• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۱۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
اجتماعی

دلیلی برای افزایش اجاره بها وجود ندارد

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران تاکید کرد : با توجه به تثبیت قیمت مسکن در سال ۹۳ ، امسال دلیلی برای افزایش اجاره بها وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسام عقبایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مسکن ، ساختمان و حمل و نقل ایران (صما) ، با اشاره به کاهش صدور پروانه های ساختمانی در6 ماه دوم سال  گذشته گفت : با توجه به رکود دو ساله ای که بازار مسکن تجربه کرده است و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم ،کاهش انگیزه سرمایه گذاری و خروج سازندگان غیرحرفه ای از بازار مسکن ، شاهد کاهش نسبی صدور پروانه های ساختمانی بودیم.
وی افزود : کاهش صدور پروانه های ساختمانی ، آثار خود را در اوایل سال 95 نشان می دهد مگر اینکه عوامل محرک بازار مسکن ، این بازار را تحریک کند و تا اوایل مهر، کاهش صدور پروانه های ساختمانی جبران شود.
عقبایی اظهار داشت : اگر این اتفاق هم نیفتد نمی توانیم بگوییم در سال94 به بحران بی توازنی عرضه و تقاضا که قبلا هم وجود داشته است ، دچار می شویم و پیش بینی کاهش تولید مسکن در سال 93 و جهش قیمت ها تحت تاثیر تشدید نامعادله عرضه وتقاضای مسکن ، نادرست است. 
وی افزود : همیشه رونق و افزایش قیمت در کنار هم است و ما معمولا رونقی را تجربه نمی کنیم که در کنارش افزایش قیمت نباشد اما واقعیت  این است که قیمت مسکن ، آنقدر رشد نامتعارف وغیرمنطقی و بیشتر از ظرفیت داشته است که دیگرکشش افزایش قیمت ها را ندارد. 
وی گفت : در سال های اخیر رشد قیمت مسکن در برخی از موارد به حدی غیرمنطقی و بیشتر از تورم بوده است که ظرفیت افزایش قیمت مسکن ، حداقل در6 ماهه اول سال وجود نداشته باشد. 
عقبایی با بیان اینکه پولی به جامعه تزریق نشده است که قدرت خرید مصرف کنندگان افزایش پیدا کند ، اظهار داشت : بعید است افزایش قیمت به آن مفهوم که بتوان نامش را جهش قیمت گذاشت در شش ماهه اول سال جاری رخ دهد.
وی افزود : نباید به دنبال گرانی باشیم. بازار مسکن باید پایدار باشد و در بازار پایدار هم مشاور املاک و سازنده سود می برد و هم دولت کمتر دچار مشکل می شود و مصرف کننده نیز در نهایت سود می برد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به کاهش پروانه های ساختمانی در سال گذشته و نیز قصد دولت برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی افزود : دولت می خواهد نرخ سود سپرده های بانکی را کاهش دهد و این کاهش اگرچه می تواند محرک بازار پول برای هدایت به سایر بخش ها باشد اما درکوتاه مدت خیلی موثر نیست و در مقاطع طولانی مدت اثرگذار خواهد بود.
وی کاهش سود بانکی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت : این موضوع موجب رونق  اقتصادی می شود ، اما نباید سود بانکی کاهش ناگهانی داشته باشد ، زیرا خروج نقدینگی از بانک ها و هدایت آن به دیگر بازارهای سرمایه می تواند موجب سوداگری شود. 
عقبایی گفت : اگر کاهش نرخ سود بانکی در بخش مسکن که اصلی ترین عامل خروج اقتصاد از رکود است ، درست مدیریت نشود ، می تواند تورم زا باشد.
حتما کد رهگیری معاملات را بگیرید
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران از افتتاح سامانه مجازی معاملات مسکن در آینده ای نزدیک خبر داد و به مردم توصیه کرد در معاملات مسکن ، کد رهگیری از مشاوران املاک را مطالبه کنند.
حسام عقبایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مسکن ، ساختمان و حمل و نقل ایران (صما) اظهار داشت : صدورکد رهگیری برای قراردادهای خرید و فروش قطعی و لازم الاجرا است و گرفتن کد رهگیری برای هر نوع معامله ای که در مشاوران املاک سراسر کشور انجام می گیرد، اجباری است و واحد صنفی مشاوران املاکی که برای معاملات مسکن کد رهگیری صادر نمی کنند ، براساس ماده 28  قانون نظام صنفی ،پلمپ یا پروانه فعالیت باطل می شود.
