پخش زنده
امروز: -
سخنگوی شورای شهر تهران به بیان توضیحاتی درباره انتصابات در شهرداری تهران، شائبه سگ کشی در شهرداری، مشکلات ناشی از تصویب مالیات بر ارزش افزوده و ... پرداخت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی اعطا در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به لایحه جدید مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، اظهار کرد: آنچه در این لایحه پیشبینی شده در صورت تصویب با روح قانون اساسی در خصوص شوراها و نهاد شورا دارای مغایرت جدی است و در حالت کلی اختیارات نهاد شوراها را محدود خواهد کرد و در نهایت شوراها به نهادی کوچک و بدون اختیار تبدیل میشوند.
وی با بیان اینکه برخی از کارشناسان اعلام کردند در صورت تصویب لایحه کمیسیون اقتصادی احتمالاً درآمد شهرداریها تا ۶۰ درصد کاهش پیدا میکند، افزود: مجموعه عوارضها در مالیات تجمیع میشوند و در واقع معافیت مالیاتی به عوارض تسری پیدا میکند و در حالت کلی مغایرتهایی با دیگر قوانین به وجود میآید و درآمد شهرداریها زیر سؤال میرود.
سخنگوی شورای شهر تهران تاکید کرد: حذف این لایحه نهاد شوراها را تضعیف میکند و شوراها باید به صورت جدی این موضوع را دنبال کنند.
اعطا با بیان اینکه شورای شهر تهران به صورت مصمم عدم تصویب این لایحه را دنبال میکند و در حال رایزنیهایی در مجلس است، افزود: اگر این لایحه به تصویب برسد اتفاق ناخوشایندی است و نتیجه آن تضعیف پارلمان محلی خواهد بود. پارلمانی که با رأی مردم انتخاب شدهاند تا در حوزه مدیریت شهری بر دستگاه اجرایی نظارت کنند.
شورا برای برگزاری انتخابات شورایاری مصمم است
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به بررسی اصلاح آییننامه برگزاری انتخابات شورایاریها در صحن شورای شهر تهران عنوان کرد: این موضوع به زودی در دستور کار صحن قرار میگیرد و اصلاح موادی از اساسنامه در دستور کار است. اگرچه در خصوص برگزاری انتخابات شورایاریها به دلایل حقوقی و قانونی تنگناهایی وجود دارد، اما شورا مصمم است این انتخابات برگزار شود و در همین راستا علیرغم اینکه گفته میشود شورای پنجم ارادهای مبنی بر برگزاری این انتخابات ندارد رایزنیهایی را با دستگاههای متعدد انجام داده است.
اعطا اضافه کرد: شورا به موضوع توسعه مشارکت مردمی در سطح محلات توجه ویژهای دارد و ما مصمم هستیم این انتخابات را برگزار کنیم و امیدواریم دستگاههای مختلف نیز در این راستا همکاریهای لازم را داشته باشند تا در سایه وفاق و همدلی دستگاههای ذیربط نتیجه برگزاری این انتخابات منجر به افزایش سطح مشارکتهای محلی برای اداره امور شهر شود.
الزام شهرداری تهران به تکمیل اسناد برنامه پنج ساله سوم
سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه به موضوع تکمیل اسناد برنامه پنج ساله سوم اشاره کرد و افزود: در ماده ۹۴ برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران شهرداری موظف شده تا اقدامات و برنامههای اجرایی و همچنین نحوه تأمین و تجهیز منابع مالی را تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۸ تهیه و برای تصویب به شورای شهر ارائه کند و در واقع آنچه باید از سوی شهرداری ارائه شود سند دیگری از برنامه است.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۹۵ برنامه پنج ساله سوم شهرداری موظف است تا چشم اندازی را در خصوص مأموریتها و استراتژیهای اقدامات و برنامههای اجرایی و نحوه تأمین و تجهیز منابع ارائه کند.
اعطا ادامه داد: امروز آخرین مهلت قانونی بود که میبایست این برنامه ارائه میشد، اما همچنان آماده نشده و شهرداری قول مساعد داده تا با تأخیر حداکثر دو الی سه هفتهای این بخش از سند را ارسال کند. ارسال این بخش از سند موضوع با اهمیتی است، زیرا بخش مهمی از برنامه پنج ساله را تشکیل میدهد و نشاندهنده این است که برنامه پنج ساله سوم تا چه اندازه محقق خواهد شد.
