به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ در این جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم بررسی شد.
لاریجانی: توضیح وزیر پیشنهادی ارتباطات در خصوص پاسخ گویی به نمایندگان
رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحات وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را در جلسه علنی مجلس قرائت کرد.
دکتر علی لاریجانی در نشست علنی عصر امروز در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گفت: آقای آذری جهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرو سئوالاتی که از وی مطرح شده بود نامه ای نوشته و توضیحاتی را ارائه کردند، مبنی بر اینکه در روز گذشته به دلیل ضیق وقت امکان پاسخ گویی به برخی از سئوالات نمایندگان فراهم نشد که پس از کسب اجاره از دکتر پزشکیان رئیس جلسه مقرر شد پاسخ ها را مکتوب بدهم و بنده خود را نسبت به مجلس پاسخ گو می دانم و پاسخ ها را مکتوب کرده ام.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پاسخ وزیر پیشنهادی ارتباطات به سئوالات نمایندگان را در اختیار آن ها قرار می دهیم، تاکید کرد: مقصود این است که آقایان تجاوب کردند، لکن از این به بعد نیز افرادی که به عنوان وزرای پیشنهادی صحبت می کنند، به سئوالاتی که نمایندگان مطرح می کنند، پاسخ دهند که جلسه روشن بوده و محتوای آن غنی باشد.
موافق وزیر پیشنهادی بهداشت/ نماینده خدابنده
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دوران وزارت خود تخلف و زیرمیزی را در حوزه درمانی از بین برد، گفت: طرح تحول سلامت شاخص ترین اقدام وی در حوزه بهداشت است.
احمد بیگدلی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت کابینه دوازدهم در موافقت با گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه ما می خواهیم اگر کسی در خانواده اش مریض شد به جز درد و رنج بیماری، رنج دیگری نداشته باشد، گفت: 4 سال قبل اکثر مراجعات و مطالبات مردم از نمایندگان در حوزه های انتخابیه در خصوص موضوعات بهداشتی و درمانی بود، متاسفانه تمهیدات و تقویت های اعتباری و مالی انجام نشده بود و مردم به بخش دولتی در بخش بهداشت و درمان اعتماد نداشتند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته اگر مردم به مراکز درمانی مراجعه می کردند اگر وضعیت مالی بدی داشتند نه بیمارشان درمان می شد و نه جنازه متوفی به خانواده اش تحویل داده می شد، افزود: حدود 5 تا 6 میلیون نفر فاقد هرگونه بیمه درمانی بودند و بیش از 75 درصد هزینه های درمانی بر عهده مردم بود.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته مردم در تهیه حدود 350 قلم دارو مشکل داشتند، تصریح کرد: مردم باید تمام ملزومات و تجهیزات را از خارج از بیمارستان و با هزینه شخصی تهیه می کردند، در آن روز کمبود منابع مالی علت اصلی چالش های بهداشت و درمان نبود بلکه مشکل در مدیریت برنامه بود و هیچ چشم انداز شفاف و قابل اندازه گیری برای حقوق و سلامت مردم در این حوزه وجود نداشت.
بیگدلی ادامه داد: با این اوضاع حوزه بهداشت و درمان و کاهش شدید اعتماد مردم آقای دکتر هاشمی طبق اعتقادی که به فرمایش مقام معظم رهبری داشتند، تفکر و تلاش خود را بر این اساس شکل داد و عملیاتی کرد و رفاه و راحتی و آسایش شخصی خود و خانواده خود را کنار گذاشت و با روحیه جهادی وارد محیط پراضطراب وزارت بهداشت شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه دکتر قاضی زاده هاشمی مانند تمام نمایندگان طبق اصل 29 قانون اساسی سلامت را حق همگانی همه مردم می دانند، گفت: انسان سالم از نظر وزیر بهداشت محور توسعه پایدار است و رشد اقتصادی و سیاسی و فرهنگی پایدار بدون داشتن انسان های سالم را امکان پذیر نمی داند.
وی با بیان اینکه آقای دکتر قاضی زاده هاشمی به دنبال تحول اساسی در نحوه مدیریت پرجمعیت ترین و تخصصی ترین وزارتخانه هستند، گفت: وعده بیمه فراگیر با عمق و کیفیت مناسب برای همه آحاد مردم و همچنین تقویت نظام شبکه های بهداشتی و درمانی و تامین نیروی انسانی متخصص برای مناطق محروم از جمله وعده های وی قبل از تصدی بر وزارت بهداشت و درمان بود که بخشی از آن ها عملیاتی شده است.
بیگدلی با بیان اینکه تقویت بیمارستان های دولتی از جمله برنامه های آقای دکتر قاضی زاده هاشمی بوده است، افزود: وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مقام نوزدهم چشم پزشکی دنیا را داشته و 350 مقاله بین المللی و 10 کتاب بین المللی و مرجع تالیف کرده است.
وی ادامه داد: با تلاش های شبانه روزی آقای دکتر قاضی زاده هاشمی رتبه ایران در بین 210 کشور جهان در وزارتخانه های کشورهای دنیا 19 شد و کمبود دارو از 350 قلم به 30 قلم رسید.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه تنها 3 درصد بیماران پس از تصدی دکتر قاضی زاده هاشمی بر وزارت بهداشت و درمان برای تهیه نیازهای خود به خارج از بیمارستان ارجاع داده می شوند، تصریح کرد: با تصدی وی بر این وزارتخانه 128 کلینیک تخصصی در مناطق شهرهای مختلف، 32 پایگاه اورژانس هوایی تاسیس و 1500 تخت بیمارستانی افزوده شد.
وی با تاکید بر اینکه آقای دکتر قاضی زاده هاشمی مسائل زیرمیزی پزشکان را از بین برد، افزود: 1800 واحد اختصاصی زایمان و تکمیل و بهره برداری 4388 تخت در قالب طرح تحول سلامت از دیگر اقدامات وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امیدوارم نمایندگان با رأی بالا زمینه فعالیت مجدد آقای دکتر قاضی زاده هاشمی را فراهم کنند تا خدمت رسانی به مردم همچنان ادامه داشته باشد.
موافق وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت/ نماینده نطنز
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس نظرسنجی از دستگاه های مختلف، بالاترین رضایتمندی مربوط به عملکرد وزارت بهداشت است.
مرتضی صفاری نطنزی در نشست علنی نوبت عصر امروز در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان، گفت: قاضی زاده هاشمی شایسته وزارت است و عملکرد او بیانگر این موضوع است.
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام علی (ع) در نامه ای به مالک اشتر فرمودند تو را نزد خداوند جایگاهی است که بر زبان مردم جاری است. این جمله معیاری برای ارزیابی عملکرد مسئولان بوده تا میزان موفقیت مسئولان در جامعه مورد سنجش قرار بگیرد. رضایتمندی از عملکرد قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت مشهود است.
صفاری تصریح کرد: براساس نظرسنجی ها از دستگاه های مختلف، مردم از عملکرد وزارت بهداشت رضایت دارند که این دستاوردهای موفقیت آمیز در وزارت بهداشت بیانگر این است که پیگیری های لازم از سوی وزیر بهداشت در 4 سال گذشته انجام شده است.
وی افزود: نباید فراموش شود که دغدغه و مطالبه مقام معظم رهبری و مردم از مسئولان کاهش هزینه ها در بخش درمان و پیگیری ها و اجرای طرح تحول سلامت در این راستا بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: راه اندازی 128 کلینیک در شهرهای محروم، ساخت مراکز درمانی، افزایش یک هزار تخت بیمارستانی، پوشش 85 درصدی هزینه های ناباروری و ایجاد 17 مرکز برای رسیدگی به ناباروری و همچنین احداث 122 بیمارستان جدید با پتانسیل 21 هزار تخت و احداث خانه های بهداشت و همچنین احداث پایگاه های سلامت شهری و ایجاد 198 شبکه بهداشت و درمان از اقدامات قاضی زاده هاشمی بوده است.
صفاری گفت: قاضی زاده هاشمی در دوران وزارتش 270 بار به استان ها و مناطق محروم سفر داشتند و با اخلاقمداری به مسائل مردم رسیدگی کردند و حتی در سفرها وقت برای معالجه مردم اختصاص می دادند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به سوابق علمی قاضی زاده هاشمی افزود: تالیف 10جلد کتاب و ارائه مقالات علمی معتبر و اشراف و تسلط به مسائل حوزه سلامت از ویژگی های آقای هاشمی است و همچنین می توان عنوان کرد دکتر هاشمی یکی از افتخارات جمهوری اسلامی محسوب می شود، بنابراین بیایید با رأی قاطع به ایشان زمینه پیشرفت بیشتر در کشور را فراهم کنیم.
موافق وزیر پیشنهادی بهداشت/ نماینده ماه نشان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: برابر با بررسی معاونت نظارت مجلس 95 درصد از محورهای برنامه وزیر پیشنهادی بهداشت منطبق و همسو با شرح وظایف، سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه است.
سید مرتضی خاتمی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت وظایف مختلفی از جمله نظارت، سیاستگذاری، ارائه خدمات و خرید خدمت را بر عهده دارد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیار خوشحالم در دفاع از شخصیتی صحبت میکنم که از نظر علمی ممتاز و در سطح بینالمللی با بیش از 100مقاله شناخته شده است، گفت: در مورد وزیری حرف می زنم که کارنامهروشن چهار ساله و تجربه گران سنگ وزارت را کسب کرده است و در یک کلام آقای قاضی زاده طرح تحول سلامت را در کشور به اجرا درآورده اند که بر اساس آن بار بزرگی از زندگی مردم برداشته شده و زیرساخت های بهداشتی و درمانی ارتقاء یافته است و همچنین برابر با یک چهارم تختهای بیمارستانی موجود در طرح تحول سلامت به تختهای بیمارستانی اضافه شده، مراکز بهداشتی و درمانی تجهیز و پرداخت هزینه از جیب مردم کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه قاضی زاده هاشمی بالغ بر 300 سفر کاری به بیش از 600 شهر و روستا داشتهاند که اولا معنی آن تحرک، نشاط، انگیزه و ثانیا ریشه در اعتقادات او دارد، تصریح کرد: قطعا کسی که صاحب این اعتقاد است باید اینچنین انگیزه داشته باشد و همیشه در جایی بوده است که باید باشند یعنی در مرکز و کانون عملیات درسی که باحضور 33ماه حضور داوطلبانه در جنگ آموخته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه این سفرها ضمن ایجاد شناخت دقیق، کم کاری برخی مسئولان در سفر به مناطق محروم را جبران میکرد و همچنین با حضور در مناطق محروم فرهنگ پرداخت زکات علم را نهادینه کرده است، بیان کرد: برابر با بررسی معاونت نظارت مجلس 95 درصد از مواد برنامه وزیر منطبق و همسو با شرح وظایف، سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه است.
خاتمی با بیان اینکه مولفه نظامات سلامت، برنامه ریزی، سیاست گذاری از رأس نظام سلامت تا ردههای پایینتر است، گفت: خوشبختانه در برنامه ارائه شده قاضی زاده هاشمی به این موارد توجه شده که ضمن پایهگذاری در گذشته در برنامه آینده نیز مورد توجه قرار میگیرد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از مهمترین شاخصههای بهداشتی در دنیا تقویت و پیشگیری از بیماری، توجه به محرومان،عدالت در سلامت، توسعه منابع انسانی و ارتقاء سطح سلامت است که در این خصوص گام های مهمی در طرح تحول سلامت برداشته شده به گونهای که در سفر رئیس سازمان بهداشت جهانی به ایران، کشور را در مسیر سلامت دانست و اظهار داشت طرح تحول سلامت قابلیت عرضه به دنیا را دارد.
خاتمی با اشاره به اینکه از مهمترین روشها در کاهش بزهکاری و کاهش آسیبهای اجتماعی ارتقاء سطح مهارتهای زندگی است که در قالب یکی از بندهای طرح تحول دیده شده ، اضافه کرد: توجه به تکنولوژیهای نوین، استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده از جمله حلقههای مفقوده نظام سلامت بوده که خوشبختانه با فراهم آوردن زیرساختهای آن در 4 سال آینده اجرایی میشود.
