پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران: دولت یک کار را بسیار دقیق و هنرمندانه انجام میدهد و آن اضافه کردن مانعی جدید بر موانع قبلی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ عدنان موسی پور در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: همه جای دنیا کاهش ارزش پول ملی، منجر به توسعه صادرات میشود و دولت ها برنامههایی را تدوین می کنند تا آسیب هایی را که به واسطه افزایش نرخ ارز به جامعه وارد می شود از راه توسعه صادرات جبران کنند.
وی اضافه کرد: در کشورمان شاهد هستیم که دولت با صدور انواع و اقسام بخشنامه تمام توان خود را برای مانع تراشی در مسیر صادرات به کار برده است.
وی با بیان اینکه دومین ویژگی دولت، مدیریت عمل بر خلاف قانون است گفت: پیمانسپاری ارزی برخلاف ماده ۱۳ قانون صادرات و واردات است بر اساس ماده ۱۳ هرگونه پیمانسپاری ارزی برای صادرات کالاهای غیرنفتی ممنوع است.
موسی پور گفت: چه کسی جوابگوی اثرات مخرب به این عمل خلاف قانون است؟ چه کسی جوابگوی حذف فعالان اقتصادی شناسنامهدار و ترویج کارت های یکبار مصرف است؟ چه کسی جوابگوی ضربهخوردن برند تجاری کشورمان و تضعیف نام و نشان تجاری کشور است؟
وی با اشاره به اینکه ۲۷ درصد کل صادرات کشور به عراق و افغانستان است گفت: چرا ما باید به خاطر مواردی خلاف قانون مثل پیمان سپاری ارزی این فرصت ها را از دست بدهیم؟ چرا فکر می کنیم فرصت های عراق و افغانستان و برخی کشورهای پیرامونی برای همیشه برای ما محفوظ است؟
وی با بیان اینکه یکی از مسئولان خطاب به صادرکنندگان و اهالی تولید گفته که جوانمردی برای کی است؟ وطن پرستی برای چه زمانی است؟ گفت: اسوه جوانمردی حضرت علی علیه السلام است ایشان خطاب به مالک اشتر می گویند از بازرگانان و صنعتگران حمایت کن چون آنان وسایل زندگی مردم را فراهم می کنند و موجب آسایش آنان گردد آیا اگر هم این جمله را مد نظر قرار دهیم مسئولان محترم در حوزه مدیریت اقتصادی آیا با صادرات بوده اند یا بر علیه صادرات؟ آیا در حال رفع موانع بوده اند یا در حال خلق موانع جدید؟ آیا در تصمیمات مهم اقتصادی مانند پیمان سپاری ارزی با بخش خصوصی دلسوز و وطن پرست و متعصب مشورت کردند یا پشت درهای بسته تصمیمات شبانه گرفتند و فردا اجرا کردند؟
موسی پور گفت: متوجه تبعات پیمانسپاری ارزی هستید یا خیر؟ کاهش صادرات غیر نفتی و آسیب جدی به بخش تولید از این ناحیه است و باعث افزایش بیکاری می شود.
وی گفت: در شرایط فعلی هدف اصلی صادرات اشتغالزایی و نخوابیدن چرخ صنعت است نه چیز دیگر .
موسی پور افزود: با ادامه روند تصمیم گیری های متناقض دولت، جایگزین شدن رقبای منطقه ای ایران در بازارهای هدف به دلیل کم شدن نقش ایران در این بازارها، گسترش کارتهای بازرگانی اجاره ای برای صادرات و غیر شفاف شدن نظام اطلاعات تجاری کشور، تشکیل پرونده های قضایی برای صادرکننده ها به دلیل عدم برگشت ارز به کشور آن هم برای بخشی که به دلیل ارزش گذاری بیش از حد کالاهای صادراتی تعهد گرفته شده است به طور مثال فرش ۷۰۰ دلاری ارزش گذاری شده در حالی که نرخ فروش آن ۵۰۰ دلار است و غیر قابل اتکا بودن آمار صادراتی کشور به دلیل برآورد بیش از حد از آسیب های متوجه اقتصاد کشور است.
وی افزود: ما صادر کننده ها وضع فعلی کشور را درک میکنیم و معتقدیم در شرایط فعلی گزینهای جز اتحاد میان بخش دولت و بخش خصوصی وجود ندارد اما پیش زمینه این اتحاد فهم مشترک طرفین از یکدیگر و درک خواسته های همدیگر است.
موسی پور گفت: آنچه ما به عنوان صادرکنندگان بخش خصوصی از دولت فهمیدیم این است که شما یک درخواست بیشتر ندارید و آن این است که ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد بازگردد و طی مکانیزمی شما از این بازگشت این ارز مطمئن شوید که ما تا این مرحله با شما هم عقیده هستیم.
وی ادامه داد: با این توصیف اتتظار داریم پیمانسپاری ارزی را حذف کنید خصوصا برای بخش خصوصی واقعی تا زمانی که این پیمان سپاری ارزی باقی بماند انتظار هیچ معجزهای در بخش تولید و صادرات نداشته باشید.
موسی پور افزود: اگر نگران گران شدن ارز هستید باید واقعیتها را درک کنید که فقط به یک روش می شود از گران شدن ارز جلوگیری کرد و آن رفع نگرانی مردم از آینده است.
وی گفت: آیا به تجربه های فراوان پیمانسپاری ارزی در کشور واقفید؟ آیا غیر از این است که تولید کننده و صادر کننده برای بقای تولید و توسعه کار، پیش درآمد ارزی خود را باید صرف بنگاه خود و اقتصاد کند؟
وی ادامه داد: ارزش گذاری کالاهای صادراتی را درست کنید زیرا کالای هزار دلاری صادر می شود اما تعهد ۱۵۰۰ دلاری گرفته می شود.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران خطاب به دولت گفت: در صورت عدم لغو پیمان سپاری ارزی، با توجه به اهمیت بازارهای پیرامونی مانند گذشته دو بازار عراق و افغانستان را از پیمان سپاری ارزی مستثنا کنید و بازار کشورهای حوزه cis و خلیج فارس را نیز به آن اضافه کنید.
وی افزود: همچنین برای اطمینان از بازگشت ارز صادرکنندگان، حساب ریالی و ارزی برای صادرکنندگان به مقصد عراق، افغانستان، کشورهای سی آی اس و حوزه خلیج فارس نزد بانک توسعه صادرات به طور مجزا افتتاح و همه تراکنش های مالی ناشی از صادرات و پرداخت های داخلی از این حساب صورت پذیرد تا شما هم از بازگشت ارز مطمئن شوید و جایگزین سامانه نیما شود.