به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۶۳ و ۷ دهم درصد مردان هرمزگانی کم تحرک هستند در حالیکه میانگین آمار کم تحرکی در کشور ۵۵ و ۶ دهم درصد است. غلامعلی جاودان افزود: کم تحرکی زمینه ساز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و دیابت است. وی گفت:اضافه وزن، چاقی و در پی آن بیماریهای غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی حوزه غذا، تغذیه و نظام سلامت در استان است. وی گفت: ۲۸ درصد از جمعیت استان در مرحله پیش دیابتی هستند که ۹ درصد بیشتر از میانگین کشوری است. جاودان افزود: ۲۴ درصد بیماران استان فشارخونی هستند که سه درصد بیشتر از میانگین کشوری است. وی گفت: مصرف فست فود در استان ۱۸ درصد است که ۴ درصد بیشتر از میانگین کشوری است. جاودان با بیان اینکه ۴۳ و ۹ دهم هرمزگانیها چربی خون دارند از هرمزگانیها خواست با انتخاب سبک زندگی سالم و تغذیه سالم در مصرف نمک، قند و چربیها بیشتر توجه کنند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به شعار روز جهانی غذا با عنوان «اقدامات ما آینده را میسازد» خواستار اقدامات موثر برای بهبود وضع غذا و تغذیه شد. جاودان افزود: مشکلی در تامین دارو وجود ندارد جو روانی در جامعه باعث شده که برخی از افراد برخی از اقلام را بیشتر خریداری کنند. جاودان افزود: سهمیه توزیعی داروهای وارداتی بر اساس سهمیه استانها توزیع میشود و بیماران استان مشکل کمبود دارو ندارند. جاودان گفت: در ۶ ماهه اخیر ۱۰۶ مورد بازدید فنی از کارخانههای مواد غذایی استان صورت گرفته و از ۲۱۲ واحدهای تولیدی مواد غذایی نمونه برداری شده است. وی افزود: در این مدت ۱۲۵ مورد پروانه بهداشتی برای واحدهای صنفی صادر و ۳ مورد از واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در نیمه نخست امسال ۵۱ مورد گواهی بهداشت صادر و ۳۸۲ مورد هم از فروشگاههای استان مواد غذایی خریداری و آزمایش شده است.