وی ادامه داد: به منظور بهبود سطح سلامت چندین سند ملی در ارتقاء سلامت وجود دارد که در برنامههای آقای قاضی زاده هاشمی مورد توجه جدی قرار گرفته است.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروزه در منابع علمی بیشترین علت بیماریها را استرس میدانند، بیان کرد: مهمترین راه مقابله با اصلاح روش زندگی است که خوشبختانه در برنامه وزیر وجود دارد، همچنین تقویت نظارت اولویت بهداشت و درمان، تمرکز تقویت تولیت فوریتهای پیش بیمارستانی در 4 سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
خاتمی با تاکید بر اینکه تدوین برنامه های عملیاتی ایشان برگرفته از مولفههای علمی روز دنیا، قوانین بالادستی و برنامه ششم توسعه است، خاطرنشان کرد: جایگاه بخش سلامت توسط آقای قاضیزاده هاشمی 10 رتبه ارتقاء یافته و با کوله باری از تجربه قدم به میدان مسئولیت گذاشتهاند؛ ایمان دارم که یکی از 5 رکورددار دریافت رأی اعتماد در دورههای گذشته این بار نیز با رأی بالایی توفیق خدمت به مردم ایران را کسب میکند.
مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت/ نماینده تبریز
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حضور مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش خصوصی، گفت: حضور بخشخصوصی در وزارت بهداشت تعارض منافع شخصی و عمومی را ایجاد کرده است.
احمد علیرضابیگی در نشست علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با سیدحسن قاضی زاده هاشمی ضمن تقدیر از تلاش های خیرخواهانه و امور خیریه وزیر پیشنهادی بهداشت افزود: بنده ضمن ارادت به وزیر بهداشت انتقاداتی را مطرح می کنم این سخنان فارغ از این است که وزیر پیشنهادی رأی بیاورد یا نیاورد.
وی با استناد به برنامه پنجم توسعه، گفت: با توجه به اینکه 4 سال از دوره وزارت دکتر قاضی زاده هاشمی در برنامه پنجم توسعه سپری شد، وزیر بهداشت باید پاسخگو باشد که چه اقداماتی برای پیشبرد مواد قانون برنامه انجام داده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس بند (د) ماده 32 قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید تا پایان سال برنامه نظام درمانی کشور را در چارچوب یکپارچگی بیمه پایه درمان، پزشک خانواده، نظام ارجاع، راهنماهای درمانی، اورژانسهای پزشکی، تشکیل هیئت امنا و بیمه های تکمیلی تهیه و برای تصویب به هیئت وزیران ارائه کند که چنانچه این بند، مقدم بر طرح سلامت اجرایی میشد، اکنون بدهی 12 هزار میلیارد تومانی که کمر دولت و بیمهها را شکسته است، شاهد نبودیم.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت و با اشاره به بندی دیگر از برنامه پنجم، گفت: آقای وزیر؛ آیا امکان دارد که قاضی صبح در دادگستری قضاوت کند و بعدازظهر برای همان پرونده به کار وکالت بپردازد؛ قاعدتاً چنین موضوعی پذیرفته نیست و شما باید پاسخگو باشید در اجرای مسئولیتی که در این باره در قانون برنامه به وی سپرده شده، چه اقداماتی انجام شده است.
علیرضابیگی انجام فعالیت های غیرمرتبط و تشکیل غیرقانونی شرکتهای متعدد خصولتی را از دیگر تخلفات وزارت بهداشت در 4 سال گذشته عنوان و اظهار کرد: نخستین اشکال که به این اقدام غیرقانونی وارد است این بوده که چنین تصمیماتی بدون تصویب مجلس شورای اسلامی اتخاذ شده است و اما معاون توسعه وزارت بهداشت به دانشگاهها اجازه داده است که با ترک تشریفات و بدون برگزاری مناقصه، به عقد قرارداد با شرکتهای خصوصی اقدام کنند، در حالی که مدیران گرداننده این شرکتها همان مدیران وزارت بهداشت هستند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیوان محاسبات نیز درباره این اقدام، گزارشی تهیه کرده و این شرکت ها را غیرقانونی خوانده و معاملات آنها را باطل اعلام کرده است.
وی یکی دیگر از تخلفات وزارت بهداشت را سپرده گذاری در بانک های مختلف به جای پرداخت بدهی به سازمان های خصوصی و دولتی خواند و افزود: وزارت بهداشت با وجود اعلام کسری بودجه در سال های گذشته 400 میلیارد تومان در بانک های مختلف ظرف 4 سال گذشته سپرده گذاری کرده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیئت امنای وزارت بهداشت به واردات اقدام میکند که این تخلفات نیز موجب ایجاد حیات خلوت در وزارت بهداشت شده است. در حال حاضر سازمان غذا و دارو، خود واردکننده و فروشنده دارو در کشور است که در این صورت امکان فساد وجود دارد. این موارد در کمیسیون بهداشت به مسئولان ذی ربط اطلاع داده شد و آنها قول برخورد دادند. پشت این افراد به چه کسانی گرم است که هیچ گونه برخوردی با آنها نمی شود؟
علیرضابیگی اضافه کرد: بسیار علاقه مندم از زبان دکتر قاضی زاده هاشمی بشنوم که نمایندگی انحصاری لنزهای داخل چشم امریکایی آلکان متعلق به چه کسی است.
وی تاکید کرد: یکی از اصول حاکمیتی در دنیا این است که مسئولان حاکمیتی در بخش خصوصی ذینفع نباشند و حضور بخش خصوصی در وزارتخانهها و دولت یکی از مصادیق برجسته تعارض منافع را ایجاد می کند که این مسائل در وزارت بهداشت وجود دارد.
مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت/ نماینده مشکین شهر
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: به علت عدم اجرای مدیریت اصولی بر منابع مالی و توجه ویژه به جیب کسانی که درآمدهای ماهیانه میلیاردی دارند با تأخیر در پرداخت بیمه سلامت و تأمین اجتماعی حدود 20 هزار میلیارد بدهی در وزارت بهداشت ایجاد شده است.
ولی ملکی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در این موضوع که قاضیزاده هاشمی وزیر توانمند، تخصصی و علمی است شکی نیست اما مواردی گوشزد میشود که زیبنده یک کارگزار اسلامی نیست.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اثر نظرسنجی از 4417 نفر، 89 درصد متخصصان پزشکی موافق عملکرد قاضی زاده هاشمی نبوده اند، گفت: یکی از اصول مدیریت کارآمد و موثر جلب رضایت ذی نفعان است که وزیر بهداشت در این بخش ناکام بوده است.
وی ادامه داد: وزیر از لحاظ علمی و مادی بینیاز بوده و با منت وزیر شده است اما ابزار ریاست سعه صدر است که قاضیزاده هاشمی تحمل نظر مخالف را ندارد و این موضوع بر اساس شواهد از کانالهای مختلف اثبات شدنی است.
ملکی با بیان اینکه قضاوت و واکنش سریع در برابر کسانی که مسائل و مشکلات خود را بیان میکنند از جمله مشکلات قاضیزاده هاشمی بوده که زیبنده یک کارگزار اسلامی نیست، یادآور شد: اگر این موضوع اصلاح شود قطعاً در کنار توفیقاتی که بوده وزیر میتواند موثرتر عمل کند چرا که کار پزشکی با افرادی ارتباط دارد که یا بیمار هستند و یا بیمار دارند.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: حرمت شکنی در جامعه پزشکی به دلیل اعمال مدیریت غیراصولی و عدم تعادل در رفتار با پزشکان مراجعه کننده و همکار از جمله ایرادات قاضی زاده هاشمی بوده که گزارشهای آن موجود است در حالی که پیامبر اکرم (ص) محور اکمال رسالت خود را اخلاقمداری قرار داده است.
وی ادامه داد: وجود تبعیض آشکار در وزارتخانه و بی توجهی به شایستهسالاری به خصوص کسانی که در امتحانات و گزینشهای علمی قبول شدهاند در وزارت بهداشت به چشم میخورد.
ملکی اظهار کرد: زمانی که رتبههای اول در تخصص و یا فوق تخصص کنار زده میشوند به دلیل اینکه هیئت علمی در رده بالاتری قرار بگیرد تبعیض آشکار است و افرادی هستند که چند سال نفر نخست آزمون شده اند اما بدون محاسبه کنار گذاشته شده اند که بسیار ناپسند است؛ اگر شایستهسالاری در سیستم حاکم شود حق نفرات نخست است که در آزمونها شرکت کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه تاکنون نظام ارجاع به صورت کامل اجرا نشده است، افزود: برای جلوگیری از سرگردانی بیماران و عدم تحمل قانون نظام ارجاع به تصویب رسیده است اما وزارت بهداشت با رفتار سلیقهای از اجرای کامل آن سر باز زد و از این طریق ضمن هدررفت وقت و عمر بیماران و همراهان سبب تحمیل هزینههای فراوان به کشور شده است.
وی با انتقاد از عدم اجرای کامل پزشک خانواده ادامه داد: برای ریشهیابی و تعیین پرونده برای افراد از مبادی اولیه تا پایان پزشک خانواده مطرح شد اما به اجرای آن توجه نشد و کنار گذاشته شد اما مطالبه مجلس این بوده که این قانون اجرا شود.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: به علت عدم اجرای مدیریت اصولی بر منابع مالی و توجه ویژه به جیب کسانی که درآمدهای ماهیانه میلیاردی دارند با تأخیر در پرداخت بیمه سلامت و تأمین اجتماعی نزدیک به 20 هزار میلیارد بدهی در وزارت بهداشت ایجاد شده است که در برنامه ششم توسعه مجلس برای جبران آن از طریق اوراق قرضه به وزارت بهداشت مجوز داد.
وی ادامه داد: چرا بدون پشتوانه مالی کشور را بدهکار کرده و 8 هزار میلیارد تومان بیمه سلامت و 8 هزار میلیارد تومان برای بیمه تأمین اجتماعی هزینه شد و چرا از جیب کارگری که ماهیانه یک میلیون تومان حقوق دریافت میشود به جیب کسانی که درآمد یک میلیاردی دارند ریخته شد و تأمین اجتماعی از این طریق زمینگیر شد.
ملکی با بیان اینکه درآمد یک میلیارد تومانی مساوی با درآمد هزار کارگر با حقوق یک میلیون تومانی بوده که در این موضوع اهمال صورت گرفته است، اظهار کرد: چرا راهنمای بالینی اجرا نشده است در حالی که در برنامه ششم دولت موظف شد که این قانون را اجرایی کند البته از گذشته این قانون وجود داشته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه تأخیر یک ساله در پرداختی پزشکانی که در مناطق محروم خدمت می کردند، رخ داده است، افزود: این مسئله برای کسانی که در وزارتخانه درآمدهای آنچنانی دارند اتفاق نیفتاده است اما برای کسانی که در مناطق محروم فعالیت میکنند وجود دارد که این مسئله تبعیض آشکار است.
وی با بیان اینکه ممکن است کسانی که درآمد مکفی دارند به تأخیر پرداختیها توجه نکنند، ادامه داد: افرادی که در مناطق محروم با حدود 4 تا 5 میلیون حقوق زندگی میکنند چگونه میتوانند با عدم دریافت یک ساله حقوق زندگی خود را تأمین کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تبدیل مجموعه وزارت بهداشت به وزارت با شائبه ویژهخواری و رانت خواری و رابطه ای گوشهای از مسائل و مشکلات وزارت بهداشت و درمان است که اگر قاضیزادههاشمی رأی آورد رفع این مشکلات را باید سرلوحه کار خود قرار دهد.
موافق وزیر پیشنهادی بهداشت/ نماینده گچساران
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: برنامه قاضی زاده هاشمی به طور کامل منطبق با اسناد بالادستی، احکام و سیاست های کلان برنامه ششم، بودجه و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است.
غلامرضا تاجگردون در نشست علنی امروز ( چهار شنبه، 25 مردادماه ) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت ودرمان در موافقت با ایشان، گفت: از باب وظیفه ساختار سازمانی در مجلس یادآور می شوم که طرح تحول سلامت که توسط هاشمی اجرا شد، توسط مجلس تدوین شد.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با آغاز کار دولت در مجلس گذشته مجلس با قوت در برنامه ششم، احکام دایمی و سایر فعالیت ها به ویژه در بودجه طرح مذکور را ادامه دادیم.
