داوران چهارمحال و بختیاری در هفته بیستم لیگ برتر فوتبال کشور
بهره برداری از طرح‌های عمرانی در ششمین روز از دهه‌ی فجر در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در حمایت از ملت فلسطین
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)