وی گفت: مردم برای حفظ منافع خود باید کد رهگیری دریافت کنند تا امکان فروش و یا اجاره یک منزل به دو یا چند نفر امکان پذیر نباشد. 
عقبایی درخصوص پیش فروش مسکن نیز اظهار داشت : دستگاه های متولی قانون نویسی و قانونگذاری وزارتخانه های دادگستری و راه و شهرسازی هستند و این وزارتخانه ها برای تنظیم قانون پیش فروش ساختمان از سال 86 ، وارد عمل شدند و نمایندگان نهادهایی مانند شهرداری ، سازمان های نظام مهندسی، مشاوران املاک، سازمان ثبت را برای همکاری دعوت و نظرهای کارشناسی و علمی آنها را جمع آوری کردند اما درمجلس تصویب نشد و آئین نامه ای مصوب شد که قابلیت اجرا را نداشته است.
وی گفت : سامان دادن به قانون پیش فروش یکی از نیازهای اساسی کشور است و قانونی باید در این زمنیه تدوین شود که قابل اجرا باشد.
عقبایی در مورد راه اندازی سامانه مشاوران املاک مجازی گفت : هنوز بخشی از آئین نامه های اجرایی اصلاح قانون نظام امور صنفی که در سال 92 انجام و در مهر همان سال ابلاغ شد ، نوشته نشده است. یکی از آئین نامه های این قانون ، صدور پروانه صنفی مجازی بوده و قرار است مرجع و راهکاری خاص برای کنترل فعالیت های مجازی مشاغل در نظر گرفته شود و پس از تدوین آئین نامه تخصصی مشخص می شود که اتحادیه ها پروانه تخصصی مجازی را به املاک واگذار کنند یا به عهده مرکز اتحادیه فناوران الکترونیک قرار می گیرد ... !؟ 
عقبایی گفت : کمتر از 5 درصد از مشاوران املاک ، مجازی هستند و بعضی از آژانس های املاک ، قابلیت انجام معاملات مجازی را دارند اما اینکه این امر به صورت رسمی و پروانه کسبی تحت عنوان پروانه تخصصی و رسمی مجازی برای مشاوران صادر شده باشد ، هنوز اجرایی نشده است.
به گفته وی تنها مرجعی که به سامانه املاک و مستغلات دسترسی دارد اتحادیه مشاوران املاک است و از آنجا که اتحادیه ، زیر مجموعه وزارت صنعت،معدن وتجارت است ، مدیریت راهبردی این موضوع نیز در اختیار این وزارتخانه است.
عقبایی گفت : برای امنیت معاملات مسکن نیز به به وزارتخانه راه وشهرسازی پیشنهاد داده ایم از ظرفیت بنگاه داران استفاده کند که آنها ظرفیت خود را در فروش واحدهای مسکونی مهر به خوبی نشان داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
آغاز اجرای نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در زنجان تا یک ماه آینده
پیگیری فوری مشکل خوراک پالایشگاه نفت آفتاب در دستور کار مجلس
ایران؛ محور علم ترکیبیات
بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ از خودروسازی ارگ جدید بم
دیدار معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با استاندار آذربایجان شرقی
بي توجهی به اقتصاد، راه نفوذ دشمن
کاهش ۵۴ درصدی میزان ورودی آب به سد‌های خوزستان
ایجاد ۲۵۰ کیلووات ظرفیت تولید برق خورشیدی ویژه مددجویان در تایباد
برگزاری نشست تبیینی مشاوران املاک برای اجاره منازل توسط افراد نفوذی در ساوه
مهار آتش‌سوزی گسترده در روستای «اردکلو» شهرستان ملایر
۲ مصدوم‌ و یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در کرج
تکمیل لوله‌گذاری انتقال آبِ خلیج فارس به کرمان
کشف بذر گندم قاچاق و فاقد مجوز به ارزش ۵ میلیارد ریال در خوی
توسعه کشت گلخانه‌ای اولویت اصلی آذربایجان شرقی
ضرورت تمرکز شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای بر وصول مطالبات
تقویت فرهنگ کتابخوانی و بصیرت تاریخی در جامعه لازمه رشد آگاهی عمومی است
آغاز ساخت مجموعه بوم گردی بومیان کیش
برگزاری جشنواره بین‌المللی معروف با محوریت هنر، رسانه و مسئولیت اجتماعی
کشور‌ها الگوی کشت خود را بازطراحی کنند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)