وی افزود: روزی که طرح را تصویب و برای اجرا به دولت ارائه کردیم یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را اضافه کردیم تا دولت بتواند این طرح عظیم را اجرا کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: زمانی که این طرح را تصویب کردیم آگاه بودیم که این طرح نیاز جامعه بوده و مناطق محروم کشور و مردم چه سهمی از درآمد خود را صرف بهداشت و درمان می کنند و این سهم توسط سایردرآمدها قابل جبران نبود بنابراین ناگزیر بودیم همکاری لازم را با مردم داشته باشیم.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس دهم، یادآور شد: زمانی که سهم مردم در بستری قریب به 20 تا 25 بوده امروز نزدیک به 5 درصد رسید باید همیشه این موضوعات را به یاد داشته و امروز نباید به دلیل مشکلات کوچک این طرح عظیم را که بسیاری از کشورهای پیشرفته در اجرای آن موفق نبوده اند را زیر سوال برد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، افزود: درآمدهای پایدار بسیار مناسبی را از یک درصد و 5 درصد تصویب کردیم و دولت نیز علی رغم تمامی کاستی ها در منابع همکاری مناسبی را به عمل آورد و آن را اجرا کرد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس یادآور شد: امروز خوشحال هستم که حتی یک درصد خطا در برنامه قاضی زاده هاشمی وجود نداشته و این برنامه به طور کامل منطبق با اسناد بالادستی، احکام و سیاست های کلان برنامه ششم، بودجه و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: افتخار می کنم که در گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه سال 94 خطایی را از حیث عملکرد در این حجم سنگین منابع در بحث بهداشت و درمان نداشتیم.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس دهم، ادامه داد: هماهنگی بین اسناد بالادستی از جمله افتخارات قاضی زاده هاشمی در بحث بهداشت و درمان و طرح تحول سلامت بود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اختلافات میان وزارت تعاون و وزارت بهداشت، گفت: انتظار می رود اختلافات میان این دو وزارتخانه رفع شود تا بدون دغدغه بتوان طرح های حوزه سلامت را به پیش برد.
وی با بیان اینکه قاضی زاده هاشمی به خوبی می تواند مشکلات را شناسایی و رفع کند، گفت: اعتراف می کنم در این چند سال اخیر که به عنوان رییس کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس خدمت می کنم قاضی زاده هاشمی به طور مداوم دنبال رفع مشکلات بودجه ای وزارت خانه بود.
رفتار حسنه قاضی زاده هاشمی در برخورد با مستضعفان و محرومان و دردکشیده ها قابل ستایش است
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس دهم، با بیان اینکه رفتار حسنه قاضی زاده هاشمی در برخورد با مستضعفان و محرومان و دردکشیده ها قابل ستایش است، تصریح کرد: به دلیل خوشنود کردن محرومان امروزه ما از شما خوشنود هستیم زیرا آنچه که برای مهم است خوشنودی و رضایت مردم است نه خوشنودی خواص و از اینکه فعالیت ایشان موجب شد که عموم مردم خوشنود شوند و سهم درمان از جیب مردم کاهش یابد سپاسگزاریم.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه سهم واردات دارو به شدت کاهش یافته است، گفت: دارو و کالاهای پزشکی رتبه بندی شده و کسی به راحتی نمی تواند اقدام به واردات دارو کند.
قاضی زاده هاشمی: کاهش 16 درصدی هزینه های مستقیم درمانی مردم
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه سلامت گفت: مشکلات حوزه بیمه با تدابیر رئیس جمهور برطرف می شود.
دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی در نشست علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی با درود و رحمت بر شهیدان و خانواده آنان، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دوران دفاع مقدس، مدافعان حرم، جانبازان، ایثارگران و شهدای مجلس شورای اسلامی و شهدای جامعه پزشکی و پیراپزشکی افزود: رحمت الهی را برای همه کسانی که در 4 سال گذشته به ما کمک کردند خواستارم. 4 سال گذشته به رسم همه ادوار در محضر همه نمایندگان برنامه دولت یازدهم را ارائه کردم برنامه ای که با همیاری جمعی از خردمندان و صاحبنظران حوزه سلامت تدبیر شده بود.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان تصریح کرد: امروز نیز برای اخذ رأی اعتماد از محضر نمایندگان ملت با کارنامه 4 ساله توفیق حضور در مجلس را پیدا کردم. 4 سال گذشته با همه تلخی ها و شیرینی ها به سرعت سپری شد لذا به طور یقین شما حامیان سلامت به ویژه 76 نماینده که در دوره قبل حضور داشتند در پی استماع گزارش عملکرد اینجانب بودند و متعاقب آن همه نمایندگان مجلس دهم انتظار ارائه برنامه 4 ساله دوم را خواهند داشت.
وی افزود: دستاوردهای دوره گذشته که در قالب طرح سلامت و سایر برنامه ها و اقدامات اصلاحی و توسعه ای به واسطه تلاش جهادگران که بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و رؤسا و مدیران دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های وابسته به پشتوانه امدادهای الهی و حمایت مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و رؤسای قوای مقننه و قضاییه مراجع و بزرگان و ائمه جمعه و نمایندگان در مجلس و همدلی اعضای هیئت دولت جامعه خدمات پزشکی و پیراپزشکی حاصل شد در بسیاری از موارد کم نظیر و به عنوان تجربیات موفق نظام سلامت قابل ارائه به جامعه جهانی است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: در دولت یازدهم گردوغبار کم توجهی از چهره رنجور بهداشت و درمان زدوده شد در حوزه سلامت به گفتمان غالب و اولویت دار دولت و برگ حاکمیت توجه شد تا جایی که به رغم کاستی ها می توان دولت یازدهم را دولت سلامت محور نامید.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با اشاره به بخش هایی از کارنامه 4 ساله حدود 500 هزار زن و مرد تلاشگر و خستگی ناپذیر را در دومین وزارتخانه پرجمعیت کشور که بیش از سایر وزارتخانه ها کار و تنوع برای ارائه خدمت دارد، گفت: این وزارتخانه مسئولیت خطیر سلامت ایرانیان را بر دوش دارد در طول 4 سال گذشته با حفظ و ارتقای سلامت مردم ایران و امانتداری صادق بودیم لذا با مطالعه و مشورت برای اجرای قانون برنامه پنجم و با وقت گذاری و پاکدستی و انجام کار حرفه ای و غیرنمایشی و رعایت نظم و انضباط سبب ارتقای شاخص های درمانی کشور شده ایم و سلامت مردم را در همه زمینه ها طلب کردیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: هنگامی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد پرداخت بیش از 56 درصد هزینه های سلامت از جیب مردم کشور را در زمره 40 کشور دنیا قرار داد در حالی که این شاخص در دو برنامه چهارم و پنجم توسعه مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته است و بهبود آن را تا 30 درصد به دولت های وقت تکلیف کرده بودند.
وی ادامه داد: اینک به استناد بررسی های مرکز آمار ایران مفتخریم این رقم به کمتر از 39 درصد کاهش یافته است لذا کاهش 16 درصدی از میزان پرداخت مستقیم مردم طی کمتر از 3 سال در هیچ جای دنیا سابقه ندارد به ویژه زمانی که متوجه شویم برای کاهش هر یک درصد 790 میلیارد تومان باید هزینه شود که این دولت توانست با کمتر از یک سوم به این توفیق دست یابد.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان یادآور شد: با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قریب به 11 میلیون نفر با پرداخت حق بیمه توسط دولت تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و امروز می توان ادعا کرد که هر ایرانی متقاضی بیمه سلامت صرف نظر از توانایی پرداخت بیمه می تواند تحت پوشش قرار گیرد.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان مبنی بر وضعیت بحرانی بیمه ها گفت: این وضعیت مرتبط با بیمه همین بخش است زیرا 11 میلیون نفر بیمه شدند و طبق آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود 85 درصد درآمد این افراد کمتر از یک میلیون تومان بود.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل مشکلات بیمه ها غیر از تأمین اجتماعی، از سال جاری در بودجه سالیانه سرانه برای این افراد در نظر گرفته شده بدین معنی که سفره ای در طول دو سال و نیم گذشته بدون سرانه پهن شده بنابراین کاملا روشن است که صورتحساب ها با مشکل روبه رو می شود البته یقین دارم در دولت دوازدهم با تدابیر پیش بینی شده رئیس جمهور این وضعیت ادامه نخواهد داشت.
عملکرد مثبت وزارت بهداشت در ایجاد 24 هزار تخت بیمارستانی
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان ادامه داد: در مدت اخیر زیرساخت های بهداشتی در قالب ساخت خانه های بهداشت و پایگاه های بهداشت و 24 هزار تخت بیمارستانی مورد توجه قرار گرفته فرصت های بی نظیری برای خرید راهبردی و نظام ارجاع فراهم شده است.
قاضی زاده هاشمی افزود: در حیطه آموزش و پژوهش با هدف مرجعیت علمی در منطقه و به لطف بهره مندی و همکاری برجسته هیئت های علمی و با طراحی و اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی تحولات چشمگیری عاید ما شد. توسعه راهبردی و هدفمند و مأموریت گرا شدن دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی پزشکی، اجرای برنامه آمایش سرزمینی، تمرکززدایی و ارتقای توانمندی دانشگاه ها، بین المللی سازی آموزش در حوزه پزشکی، توسعه آموزش عالی و افزایش 30 درصدی ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی و دندان پزشکی و تخصصی از جمله این توفیقات است.
ایران در منطقه رتبه اول تولید علم در رشته پزشکی را دارد
وی یادآور شد: بومی گزینی در کنکور سراسری با اولویت مناطق محروم و روستاها و استقرار نظام ثبت بیماری های برای بیش از 40 برنامه ملی از بزرگ ترین توفیقات دولت از 4 سال گذشته است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران در منطقه رتبه اول تولید علم در رشته پزشکی را دارد و در استنادات علمی رتبه اول را کسب کرده است، همچنین در 4 سال گذشته 30 درصد به تعداد مقالات ایرانی اضافه شده است البته شاید نمایندگانی که در دوره قبل در مجلس حضور داشتند سردرگمی و مراجعات مکرر مردم برای دریافت داروهای ضروری در سال های 90 و 91 را دیده باشید.
کاهش 400 میلیون دلاری واردات دارو در دولت یازدهم
قاضی زاده هاشمی افزود: امروز تعداد داروهای کمیاب به کمتر از 30 قلم در کشور رسیده است، همچنین میزان واردات دارو به رقم 11 میلیون بیمه شده در این دولت نسبت به قبل 400 میلیون دلار کاهش پیدا کرد از سوی دیگر سهم داروهای تولید داخل از کل بازار دارویی که حدود 60 درصد در سال 91 بود به 70 درصد در سال 95 افزایش پیدا کرد، همچنین میزان صادرات به دو برابر افزایش پیدا کرد بنابراین به طور میانگین در هر ماه دو داروی جدید وارد بازار شده است.
وی ادامه داد: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی همیشه حرف و حدیث هایی وجود داشته است بنابراین هر فردی هر مدرک و سندی در این خصوص دارد به دستگاه قضایی ارائه دهد بنابراین ما در برابر قانون تابع هستیم باید تاکید کنم که در طول دو سال گذشته حاشیه سازی در این حوزه بسیار زیاد بود، در همه دولت ها چندین مسئول در حوزه غذا و دارو تغییر پیدا می کردند اما در این دولت شاهد موفقیت های فراوانی در این حوزه بوده ایم.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: به فساد حساس هستم و اگر کسی در این خصوص مدرک و سندی دارد می تواند ارائه کند هرچند اشکالات مدیریتی در این حوزه وجود دارد که امیدواریم این اشکالات در دولت دوازدهم برطرف شود.
قاضی زاده هاشمی در خصوص تعارض منافع و سوالات مطرح شده نمایندگان در این باره افزود: این موضوع به آن معناست که در بخش بهداشت و درمان از مهندس و در وزارت دادگستری از یک پزشک استفاده شود یا اینکه در حوزه راه و ساختمان از یک متخصص علوم سیاسی استفاده شود اما مهم این است که از فساد جلوگیری شده و خوشبختانه در حال حاضر در هر وزارتخانه یک فرد مرتبط با حوزه کاری خود تعیین شده است.
عملکرد متولیان حوزه سلامت در طول تاریخ ایران بی نظیر است
وی با اشاره به موضوع شایسته سالاری در اظهارات مخالفان گفت: شایسته سالاری به معنای آن است که هر فردی در جایگاه خود فعالیت کند، افتخار می کنم که در این دولت افرادی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت می کردند در طول تاریخ ایران به لحاظ علمی بی نظیر هستند، همچنین از وزرای دولت قبل آقایان فاضل، ملک زاده و دانش جعفری در این دوره کمک های بسیاری به وزارت بهداشت و درمان کردند.
قاضی زاده هاشمی در خصوص بحث سپرده گذاری در حساب های دانشگاه ها تصریح کرد: برخی نمایندگان صحبت از سپرده گذاری 400 میلیون تومانی در حساب های دانشگاه ها می کنند، در حال حاضر 625 بیمارستان در کشور فعالیت می کنند که حدود 120 هزار پرسنل در این بیمارستان ها کار می کنند که متاسفانه هیچ ردیف پرداختی ندارند بنابراین اگر حقوق یک ماه این افراد را حساب کنیم مبلغی به میزان 350 میلیارد تومان می شود که بیمارستان برای اداره امور خود باید میزانی را به عنوان سپرده در حساب های خود داشته باشد.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مسئولیت های هیئت امنا با قدرت پیگیری شده و برخی شرکت ها در دولت گذشته درست شده و در حال حاضر فشارهایی به برخی افراد فاسد و در پشت پرده این شرکت های تجهیزات پزشکی وارد شده و در این شرایط از هیئت امنای ارزی شکایت می کنند مگر این هیئت امنا مصوب مجلس نیست؟ مگر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص اظهار نظر دیوان محاسبات تاکید نکردند که این دستگاه به رغم همه گستردگی و با دارا بودن صندوق های بسیار جزو پاک ترین ها بوده است.
وی گفت: هیئت امنا نه تنها حیاط خلوت نیست، همچنین باید تاکید کرد که برخی مطالب مخالفان از روی اطلاع نیست و باید گفت که حقوق پرداخت شده به بنده در این دولت از دانشگاه و حدود 3 میلیون و 270 بوده است، در عین حال به هیچ کار اقتصادی جز حرفه اصلی خودم در طول سالیان گذشته نپرداخته ام، نه شرکت نه زمین نه ساخت و ساز و نه هیچ چیز دیگری در فعالیت های بنده وجود ندارد. فرزندان من هنوز راه وزارت بهداشت را بلد نیستند و از میان برادران، خواهران و فامیل من و تنها یکی از برادرانم سه نوبت و کمتر از یک ساعت در وزارتخانه حضور داشته است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نامه حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر، گفت: در مطلع این نامه آمده است "ای مالک بدان که تو را به بلادی فرستادم که پیش از تو دولت ها دیده، برخی دادگر و برخی ستمگر و مردم در کارهای تو به همان چشم می نگرند که تو در کارهای وادیان پیش از خود می نگری و درباره تو همان گویند که تو درباره آنها می گویی و نیکوکاران از آنچه خداوند درباره آنها بر زبان مردم جاری ساخته می توان آنها را شناخت. باید بهترین اندوخته ها در نزد تو اندوخته کار نیک باشد" لذا با علم به مشکلات و سختی راه در صورت کسب اعتماد نمایندگان مردم تلاش خواهم کرد تا رضایت مردم شریف ایران اسلامی فراهم شود.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: خداوند می داند برای کسب مقام و موقعیت و هوای نفس دوباره به میدان نیامده ام و برای دین خداوند و خدمت به برگزیده ترین مخلوقات آماده تلاش هستم.
لاریجانی: تماس مجلس با قوه قضائیه درباره اموال وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: درباره اموال وزرای پیشنهادی در قوه قضائیه، با این قوه تماس می گیریم تا در صورت وجود نکته ای آن را به مجلس اعلام کنند.
علیرضا سلیمی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در اخطار قانون اساسی با اشاره به اخطار اصل 142 قانون اساسی در خصوص رسیدگی به اموال مسئولان کشور توسط قوه قضائیه، اظهار داشت: در پاکدستی وزرای معرفی شده شکی نیست ولی موضوع بررسی اموال وزرای پیشنهادی مطرح است.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در آستانه تشکیل دولت جدید هستیم، بهتر بود که گزارشی برای شفاف سازی به نمایندگان ارائه میشد تا مردم اعتماد بیشتری داشته باشند و نمایندگان سریعتر تصمیم خود را اتخاذ کنند.
دکتر لاریجانی در پاسخ به این اخطار نماینده گفت: البته این موضوع اخطار نبود و توصیه بود. در قانون اساسی آمده که رئیس جمهور، وزرا و معاونین باید اموال خود را به رئیس قوه قضائیه بدهند که این کار انجام شده تا قوه قضائیه مراقبت کند که افزایش خارج از عرف نداشته باشند و این نص قانون اساسی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این موضوع زودتر مطرح میشد، میتوانستیم از رئیس قوه قضائیه گزارشی را بگیریم و در حال حاضر نیز تماس می گیریم تا اگر نکتهای دارند به مجلس اعلام کنند.
خدری: وزرا مجاز به تقسیم وقت خود با نمایندگان در جلسه بررسی صلاحیت نیستند/ لاریجانی: وزرا میتوانند وقت خود را فقط در اختیار رئیسجمهور بگذارند
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده 206 آییننامه معتقد بود وزرا میتوانند بخشی از وقت خود را در اختیار نماینده قرار دهند که رئیس مجلس در پاسخ گفت: وزرا میتوانند بخشی وقت خود را فقط در اختیار رئیسجمهور بگذارند.
عبدالحمید خدری در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم با استناد به ماده 206 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: بنا بر این ماده، رئیس جمهور یا افرادی که تعیین می کند به سوالات یا اظهارات مخالفان پاسخ می دهد یعنی رئیس جمهور می تواند وقت خود را هم به نمایندگان هم غیر از نمایندگان بدهد.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روز گذشته چند تن از وزرا مقداری از وقت خود را در اختیار ما گذاشته بودند که شما گفتید خلاف آیین نامه است در حالی که ماده 206 آیین نامه می گوید رئیس جمهور می تواند وقت خود را در اختیار نماینده نیز قرار دهد.
وی افزود: شما گفتید در این مورد آیین نامه ساکت است، اگر ساکت هم بود باید برویم سراغ قواعد و اصول مسلم و پذیرفته شده حقوقی و اینکه هم حق قابل اسقاط و قابل واگذاری است یعنی وقتی که در اختیار وزیر است، وی هم می تواند واگذار کند هم ساقط کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته داشتیم و آیین نامه تصریح داشت که وزیر می تواند وقت خود را در اختیار نماینده قرار دهد و الان شک داریم و یقین سابق و شک لاحق این اجازه واگذاری وقت را می گیریم لذا وزیر باید بتواند مقداری از وقت خود را در اختیار نماینده قرار دهد.
لاریجانی: صرفا رئیسجمهور میتواند وقت خود را به افراد دیگر بدهد/ وزرا فقط میتوانند بخشی از وقت خود را در اختیار رئیسجمهور بگذارند
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: در قسمتی که می گویید رئیس جمهور می تواند وقت خود را به کسانی که تعیین می کند بدهد مربوط به کلیات است و قسمتی که دیروز رئیس جمهور صحبت می کرد اگر به جای دو ساعت، یک ساعت صحبت می کرد می توانست به کسی بدهد که ایشان نیم ساعت وقت خود را به آقای جهانگیری داد.
وی بر همین اساس تصریح کرد: شما می گویید چون رئیس جمهور می تواند در قسمت کلیات وقت خود را بدهد بنابراین وزیر هم می تواند این رفتار قیاسی است و شما که فقه خوانده اید ما در فقه قیاس نداریم و در قسمت دوم ابهام ندارد و صراحت دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: می گوید وزیر در صورت صلاحدید رئیس جمهور می تواند وقت خود را به رئیس جمهور بدهد لذا نه ابهامی و نه خلئی وجود ندارد.
مجلس عصر فردا جلسه علنی تشکیل نمیدهد
نمایندگان مردم در خانه ملت با برگزاری نشست نوبت عصر روز پنجشنبه صحن علنی مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی عصر امروز، با 48 رأی موافق، 157 رأی مخالف، 7 رأی ممتنع از مجموع 257 نماینده حاضر در جلسه با برگزاری نشست عصر روز پنجشنبه مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند.
دکتر علی لاریجانی با اشاره به اینکه مجلس صبح روز پنجشنبه نشست علنی جلسه تشکیل میدهد، گفت: بر اساس قرار قبلی مقرر شده بود فردا مجلس در دو نوبت صبح و عصر برگزار شود اما با توجه به اینکه برخی نمایندگان اظهار کردند که برنامههایی در حوزه انتخابیه دارند در خصوص برگزاری نشست عصر فردا رأی گیری میشود البته قصد اولیه مجلس این بود که موضوع رأی اعتماد به وزرا تا روز پنجشنبه پایان یابد که با این رویه تمام نمیشود.
وی افزود: اگر میخواستیم که رأی اعتماد به وزرا تا پنجشنبه به اتمام برسد باید پس از ساعت 20 و 30 نشست علنی تشکیل میشد.اما با توجه به اینکه درخواست نمایندگان برای حضور در حوزههای انتخابیه تکرار شد لذا اگر نمایندگان رأی موافق دهند عصر فردا نیز جلسه تشکیل میشود در غیر این صورت ادامه بررسی برنامههای وزرا به روز شنبه موکول میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برگزاری جلسات پیاپی با صدای عجیب و غریبی که این مجلس دارد خسته کننده بوده و دقت نظر نمایندگان را پایین می آورد لذا بنده نیز مایل بودم که در برگزاری جلسات فاصله بیفتد تا به نمایندگان نیز فشار مضاعف وارد نشود لذا مجلس روز شنبه تا شب جلسه تشکیل میدهد.
انتقاد جعفرزاده از انتساب اتهام ضدولایت فقیه بودن به برخی وزرای پیشنهادی/ لاریجانی: مسائل با رعایت نزاکت مطرح شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به انتقاد نایب رئیس فراکسیون مستقلین مبنی بر طرح برخی اتهامات به وزرای پیشنهادی در نطق مخالفان آنها، گفت: مسائل با ادبیات صحیح و رعایت نزاکت مطرح شود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه 25 مرداد) در تذکر به هیئت رئیسه مجلس با استناد به بند 11 ماده 24 آیین نامه داخلی مجلس، گفت: لازم می دانم در ابتدا به خود متذکر شوم که در نظام جمهوری اسلامی زندگی می کنیم که به برکت 230 هزار شهید و 500 هزار جانباز و ایثارگر از مردم سالاری دینی برخوردار است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: در بسیاری از کشورهای منطقه و جهان دموکراسی در این سطح عالی وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: امروز ملاحظه می کنید که پس از 38 سال از سقوط نظام دیکتاتوری شاهنشاهی، وزیر مربوط در پشت تریبون قرار می گیرد و نمایندگان ملت هر سوالی را از وی می پرسند.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس گفت: در جلسات کمیسیون ها و فراکسیون ها از ریز زندگی وزرای پیشنهادی مطلع شدیم و ما برای این سطح از دموکراسی باید شاکر خدا و خون شهدا باشیم.
وی خطاب به رئیس مجلس گفت: ما نباید این مردم سالاری دینی و این حکومت نظام اسلامی را طوری لوث کنیم که خدای ناکرده برای آن شائبه ایجاد شود.
جعفرزاده ایمن آبادی گفت: از هیئت رئیسه انتظار می رود که در برخی موارد که عزیزان در پشت تریبون مواردی را طرح می کنند، متذکر شود. چطور می شود که نماینده محترمی پشت تریبون قرار بگیرد و عزیزی را که از خانواده شهداست متهم به ضدیت با ولایت فقیه کند.
وی بیان داشت: این نظام ولایتمدار مفتخر به حمایت مردمی است. حال دکتر روحانی رئیس جمهور منتخب در پشت تریبون بیان داشتند که 50 سال با رهبرمعظم انقلاب رفاقت داشته اند. در این وضعیت مگر می شود وزیری در کابینه پیشنهادی مطرح شود که ضدیت با ولایت فقیه داشته باشد.
این نماینده مجلس دهم گفت: حال مشخص نیست که ترازوی برخی نمایندگان چیست که به برخی از وزرای پیشنهادی و مردم نسبت ضدیت با ولایت فقیه می دهند. از ریاست مجلس تقاضا می کنم که جلو طرح این موضوعات گرفته شود.
وی در انتهای تذکر خود گفت: وزیری برنامه پیشنهادی خود را مطرح کرده است که باید مورد بحث کارشناسی قرار بگیرد نه اینکه با اتهام مواجه شود؛ نباید وارد مسائلی شویم که برای کشورمان هیچ نفعی ندارد.
نمایندگان در طرح موضوعات آزاد هستند
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: اصل اینکه مسائل با بیان صحیح و احترامات لازم بیان شود، صحیح است. لذا نباید بیان ما به گونه ای باشد که اتهامی علیه فردی طرح شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این نکته را باید در نظر داشت که نمایندگان ملت در مورد وزرای پیشنهادی هر مطلبی که ذهنشان می رسد که دچار ابهام هستند باید طرح موضوع کنند.
وی در ادامه گفت: این موضوع از نکات برجسته دموکراسی در ایران اسلامی است که نمایندگان مجلس از آزادی عمل در بیان مطالب ولو برخورنده، برخوردار هستند.
آقای لاریجانی گفت: این مطلب که آقای جعفرزاده ایمن آبادی مطرح کردند که با ادبیات صحیح و رعایت نزاکت مسائل مطرح شود، صحیح است.
لاریجانی : وزرا در مطالبشان به سوالات نمایندگان بپردازند
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که وزرا باید اجمالا به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان پاسخ دهند.
علی ادیانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به رای اعتماد وزرای پیشنهادی کابینه دولت دوازدهم با اسناد به مواد 8 و 206 آیین نامه داخلی مجلس اظهارداشت: همانطور که رئیس مجلس به درستی و با صلابت هم اعلام کردید، وزرای پیشنهادی باید به سوالات مطروحه پاسخگو باشند و اگر دوستان تفسیر دیگر خلاف آنچه رئیس مجلس و جلسه داشته اند غلط است.
نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می رسد پاسخ دادن به سوالات نمایندگان به صورت کتبی، نوعی بدعت است که بعد نظارتی و فسفله سوال توضیحی و پاسخ تشریحی و توضیحی رئیس جمهور و وزرا را کمرنگ خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اجازه ندهید چنین بدعتی گذاشته شود، عنوان کرد: همچنین با اسناد به تبصره 2 ماده 8 آیین نامه داخلی مجلس تذکری دیگری در خصوص نظم و انتظامات امور مجلس دارم، بر اساس این تبصره برخی از مسئولین از جمله معاونین امور مجلس می توانند در جلساتی که موضوع دستور مجلس مرتبط با وزارتخانه و سازمان آن نهاد باشد شرکت می کند از آنجایی که بحث رای اعتماد وزرا در دستور کار است حضور معاونین سوال برانگیز نباشد اما حضور این افراد در جایگاه نمایندگان براساس آیین نامه داخلی ممنوع است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: از آنجایی که مشخص است در هر نوبت صحن رای اعتماد کدام وزیر مورد بررسی قرار می گیرد، حضور گسترده معاونین امور مجلس و همراهان به نظر می رسد برای ما با برکت است اما حضورشان در بین صندلی نمایندگان با روند آیین نامه در مغایرت است.
ادیانی با اشاره به پخش زنده جلسات رای اعتماد وزرا، اظهار داشت: گاهی شاهد تجمع نمایندگان هستیم، البته گاهی چنین جمع هایی لازم است اما اگر رعایت شود جلسه با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و امور در مسیر خود قرار می گیرد.
دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: قسمت انتظامات را درست می فرمایید، خواهش می کنم نمایندگان در صندلی های خود مستقر باشند تا کار با شویه صحیح انجام شود و سرعت بررسی بیشتر شود.
وی با اشاره به تبصره 2 ماده 8 آیین نامه داخلی مجلس توضیح داد: با توجه اینکه بحث رای اعتماد به وزرا در دستور کار است بنابراین حضور معاونان پارلمانی بلامانع است اما اینکه آقایان در بین صندلی نمایندگان رفت و آمد داشته باشند صحیح نیست.
رئیس مجلس تاکید کرد: معاون در جایگاه نمایندگان حضور پیدا نکنند و نمایندگان هم در صندلی جلو قرار نگیرند که جای معاون پارلمانی و وزرا است.
دکتر لاریجانی در خصوص پاسخگویی وزرا به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان عنوان کرد: وزرا باید سوالات نمایندگان را در مطالبی که به آن می پردازند بدهند، با وزیر پیشنهادی ارتباطات صحبت کردم و تاکید داشتم که باید به سوال نماینده پاسخ می داد، وی عنوان داشت که به سوال به صورت اجمالی پرداخته است، بنابراین وزرای پیشنهادی باید پاسخ اجمالی بدهند و اگر خواستند بعدا به تفصیل پاسخ دهند.
وی گفت: اصل برگزاری این جلسات پاسخ به سوالات و ابهامات نمایندگان است.
مخالف وزیر پیشنهادی تعاون/ نماینده شیراز
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تقویت بخش تعاون گفت: بسیاری از تعاونی ها در کشور از وضعیت نابسامانی برخوردارند که باید از طریق اعمال حاکمیت مشکلات این بخش حل شود.
فرج الله رجبی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت کابینه دوازدهم با گرامیداشت یاد شهید حججی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پیامک های زیادی به دست بنده رسیده است که در تایید و حمایت از شما حرف بزنم اما به رغم تکثر پیام ها ازجانب طیف کارگری و بازنشستگی این موضوع را می دانم که وزارتخانه تعاون از لحاظ امکانات و ساختار کم نظیر است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در خصوص مسائل وزارت تعاون با چند چالش اساسی روبه رو هستیم که البته به نظر بنده برخی از چالش های مذکور فراوزارتخانه ای است و باید مجموعه دولت مساعدت کند تا چالش ها رفع شود.
رجبی افزود: یکی از مسائل مهم موضوع بیکاری است که با وجود بااهمیت بودن و رفع مشکل بیکاری، نمی توان رفع این معضل را تنها از وزارت کار تقاضا کرد به دلیل اینکه پارامترهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل فراتر از حوزه کاری وزارت تعاون است اما نمی دانم چرا این وزارتخانه درخصوص اشتغال زایی اصرار می کند.
وی ادامه داد: در قانون اساسی به بخش تعاون توجه شده و برای جلوگیری از زیاده خواهی و برای دخالت دادن سرمایه ها در اقتصاد باید نقش بخش تعاون پررنگ تر شود و مسائل تعاونی ها رفع و زمینه رونق اقتصاد فراهم شود البته در این راستا باید دولت نقش حاکمیتی خود را ایفا کند به دلیل اینکه تعداد تعاونی هایی که از وضع نابسامان برخوردار هستند، زیاد است بنابراین باید در این راستا تقویت های لازم انجام شود.
رجبی افزود: رفع بعضی از آسیب های اجتماعی به وزارت تعاون ارتباط دارد که در این راستا باید یک تجدید ساختاری انجام شود و سازمان بهزیستی به یک معاونت تبدیل شود، همان کاری که درمورد سازمان فنی و حرفه ای صورت گرفت.
وی ادامه داد: چرا دولت دعوای بین وزارتخانه های تعاون و بهداشت را در زمان بررسی برنامه ششم رها کرد و به عنوان مرجع در این خصوص ورود نداشت. عدم ادغام صندوق های بازنشستگی باید مورد رسیدگی قرار بگیرد و نکته دیگر اینکه باید به هزینه های پزشکی و بیمه ها توجه شود.
رجبی گفت: آیا وزارت تعاون بررسی لازم را در خصوص فعال شدن حوزه کاری شستا در استان ها انجام داده است؟ به دلیل اینکه احساس می شود منابع به سمت خاصی سوق داده می شود این در حالی است که باید به استان های محروم نیز توجه شود و نکته دیگر اینکه باید ابرچالش های کشور حل شود و برای این مهم نیاز به برنامه ریزی و مدیریت صحیح درآمدها و هزینه هاست.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: باید مشخص شود چگونه مطالبات تامین اجتماعی از دولت اخذ می شود به دلیل اینکه موضوع حیاتی است باید قانون بازنشستگی پیش از موعد مورد بازبینی قرار گیرد و به دلیل اینکه در حال حاضر نیروهای توانمند پیش از موعد بازنشسته می شوند و حتی بی توجهی به موضوع مذکور باعث رشد بیکاری شده است.
رجبی گفت: در حال حاضر 500 هزار نفر مهندس در سازمان نظام مهندسی به عنوان یک سازمان مردم نهاد کار می کنند اما باید برنامه بیمه کردن آن ها مشخص شود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در خصوص مسائل تامین اجتماعی، رفع آسیب های اجتماعی و اشتغال زایی باید اقدامات لازم انجام شود به دلیل اینکه در این راستا توقع وجود دارد و نکته دیگر اینکه باید به این سوال پاسخ داده شود که چرا برنامه های آقای ربیعی بدون مشخص شدن زمان اجرایی شدن ارائه شده است.
موافق وزیر پیشنهادی تعاون/ نماینده رشت
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گفت: در دوران وزارت، آقای ربیعی بیمه همگانی را برای 11 میلیون نفر علی رغم مخالفت برخی افراد انجام داد.
محمدصادق حسنی جوریابی در نشست علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با علی ربیعی گفت: روزی که داعش به مجلس حمله کرد، مثل همه قدر امنیت را فهمیدم، زمانی قدر چیزهایی را می دانیم که آنها را از دست داده باشیم. امروز از بازنشستگان فولاد و کارگران دیگر بخش ها در کنار مجلس اعتراض نمی کنند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کارگردان فیلم ماجرای نیمروز درخصوص فیلم خود گفته است که همیشه در ایران امنیت برقرار نبوده و ناامنی در دهه 60 همه جا را فرا گرفته بود، جوانان انقلابی این امنیت را به ما هدیه دادند؛ دکتر ربیعی از همان نسل است و خود را در جای جای ایران برای تامین امنیت به آب و آتش می زد و امروز نیز برای تامین اجتماعی مردم، شب ها در وزارتخانه می خوابد.
وی با اشاره به اینکه دولت دهم از هدفمندی یارانه ها و موضوع خوشه بندی ها در نیمه راه فرار کرد، اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت تدبیر و امید یارانه 4 میلیون نفر را علی رغم انتظاراتی که برای حذف یارانه افراد بیشتری وجود داشت حذف کرد، وضعیت کنونی بازنشستگان باعث شرمندگی ما است، اما عملکرد 4 سال اخیر را با 8 سال قبل مقایسه کنید، حداقل حقوق کارگران از 450 هزار تومان به یک میلیون و 100 تومان افزایش پیدا کرده.
حسنی با تاکید بر اینکه امروز مددجویان بهزیستی و کمیته امداد راضی تر هستند، بیان کرد: آیا مددجویان و نهادهای حمایتی به آقای ربیعی نمره قبولی می دهند یا خیر؟ ربیعی یک ضعف اساسی دارد و آن هم در معرفی کارهای خود بوده است. بیمه همگانی را برای 11 میلیون نفر علی رغم مخالفت برخی انجام داد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روند رشد تولید ناخالص کشور نشان می دهد که در سال 91 کشور در پایین ترین میزان رشد اقتصادی قرار داشت و به عدد منفی 6.7 درصد رسید و این رشد در سال 93 به مثبت 3 ارتقا یافت و همچنین در سال 95 به بالای 9.7 درصد رسید که به گفته بانک مرکزی بالای 10 درصد بود.
وی تاکید کرد: مهم آن است که توجه کنیم اشتغال پایدار مرتبط با رشد پایدار اقتصادی است. در دوره های پس از رکود، مسئله بیکاری خود را با تاخیر نشان می دهد و این مسئله مشکل را بدتر می کند.
این موافق وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجلس گفت: کاهش شدید درآمد نفتی و غیرنفتی در ابتدای دولت یازدهم که متاثر از تحریم ها بود باعث کاهش تقاضا شد که نتیجه بدیهی آن این است که اشتغال ایجاد نمی شود.
حسنی با بیان اینکه سرمایه گذاری یکی از مولفه های تقاضای اقتصاد است که بر اشتغال اثر جدی دارد گفت: در دولت دهم و نهم منابع درآمدی کشور به جای سرمایه گذاری یا بد هزینه شد یا به هزینه های جای اختصاص یافت. 80 درصد درآمدهای دولت نهم و دهم به هزینه های جاری اختصاص یافته بود، وقتی درست سرمایه گذاری نشد، اشتغالزایی نیز صورت نگرفت.
وی اضافه کرد: برای اینکه به درستی ببینیم در چهار ساله دولت یازدهم چه اتفاقی افتاد باید بگوییم در سال 84 جمعیت شاغل 20 میلیون و 800 هزار نفر بود که در سال 91 به 20 میلیون و 600 هزار نفر رسید، یعنی کاهش اشتغال وجود داشت، اما در پایان سال گذشته این میزان به 23 میلیون و 300 هزار نفر رسید.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در سال های اخیر برای بیش از 600 هزار نفر شغل پایدار داشته ایم، اهمیت آن زمانی آشکار می شود که بدانیم ایران به رغم رشد جمعیت در دهه گذشته و افزایش نرخ مشارکت در سه سال اخیر اتفاق افتاده است. در سال 92 نرخ مشارکت 37 درصد بود ولی در حال حاضر به بالای 40.6 درصد رسیده است، یعنی جمعیت آماده به کار از 23 میلیون نفر به 26 و 600 هزار نفر رسیده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای 4 سال آینده برنامه کاملی ارائه شده و برنامه خوبی را به تصویب فرمانده اقتصادی و دولت رسیده که در آن به توسعه رشته های پراشتغال در سطح ملی و منطقه ای توجه ویژه ای شده است.