برخورد جدی شورا با تخلفات مناطق شهرداری تهران
اعطا در پاسخ به سؤالی در خصوص برخی از تخلفاتی که در مناطق شهرداری تهران انجام میشود تصریح کرد: بخشی از ضوابط تغیبر کرده است و در همین زمینه نیز بعضاً در برخی از مناطق تخلفاتی صورت گرفته اگرچه تعداد این تخلفات زیاد نبوده، اما شورا با اندک تخلفات نیز برخورد خواهد کرد.
وی با تأکید بر این که در بحث برخورد با تخلفات، شورا باید نظارت جدیتری را اعمال کند، تصریح کرد: نظارتها باید همگانیتر شود، زیرا توان شورا محدود است و خیلی فراگیر نیست، اما اگر نظارت همگانی از ۲۱ نفر به نه میلیون نفر برسد شرایط و بستر مناسبتری فراهم میشود و در حالت کلی مجموعه اطلاعات مربوط به هر حوزه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
سخنگوی شورای شهر در این راستا به تشریح چند گام پرداخت و گفت: گام اول اصلاح رویه شورا، گام دوم نظارت جدیتر در شورا و گام سوم نیز تقویت نظارت همگانی در سطح جامعه است. این سه گام میتواند در بحث کاهش تخلفات تأثیرگذار باشد.
پیگیری مشکلات مردمی در صدر وظایف شهرداران مناطق
اعطا درباره اینکه برخی از شهرداران مناطق توجهی به تذکرات اعضای شورا نمیکنند، گفت: موارد انگشت شماری پیش آمده که مناطق برای حل مشکلات مردم کوتاهی میکنند، اگرچه به ندرت، اما گاهی شاهد این موضوع بوده ایم که شهرداران مناطق از انجام خواستههای به حق مردمی سرباز زده اند. اگر چه این موضوع فراگیر نبوده است، اما در این حد هم پذیرفته نیست. پیگیری مشکلات مردم باید در راس امور قرار گیرد و شهرداران مناطق باید این موضوع را در اولویت قرار دهند و تابع سیاستهای شورا و شهردار محترم باشند.
سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: هیچ مسئلهای مهمتر از حل مشکلات مردم وجود ندارد و اگر منطقهای در حل مشکلات مردم کوتاهی کند شورا برخورد خواهد کرد. در مواردی احساس شده که شورا باید با جدیت برخورد کند؛ شورا در برابر تسامح مناطق برای حل و فصل مشکلات مردم کوتاه نمیآید.
آمار انتصابها، نامتعارف نیست
در ادامه جلسه سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد طی روزهای اخیر شهردار تهران در بحث انتصابات با سرعت زیاد عمل میکند و از حالت متعارف این موضوع خارج شده است، گفت: حس نمیکنم که تعداد انتصابات نامتعارف است. هفته پیش جلسهای را با شهردار تهران برگزار کردیم و موضوع این بود که چرا تعداد زیادی با حکم سرپرستی در شهرداری تهران مشغول هستند، زیرا سرپرستی دوره محدودی دارد و شرایط سرپرستی، شرایط باثباتی نیست.
اعطا ادامه داد: پس از آن جلسه تعداد زیادی از افرادی که به عنوان سرپرست فعالیت میکردند، تعیین تکلیف شدند. به همین دلیل طی هفتههای گذشته انتصاباتی که قطعی بود اعلام شد و افرادی در این فاصله منصوب شدند.
وی درباره طولانیمدت شدن برخی از انتصابات گفت: گاهی استعلامها طول میکشد و این موضوع معمولاً خارج از اراده سیستم مدیریتی و زمانبر است. طی دو هفته اخیر به انتصابات کمی سرعت بخشیده شده تا به ثبات بیشتری برسیم.
محله سیروس در اولویت نوسازی
اعطا در ادامه درباره آخرین وضعیت نوسازی بافتهای فرسوده عنوان کرد: در طول یک سال اخیر سازمان نوسازی فعال بوده است. اگرچه این سازمان از سالهای قبل هم فعالیتهای جدیای را داشته و این جریان ادامهدار خواهد بود، اما این موضوع سرعت گرفته است.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به تفاهمنامهای که اخیراً وزارت راه و شهرسازی با شهرداری تهران به امضا رسانده است، عنوان کرد: در راستای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی نظام با استفاده از ظرفیتهای قانونی برای بازآفرینی محدوده هدف سند بازآفرینی و قانون ساماندهی و حمایت از بافتهای فرسوده تفاهمنامهای به امضا رسید که در این تفاهمنامه احیای بافتهای فرسوده با اولویت محله سیروس در منطقه ۱۲ مدنظر قرار گرفت.
