مسمومیت بر اثر مصرف قارچ در سیستان و بلوچستان گزارش نشده است + مصاحبه
مصرف قارچ سمی اخیرا موجب مسمومیت و فوت چند نفراز همو طنان در غرب کشور شد؛ اما قارچهایی که دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند و در بسته بندی مناسب عرضه می شوند سالم و بی ضرر هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی بر مبنای مشخصات ظاهری آنها نظیر شکل، رنگ، بو و مزه کار مشکلی است که فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی می توانند این کار را انجام دهند.
فرزانه فرجیان افزود: برخی از سموم موجود در قارچ ها در مقابل حرارت مقاوم هستند و در فرآیند پخت و پز قارچ به طور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.
وی به مردم توصیه کرد؛ از مصرف قارچ های خودرو به ویژه قارچ هایی که در کنار درختان خشک شده می رویند و یا به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری و فقط از قارچ های بسته بندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده کنند.
فرجیان گفت: شهروندان در صورت مصرف قارچ و بروز علایم و نشانه های گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کنند و بیمار را هرچه سریعتر به بیمارستان یا مراکز درمانی انتقال دهند.
وی ادامه داد: بهتر است در صورت امکان نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط بیمار، را برای بررسی و شناسایی کادر پزشکی بیمارستان به همراه داشته باشند.