• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۸۷۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۳
بین الملل » اروپا

پیامد‌های ماجراجویی‌های تازه ترامپ در خلیج فارس

ماجراجویی‌های تازه آمریکا در خلیج فارس و تأثیر آن بر اروپا و بازار‌های سهام، شرایط را در عرصه اقتصاد جهانی بدتر کرده و موج تازه‌ای از نوسان در قیمت انرژی، کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران و فشار بر زنجیره‌های تأمین بین‌المللی را به دنبال داشته که البته به افزایش نااطمینانی و نارضایتی سیاسی نیز عمق بیشتری بخشیده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بازتاب درگیری‌ها و ماجراجویی‌های تازه آمریکا در خلیج فارس در رسانه‌های انگلیس بازتاب گسترده‌ای یافته همانگونه که شاخص سهام در بورس لندن را شش دهم درصد نسبت به دیروز کم کرد. بازار‌های سهام شرق آسیا هم روند کاهشی داشتند و از یک و سه دهم تا پنج درصد کاهش را تجربه کردند.

به نوشته تلگراف ماجراجویی‌های تازه آمریکا با تاثیر بر قیمت نفت، قیمت گاز و انرژی را در اروپا بیش از چهار درصد افزایش داد و به ۴۴ یورو در هر مگاوات ساعت رسانده است.

باربارا اسلاوین، (Barbara Slavin) تحلیل گر سیاسی در این باره می‌گوید: «دونالد ترامپ برای خروج از این جنگی که راه انداخته مستأصل شده او هفته آینده به چین می‌رود و خیلی دوست دارد پیش از آن سفر، جنگ با ایران را به پایان ببرد وگرنه خسارات اقتصادی این جنگ تشدید می‌شود، قیمت گاز اکنون ۵۰ درصد بیش‌تر شده است و اقتصاد جهان که به نفت، گاز و کود شیمیایی وابسته است، بیش‌تر آسیب می‌ببیند...»

گاردین با اشاره به تبادل آتش موشکی آمریکا و ایران نوشت ترامپ پس از درگیری‌های پنج شنبه شب اعلام کرد: «آتش بس پابرجاست.»

دیلی تلگراف آمریکا را ناتوان در ادامه جنگ توصیف و اضافه کرد: آمریکا بخش زیادی از مهمات سلاح‌های پیشرفته خود استفاده کرده که به سختی قابل جایگزینی است. قدرتمندترین نیرو‌های نظامی جهان هم برای موثر بودن به مهمات نیاز دارد.

پیر آنتونیو دونت (Pierre-Antoine Donnet)، تحلیل گر سیاسی در این باره می‌گوید: «اعتبار و نفوذ آمریکا در آسیا، همچون دیگر سرمایه‌های آن کشور، از بین رفته است و اکنون چین از این فرصت اسفتاده می‌کند. توان نظامی آمریکا هم در پی جنگ علیه ایران، به شدت تحلیل رفته و واشنگتن، بسیاری از مهماتش، از جمله موشک هایش را مصرف کرده است. کشتی‌های جاسوسی چین، از جمله در سواحل عمان، به دقت خالی شدن انبار‌های ارتش آمریکا را زیر نطر دارند.»

جنگ افروزی‌های رژیم آمریکا به ویژه با افزایش بهای سوخت اروپا را در ورطه کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم و هزینه‌های زندگی قرار داده و فشار کم سابقه هزینه‌ای بر شرکت‌ها و البته مردم تحمیل کرده است که بار‌ها خیابان‌های اروپا از جمله لندن را به کانون اعتراض به جنگ افروزی‌های رژیم آمریکا مبدل کرد.

پرفسور حیم برشیث استاد دانشگاه در لندن در این باره می‌گوید: ما ماه هاست که برای مخالفت با جنگ تلاش می‌کنیم، اما استارمر نخست وزیر به درخواست اکثریت مردم برای پایان دادن به حمایت از نسل کشی‌های رژیم صهیونی، نه تنها بی توجه بوده بلکه به نسل کشی در غزه کمک کرده است. مردم گفتند پای صندوق‌های رأی انتقام خود را می‌گیرند.