اعطا با بیان اینکه برای این مکان چهار و نیم هکتاری هماکنون توسعهگر انتخاب شده است، عنوان کرد: بر اساس تفاهمنامهای که به امضا رسیده است ۷۰ درصد اعتبارات از سوی وزارت راه و شهرسازی برای اجرای خدمات روبنایی و زیربنایی فضاهای عمومی و سرانههای موردنیاز فراهم خواهد شد و شهرداری هم در همین راستا نسبت به صدور پروانههای نوسازی خارج از نوبت اقدام خواهد کرد. همچنین ۳۰ درصد از اعتبارات موردنیاز از طریق شهرداری تهران تأمین میشود.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران اجرای این برنامه پنج ساله اقدام بزرگی در قالب اجرای ماده ۴۱ برنامه پنج ساله سوم به منظور نوسازی، مقاومسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده خواهد بود.
اعطا درباره ادغام یا انحلال شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران توضیح داد: برخی از اعضای شورای شهر در این باره تذکری را به صورت مکتوب مطرح کردند و شهرداری نیز توضیحاتی را در این باره ارائه کرد. در همین مورد جلسات هماندیشی با شهرداری برگزار و مشخص شد به لحاظ تشکیلات اداری و حقوقی موضوعهایی درباره فعالیت شرکت حریمبان و شهربان وجود دارد.
وی با بیان اینکه مباحثی که این شرکت دنبال میکند از جمله تخلفات ساختمانی یا از این دست موارد جزو مسایل مدنی و شهری محسوب میشود، گفت: در این باره هنوز جمعبندی در شورا وجود ندارد و قرار است هفته آینده جلسه هماندیشی با حضور حناچی شهردار تهران برگزار شود اگرچه این موضوع هنوز در کمیسیون حقوقی در دست بررسی است تا گزارش کارشناسی شده درباره آن تهیه شود و پس از بحث به یک جمعبندی مشخص برسیم. اگر اعضای شورای شهر روی فعالیت این شرکت به توافق برسند شهردار تهران باید تصمیم بگیرد که به چه صورت میتواند در این خصوص عمل کند.
شفاف سازی به جای افشاگری
در ادامه اعطا در پاسخ به سؤالی در خصوص اعلام اسامی مالکان برجباغها گفت: درباره این موضوع چندین بار مطرح شده که شهرداری باید اسامی، مشخصات، تصاویر باغات و میزان پرداختیها را در اختیار مخاطبان قرار دهد. به آقای گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران اعلام کردم اگر شهرداری خود نسبت به انتشار اقدام کند به این موضوع شفافسازی میگویند، اما اگر شما اعلام نکنید، تردید نکنید که دیگران اعلام خواهند کرد و آنگاه نام این کار افشاگری است. توصیه میکنم تا شهرداری خود مشخصات را اعلام کند.
وی اضافه کرد: در بحث ۶۲ پرونده باغات همچنان عدهای در راهروهای میان شورا و هیأت تطبیق بلاتکلیف باقی ماندهاند و باید تعیین تکلیف شوند، درست است که شورا از حق عمومی دفاع میکند، اما ۶۲ مالک همچنان وضعیت نامشخصی دارند. نظر شورا این است که شهرداری برای تعیین تکلیف به این موضوع وارد شود اگرچه تمامی ۶۲ پرونده اعلام شده واقعا باغ نیستند، اما نباید بگذاریم این مشکل حلنشده باقی بماند.
اعطا درباره معطل ماندن برخی از مصوبات شورا توضیح داد: شهرداری در این دوره در بحث طرحها و لوایح فعال بوده است، اما مشخصاً برخی از لوایح و طرحها در شهرداری معطل مانده که یکی از دلایل آن میتواند بیثباتی در مدیریت شهری باشد. این موضوع را در هیأت رئیسه بررسی کردیم تا موارد معطل مانده با شهرداری مطرح و به صورت جدیتر دنبال شود.
پیگیری سخنگوی شورا برای بازدید خبرنگاران از محل نگهداری حیوانات
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره اقدام شهرداری تهران در راستای مبارزه با حیوانات از جمله سگها توضیح داد: چند روز قبل مجموعه اعتراضاتی در این باره در مقابل شورا صورت گرفت. موضوع را از شرکت ساماندهی در شهرداری تهران پیگیری کردیم. اطلاعات حاکی از آن بود که ظاهراً موضوع آنطور که مطرح میشود نبوده و برخی از شبکههای ماهوارهای موضوع را به گونهای دیگر جلوه دادهاند.
وی با تأکید بر اینکه مجموعه اقدامات انجام شده در این زمینه رضایتبخش بوده است، اضافه کرد: به مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل گفته ایم برنامهای تدارک ببیند تا خبرنگاران بتوانند از فرآیند جمعآوری حیوانات، درمان و قرنطینه آنها بازدید اطلاع کنند.
