• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۳۵۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

آسیب به آیینه‌کاری‌ها و تزیینات نفیس برخی  بنا‌های تاریخی در حملات اخیر 

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی با تشریح ابعاد خسارت‌های واردشده به مجموعه‌ای از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی ایران اعلام کرد: آسیب به میراث‌فرهنگی ایران، تعرضی آشکار به میراث مشترک بشریت و نقض صریح تعهدات بین‌المللی در حوزه حفاظت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه محسوب می‌شود.

آسیب به آیینه‌کاری‌ها و تزیینات نفیس برخی  بنا‌های تاریخی در حملات اخیر 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما علی دارابی با تشریح بخشی از خسارت‌های وارد شده به میراث تاریخی ایران در پی حملات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی، گفت: در جریان این حملات، شماری از بنا‌ها و مجموعه‌های واجد ارزش تاریخی و فرهنگی در نقاط مختلف کشور دچار آسیب‌های جدی شده‌اند که بررسی‌های میدانی و ارزیابی‌های کارشناسی درباره ابعاد آن همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به آسیب‌های وارد شده به مجموعه تاریخی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد افزود: در این مجموعه، اصابت به عرصه قلعه موجب تخریب کامل ساختمان اداری اداره‌کل استان و همچنین وارد آمدن آسیب جدی به چند بنای واجد ارزش تاریخی در پیرامون این اثر شاخص شده است.

دارابی ادامه داد: در تهران نیز ساختمان تاریخی کاخ سنای سابق که امروز محل استقرار مجلس خبرگان رهبری است، دچار تخریب گسترده در بنای اصلی و سازه مرکزی شده و بنای تاریخی عمارت شهربانی سابق در میدان انقلاب نیز به‌طور کامل تخریب شده است.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی همچنین به خسارت‌های وارد شده به برخی بنا‌های تاریخی در استان‌های مختلف کشور اشاره کرد و گفت: در کاخ صفی‌آباد بهشهر بخشی از تزیینات وابسته به معماری و بدنه‌های پیرامونی دچار آسیب‌های موضعی شده است.

وی افزود: در مجموعه جهانی کاخ گلستان تهران نیز تخریب بازشوها، در‌ها و ارسی‌های تاریخی گزارش شده و بخشی از تزیینات ارزشمند شامل آیینه‌کاری‌ها، گچ‌بری‌ها و آرایه‌های چوبی دچار فروریختگی و آسیب شده است.

دارابی با اشاره به خسارت‌های وارد شده به یکی از مهم‌ترین بنا‌های تاریخی اصفهان تصریح کرد: در مجموعه جهانی کاخ چهلستون اصفهان شکستگی گسترده ارسی‌ها و بازشو‌های چوبی رخ داده و لایه‌های تزییناتی نفیس شامل آیینه‌کاری‌ها، گچ‌بری‌ها و نقاشی‌های ارزشمند دوره صفوی نیز دچار آسیب شده‌اند.

وی همچنین درباره خسارت‌های وارد شده به بنا‌های تاریخی سنندج گفت: در عمارت خسروآباد تخریب ارسی‌های اصلی و آسیب به تزیینات گچ‌بری و آرایه‌های چوبی گزارش شده است. در عمارت سالار سعید (موزه سنندج) نیز بازشوها، در‌های چوبی و تزیینات ظریف داخلی آسیب دیده‌اند و در عمارت آصف وزیری (خانه کرد) نیز بخش‌هایی از ارسی‌های تاریخی و تزیینات وابسته به معماری در جبهه‌های مختلف بنا دچار تخریب شده است.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی با تاکید بر ابعاد حقوقی این رخداد اظهار کرد: بر اساس کنوانسیون ۱۹۷۲ حفاظت از میراث‌فرهنگی و طبیعی جهان و همچنین اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه، به‌ویژه مقررات مرتبط با حفاظت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه، هرگونه تهدید یا آسیب به میراث‌فرهنگی و محوطه‌های تاریخی، نقض آشکار تعهدات بین‌المللی محسوب می‌شود.

دارابی افزود: در همین چارچوب، از همان روز‌های نخست پس از این حملات، با دستور وزیر میراث‌فرهنگی مکاتبات رسمی با سازمان‌های بین‌المللی از جمله یونسکو و سایر نهاد‌های ذی‌ربط آغاز شده و مستندات مربوط به خسارت‌ها به این مراجع ارسال شده است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران این موضوع را از مسیر‌های حقوقی و دیپلماتیک بین‌المللی پیگیری می‌کند و انتظار می‌رود نهاد‌های مسئول در نظام بین‌المللی نسبت به حفاظت از میراث‌فرهنگی بشریت و جلوگیری از تکرار چنین تعرض‌هایی موضعی روشن و مسئولانه اتخاذ کنند.

