• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۱۴۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آمپول کاهش وزن ایرانی گوی سبقت را از نمونه خارجی ربود

استاد بیماری‌های غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران از اثربخشی آمپول‌های لاغری در کاهش وزن بیماران خبر داد.

آمپول کاهش وزن ایرانی گوی سبقت را از نمونه خارجی ربود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت ایران را یکی از ۱۰ کشور دارای بیشترین شیوع چاقی در جهان عنوان کرد و گفت: مصرف غذا‌های ناسالم در ایران بسیار زیاد و روبه افزایش است؛ به طوری که آمار‌ها نشان می‌دهد میزان چاقی از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در کشور، روند صعودی شدیدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه مشکل چاقی و اضافه وزن در گروه سنی نوجوانان بسیار نگران‌کننده است، تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی این روند، کاهش شدید فعالیت بدنی افراد به ویژه در کودکان و نوجوانان است؛ چراکه عمده این افراد ساعت زیادی از شبانه روز را بدون کوچکترین تحرک بدنی در فضای مجازی سیر می‌کنند.

یکی از روش‌های نوین درمان چاقی در جهان استفاده از دارو‌های لاغری به ویژه آمپول‌های لاغری است؛ به طوری که استفاده از این آمپول‌ها در جهان مورد توجه قرار گرفته و در کشورمان نیز با استقبال زیادی رو‌به‌رو شده است.

علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی و استاد غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به گذشت حدود یک سال از ورود نسل جدید دارو‌های لاغری به بازار دارویی ایران، گفت: در حال حاضر دو مولکول اصلی در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر دو برای درمان دیابت و چاقی کاربرد دارند و مطالعات جهانی آنها قابل انطباق با جمعیت ایرانی است. 

وی با بیان اینکه یکی از این دارو‌ها با نام تجاری «اوِزمپیک» در دنیا شناخته می‌شود و دیگری با مولکول قوی‌تر «تیرزپاتاید» عرضه شده است، افزود: تیرزپاتاید نسبت به سماگلوتاید اثر قوی‌تری دارد، اما هر کدام ویژگی‌ها و تأییدیه‌های خاص خود را دارند. 

استقامتی خاطر نشان کرد: برای مثال برخی مطالعات علمی اثر مثبت یکی از این دارو‌ها را بر آپنه خواب تأیید کرده‌اند؛ در حالی که درباره دیگری هنوز چنین داده‌ای وجود ندارد. همچنین در بیماران مبتلا به کبد چرب، دیابت و بیماری‌های قلبی برخی از این دارو‌ها تأییدیه رسمی دارند.

به گفته وی، با ورود نسل‌های جدیدتر و قوی‌تر این دارو‌ها در سال‌های آینده، احتمالاً نقش جراحی‌های چاقی کمرنگ‌تر خواهد شد؛ دارو‌هایی که بتوانند کاهش وزن ۳۰ درصدی ایجاد کنند، عملاً به سطح اثرگذاری جراحی نزدیک می‌شوند.

اثربخشی مشابه نمونه ایرانی و خارجی

استقامتی درباره تفاوت نمونه ایرانی و خارجی این دارو‌ها با وجود اختلاف قابل توجه قیمت»، تصریح کرد: بر اساس تجربه بالینی ما، نمونه تولید داخل با نام اسپارتینا اثربخشی مطلوبی داشته‌اند و کاهش وزن‌های قابل توجه حتی تا ۱۵ و ۲۰کیلوگرم در بیماران مشاهده شده است.

وی اضافه کرد: نمی‌توان گفت تفاوت قیمت بالا به معنای تفاوت در اثرگذاری است؛ در عمل، اسپارتینای ایرانی نیز نتایج قابل قبول و خوبی نشان داده‌اند.

استاد غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که «آیا این دارو‌ها جایگزین جراحی‌های چاقی شده‌اند؟»، گفت: این دارو‌ها در شرایط معمول می‌توانند بین ۱۵ تا ۲۵ درصد وزن بدن را کاهش دهند. 

استقامتی یادآور شد: در حالی که جراحی‌های چاقی در برخی بیماران، به‌ویژه افرادی با شاخص توده بدنی بالای ۴۰، ممکن است کاهش وزن بیشتری ایجاد کنند؛ بنابراین هنوز در برخی موارد، جراحی گزینه مؤثرتری است؛ هرچند جراحی نیز با عوارض و احتمال بازگشت وزن همراه است.

کیفیت قابل رقابت قلم‌های تزریقی ایرانی

این فوق تخصص غدد درباره کیفیت فناوری قلم‌های اسپارتینا، اظهار داشت: از نظر تکنولوژی و کیفیت ساخت، اسپارتینا کاملاً قابل رقابت با نمونه‌های خارجی هستند و تاکنون گلایه خاصی در این زمینه مشاهده نشده است.

بیمه‌ها توان پوشش گسترده ندارند

استقامتی با اشاره به ضرورت پوشش بیمه‌ای این دارو‌ها با توجه به شیوع بالای چاقی در کشور گفت: از نظر علمی و ایده‌آل، پوشش بیمه‌ای می‌تواند به کاهش عوارض بیماری‌های مرتبط با چاقی کمک کند، اما باید واقع‌بین بود. 

وی متذکر شد: در حال حاضر بیمه‌ها حتی در انجام تعهدات فعلی خود با چالش مواجه‌اند و پوشش چند میلیون بیمار جدید عملاً فراتر از توان مالی آنهاست.

