• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۹۴۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

پیرصالحی: پول دارو و تجهیزات را جای دیگری خرج می‌کنند

رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از انحراف منابع مالی حوزه دارو و تجهیزات به سایر بخش‌ها، خواستار بازگشت به انضباط مالی و هزینه‌کرد درآمد‌های این حوزه در محل قانونی خود شد.

انحراف منابع دارویی از مسیر قانونی و هشدار رییس سازمان غذا و دارو

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مهدی پیرصالحی در همایش سراسری معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور، با اشاره به چالش‌های مالی پیش‌روی دانشگاه‌های علوم پزشکی، بر ضرورت ایجاد توازن در پرداخت مطالبات حوزه‌های دارو، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی تأکید کرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها در حال حاضر با دو نوع بدهی عمده مواجه هستند، اظهار داشت: در صورتی که منابع مالی به حوزه دارو و تجهیزات اختصاص یابد، مطالبات نیروی انسانی باقی می‌ماند و اگر پرداخت‌ها به پرسنل انجام شود، بدهی‌های مربوط به دارو و تجهیزات انباشته خواهد شد. این عدم تعادل در بسیاری از دانشگاه‌ها مشکلات جدی ایجاد کرده و حتی در برخی موارد، به دلیل تسویه نشدن بدهی‌ها، امکان تأمین و تحویل اقلام دارویی و تجهیزاتی وجود ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت مدیریت صحیح منابع محدود گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت منابع، تأمین مالی دانشگاه‌ها با دشواری‌های فراوانی همراه است. از یک سو بدهی دانشگاه‌ها به تأمین‌کنندگان موجب کاهش نقدینگی آنان و تشدید کمبود‌ها شده و از سوی دیگر، منابع دریافتی دانشگاه‌ها نیز بسیار محدود است. این تصور که دانشگاه‌ها از منابع کافی برخوردارند، اما از پرداخت هزینه دارو و تجهیزات خودداری می‌کنند، با واقعیت همخوانی ندارد.

پیرصالحی با اشاره به ضرورت هزینه‌کرد قانونی منابع حوزه دارو و تجهیزات افزود: طبق مقررات، درآمد‌های حاصل از این حوزه‌ها باید مجدداً در همان بخش هزینه شود، اما در برخی موارد به دلیل ضعف مدیریتی، این منابع به بخش‌های دیگر منتقل شده که این موضوع خود به تشدید کمبود‌ها منجر شده است.

وی حضور فعال مدیران غذا و دارو در کارگروه‌های تأمین منابع دانشگاه‌ها را ضروری دانست و تصریح کرد: بر اساس تأکیدات صورت‌گرفته، مدیران و معاونان غذا و دارو باید در کنار رئیس دانشگاه و معاونت توسعه، به‌عنوان اعضای اصلی کارگروه تأمین منابع حضور داشته باشند تا تعادل در تخصیص منابع حفظ شود.

معاون وزیر بهداشت همچنین با اشاره به نقش نظارتی ادارات کل بیان کرد: تفویض اختیار به دانشگاه‌ها به معنای استقلال کامل نیست و مدیران غذا و دارو نمایندگان ادارات کل محسوب می‌شوند؛ از این‌رو هماهنگی کامل، ارائه به‌موقع گزارش‌ها و اجرای دقیق سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: تا زمان تکمیل و توسعه سامانه‌های نظارتی، ارسال گزارش‌های مورد درخواست باید با سرعت و دقت انجام شود. با راه‌اندازی کامل این سامانه‌ها، عملکرد‌ها به‌صورت سیستمی رصد خواهد شد، اما مسئولیت پاسخگویی مدیران به نهاد‌های نظارتی همچنان پابرجا خواهد بود.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، دکتر پیرصالحی در پایان با تأکید بر حساسیت مسئولیت‌های مدیریتی در حوزه غذا و دارو گفت: شرایط موجود بدون چالش نیست، اما با هماهنگی کامل با هیئت‌رئیسه دانشگاه‌ها، معاونت‌های ذی‌ربط و سازمان غذا و دارو می‌توان این مشکلات را مدیریت کرد. این مسئولیت نیازمند تلاش مضاعف و صرف زمان بیشتر است و با هم‌افزایی و دقت در تصمیم‌گیری‌ها می‌توان دوره مدیریتی موفق‌تری را رقم زد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سند اجرایی توسعه استان با ۱۳ بسته اقدام عملیاتی ابلاغ شد
تحویل ۱۴ هزار واحد مسکن ملی در زنجان تا پایان سال
صدور ۱۵ هزار سند تک برگ در الیگودرز
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
یاسوج میزبان رویداد رسانه ای ۲۴ ساعته «طنین»
۲۶ میلیارد تومان برای احیای قنوات زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ بهمن ۱۴۰۴
رفع تصرف چندین هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
یادواره شهدا و تجلیل از رزمندگان گردان تعاون رزمی جنوب غرب و سپاه ششم امام جعفرصادق (ع) +فیلم
اوقات شرعی اهواز، ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
طرح آرامش در شهر در دهنه شیرین فاریاب
تحویل ۱۰۶ طرح آموزشی با ۲۵۷ کلاس درس در لرستان
توقیف موتور سنگین غیر مجاز و عامل مزاحمت برای شهروندان در رفسنجان
رسانه‌ها را ناظر، ناقد و همکار برنامه‌های تحولی استان می‌دانیم
۵۲۰ خانوار متقاضی مسکن ملی اسدآباد در دهک‌های یک تا چهار
اختتامیه جشنواره ملی ویژه فعالان حوزه نوآوری در یاسوج
جوی آرام و هوای ابری در لرستان
مزایده فروش ۲ پلاک زمین دولتی در اهواز
تداوم فعالیت سامانه بارشی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است
برگزاری مسابقات والیبال جام جوان در بیارجمند
آموزش بهداشتی حجاج مهریزی با محوریت پیشگیری از بیماری‌های واگیر
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی از فردا
دو زلزله پیاپی بیش از ۴ ریشتری در عسلویه
هشدار چین به آمریکا درباره ایران
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
الکترونیکی شدن ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
پیش بینی بارش برف و باران با ورود سامانه بارشی جدید
مجموعه تلویزیونی طنزِ «اسباب زحمت» از شبکه یک
آزادی مشروط تعدادی از فعالان سیاسی تا زمان دادرسی
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۴ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)