حمایت غیرصادقانه فرانسه از حقوق کودکان
رییس جمهور فرانسه در کنفرانس «حمایت از کودکان جنگ» به دفاع از حقوق کودکان پرداخت.

رییس جمهور فرانسه در کنفرانس «حمایت از کودکان جنگ» به دفاع از حقوق کودکان پرداخت.
فرانسوا اولاند در مراسم آغاز به کار کنفرانس«حمایت از کودکان جنگ» در پاریس گفت باید از حقوق همه کودکان در سراسر جهان دفاع شود.
فرانسوا اولاند در ادامه ادعا کرد: زمانی که در سپتامبر سال دوهزار و پانزده انتشار تصویر کودکی که در سواحل ترکیه غرق شده بود دنیا را تکان داد احساسات بسیاری برانگیخته شد که اجماع بین المللی برای پذیرش آوارگان را به همراه داشت. اما حتی پس از این رویداد غم انگیز هم کودکان بسیاری در نقاط گوناگون جان خود را از دست دادند. اولاند همچنین افزود: من به دهها هزار نوجوان سوری می اندیشم که کودکی شان به غارت رفت.
اما این ادعا در حالی است که فرانسه و سایر کشورهای غربی، که خود عامل آواره شدن هزاران بی گناه سوری بودهاند، نه تنها حاضر نشدند پناهندگی این کودکان آواره را بپذیرند و تدابیر مناسبی جهت میزبانی از آنها اتخاذ کنند، بلکه اقدام به بازداشت و زندانی نمودن آنان کردند.
در آبان ماه سال جاری دولت فرانسه با تخریب اردوگاه کاله باعث شد، حدود هفت هزار آواره و پناهجو شامل هزار و دویست و نود و یک کودک و سیصد خانواده از کشورهای فقیر آفریقایی همچون سودان، اریتره، اتیوپی و اتباع کشورهای جنگ زده سوریه، عراق و افغانستان در وضع اسفناکی در این اردوگاه مستقر شوند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر با انتقاد از شرایط نامناسب موجود در این اردوگاه اقدامات نیروهای فرانسوی برای پاکسازی این اردوگاه را نمادی از بحران پناهجویان در اروپا دانست و ابراز نگرانی کرد تخریب این حلبی آباد بزرگ می تواند سرنوشت آوارگان آسیب پذیر این اردوگاه را شکننده تر کند و آنها را بیش از پیش از حقوق بنیادین خود محروم سازد.
اقدام دولت فرانسه در نقض حقوق کودکان آواره به حدی شدید بود که شاخه عفو بین الملل در فرانسه طی بیانیه ای عملکرد مقامات فرانسه را در این زمینه غیرقانونی اعلام کرد.
عفو بین الملل در بیانیه خود اعلام کرد: " بیشتر افرادی که در مرزهای فرانسه و ایتالیا با کنترلهای مرزی روبرو می شوند، در نهایت از همه حقوق خود به ویژه حق برخورداری از پناهندگی محروم می شوند. حتی کودکان بدون همراه نیز همانند افراد بالغ به سرعت و بدون این که وضعیت و شرایط آنها بررسی شود یا امکان استفاده از حق پناهندگی داشته باشند، از مرز بازگردانده می شوند."
پیش از این دیمیتریس آوراموپولوس کمیسر مهاجرت و امور داخلی اتحادیه اروپا نیز اذعان کرده است نقص ها و کاستی های زیادی در زمینه پذیرش کودکان آواره، آموزش، حمایت ها و رسیدگی های روان شناسانه و تجمیع خانواده در اروپا وجود دارد. کشورهای عضو باید برای رعایت حقوق کودکان آواره قوانین مناسب تری تصویب کنند و کشوری که کودکان آواره بی سرپرست در اتحادیه اروپا به آن وارد می شوند الزاما نباید تقاضای پناهندگی آنها را بررسی کند بلکه این کار وظیفه کشوری است که خانواده یا نزدیکان کودک در آن زندگی می کنند.
حتی کمیساریای عالی آوارگان ملل متحد نیز با تاکید بر این که قاچاق زنان و کودکان در جهان تحت تاثیر مهاجرت های اجباری به ویژه از کشورهای جنگ زده تشدید شده، خواستار آن شده است که کشورهای جهان به ویژه اروپایی ها برای تضمین امنیت و آسایش کودکان بی سرپرست اقدامات موثری انجام دهند تا توسط قاچاقچیان انسان یا گروه های تبهکار مورد بهره برداری قرار نگیرند.
اولاند در پایان گفت یونیسف و نهادهای غیر دولتی مانند «کودکان را نجات دهید» تلاش های بسیاری در این زمینه کرده اند. وظیفه ما هم اکنون ادامه این مبارزه است. در هر شرایط و هر مکانی باید از حقوق کودکان دفاع شود. ما باید هرچه در توان داریم در حمایت از کودکان آواره تنها انجام دهیم.
پناهندگی یک حق بشری است که فرانسه نیز آن را به رسمیت شناخته است. بنابراین فرانسه در حل بحران مهاجران قوانین بین المللی را زیر پا گذاشته است، چرا که متقاضیان پناهندگی کسانی هستند که قربانی جنگ و خشونت شده اند و از طرفی قوانین بین المللی بازگرداندن افرادی را که به حمایت نیاز دارند ممنوع کرده است.
طبق آمار و ارقام رسمی منتشر شده توسط مقامات اتحادیه اروپا، دهها هزار کودک بی سرپرست در دو سال اخیر در میان آوارگان و متقاضیان پناهندگی وارد اروپا شده اند. پلیس اروپا سال گذشته اعلام کرد بیش از ده هزار کودک آواره بی سرپرست در خاک اروپا ناپدید شده اند و بیم آن می رود که بسیاری از آنها به دام گروههای جنایتکار سازمان یافته که از کودکان بهره برداری های مختلف می کنند، افتاده باشند.
----------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی