پخش زنده
امروز: -
مکزیکوسیتی میزبان هفتمین دوره رقابت های جهانی وزنه برداری معلولان است و تا کمتر از 10 روز دیگر، وزنه بردارانی از سراسر جهان عازم این کشور می شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فدراسیون جانبازان و معلولان؛ مسابقات جهانی وزنه برداری معلولان که قرار بود همزمان با مسابقات جهانی شنا مهر ماه برگزار شود، به دلیل وقوع حادثه زلزله به تعویق افتاد و کمیته بین المللی پارالمپیک تاریخ جدید این رقابت ها را 11 تا 17 آذر اعلام کرد.
رقابت های جهانی وزنه برداری مکزیک، نخستین رویداد رسمی است که از آن روند کسب سهمیه بازی های پارالمپیک 2020 توکیو آغاز می شود و از این رو دارای اهمیتی دو چندان است.
این مسابقات به میزبانی مکزیکوسیتی و در سالن والیبالی برگزار می شود که در آن رقابت های المپیک 1968 برپا بود و دارای ظرفیت 3900 نفر است.
تیم ملی ایران نیز با ترکیب مانی دهباشی، روح? اله رستمی، نادر مرادی، علی حسینی، مجید فزرین، سید حامد صلحی?پور، علی صادق?زاده (تهران)، سامان رضی، محسن بختیار (گیلان)، امیر جعفری، سیدیوسف یوسفی (البرز)، صمد عباسی (کرمانشاه)، منصور پورمیرزایی(کرمان)، سیامند رحمان (آذربایجان?غربی) در این مسابقات حضور می یابد.
در ادامه مروری داریم بر برگزاری شش دوره ی پیشین رقابت های جهانی وزنه برداری:
1994 سوئد
اولین دوره مسابقات جهانی وزنه برداری به میزبانی سوئد با حضور 137 ورزشکار برگزار شد.
1998 امارات
دومین دوره این مسابقات به میزبانی دوبی با حضور 269 ورزشکار برگزار شد و در این دوره برای اولین بار مسابقات بانوان نیز در کنار مسابقات آقایان انجام شد.
2002 مالزی
کوالالامپور، میزبان سومین دوره مسابقات جهانی بود که این رقابت ها با حضور 234 ورزشکار انجام شد و 49 کشور نیز در آن حضور داشتند.
2006 کره جنوبی
کمتر از 10 سال از برگزاری نخستین دوره مسابقات جهانی، شمار ورزشکاران رقابت های جهانی بوسان کره جنوبی افزایش یافت و در بخش بانوان 12 رکورد جهانی شکسته و برای اولین بار نیز رقابت های بخش جوانان در کنار رقابت های بزرگسالان انجام شد.
2010 مالزی
کوالالامپور برای دومین بار میزبان مسابقات جهانی بود و 292 ورزشکار از 49 کشور جهان در پنجمین دوره این مسابقات شرکت کردند و در این دوره از رقابت ها نیز رکوردهای زیادی جابجا شد.
2014 امارات
آخرین دوره رقابت های جهانی به میزبانی دوبی برگزار شود و امارات برای دومین بار میزبانی این رقابت ها را تجربه کرد. در این دوره از مسابقات جهانی نیجریه با 5 طلا، یک نقره و یک برنز به عنوان قهرمانی دست یافت و مصر و چین نیز به ترتیب درجایگاه های دوم و سوم ایستادند.
در این مسابقات بود که سیامند رحمان با ثبت رکورد 285.5 کیلوگرم توانست عنوان قوی ترین پارالمپیین جهان را به نام خود ثبت کند.