• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۴۷۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۹
کرمان » سیاسی

ذخایر گندم استان نسبت به سال گذشته در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان گفت: میزان مصرف سالیانه گندم در استان کرمان حدود ۳۸۴ هزار تن است.

ذخایر گندم استان نسبت به سال گذشته در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کرمان ، داریوش ماهری در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت دهه فجر گفت : میزان مصرف سالیانه گندم در استان کرمان حدود ۳۸۴ هزار تن است که به‌طور میانگین معادل ۳۲ هزار تن در ماه می‌شود.

وی با بیان اینکه در شرایط غیرخشکسالی حدود نیمی از گندم مصرفی کرمان در داخل استان تولید می‌شود، افزود: کرمان از استان‌های مهم تولیدکننده گندم در کشور به‌ویژه گندم دوروم است که بخش قابل‌توجهی از آن در صنایع ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به فرآیند خرید تضمینی گندم گفت: فصل خرید گندم در استان کرمان از فروردین آغاز می‌شود و تا اواسط خرداد ادامه دارد. کرمان در دو سال اخیر جزء نخستین استان‌های کشور بوده که خرید گندم را آغاز کرده و این فرآیند به دلیل گستردگی جغرافیایی استان، از جنوب تا شمال حدود دو و نیم ماه به طول می‌انجامد.

ماهری درباره تأمین گندم در سال‌های کم‌بارش بیان کرد: در سال‌هایی که کشور با خشکسالی مواجه است و تولید داخلی کاهش می‌یابد، بخشی از گندم مورد نیاز استان از طریق واردات و از مبادی بندری مانند بندرعباس و چابهار تأمین می‌شود که خوشبختانه ذخایر گندم استان نسبت به سال گذشته در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارد.

وی همچنین به نقش اداره کل غله در تنظیم بازار کالا‌های اساسی اشاره کرد و گفت: بر اساس ضرورت‌سنجی و با مجوز‌های مربوطه، بخشی از کالا‌های اساسی از جمله برنج و شکر به‌صورت محدود و صرفاً برای تنظیم بازار توزیع می‌شود. مصرف سالیانه برنج در استان حدود ۱۰۰ هزار تن است که از ابتدای سال تاکنون حدود ۶۰۰۰ تن برنج به‌صورت تنظیم بازاری توزیع شده است.

مدیرکل غله استان کرمان ادامه داد: در حوزه شکر نیز از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۰۰۰ تن شکر در سطح استان توزیع شده و پیش‌بینی می‌شود در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان، میزان توزیع افزایش یابد.

ماهری با تأکید بر اهمیت حمل‌ونقل در زنجیره تأمین گندم اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم سال‌های اخیر، اتصال مراکز ذخیره‌سازی گندم استان به شبکه ریلی کشور بوده است. در همین راستا، سیلوی سیرجان با مشارکت دستگاه‌های اجرایی به شبکه ریلی متصل شده که این اقدام نقش مؤثری در تسهیل واردات، صادرات و جابه‌جایی ذخایر گندم ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه وضعیت تأمین و توزیع کالا‌های اساسی به‌ویژه گندم نسبت به سنوات گذشته بهبود یافته، در ادامه سخنان خود با اشاره به کیفیت گندم تولیدی استان گفت: ضایعات مزارع به چرخه خرید و ذخیره‌سازی وارد نمی‌شود و میانگین سن‌زدگی گندم در استان کرمان پایین‌تر از متوسط کشوری است.

ماهری افزود: خوشبختانه رعایت استاندارد‌های رطوبتی و کیفی در استان بهبود یافته و وضعیت سن‌زدگی گندم نسبت به گذشته به‌مراتب مطلوب‌تر است.

مدیرکل غله استان کرمان همچنین به برگزاری جشنواره ملی نان اشاره کرد و گفت: این جشنواره با محوریت احیاء نان‌های سنتی و بومی و با هدف حفظ پیوند نسل‌ها، به ابتکار استان کرمان و با همکاری استانداری و شهرداری برگزار و کرمان به‌عنوان دبیر جشنواره ملی نان انتخاب شد.

وی افزود: در دو سال اخیر، دانشگاه علوم پزشکی کرمان به‌عنوان متولی سلامت غذایی، به‌صورت جدی وارد موضوع نان کامل شده و اقدامات مؤثری در حوزه فرهنگ‌سازی و آموزش انجام داده است.

به گفته ماهری، نان کامل که رنگ آن تیره‌تر است، نیازمند پذیرش فرهنگی و ثبات کیفی گندم است و با وجود این چالش‌ها، هم‌اکنون حدود ۶۰ واحد تولید نان کامل در سطح استان فعال هستند که نسبت به سال گذشته رشد قابل‌توجهی داشته و در اغلب شهرستان‌های استان گسترش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود به وضعیت زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و توزیع آرد در استان اشاره کرد و گفت: سیلوی سه‌راهی سیلو از سال ۱۳۸۷ به دلیل مشکلات فنی و اجرایی پلمب و از چرخه بهره‌برداری خارج شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از خط انتقال ایستگاه پمپاژ‌ام‌الدبس تا تصفیه خانه دشت آزادگان
نخستین المپیاد فرهنگی ـ ورزشی جوانان هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری
برگزاری ملاقات مردمی استاندار آذربایجان‌غربی
اعلام نتیجه آزمون کتبی متقاضیان اخذ پروانه کارگزاران گمرکی در سال ۱۴۰۴
امضای قرارداد تمدید واردات برق از ایران به افغانستان
واریز عیدی و بسته کمک معیشتی به مستمری بگیران صندوق بیمه کشاورزی
برگزاری دومین همایش ملی معنای زندگی در گستره علم و دین در ارومیه
پلی آف لیگ قهرمانان اروپا؛ پیروزی قهرمان و رئال مادرید
از اندیشه دینی تا روایت شهادت در رادیو فرهنگ
درخواست افغانستان برای هزینه کمک های سازمان های بین الملل بر اساس اولویت ها
استان اردبیل در آستانه بهار قرآن
گشایش نمایشگاه گل و گیاه زینتی در قائم شهر
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
آمار بالای آفت زدگی و بیماری درختان در تهران
سنجش و سطح بندی داوران مسابقات قرآن در یزد
اعلام برنامه بزرگداشت اربعین شهدای حوادث تروریستی دی ماه در سمنان
گرامیداشت یاد شهدای کودتای دی ماه در اهواز
آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی کردستان
توزیع ۵۰۰ بسته کمک معیشتی در برخوار
درخشش خبرنگاران صدا و سیمای مرکز کرمان در پنجمین جشنواره رسانه و عدالت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
ایستادگی ملت ایران، آمریکا را به میز مذاکره بازگرداند
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۲ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)