دارابی در پایان تاکید کرد: میراث‌فرهنگی ایران بخشی از حافظه تاریخی و هویت تمدنی جهان است و صیانت از آن نه‌تنها مسئولیت ملی، بلکه تعهدی جهانی در قبال میراث مشترک بشریت به شمار می‌آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزمایش موشکی هند
کشف خودروی ۲۲۰ میلیارد ریالی قاچاق در مرند
ترامپ، گرفتار در تله ایران
تداوم تجمع شبانه مردم ارومیه و استمرار وفاداری، مقاومت و ایستادگی برای دفاع از وطن
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، یکشنبه ۲۰ اردیبهشت
حادثه رانندگی مرگبار در لرستان
حکومت بحرین علیه شیعیان اعلام جنگ کرده است
ضرورت صرفه‌جویی مردم در مصرف انرژی
سهم ۱۴ درصدی موتورسواران در تصادفات زنجان
تأکید سازمان راهداری بر مدیریت هوشمند طرح‌ها و تقویت ناوگان
موج جدید عملیات‌های تهاجمی حزب الله علیه مواضع صهیونیستی
استفاده از تجهیزات کم مصرف در تابستان
شاهنامه؛ میراث ارزشمند مکتوب ایرانیان
امضای تفاهم نامه کتابخانه ملی و دانشگاه علامه طباطبایی
برداشت ۲۶ هزار تن گندم در ماهشهر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
البرز با مشکل کمبود نیروی انسانی در ادارات مواجه است
قرار لرستانی‌های جانفدا در موج ۷۰ سنگر خیابان
دیدار مدیر کل بنیاد شهید تهران بزرگ با خانواده شهیدان هاشمی‌فرد و فیلا
سناتور آمریکایی: دولت ترامپ دروغ می‌گوید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تنگه هرمز صرفاً مسیر تجاری نیست؛ مولفه موازنه قدرت است
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
قرارداد‌های جدید تسلیحاتی آمریکا با کشور‌های منطقه
قیمت سکه و طلا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ در بازار رشت، تا ساعت ۱۲:۳۰
تسهیلات جدید وزارت علوم برای دانشجویان
در اتفاقی نادر، تولد ۵ قلوی طبیعی در یزد
پیام تبریک پزشکیان در پی قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری جوانان ایران
پیام رئیس قوه قضاییه در پی قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری جوانان
گزارش نیویورک تایمز از نصف شدن ذخایر موشک‌های کروز آمریکا
افزایش حقوق استادان و کارکنان دانشگاه آزاد در دستور کار است
پایان جام شهدای جنگ رمضان با قهرمانی نفت آبادان
تناقض رسواکننده در ادعا‌های رئیس جمهور آمریکا!
اعلام زمان پایان سال تحصیلی دوره ابتدایی و ارزشیابی متوسطه اول و دوم
اورانیوم غنی‌شده ونزوئلا به آمریکا منتقل شد
بلینکن: ترامپ به دنبال راهی برای خروج از جنگ ایران است
پایان طرح فروش محصولات ایران خودرو  (۴ نظر)
با سوداگری در بازار برخورد می‌شود  (۴ نظر)
طبعیت بهاری طارم زنجان هندوستان ایران  (۲ نظر)
سد ۷۰۰ ساله فریمان؛ تنها سد تاریخی فعال در کشور  (۲ نظر)
بررسی علل گرانی کالا‌های اساسی  (۲ نظر)
فردا؛ فروش بدون قرعه‌کشی ۱۱ محصول ایران‌خودرو برای متقاضیان عادی  (۱ نظر)
دشمن متعرض به نفتکش ایرانی زیر آتش موشک‌ها  (۱ نظر)
حملات سنگین نیروی دریایی سپاه به ارتش تروریستی آمریکا  (۱ نظر)
وحشت ژنرال‌های آمریکایی از صحبت درباره جنگ ایران  (۱ نظر)
افول شتابان آمریکا در افکار عمومی  (۱ نظر)
سیاست استعمار و استثمار جایی در جهان آینده نخواهد داشت  (۱ نظر)
آموزش‌ استفاده از سلاح در اراک  (۱ نظر)
دیوان فدرال آمریکا: تعرفه‌های جهانی ترامپ، غیرقانونی است  (۱ نظر)
طرح رژیم حقوقی تنگه هرمز درحال آماده‌سازی است  (۱ نظر)
۱۵ سال حبس برای سردسته‌های باند سرقت از خطوط لوله نفت  (۱ نظر)