لاریجانی : نامه قاضی زاده درباره حقوقش/ توضیحات جهرمی درباره اظهارات قاضیپور
رئیس مجلس گفت : نامهای را آقای قاضی زاده هاشمی به ما دادند در توضیح این مطلب که گفتهاند حقوقشان 3 میلیون تومان است.
آقای لاریجانی افزود : آقای هاشمی در این نامه توضیح داده که منظورش این است که علاوه بر حقوق هیات علمی بیشتر از 3 میلیون از وزارت بهداشت نمیگیرد. این توضیحات برای بیان صداقت ایشان مطرح شده است.
وی اضافه کرد : همچنین آقای آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات نامهای درباره اظهارات آقای قاضیپور مطرح کرده است مبنی بر اینکه درباره مجوز صوت و تصویر شرکتهای ذکر شده، این مجوز مربوط به قبل از دستور مقام معظم رهبری بوده و ارتباطی به وزارت ارتباطات ندارد و برای وزارت ارشاد است.
مخالف وزیر پیشنهادی تعاون/ نماینده همدان
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که در کشور ما 6 تا 7 میلیون نیروی آماده به کار بیکار داریم چرا باید 3 میلیون نفر اتباع بیگانه در کارخانه ها و واحدهای تولیدی ما مشغول به کار باشند و لازم است این افراد تعیین تکلیف شوند.
امیر خجسته در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هدف از برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزرا انتخاب بهترین ها برای بهترین مردمی است که تاریخ به خود ندیده است، افزود: امروز طبق شاخص ها دولت و مجلس باید به افراد عملگرا، برنامه محور، مبتکر، قاطع و مدیر و مدبر رأی دهند تا به شکلی جهادی بتوانیم کشور را اداره کنیم.
وی با بیان اینکه انتظار ما از وزرا و دولت این است که در استان ها مدیرانی سرکار بیایند که شایسته سالاری را بر رابطه ترجیح دهند، گفت: حقیقتا باید در دولت جدید مدیرانی در استان ها و ستاد مرکزی وزارتخانه ها سرکار بیایند که خواب بر چشمان آنها حرام باشد.
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اشتغال را مهم ترین مسئله روز کشور برشمرد و تاکید کرد: شغل زمانی ایجاد می شود که عزم جدی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی و قاچاق وجود داشته باشد متاسفانه امروز شاهد هستیم 3300 کانتینر کالای قاچاق به کشور وارد می شود و تا زمانی که این مسئله ادامه داشته باشد نمی توان به ایجاد شغل امیدوارانه چشم داشت؛ قوه قضاییه و دستگاه های نظارتی در این زمینه باید به صورت جدی برخورد کنند.
وی مجموعه تحت مدیریت وزیر پیشنهادی تعاون را بسیار گسترده دانست و تصریح کرد: باید برای قشرهای آسیب پذیر جامعه وزیر پیشنهادی برنامه داشته باشد و همچنین بگوید که برای بازنشستگان چه برنامه هایی خواهد داشت متاسفانه فشار اقتصادی موجود در کشور وضعیت اسفناکی را برای بازنشستگان ایجاد کرده است، در خارج از ایران زمانی که فرد بازنشسته می شود سراغ تفریح و استراحت می رود اما در ایران بازنشستگان از اینکه بازنشسته شده اند عزا می گیرند.
خجسته تصریح کرد: در برنامه پیشنهادی شما چه توجهی به کارگران شده است؟ چشم امید این قشر عظیم جامعه تامین حداقل ها برای آنهاست.
وی اضافه کرد: یکی از موارد بازدارنده برای گشایش فضای کسب و کار طبق بررسی های کارشناسانه امر قوانین بازدارنده است که باید دکتر ربیعی در این زمینه توضیح دهد که چه اقداماتی انجام خواهد داد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی لایحه اصلاح قانون کار را به مجلس ارسال کرد و پیش از اینکه در دستور کار قرار گیرد آن را بازپس گرفت.
خجسته با اشاره به 14 میلیون نفر حقوق بگیر از صندوق بازنشستگی کشوری و وابستگی 40 میلیون نفر از اعضای خانواده های ایرانی در این صندوق گفت: طبق اظهارات معاون رئیس جمهور صندوق بازنشستگی کشوری یکی از 8 ابرچالش پیش روی کشور خواهد بود که باید توضیح داده شود برای مواجهه با این چالش چه برنامه هایی در دستورکار وزارتخانه مذکور قرار دارد.
خجسته ادامه داد: یکی از ماموریت های مهم وزارت تعاون حمایت از نیروی کار است و در این زمینه وزارتخانه باید توضیح دهد که با نظام جامع تامین اجتماعی چه کرده است و این مهم که اجرایی می شود.
وی با اشاره به وجود آسیب های اجتماعی بسیار و حساسیت مقام معظم رهبری در این خصوص توضیح داد: مجلس در برنامه ششم در این خصوص مواردی را طرح کرده که لازم است وزارتخانه مرتبط برنامه ارائه دهد که برای وضعیت کودکان کار بازمانده از تحصیل، زنان سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته چه برنامه ای دارد.
وی با انتقاد از اینکه همچنان در سطح کشور شاهد مناطقی هستیم که از حداقل ها محروم هستند، تصریح کرد: این وضعیت تنها در صورتی اصلاح می شود که برای سیل عظیم بیکاران برنامه داشته باشیم.
خجسته با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن 11 میلیون نفر در بیمه سلامت این اقدام را که با همراهی وزارت بهداشت صورت گرفته قابل تحسین برشمرد و عنوان کرد: برای توسعه و ادامه این مسیر چه برنامه هایی مدنظر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به مشکلات ایجاد شده برای کارکنان و بازنشستگان معدن زغال سنگ کرمان اشاره و اظهار کرد: این مورد ازجانب نمایندگان به من تذکر داده شده بود که طرح کنم و لازم است شما به حجم وسیع این مطالبات پاسخگو باشید.
خجسته در پایان تصریح کرد: در شرایطی که ما در کشورمان 6 تا 7 میلیون نیروی آماده به کار بیکار داریم چرا باید 3 میلیون نفر اتباع بیگانه در کارخانه ها و واحدهای تولیدی ما مشغول به کار باشند و لازم است این افراد تعیین تکلیف شوند.
موافق وزیر پیشنهادی تعاون/ نماینده تهران
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عملکرد اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قابل دفاع دانست و تصریح کرد: امروز اطلاعات 70 درصد شرکتهای تابعه صندوقهای بازنشستگی در بورس قابل دسترسی است.
سیدفرید موسوی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نگاه ناصوابی به مأموریتهای ویژه وزارت کار شکل گرفته است، گفت: وزارت کار که بزرگ ترین نهاد در وزارت اجتماعی کشور است به شکل یک وزارت اقتصادی مطرح میشود و از این رو حاشیههایی همواره برای این وزارتخانه مطرح بوده است.
وی با بیان عملکرد و دستاوردهای حوزه اقتصادی وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تصدیق میفرمایید که نقد عملکرد و ارائه کارنامه اقتصادی تعاون بدون مد نظر قرار دادن وضعیت این وزارتخانه در سال 92 بی انصافی است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واگذاری حجم عمده بنگاههای زیان ده با قیمتگذاری غیرواقعی و با پیش برآورد زیاد و واگذاریهای ناقصی که بدون تکمیل فرایندهای حقوقی و اداری را که در قالب رد دیون در ماههای پایانی دولت دهم اتفاق افتاده بود فراموش نمی کنیم.
وی افزود: حجم نیروهای انسانی مازادی که در واحدهای اقتصادی این مجموعه مشغول به فعالیت هستند یکی از چالشهای جدی این حوزه است. همگان میدانند که پیش از دولت یازدهم در چه وضعیت اسفباری قرار گرفته است و فساد در زیرمجموعههای اقتصادی و شرکتهای تابعه صندوقها حکم فرما بود.
ارتقای شفافیت یکی از مهم ترین اقدامات برای مبارزه با فساد است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ارتقای شفافیت یکی از مهم ترین اقدامات برای مبارزه با فساد است که امروز خوشبختانه یکی از مهم ترین سامانههای هوش تجاری که فعل و انفعالات مالی برای تمام دستگاههای نظارتی و برای مدیران در دسترس باشد طراحی شده و اطلاعات به روز قابل دستیابی است که این اقدام موثری در راستای ارتقاء شفافیت است.
با کوچک ترین فساد اقتصادی در وزارت رفاه مبارزه می شود
موسوی در ادامه تصریح کرد: از سال اول وزارت جناب ربیعی موضوع دو شغله بودن اعضای هیئت مدیره شرکتهای تابعه این وزارتخانه ممنوع شده است و با تخلفات به محض کشف، برخورد شده و در این مدت شخص وزیر نزدیک به 30 دستورالعمل و بخشنامه در خصوص مبارزه با فساد صادر کرده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز 70 درصد اطلاعات سرمایه شرکتهای تابعه صندوقهای بازنشستگی در بورس قابل دسترسی است و واحدهای حسابرسی و حسابرسان داخلی طی4 سال گذشته در همه شرکتها مستقر هستند و کمیته صیانت از سرمایههای ذی نفع در ستاد شستا برای جلوگیری از هرگونه فساد فعال است.
وی ادامه داد: وزارت تعاون و مدیران آن بیش از هر کسی مدعی هستند که برای بازگرداندن اموالی که در گذشته مورد تاراج واقع شده بود تلاش کردند که حجم پروندههای دستگاههای قضایی در این خصوص خود سندی بر این مدعاست.
موسوی خاطرنشان کرد: فعال سازی بسیاری از بنگاههای تعطیل و نیمه تعطیل و خروج آنها از شمولیت ماده 141 قانون تجارت در دوره 4 ساله وزارت دکتر ربیعی شکل گرفته است. از صد شرکت بورسی کشور 33 شرکت جزو شرکتهای تابعه وزارت اقتصاد است و افتخار می کنیم امروز اعلام کنیم جزو پیشگامان در اجرای قانون اصلاح مواد 5 و6 قانون سیاستهای اصل 44 هستیم که تمام صورتهای مالی خود را در راستای ارتقای شفافیت در سامانههای بورس منتشر کند.
18 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای پروژهها در مناطق کمتر توسعه یافته
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به رغم تمام مشکلات موجود مجموعههای اقتصادی تابعه صندوقهای بازنشستگی موفق شدند موتور توسعه محسوب شوند و بیش از 18 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در راهاندازی طرحهای توسعه و پروژههای جدید در این 4 سال داشتهاند؛ همچنین بالغ بر50 هزار میلیارد تومان نیز برای سالهای آینده در دست اجرا دارند و نکته مهم اینجاست که بیش از 75 درصد این طرحها در مناطق کمتر توسعه یافته تعریف شده است.
وی با بیان اینکه در جریان هستید که چه رکودی بر اقتصاد کشور حاکم است، افزود: بازدهی سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی امروز 300 درصد نسبت به 4 سال گذشته افزایش یافته است که این عملکرد اقتصادی و مدیریت اقتصادی است که در این وزارتخانه شکل گرفته است.
سود خالص تلفیقی مجموعه شستا 90 درصد افزایش پیدا کرده است
موسوی تأکید کرد: فروش تلفیقی گروه مالی شستا 136 درصد در دولت یازدهم نسبت به دولت دهم افزایش را نشان میدهد و سود خالص تلفیقی این مجموعه حدود 90 درصد افزایش پیدا کرده است که نشان می دهد این وزارتخانه در کنار دستاوردهای اجتماعی دستاوردهای چشمگیر اقتصادی را داشته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای مجموعههای اقتصادی زیرمجموعه حسب نگاه وزیر نخستین بار برنامههای راهبردی 5 ساله تدوین شده است و این برای تمام صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای اقتصادی تابعه به صورت سالانه مشخص است و امروز تمام این شرکتها میدانند که چه مسیری را باید طی کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: اگر به تیم دکتر ربیعی دوباره اعتماد کنیم با ایجاد زیرساختها و برنامهریزیهای صورت گرفته یقینا دستاوردهای حاصله برای کشور و مردم ملموستر خواهد شد.
نماینده کرمان : امروز افراد به عنوان مخالف صحبت نکردند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تذکر آییننامهای گفت: امروز هیچ یک از افراد به عنوان مخالف صحبت نکردند که به نوعی وهن مجلس شورای اسلامی است.
محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی خود با استناد به ماده 79 و 113 و 21، گفت: از آقای خجسته درخواست کردم بخشی از وقت خود را برای اظهار نظر بنده در خصوص مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کند که این امر محقق نشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس دهم شورای اسلامی اظهار کرد: امروز هیچ یک از افراد به عنوان مخالف صحبت نکردند که به نوعی وهن مجلس شورای اسلامی است؛ اجازه نمی دهند گزارشی در خصوص فضایی که در وزارتخانه مذکور است طرح شود لذا باید اذعان کرد که حتی یک روز هم به صلاح نیست آقای ربیعی در این وزارتخانه بماند.
رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به تذکر پورابراهیمی، گفت: آقای خجسته از اختصاص بخشی از وقت خود به شما منصرف شد لذا توهینی صورت نگرفته که ماده 79 وارد باشد.
موافق وزیر پیشنهادی تعاون/ نماینده شهریار
نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقدامات بینظیر ربیعی در دوران چهار سال خدمت در مسند وزارت تعاون باعث بهبود وضعیت افراد تحت پوشش این وزارتخانه بوده است.
محمد محمودی شاه نشین در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در موافقت با معرفی علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت این وزارتخانه، افزود: زندگی بازنشستگان، مقابله با آسیب دیدگان اجتماعی، حمایت از نیازمندان، آموزش مهارت به جویندگان کار، درمان بیش از 50 درصد از مردم کشور در حوزه مسئولیت این وزارتخانه است.
نماینده مردم شهریار، ملارد و قدس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: مسئولیت عدالت اجتماعی، حمایت از قشرهای کم درآمد، احقاق حقوق کارگران و کارفرمایان، ساماندهی کودکان کار، نظارت و مدیریت صندوق های ذخیره بازنشستگی و کارگری، ایجاد تعادل میان سهم درآمدی بیمه و هزینه درمانی مشمولان قانون کار از مواردی است که وزیر تعاون باید به آن پاسخگو باشد.
وی افزود: باید دید ربیعی در ایفای این مسئولیت ها موفق بوده یا خیر که باید از سه منظر به آن نگریست نخست شخصیت وزیر پیشنهادی که بی شک مسئولیت پذیری، دلسوزی و حضور در صحنه ها و سنگرهای انقلابی و وقت گذاری بر کسی پوشیده نیست.
محمودی شاه نشین با بیان اینکه نوجوانی خود را در محله جوادیه تهران گذارنده است، گفت: این منطقه جنوبی ترین نقطه تهران بود که آقای ربیعی نیز در این منطقه ساکن بود لذا با پوست و گوشت و استخوان کار سخت در نوجوانی را چشیده است که هم اکنون من نماینده حاشیه استان تهران هستم و مشکلات زیادی را در این مناطق می بینم که عمده موکلین من مشمول بیمه اجتماعی هستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم بر همین اساس تصریح کرد: در حال حاضر مراکز رسیدگی به معلولان ذهنی و حرکتی، کمپ های رسیدگی به آسیب های اجتماعی در این منطقه وجود دارد همچنین از منظر دیگر باید به عملکرد وی طی 4 سال گذشته نگاه کرد که شاهد اقدامات فراوانی بودیم.
وی ادامه داد: شاهد رشد خدمات بهزیستی، استانداردسازی مهدکودک و شیرخوارگاه تا مراکز نگهداری معلولان و سالمندان و توسعه مراکز مهارت آموزی، جلب مشارکت بخش خصوصی و افزایش پرداخت سهم دولت بوده ایم و رشد 99 درصدی مراکز اورژانس اجتماعی، رشد 52 درصدی مراکز درمان اعتیاد، رشد 11 درصدی پایگاه های سلامت اجتماعی، رشد 53 درصدی پایگاه های خدمات اجتماعی، رشد 13.5 درصدی تعداد مراکز نگهداری کودکان کار خیابانی، تحویل 33 هزار و 522 واحد مسکونی ازجانب بهزیستی به معلولان و مددجویان تحت پوشش، تحویل 1161 واحد مسکونی به خانواده های حداقل دو معلول با همکاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی که در پروژه مهر صفادشت شاهد حضوری بودم.
محمودی شاه نشینی همچنین اضافه کرد: رشد 4 برابری اعطای وام ضروری با کارمزد 4 درصدی به بازنشستگان و افراد تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشور که اگر امروز به عنوان موافق صحبت می کنم پاسخ به پیامک ها و بازنشستگان و کارگرانی است که بارها و بارها در این چند روز تماس گرفته اند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: اقدام بی نظیر ربیعی و تصویب نمایندگان در برنامه بودجه سال 96 یعنی سه برابری شدن مستمری مددجویان نهادهای اجتماعی و اختصاص 4 هزار میلیارد تومان به این بخش جای قدردانی دارد همچنین استفاده از فناوری در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به چشم می خورد.
وی با اشاره به مهم ترین اقدام ربیعی در مسند وزارت تعاون عنوان کرد: صدور شناسنامه اقتصادی الکترونیکی برای 23 میلیون خانوار، وزارت تعاون بر اساس 52 پایگاه اطلاعاتی برای همه خانوارهای ایرانی شناسنامه اقتصادی تهیه کرده و مشخص است که فرد استخدام دولت بوده یا خیر و خود یا خانواده وی بیمه تأمین اجتماعی هستند یا خیر، دارای مجوز صنفی هستند یا خیر، چه سند یا خودرویی دارند و این می تواند در تصمیمات حمایتی مؤثر باشد.
محمودی شاه نشین در ادامه با اشاره به حوزه تأمین اجتماعی در وزارت تعاون بیان کرد: ثبات در مدیریت تأمین اجتماعی صورت گرفته و یادمان نرفته که در دولت دهم ظرف 4 سال 5 مدیر سازمان مهم تأمین اجتماعی عوض کرد اما در حال حاضر طی 4 سال تنها یک نفر مسئولیت این سازمان را دارد که خود پاکدست بوده که حجم تلاش بالایی برای خروج از بحران ها به خصوص مالی داشته و این سازمان را از مقاطع بی هویتی عبور داده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مراکز خدماتی و درمانی به صورت 100 درصد برای 42 میلیون خانوار تحت پوشش بیمه خدمت می کند همچنین پوشش بیمه ای دندانپزشکی کودکان زیر 14 سال به عنوان کار نویی بود که انجام پذیرفت.
ربیعی: حل چهار معضل اساسی کشور به وزارت تعاون مربوط است
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حل چهار معضل از هفت معضل اساسی کشور به این وزارتخانه مربوط می شود.
علی ربیعی در دفاع از برنامه خود در خصوص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخنان خود را با یادی از تمامی شهدا بویژه شهدای بهزیستی آغاز کرد و گفت: من وظیفه خود می دانم همیشه از شهدای بی چشم انتظار یاد کنم شهدایی که هیچ پدری و مادری منتظر پیکر آنان نبود.
وی افزود: این وزارتخانه مأموریت تعاملات گسترده با بدنه اجتماعی کشور را دارد، افراد قبل از اینکه به دنیا بیایند و بعد از اینکه از دنیا می روند خانواده های آنان با این وزارتخانه سر و کار دارند.
ربیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را لبه تماس نظام سیاسی و تعامل دولت با مردم دانست و گفت: بهبود رابطه دولت و مردم بیش از بقیه دستگاه ها به ما بستگی دارد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در جلسه تنفیذ رئیس جمهور و همچنین سخنان روز گذشته رئیس جمهور و معاون اول افزود: از جمع بندی این سخنان من هفت چالش اساسی کشور را استخراج کرده ام که حل چهار معضل از این هفت معضل به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوط می شود.
ربیعی بحران فقر مطلق، آسیب های اجتماعی، معضل بیکاری و بحران صندوق های بازنشستگی را چهار معضل اصلی کشور دانست که حل آنها به نحوه فعالیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوط می شود.
مسئول مقابله با تمام ابعاد فقر هستم
وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مسئول مقابله با تمام ابعاد فقر هستم ، گفت : سالیان متمادی بازار کار کشور بدون هدف گذاری با سیاست های توضیحی
مدیریت شده است.
علی ربیعی در صحن علنی مجلس گفت : این روند را به سه دوره سیاست های جبرانی ، سیاست های صدقه ای و سیاست های مبتنی بر هدفمندی تقسیم می کنم ، پول در این حوزه ها هم هزینه کردیم ولی با پاشیدن پول نه اشتغال حل شد و نه فقر.
ربیعی گفت: فرایند رفاهی همواره وابسته به درآمدزایی نفتی بوده و این فرایند غیرطبیعی ، نامتوازن و غیرمستمر ادامه پیدا کرده است و ما مثل یک حسابداری که دارایی های نامشروع در آن وجود دارد و می گویند محاسبه آن سخت است ، اقدامات نامشروع در برخی وزارتخانه ها می بینیم.
وی افزود : امروز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صاحب ایده و نظریه است ، نظریه بخش مهمی از کار و تلاش برای نیل به هدف را در دسترس قرار می دهد، معمولا اساتید دانشگاهی می دانند که ما متاسفانه وقتی در دانشگاه هم پای درس می نشینیم و به فصل دو یعنی نظریه می رسیم همه می گویند از این فصل بگذریم و به هیچ وجه به آن گوش نمی دهیم .
ربیعی تاکید کرد: نظریه پایه و اساس هرکاری است ، امروز در زمینه سیاستهای رفاهی، وزارتخانه صاحب نظریه است.
وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: هیچ سیاست توسعه ای بدون داشتن سیاست رفاهی موفق نخواهد شد و شکست می خورد.
وی افزود: پابرهنگان و محرومان و مردم اگر از مواهب توسعه برخوردار نشوند هیچ برنامه توسعه ای به سرانجام نخواهد رسید.
ربیعی گفت: برنامه فقرزدایی و کاهش نابرابری، برنامه جامع حمایت با تاکید بر آسیب های اجتماعی، برنامه اشتغال فراگیر با تاکید بر مناطق محروم روستایی ، توانمند سازی ، مهارت افزایی فنی و حرفه ای و توسعه مهارت انسانی باید مد نظر باشد.
ارتقاء امنیت شغلی و صیانت از سرمایه انسانی و منابع مالی در جامعه کار و تولید با همکاری شرکای اجتماعی ، پایدار سازی صندوق های بازنشستگی ، تبدیل بنگاههای اقتصادی وابسته به صندوق ها به پیشران اقتصاد ملی ، توسعه تعاون ، توسعه فرهنگ کار و برنامه نظام تامین اجتماعی چند لایه از برنامه ده گانه ای است که تقدیم رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی کردم.
ربیعی افزود : نخستین برنامه ای که ما در این جهت حرکت خواهیم کرد به امید خدا و به کمک نمایندگان مجلس ، امحای فقر مطلق و تحقق نظام چند لایه تامین اجتماعی است که در سخنان مخالف محترم نیز به آنها اشاره شد و مقام معظم رهبری هم چندین بار بر آن تاکید کردند.
وی گفت: همه نظام های حمایتی و تامین اجتماعی ، بیمه ها، حمایت بهزیستی، صندوق های بازنشستگی و برنامه اشتغال فراگیر مقابله با فقر از موثرترین کارهاست که می توانیم با برنامه ریزی و اندکی سرمایه گذاری پیشتاز شویم و بگوییم که ما فقر مطلق را امحا کردیم و سایر ابعاد فقر را کاهش دادیم.
ربیعی خاطرنشان کرد: مسئول مقابله با فقر درآمدی ، فقر غذایی ، فقر سلامت، فقر شناخت، فقر حرکتی و حتی فقر عاطفی هستم.
وی گفت: اشتغال یعنی مقابله با فقر درآمد ، تقویت صندوق ها یعنی مقابله با فقر درآمد ، بیمه درمان یعنی مقابله با فقر سلامت، توانمندسازی معتاد یعنی مقابله با فقر سلامت، مقابله با بازماندگی از تحصیل با کمک وزارت آموزش و پرورش یعنی جنگ و مقابله با شناخت، حمایت از معلول یعنی مقابله با فقر حرکتی.
وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود: حمایت از کودک بی سرپرست و زن قربانی خشونت یعنی مقابله با فقر عاطفی، اینها مواردی است که به امید خدا در سیاست ها قرار دادیم.
وی گفت: امحای فقر از آرمان های انقلاب اسلامی ایران بوده و آرزوی امام راحل ما و تاکیدات مقام معظم رهبری و برنامه رئیس جمهور امحای فقر است .
ربیعی گفت: امحای فقر ، آغاز انسانی تر شدن جامعه ، اخلاقی شدن و امن شدن جامعه است.