اعطا در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضع تحقیق و تفحص از املاک در شهرداری تهران عنوان کرد: وقتی موضوع تحقیق و تفحص مطرح میشود بر اساس قانون، اطلاعات به دست آمده در تحقیق و تفحص تا زمان قرائت در صحن محرمانه خواهد بود. هماکنون بحث تحقیق و تفحص املاک شهرداری تهران به کمیسیون اصلی یعنی کمیسیون حقوقی ارجاع شده و این کمیسیون به دنبال برگزاری جلسات با شهرداری و کسب اطلاعات لازم در تلاش است تا گزارشی را به صحن شورا آورد و به رأی بگذارد.
وی با بیان اینکه در ابتدای دوره پنجم مصوبهای در شورای شهر به تصویب رسید تا در واگذاریها حق بهره برداری باید با مجوز شورا صورت گیرد، و موارد پیشین که واگذار شده شهرداری باید جهت دریافت مجوز به شورا درخواست ارائه دهد، گفت: جمع بندی اعضای شورا این بود که باید در این باره تحقیق و تفحص صورت گیرد و ۱۵ نفر متقاضی تحقیق و تفحص بودند. به همین دلیل شورا تصمیم گرفت تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد املاک و نحوه واگذاری آنها در اختیار داشته باشد و درخواست تحقیق و تفحص به هیأت رئیسه اعلام و در نهایت به کمیسیون حقوقی ارجاع شد.
بررسی حقوقی تحقیق و تفحص از همشهری
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سؤال دیگری درباره آخرین وضعیت تحقیق و تفحص از مؤسسه همشهری گفت: گزارشی در این باره در صحن شورای شهر مطرح شد، کارشناسان در حال جمعبندی هستند تا گزارش دقیقی را به لحاظ حقوقی ارائه دهند و در صورت لزوم به مرجع قضایی ارجاع شود.
اعطا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه امکان ارائه بودجه لازم از سوی دولت برای برگزاری انتخابات شورایاریها وجود ندارد، گفت: بودجه شورایاریها از سوی دولت تأمین نمیشود و مدیریت شهری این بودجه را تأمین میکند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره درخواست رئیس شورای شهر به منظور دیدار با حجتالاسلام رئیسی رئیس قوه قضائیه گفت: با توجه به این که آقای رییسی به تازگی به قوه قضاییه آمده اند فکر میکنم شورا هم با ایشان دیداری خواهد داشت با توجه به دغدغهها و حساسیتهای ایشان نسبت به بحث مبارزه با فساد امیدواریم زمینههای خوبی برای ارتباط و همکاری در بحث مبارزه با فساد در حوزه مدیریت شهری فراهم شود. مدیریت شهری نسبت به پشتیبانی و همکاری قوه قضاییه خوشبین است.
انتقاد از تاخیر شهرداری در تهیه سند چشم انداز برنامه سوم
سخنگوی شورای شهر تهران از تاخیر شهرداری در ارائه سند چشم انداز برنامه سوم توسعه شهر تهران انتقاد کرد
علی اعطا در نشست خبری گفت: شهرداری تهران اقدامات و برنامههای اجرایی آن را باید تا امروز تهیه و به شورا ارسال میکرد و بر اساس ماده ۵، شهرداری موظف است با تایید سند چشم انداز برنامه سوم توسعه شهرداری و بر اساس اقدامات اجرایی، سندی را تا اردیبهشت ماه تهیه و به شورا ارسال کند، اما تاکنون آماده نشده است و با تاخیر تا خرداد ماه ارسال میشود.
وی همچنین درباره لایحه مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، گفت:: نهاد شوراها با تصویب این لایحه، بی اختیار و تضعیف خواهد شد و حتی احتمال کاهش درآمد شهرداریها تا ۶۰ درصد وجود دارد.
اعطا ادامه داد: وصول درآمد شهرداریها از طریق وضع عوارض زیر سوال میرود و نهاد شوراها تضعیف خواهد شد که در این باره در حال رایزنی هستیم.
اعطا همچنین گفت: این روزها درگیر انتخابات شورایاریها نیز هستیم و اصلاح آیین نامه برگزاری انتخابات شورایاریها در دستور قرار خواهد گرفت. علی رغم اینکه در رابطه با برگزاری انتخابات شورایاریها تنگنا وجود داشت، اما شورای پنجم برای برگزاری انتخابات مصمم است.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای پنجم در توسعه مدیریت محلات جدی است، گفت: امیدواریم دستگاههای مختلف همکاری کنند تا با اتفاق نظر و همدلی این انتخابات را برگزار کنیم.