• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۳۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵
اجتماعی » تعاون و اشتغال
با 25 دستور؛

دستورهای وزیر کار برای کاهش هزینه‌ شرکت‌ها

روابط عمومی وزارت کار از دستور ۲۵ گانه وزیر برای کاهش هزینه‌های غیرضروری شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه خبر داد.

25 دستور وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برای کاهش هزینه‌های شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ روزبه کردونی با اشاره به  اینکه  وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی  در چارچوب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و به منظور کاهش هزینه‌های  غیر ضروری دستورات 25 گانه‌ای صادر و طی بخشنامه‌ای الزام آور به همه شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه ابلاغ کرده‌ است، گفت: ممنوعیت اجاره یاخرید خودروی لوکس، ممنوعیت هزینه‌های تغییر دکوراسیون اتاق مدیران، کنترل حداکثری ماموریت‌های خارجی و داخلی از بعد تعداد روز ، نفرات و نوع هزینه‌ها، حذف کامل هزینه‌های مرتبط با ایام نوروز اعم از چاپ سر رسید، اهدای هدایا، عدم استفاده کارکنان و میهمانان از پروازهای تجاری، هدفمند سازی و شفافیت در پرداخت اضافه کار و حق ماموریت، عدم حضور در نمایشگاه‌های غیر ضروری داخلی و خارجی، عدم استفاده از کالای خارجی دارای مشابه داخلی، ممنوعیت کامل کمک‌های بلا عوض و انجام وظایف اجتماعی صرفا در قالب دستورالعمل‌های مسئولیت‌های اجتماعی از جمله این موارد هستند.
وی  اظهار کرد : کمیته دائمی شفافیت با دستوروزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی  در این وزراتخانه تشکیل شده است و در همین چارچوب اسامی اعضای هیات مدیره شرکت‌های تابعه (بیش از 1440 نفر) در پایگاه اطلاع رسانی وزراتخانه بارگذاری و به صورت ادواری بروز می‌شود.
رئیس مرکزروابط عمومی و اطلاع ر سانی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه یکی از اهداف دستور وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی  برای انتشار این اسامی، شکل ‌گیری یک نظارت عمومی بر اعضای هیات مدیره‌های شرکت‌های تابعه بوده است، ضمن  تقدیر از رسانه ‌ها و فعالین مدنی که با حساسیت و دغدغه انتشار اسامی هیات مدیره‌ها را دنبال کردند، عنوان کرد: با انتشار بیش از 80 هزار کلمه تحلیل، گزارش، نقد و مصاحبه پیرامون انتشار این لیست در فضای عمومی می‌توان گفت گام‌های مهمی برای ایجاد یک نظارت عمومی بر شرکت‌های تابعه شکل گرفته است.
کردونی با اشاره اینکه همزمان با حضور رئیس محترم جمهور در وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سامانه‌های شفافیت که در حوزه‌های تعاون، بهزیستی، اشتغال، صندوق بازنشستگی رونمایی شد، گفت: در هفته جاری با حضور خبرنگاران و فعالین مدنی نشست گفت‌وگو محور پیرامون این سامانه‌ها برگزار خواهد شد.
مشاغل خانگی نوظهور منشا درامدهای قابل توجه است
همچنین جلسه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور نمایندگان 25 دستگاه اجرایی و با حضور اعضای ستاد در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد .
 در این جلسه " محمد شریعتمداری " وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی  گفت : موضوع مشاغل خانگی نه فقط برای کشورهای در حال توسعه حایز اهمیت است بلکه در  کشورهای پیشر فته نیز از مسایل مهم و مورد توجه است . لذا موضوع مشاغل خانگی به طور جدی مورد توجه ما است.  آمارهای جهانی  هم نشان می دهد که  20 درصد از مشاغل موجود در آمریکا از مشاغل خانگی است . 
وی افزود : زنان در مجموعه مشاغل خانگی نه فقط در ایران بلکه در همه دنیا نقش اساسی دارند. با توجه به تعداد بالای زنان سرپرست خانوار بالغ بر سه میلیون و 200 هزار نفری موضوع مشاغل خانگی در ایران از این حیث هم اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: دو سوم کار جهان بر اساس آمار، توسط زنان انجام می شود ولی کمتر از یک دهم درآمد ها به ایشان اختصاص داده می شود. به طور کلی مشاغل خانگی خصوصاً مشاغل سودآور، به انتفاع از شغل توسط زنان کمک جدی می کند. 
شریعتمداری افزود : بر اساس داده های افراد بیمه شده، دریافتی زنان در ماه های اخیر به یک برابری با مردان رسیده و این یکی از افتخارات کشور ماست که نشان می دهد  زنان در جامعه کار ایران (حداقل آنهایی که از بیمه برخوردارند) دریافتی مشابه مردان دارند و جایگاه شغلی بالاتری پیدا کرده اند. اما در مورد مشاغل ناقص، نیازمند  بهبود شرایط هستیم.
