• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۵۸۸۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۰
بین الملل » تحلیلی

تصویری/ جانسون: با طرح پیشنهادی ترزا می مرتکب اشتباه تاریخی می شویم

بوریس جانسون(Boris Johnson) وزیر خارجه پیشین انگلیس گفت ما با طرح جدید خود درباره برگزیت در حال انجام اشتباهی تاریخی هستیم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ای اف پ؛ جانسون این اظهارات را در اجتماع سالیانه حزب اتحادگرای دمکراتیک ایرلند شمالی بیان داشت.
جانسون در اظهاراتی در شهر بلفاست در ایرلند شمالی گفت: ما در آستانه دست زدن به یک اشتباه تاریخی هستیم.من تنها می توانم این مطلب را بیان کنم،مگر اینکه ما تغییر کنیم. روشی که ما قصد داریم با آن در اتحادیه گمرکی باقی بمانیم سبب می شود که فرمانبر دستورات دیگران باشیم.
وی افزود:اگر کاری برای توقف و مقابله با این موضوع انجام ندهیم آنگاه ما خود را در جایگاهی خواهیم یافت که بروکسل دقیقا خواهان آن است.
وزیر خارجه پیشین انگلیس در ادامه گفت: آنگاه در این وضعیت ما نخواهیم توانست که توافق های تجاری قابل توجهی به دست آوریم.آنگاه ما هیچ ارزشی نخواهیم داشت زیرا آنچه که در بروکسل صورت می گیرد بسیار بسیار فریبکارانه است.آنها ایرلند شمالی را به تنها شرط غیرقابل چشم پوشی خود برای ادامه مذاکرات در آینده بدل کرده اند.
00:01:05
جانسون در ادامه گفت: این طرح ما را به یاد کشتی تایتانیک و لحظه غرق شدن آن در اثر برخورد با کوه یخ می اندازد. هیچ دولت محافظه کاری در انگلیس نباید این توافق را امضاء کند.
جانسون در ماه ژوئیه گذشته در اعتراض به طرح ترزا می نخست وزیر انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا از مقام خود استعفا کرد.او و حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند شمالی که از حامیان اصلی دولت ترزا می است مخالفت خود را به طرح ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا اعلام کرده اند.قرار است این طرح در ماه آینده در مجلس انگلیس به رای گذاشته شود. می برای تصویب این طرح با چالش بزرگی روبرو است.
تنها ده نفر از نمایندگان حزب اتحادگرای دمکراتیک ایرلند شمالی از طرح ترزا می حمایت کرده اند.به هر حال این حمایت سبب شد که دولت انگلیس یک کمک مالی به مبلغ یک ممیز سه دهم میلیارد دلار برای ایرلند شمالی در نظر بگیرد.اما حالا به نظر می رسد که با توجه به طرح ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا این حزب حمایت خود را از دولت وی بردارد.
­آرلن فاستر (Arlene Foster) رهبر حزب اتحادگرای دمکراتیک ایرلند شمالی هم در تجمع سالیانه حزبش گفت: طرح می برای برگزیت سبب شده است که وی در عمل به تعهدات کلیدی خود ناکام باشد و این به نفع امنیت ملی نیست.
وی افزود: انتخاب، بین طرح می و هیچ توافقی است اما به نظر می رسد که ترزا می همچنان بر روی طرح خود پافشاری می کند.واقعیت این است که اگر ما می خواهیم نتیجه بهتری را نسبت به پیشنهاد کنونی کسب کنیم تنها گزینه موجود نگاه به ماوراء پیش نویس طرح ترزا می است.
اوایل هفته جاری حزب اتحاد گرای دمکراتیک ایرلند شمالی در بیانیه هشدار آمیز اعلام کرد که حمایت خود را از طرح برگزیت پیشنهادی ترزا می بر می دارد.
نایجل دادز (Nigel Dodds)معاون این حزب روز شنبه در تجمع سالیانه حزب گفت:اگر ترزا می همچنان بر روی توافق کنونی پافشاری کند آنگاه با مخالفت ما روبرو خواهد شد.این به نفع کشور و ایرلند شمالی است که احزاب ما در تعامل با هم در جهت منافع ملی حرکت کنند.
به خاطر نقش حزب اتحادگرای ایرلند شمالی در دولت ترزا می او فیلیپ هاموند وزیر دارایی خود را راهی کنفرانس سالیانه این حزب در بلفاست کرد.
برخی از مقامات ایرلند شمالی هم نگرانی خود را از طرح ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا اعلام کرده اند.
سام کول (Sam Cole)رهبر یکی از احزاب محلی ایرلند شمالی گفت:ما نمی خواهیم شاهد ایجاد یک مرز در جنوب دریای ایرلند باشیم.ما خواهان یک انگلیس متحد و حرکت ملت آن رو به جلو هستیم.ما از ابتدا و زمان ایجاد انگلیس بخشی از این کشور بوده ایم و هستیم.
حزب اتحادگرای ایرلند شمالی برخلاف نامش به شدت از هرگونه روابط نزدیک با ایرلند جنوبی جلوگیری کرده است.این حزب مخالف توافق موسوم به جمعه خوب است.این توافق عملا به دهها سال درگیری در ایرلند پایان داد و سبب افزایش همکاری های مرزی شد.
این حزب "بنیادگرای مسیحی" از زمان تاسیس خود در سال هزار و نهصد و هفتاد و یک توسط یان پیسلی(Ian Paisley )به روشی خودخواهانه و با شهرت بی نظیرش در ضدیت با کاتولیکها همیشه مواضعی آتشین و خشن را در پیش گرفته است. او یکی از حامیان حاکمیت انگلیس بر ایرلند شمالی بود و در همه پرسی سال دو هزار و شانزده از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حمایت کرد.
با این وجود این حزب نگران دورنمای ایجاد مرزهای مستحکمی است که در صورت اجرای طرح ترزا می درباره برگزیت به وجود می آیند، است.این مرزها می توانند روابط تجاری ایرلند شمالی را تضعیف کنند و یادآور دهها سال درگیریهای فرقه ای در ایرلند شمالی است.به همین خاطر این حزب از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حمایت می کند.نفوذ این حزب در دولت انگلیس سبب شده است که هرگونه خروج آن از ائتلاف با دولت ترزا می سبب آسیب رسانده به صلح شکننده در ایرلند شود.
در این حال شین فین بزرگترین حزب ملی گرای ایرلند شمالی توافق بین ترزا می و حزب اتحادگرای ایرلند شمالی را شکستی برای مذاکرات تقسیم قدرت در ایرلند شمالی توصیف کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)