استاد غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آغاز یک مطالعه درباره اثربخشی این دارو‌ها در ایران، افزود: این پژوهش به صورت چند مرکزی در حال انجام است و نتایج آن طی سه تا چهار ماه آینده منتشر خواهد شد.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه «آیا این دارو‌ها تحولی شگرف در درمان چاقی هستند؟»، گفت: برخی از این دارو‌ها به‌عنوان گیم‌چنجر (تحول آفرین) در پزشکی شناخته می‌شوند و در کنار کشف انسولین و آنتی‌بیوتیک‌ها از آنها یاد می‌شود؛ چراکه می‌توانند اثرات متعددی بر دیابت، چاقی و بیماری‌های متابولیک داشته باشند.

وی تأکید کرد: بیماران نباید تمام بار درمان را بر دوش دارو بگذارند. رعایت رژیم غذایی صحیح، کاهش حجم غذا، مصرف مایعات سالم و اصلاح سبک زندگی همچنان رکن اصلی درمان چاقی است و استفاده صحیح و تحت نظر پزشک از این دارو‌ها اهمیت اساسی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال ۶ هزار اثر به دبیرخانه جایزه «مدرسه میناب»
تأکید بر توسعه گردشگری سلامت خراسان جنوبی و گسترش همکاری‌های درمانی با افغانستان
ابرکوه، پیشتاز توسعه نیروگاه‌های خورشیدی بخش کشاورزی
شهروند خبرنگار ۲۶ خرداد
تغییر زمان برخی آزمون‌های کشوری علوم پزشکی
بازتاب دیدار تیم‌های فوتبال ایران و نیوزیلند در رسانه‌های خارجی
ازسرگیری پرواز‌های فرودگاه ایلام
بررسی روند ارائه خدمات وزیر ساخت‌های بیمارستان امام رضا(ع) ارومیه
حملات توپخانه‌ای و پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
میدان داری با نوای یا حسین (ع) در بیرجند
مأموریت نظام سلامت فراتر از درمان بیماری است
مراسم گرامیداشت شهید فریدون عباسی برگزار شد
افغانستان، شریک راهبردی توسعه شرق کشور
آمادگی گمرک ایران برای ۲۴ساعته کردن مرزسروی ارومیه
رسم کهن صلات کشی، آغازگر عزای سید الشهدا در بشرویه
کارنامه فرهنگی - هنری زنده یاد بهروز رضوی
بازگشت قدرت به مهارت‌های انسانی در دنیای هوش مصنوعی
۱۵۰۰ مبلغ اصفهانی در محرم منبر می‌روند
نقشه دشمن بعد از هدف قراردادن زیرساخت‌ها در جنگ ۱۲ روزه چه بود؟
شعار‌های مرگ بر آمریکا واسرائیل کوبنده‌تر از همیشه در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وزیر اقتصاد: افزایش میزان کالابرگ دهک‌های پایین
یارانه خرداد ۱۴۰۵ دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵
آغاز توزیع کارت آزمون‌های سمپاد و مدارس نمونه دولتی از امروز
متن یادداشت تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا نهایی شد
اطلاعیه شورای هماهنگی بانک‌ها درباره اختلال بانکی
واکنش‌ها در آمریکا به توافق پایان جنگ با ایران
آبشار راین همچنان مقصد گردشگران جنوب شرق کشور
والیبال لیگ ملت‌ها ۲۰۲۶؛ نتایج روز پنجم، برنامه روز پایانی هفته
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵
تفاهم پایان جنگ، جمعه به طور رسمی در سوئیس امضا می‌شود
کاهش سهمیه آرد برخی نانوایی‌های گیلان بر اساس میزان پخت نان
واکنش‌های منطقه‌ای و جهانی به تفاهم ایران و آمریکا
حمله سلطنت طلبان به اتوبوس تیم ملی فوتبال در لس آنجلس
نخست‌وزیر پاکستان: واشنگتن و تهران به توافق رسیدند
یارانه خرداد ۱۴۰۵ دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۳۳ نظر)
اختلال در بانک تجارت و صادرات رفع شد  (۷ نظر)
اختلال خدمات بانکی رفع شد  (۳ نظر)
سردار موسوی: گوش به فرمان ولایت باشیم  (۳ نظر)
تولید پرچم های مذهبی در بزرگترین کارخانه تولید پرچم در شهر خمین  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای هماهنگی بانک‌ها درباره اختلال بانکی  (۲ نظر)
وزیر اقتصاد: افزایش میزان کالابرگ دهک‌های پایین  (۱ نظر)
پس از چراغ سبز برای حمله به ضاحیه، ادامه مسیر ممکن نیست  (۱ نظر)
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵  (۱ نظر)
آغاز توزیع کارت آزمون‌های سمپاد و مدارس نمونه دولتی از امروز  (۱ نظر)
ادعای ترامپ درباره نهایی شدن توافق با ایران  (۱ نظر)
هشدار به مدیران بانک‌های خاطی در پرداخت وام ازدواج و فرزند آوری  (۱ نظر)
سخنگوی ارتش: در دفاع از ایران لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم  (۱ نظر)
برگزاری مانور حفظ کاربری اراضی کشاورزی حکاک در سپیدان  (۱ نظر)
سازمان ملل از ادامه نقض حریم هوایی لبنان خبر داد  (۱ نظر)