پخش زنده
امروز: -
دانه های زیره سیاه زمانی که خشك شده و آسیاب شود می تواند آثار درمانی ویژه ای در بدن ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، دکتر فرحناز خلیقی سیگارودی در کتاب کاربردهای درمانی گیاهان دارویی مصرف زیره سیاه را برای درمان بسیاری از مشکلات مناسب ارزیابی کرده است.
خواص درمانی
خلیلی سیگارودی در کتاب خود خواص ویژه ای از جمله یبوست، قولونج، نفخ، سوء هاضمه، فتق نافی، انقباض های قاعدگی، اختلالات انقباضی خفیف دستگاه گوارش، زخم معده و تهوع، تحریك اشتها و درمان بی اختیاری ادرار را برشمرده است.
وی از دیگر موارد درمانی این گیاه به درمان التهاب حنجره ( به صورت غرغره) و التهاب نایژه ها اشاره کرده است.
در این کتاب ذکر شده است که زیره به صورت خوراكی و موضعی در كولیك (قولنج) نفخی نوزادان و به صورت موضعی برای پیشگیری از سردرد (نوع شقیقه ای) مناسب است.
خلیقی سیگارودی با اشاره به خاصیت ضد میكروبی ای گیاه، در کتاب خود آورده است که این گیاه به عنوان قابض، هضم كننده غذا، مدر، قاعده آور و نیز در دهان شویه ها هم قابلیت استفاده دارد.
اثرات جانبی
در کتاب کاربردهای درمانی گیاهان دارویی آمده است: زیره سیاه اثر درماتیت تماسی، تحریك غشاهای مخاطی، اسهال، نارسایی كبدی و كلیوی را در پی دارد و باید در مصرف آن دقت کرد.
موارد منع مصرف
دکتر خلیلی سیگارودی برای زیره موارد منع مصرف نیز ذکر کرده است که از جمله آن بیماران مبتلا به افزایش حساسیت به اسانس گیاه یا تركیبات آن و یا حساس به گیاهان خانواده چتریان یا كاسنی نباید زیره سیاه مصرف کنند.
به دلیل اثر شل كنندگی عضله رحم به طور تئوریكی، از مصرف گیاه در دوران بارداری و از مصرف گیاه در دوران شیردهی حتی در غذا به دلیل اثرات ضد اسپاسم آن بهتر است اجتناب شود.
منبع:
دکتر فرحناز خلیقی سیگارودی کتاب کاربردهای درمانی گیاهان دارویی را در سال 1392 به وسیله انتشارات کتاب ارجمند منتشر کرده و هم اکنون این کتاب به چاپ دوم رسیده است.