وی افزود : خوشختانه ما هم مانند 150 کشور دنیا که دارای قانون ساماندهی مشاغل خانگی هستند، دارای قانون مصوب و آیین نامه های اجرایی هستیم. ولی فکر می کنم اصلاح این قانونی یکی از ضرورتهاست که در دستور کار قرار گرفته تا متناسب با شرایط روز، اصلاحاتی در این قانون صورت بگیرد. 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : تصور برخی  از مشاغل خانگی به  مشاغل خانگی سنتی نظیر فرش بافی و گلیم بافی است در حالی که شاهد مشاغل خانگی نوظهور در حوزه خدمات در دنیا هستیم که می توانند منشأ درآمدهای قابل توجهی باشد. مثلا مشاغل نرم افزاری، گرافیکی، تولید انیمیشن و ... در این حوزه پدید آمده اند. در کشور ما بسیاری از زنان و مردان، سرآمد این عرصه هستند و باید به خدمات در این حوزه توجه کنیم و یکی از نقایص قانون ما، عدم توجه به حوزه خدمات در این نوع مشاغل است. در ستاد می توانیم حمایت از این نوع مشاغل را آغاز کنیم.
شریعتمداری افزود : مطالعات خوب دانشگاهی خصوصاً در دهه های اخیر در مورد مشاغل خانگی در سطح خرد و کلان صورت گرفته که می توانیم با آن ها از آسیب های مشاغل خانگی مطلع شویم. در یک دسته بندی کلی از تحقیقات انجام شده، غیر از مسایل فرهنگی و اجتماعی، تحصیلات،دانش و عضویت در تشکل ها همبستگی بالایی با توسعه مشاغل خانگی دارند. در مورد مشکلات نیز، بحث تامین مالی خرد، عدم دسترسی به وثایق مطمئن که بانکها خواستار آن هستند، از مهمترین موانع توسعه اشتغال محسوب می شود. همچنین نبود آموزش های حرفه ای از ضعف های جدی محسوب می شود و باید حتما دبیرخانه این ستاد که ستاد عالی است، باید از مطالعات دانشگاهی بهره ببرد و به مطالعات علمی بپردازد.
وی تاکید کرد: در شرایطی که صنایع سنگین نیازمند 170 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری سالیانه که ما را به رشد هشت درصد سالیانه برساند، است، و این رقم در سالهای جاری و آتی مقدور نیست، باید حتما به موضوع مشاغل خانگی به عنوان یک موضوع مهم توجه نماییم. تحقیقات هم  نشان می دهد که توسعه مشاغل خانگی تاثیر بسیاری در افزایش اشتغال دارد. بنابراین لازم است که هر دو ماه یکبار جلسه ستاد مشاغل خانگی تشکیل شود، بعلاوه در سال 98، کمیته ای در ذیل این ستاد تشکیل شود که با فواصل کمتری جلسات را تشکیل دهد و مسایل موجود را حل کند و از ظرفیت های قانونی موجود استفاده کند و تحرک ویژه ای هم در سال 98  ایجاد نماید. 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود : مثلا پیش بینی شده که از منابع بانکی با سهمیه معین برای مشاغل خانگی تخصیص داده شود. بانک مرکزی طبق قوانین و مقررات، موظف به این امر است ولی فعلا مغفول واقع شده است. یارانه سود تسهیلات اعطایی مشاغل خانگی در قانون صراحتا ذکر شده، اعمال تعرفه های ترجیحی در نرخ برخی خدمات برق و بیمه تامین اجتماعی و ... ظرفیت های قانونی است که مورد توجه قرار نگرفته است. به همین دلیل رشد محدودی در مشاغل خانگی داشته ایم و می توانیم قدم های بزرگتری برداریم. پس استفاده از ظرفیت های قانونی موجود یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن بپردازیم.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود : با توجه به این که سه عضو از اعضای این ستاد طبق قانون از وزارتخانه های تعاون، رفاه و کار در این وزارتخانه جمع است و با تجمیع این سه وزارتخانه، بخش مهمی از ظرفیت ها در این وزارتخانه وجود دارد. قبلاً باید بین سه وزارتخانه برای مشاغل خانگی هماهنگی ایجاد می شد. استفاده از تشکل های تعاونی در قانون مورد تاکید قرار گرفته که باید از ظرفیت آن ها به طور جدی برای توسعه مشاغل خانگی در کشور بهره بگیریم. 
در پایان نشست جلسه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی موضوعاتی مثل پیگیری فوری اصلاحات پیشنهادی قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، بررسی، شفاف سازی و رفع مشکلات پرداخت تسهیلات به افراد پشتیبان مشاغل خانگی توسط بانک مرکزی، عرضه محصولات مشاغل خانگی در نمایشگاهها و بازار چه های ویژه ایام نوروزی با مساعد و حمایت های خاص از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف، تسریع در تعیین تکلیف و تسهیلگری و رفع مشکلات تایید و صدور مجوز رشته های مواد غذایی و آشامیدنی در حوزه مشاغل خانگی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب رسید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خلع ید ۱۲ میلیاردی در ایجرود
مجازی شدن مدازس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان
اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
آسمانی شدن پدر شهید در جونقان
افزایش ۴۵ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
دانشجویان میراث‌داران آینده کشور و مایه افتخار ملت ایران هستند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
زبان معیار (نشست خبری مدیرعامل شستا با حدود شصت واژه فرنگی)
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۷ قربانی گرفته است
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
انتشارِ نخستین بارِ غزلی از رهبر انقلاب در قالب نماهنگ «صبح است جانا»
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)