به عقیده صاحب نظران در انگلیس افزایش نارضایتی از عملکرد دو حزب بزرگِ کارگر و محافظه کار که دهه‌ها قدرت را در این کشور در دست دارند موجب شده مردم در انتخابات شورا‌ها به احزاب کوچکتر و نامزد‌های مستقل گرایش پیدا کنند و آرای اعتراضی به طور چشمیگری افزایش یافته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهیابی هنرمند چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی روایت علوی
تسهیل ازدواج دانشجویان در خراسان جنوبی با اجرای طرح «عقیق عشق»
عرضه گسترده شمش بلوم در بازار عرضه بورس کالا
حمله ایران در دفاع از لبنان، اعلام رسمی یک دکترین راهبردی بود
برخورد قانونی با متخلفان آتش زدن بقایای کشاورزی
مناطق اقتصادی و بنادر خشک ظرفیتی برای تولید
استمرار وزش باد در جنوب غرب خوزستان
ایران پاسخ تهدیدهای رژیم صهیونیستی را می‌دهد
خرید بیش از ۳۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان فارسی
تخفیف ۵۰ درصدی معاینه فنی در شهرستان قدس به مناسبت هفته محیط زیست
کشف یک مزرعه خشخاش در دنا
برداشت انگور نوبرانه از باغات باستانی شهرستان بهبهان
دستگاه‌های اجرایی بر اساس قانون عفاف و حجاب به وظایفشان عمل کنند
موضع‌گیری مغایر با سیاست‌های ابلاغی وزارت آموزش و پرورش، تخلف محسوب می‌شود
هم‌نشینی زهره و مشتری در شامگاه ۱۸ و ۱۹ خرداد در آسمان ایران
آغاز به کار مجموعه دخترانه اِلما در شهر درچه
عامل شرارت و قمه کشی در تنکابن دستگیر شد
رشد ۹ پله‌ای ارزش معاملات بورسی اردبیل
لزوم آگاه سازی جوانان و نوجوانان از مضرات مواد مخدر 
فوتبال نوجوانان اروپا در استونی؛ سومین قهرمانی آتسوری‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سخنگوی امنیت ملی مجلس: امشب به آسمان اسرائیل نگاه کنید
حمله موشکی سپاه به پایگاه هوایی رامات دیوید
دستور رئیس جمهور برای افزایش میزان اعتبار کالابرگ
کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی؛ ۲ نشان طلا، یک نقره و ۲ برنز برای ایران
رژیم صهیونی باید حملات خود به لبنان را متوقف کند
۱۳ شهید و زخمی در حمله به حومه جنوبی بیروت
احکام افزایش و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
تجمع شبانه در خیابان‌های تهران
قدرت جمهوری اسلامی ایران پشتیبان امنیت منطقه است
افزایش ۲۰ درصدی حقوق اعضای هیئت علمی با ۳ میلیون تومان فوق‌العاده خاص
آمریکا در فکر مصادره اموال ایران برای بازسازی کشور‌های عربی
توقف پرواز‌های شهر فرودگاهی امام خمینی
۴۵ شهید و زخمی در حملات شبانه روز گذشته صهیونیست‌ها به لبنان
موزه میراث روستایی گیلان
اعمال افزایش ۴۹ درصدی قیمت نان در مشهد
راز شلوغی یک قنادی قدیمی در اصفهان  (۴ نظر)
حمله موشکی سپاه به پایگاه هوایی رامات دیوید  (۱ نظر)
شلیک اخطار موشکی - پهپادی نداجا به ناوشکن‌های آمریکا  (۱ نظر)
رژیم صهیونی باید حملات خود به لبنان را متوقف کند  (۱ نظر)
افزایش ۲۰ درصدی حقوق اعضای هیئت علمی با ۳ میلیون تومان فوق‌العاده خاص  (۱ نظر)
سفر هیئت حماس به قاهره برای پیگیری مذاکرات آتش‌بس  (۱ نظر)
برنامه آلمان برای تقویت توان نظامی به بهانه تهدید روسیه  (۱ نظر)
تغییر در مصوبه کنکور خلاف عدالت است؛ با فشار‌های انباشته بر دانش‌آموزان همخوانی ندارد  (۱ نظر)
تجربیات موفق اداره کشور در دوره جنگ را باید مستند و الگوبرداری کنیم  (۱ نظر)