وی افزود: از آقای علی لاریجانی در صحن مجلس شورای اسلامی تقاضا می کنم که آمادگی داریم با همت مشترک ، کارگروهی برای صورت بندی مسئله فقر با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی تشکیل دهیم و با برنامه هایی که ارائه کردیم بتوانیم کار را بدرستی انجام دهیم و سرافرازانه بگوییم که نتیجه انقلاب اسلامی ایران این است که ما توانستیم فقر را در ابعاد مختلف از بین ببریم یا کاهش دهیم.
دفترچه بیمه ؛ دفترچه هویت ایرانی
وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت : به دلیل شناخت و دانش عمیقی که از مقوله امنیت دارم ، امنیت اجتماعی را همسنگ امنیت ملی می دانم و بر این اساس از امور اجتماعی و رفاهی ، سیاست زدایی و امنیت زدایی کردم.
علی ربیعی، در ارائه برنامه های خود برای دولت دوازدهم در صحن علنی مجلس افزود : در راستای سیاست گذاری های کلی نظام مطالبات رفاهی اقوام و اقلیت های مذهبی را در برنامه های وزارت خانه قرار دادم و همه اینها را فرصتی می دانم و برنامه آتی خود را به رفع فقرهای هم پوشان که در مرزها و مناطق قومی بوجود آمده است ، متمرکز خواهم کرد.
وی با بیان اینکه در این چهار سال اشکال فقر را شناسایی کردیم ، گفت : چهار سال متوالی
افزایش دستمزد بر تورم پیشی گرفت که یک راهبرد و سیاست بود با شیبی که دولت اتخاذ کرد 67 درصد فاصله میان مزد و تورم به نفع دستمزد ایجاد شد.
ربیعی با بیان اینکه 11 میلیون حاشیه نشین شهری در این مدت بیمه شده اند ، گفت : امروز دفترچه بیمه ، دفترچه هویت ایرانیان شده است ضمن اینکه حقوق بازنشستگان را نیز افزایش دادیم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شناسایی و پیگیری برای تحصیل 170 هزار کودک بازمانده از تحصیل در دولت یازدهم گفت : مهم ترین برنامه ما در دولت دوازدهم در حوزه فقر کاهش انواع فقر و محو فقر مطلق است.
ربیعی با اشاره به طرح تحول سلامت گفت : با همه توان و وجود خواهیم ایستاد تا این طرح هیچگاه بر زمین نماند و هر روز بهتر از روز قبل اجرا خواهد شد ، اشکالات ساختاری یا اشکالات ناشی از کمبود منابع ایراد دستگاه نیست شاید سرعت ما زیاد بوده که آن هم ناشی از عطش جامعه به اینگونه خدمات بوده است البته اجرای آن را دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال دستگاهها و وزارت خانه های متعددی دخیل هستند ، گفت : با تصمیم رئیس جمهور یک دستگاه یا وزارتخانه باید پرچم اشتغال را بر می داشت که وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی متولی آن شد ضمن اینکه امروز در دولت به بلوغ نظر درباره اشتغال رسیدیم.
ربیعی افزود : در این باره هماهنگی میان دستگاهها آغاز شده و برای ساماندهی به اشتغال طرح تکاپو با توجه به مزیت های منطقه ای و استانی همانند سیاست های اقتصاد مقاومتی در دولت نیز مصوب شده است.
وی با بیان اینکه با رشد اقتصادی بدون اشتغال مواجه بودیم ، گفت : رشد کلاسیک نمی تواند بیش از 400 هزار اشتغال در سال ایجاد کند از این رو در این 4 سال روی ابزار رشد فراگیر کار خواهیم کرد تا بهره وری و رشد را افزایش دهد تا منجر به ایجاد اشتغال شود .
ربیعی با اشاره به انتقاد نمایندگان مخالف به برنامه کارورزی گفت : این برنامه مدل جهانی دارد و سالها در کشورهای مختلف اجرا شده است ضمن اینکه 54 متخصص دانشگاهی ایرانی و بین المللی همکاری کردند تا برنامه کارورزی اجرایی شود پس از اینکه کار را آماده کردیم با نظام حمایت بیمه ای از متقاضیان کار حمایت خواهیم کرد تا در بنگاهها مستقر شوند.
وی همچنین از مجلس شورای اسلامی خواست کمیته مشترک دائمی اشتغال به عنوان کارگروه میان کمیسیونی تشکیل شود تا از این طریق با همه ظرفیت ها کار پیگیری شود.
ربیعی با اشاره به آرامش ایجاد شده در محیط های کارگری و کارفرمایی گفت : سال 94 در مقایسه با سال 92 ایجاد تشکل های کارگری و کارفرمایی 57 درصد رشد و حوادث منجر به فوت 33.5 درصد کاهش داشت ، همچنین سال 95 در مقایسه با سال 92 شیوع حوادث کاری 27 درصد کاهش یافت.
توسعه مهارت راه بی بدیل رشد و پیشرفت است
وزیر پیشنهادی تعاون گفت: اگر می خواهیم کشور توسعه پیدا کند باید مهارت را در کشور افزایش دهیم.
علی ربیعی در صحن علنی مجلس افزود: با وزیر کشور چندین کشور صحبت کردم و همه آنان معتقدند که باید برای ایجاد اشتغال اول مهارت را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در کشور ما رقم بسیار کمی در بودجه به سازمان فنی و حرفه ای اختصاص داده شده است اما کسانی که مهارت داشتند به سرعت سر کار رفتند و ما باید این امر را دنبال کنیم.
ربیعی افزود: با ستاد کل نیروهای مسلح صحبت هایی انجام داده ایم تا مهارت های مورد نیاز را به سربازها آموزش دهیم و اگر ما می خواهیم کشور توسعه پیدا کند باید به مهارت بپردازیم و مهارت راه بی بدیل کشور برای رشد و پیشرفت است.
وزیر پیشنهادی تعاون گفت: با تعاون، کار ایجاد می کنیم و با کار، رفاه ایجاد می شود و ما باید با برنامه ریزی، بخش تعاون را جلو ببریم.
وی افزود: طرح تعاون روستا را در همه روستاها اجرا خواهم کرد و زیرساخت آن با تعاونی ها خواهد بود.
ربیعی گفت: واگذار کردن تعاونی ها به خود تعاونی ها استراتژی ماست که دنبال می کنیم و تعاون را به سمتی می بریم که رشد در آن باشد.
وی با اشاره به اینکه بعضی می گویند تعاونی های ما مرده است ، افزود: تلاش می کنیم
تعاونی ها را احیا کنیم.
ربیعی درباره صندوق های بازنشستگی گفت: این صندوق ها شرایط ناپایداری دارند و در برخی از آنها فقط یک نفر کار می کند و 10 نفر حقوق دریافت می کنند و در این بخش باید اصلاحات ساختاری صورت بگیرد.
وی از رئیس مجلس درخواست کرد که در صورت ماندن در وزارتخانه در ارتباط با صندوق ها جلسه ای را تشکیل دهد و به مشکلات این صندوق ها رسیدگی کند.
راه نجات صندوق ها گفتگوست
وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: راه نجات صندوق ها از جمله تامین اجتماعی برای حفظ منابع ، گفتگو و اجماع ملی است.
علی ربیعی در دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی افزود: در زمینه حل مسایلی مانند اشتغال، یارانه و مشکلات صندوق ها نیازمند اجماع ملی هستیم و همه ارکان نظام در این زمینه ها باید به یک زبان سخن بگویند.
وی گفت: در روزی که به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمدم 5 هزار و 500 میلیارد تومان پول برای پرداخت مستمری گرفته شده بود، اما امروز اگر وامی گرفته می شود ،
برای توسعه بنگاه های اقتصادی است.
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم ادامه داد: دولت پول مناسب برای پرداخت بدهی ها ندارد و این موضوع امروز واقعیت صندوق های بازنشستگی است، اما تلاش کردیم امروز باارزش ترین شرکت های خود را به بورس بفرستیم که اقدام بزرگی است و عده ای نمی بینند.
ربیعی گفت : تلاش کردیم شرکت ها را به سمت شفافیت هدایت کنیم و حضور آنان در بورس به این شفافیت کمک می کند.
وی افزود : تلاش شده است تا سیستم الکترونیکی کنترل صندوق ها فعال شود و امروز این سیستم در دفتر رییس جمهور فعال است و اعلام می کنم همه کمیسیون های مجلس می توانند در شرکت های ما حاضر شوند و نظارت کنند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید گزارش عملکرد شرکت ها ارایه شود ، هیچ چیز پنهانی نداریم و شفافیتی که امروز ما در این شرکت ها ایجاد کردیم ، برنامه ای است که ما می خواهیم آن را دنبال کنیم.
وی یکی از راهبردهای وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در دولت دوازدهم را خروج صندوق ها از بنگاه داری بیان کرد و گفت : همه کمک کنند تا از بنگاه داری صندوق ها خلاص شویم.
ربیعی افزود : خود را موظف به مقابله با فقر می دانم و تلاش خواهم کرد برای ایجاد اشتغال حرکت نمایم.
وی گفت: صندوق ها و شرکت ها هیچ چیزی جز دست و پاگیری برای دولت ندارند و به همراه رییس جمهور محترم طرح واگذاری آنها را آماده کردیم وامروز از مجلس محترم می خواهیم زنجیر بنگاه های اقتصادی را از دست و پای سیاست گذاری رفاه آزاد کند.
ربیعی در باره تجدید نظر در تیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: قطعا این کار صورت می گیرد و می دانم که در بخش تعامل با مجلس ضعیف بوده و نتوانستیم تعامل مناسبی را سامان بدهیم و قطعا در دولت آینده به سمت جبران آن حرکت خواهیم کرد.
وی درباره توزیع عادلانه منابع شرکت« شستا » گفت: این نوع شرکت ها به ما واگذار شده است و سرمایه گذاری نکرده ایم ، اماتلاش کرده ایم در سرمایه گذاری های جدید رویکرد به سمت توسعه مناطق محروم باشد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این نوع بنگاه ها با زیان به این وزارت خانه واگذار شده که آخرین آن صندوق بازنشستگی فولاد است که شما در مورد درصد سوددهی این صندوق ها سوال می کنید اما باید پرسید شما چه چیزی تحویل دادید که حالا درباره سوددهی آن سوال می کنید ؟
وی از نمایندگان مخالف خود تشکر کرد و گفت: نمایندگان مخالف در مخالفت خود به نوعی راهگشا شده اند و تلاش خواهیم کرد از ارشادات همه دوستان استفاده کنیم.
ربیعی در پایان تاکید کرد: در این 4 سال تلاش کردم بدون حاشیه کار کنم، دچار سیاست زدگی نشوم، حافظ اموال مردم باشم و همه تلاش خود را کردم تا خطاها را کمتر کنم و ساختارها را کارآمدتر کنم.
وی گفت: ما با دونوع فساد ساختاری و عاملیتی روبرو هستیم، در بحث فساد عاملیتی تلاش داریم با توسعه نظارت به نوعی جلوی آن را بگیریم، اما هیچ نوع فساد ساختاری در این وزارت خانه وجود نداشته است.
لاریجانی: وزرای پیشنهادی باید در زمان بررسی صلاحیت در صحن علنی حضور داشته باشند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وزرای پیشنهادی باید در زمان بررسی صلاحیت در صحن علنی حضور داشته باشند.
محمد دامادی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در تذکری شفاهی، گفت: براساس آیین نامه وزرای پیشنهادی باید در زمان بررسی صلاحیت در صحن علنی حضور داشته باشند، اما آنها هر وقت که میخواهند میآیند و میروند و حتی وزیری را که بررسی صلاحیتش به اتمام رسیده است نمیتوان در مجلس پیدا کرد که پاسخ به سوال نمایندگان را بدهد.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در واقع برخی دیگر از وزرا از الان خود را وزیر میدانند و حتی دنبال گرفتن رای بالای 200 هستند که این روش به هیچ وجه درست نیست؛ چون مجلس جای بحث است و در این خصوص نیاز است دولت، رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور از ابتدا تا انتهای جلسه در مجلس حضور داشته باشند.
دامادی افزود: از سویی متاسفانه در بررسی صلاحیت وزرا برخی نمایندگان وقت مخالفان را میگیرند اما به عنوان موافق صحبت میکنند؛ روندی که در مجالس قبلی وجود نداشته است و مشخص نیست که چه مسائلی پشت پرده وجود دارد.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده با بیان اینکه وزرای پیشنهادی در زمان بررسی صلاحیت باید در مجلس حضور داشته باشند، تصریح کرد: این تذکر وارد است و تمام وزرا باید در مجلس حضور داشته باشند و مطالب نمایندگان را بشنوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ضرورت دارد وزرا با حضور در مجلس به سوالات نمایندگان پاسخ دهند و نظر خود را بیان کنند.
خبرهای تکمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد