حائری در نشست خبری
۱۰ درصد صرفهجویی؛ ۲۰ درصد تخفیف
وزارت نیرو: اگر مشترکان مصرف را نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰درصد کاهش دهند،۲۰درصد هزینه برق آنها کاهش مییابد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ همایون حائری، معاون امور برق وزارت نیرو در نشست خبری امروز با اشاره به افزایش ۷ درصدی هزینه برق افزود: وزارت نیرو برای مشترکان خوش مصرف تشویقی در نظر دارد که سبب کاهش هزینه قبوض آنها می شود.
وی هزینه هر کیلوات ساعت برق در زمان اوج مصرف را ۵۰۰ تومان دانست و گفت: ما فقط ۶۰ تا ۷۰ تومان به ازای هرکیلو وات ساعت از مشترکان دریافت می کنیم.
»» ارسال گزارش مصرف برق ادارات به رئیس جمهور
همایون حائری در ادامه افزود: طبق دستور رئیس جمهور امسال گزارش میزان مصرف برق ادارات پرمصرف به رئیس جمهور ارسال میشود.
وی گفت: پیشبینی میشود این موضوع به عنوان یک شاخص در ارزیابی مدیران ادارات مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور برق وزارت نیرو ادامه داد: درخصوص مصرف برق ادارات به آنها تذکر داده میشود.
حائری بابیان اینکه سیستمهای سرمایشی بیشترین مصرف را دارد افزود: با تعامل و همکاری استاندارای ماموران صنعت برق به ادارات مراجعه و دمای هوای آنها را بررسی خواهند کرد.
وی گفت: میزان مصرف سیستمهای سرمایشی در پیک تابستان ۲۴ هزار مگاوات است که این رقم به اندازه مصرف ۴ کشور همسایه در زمان اوج مصرف برق است.
»» مصرف ۷۲ مگاوات ساعت برق برای بارگذاری هر بیت کوین
معاون امور برق وزیر نیرو: برای تولید هر یک بیت کوین، ۷۲ مگاوات ساعت برق مصرف میشود که این رقم به اندازه مصرف ۲۸ مشترک برق است.
همایون حائری با اشاره به اینکه برق ارزان قیمت ما سبب سرازیر شدن سرمایه گذاران در بیت کوین به کشور شده است، افزود: طبق شنیدههای ما این گروه دستگاههای دسته دوم و انرژی بر را به کشور وارد میکنند که این موضوع برای صنعت برق مشکل ساز خواهد شد.
وی با بیان اینکه ادامه روند مصرف برق در تولید این رمزها میزان مصرف برق در این بخش را به ۲۰۰۰ مگاوات خواهد رساند گفت: در چنین شرایطی که احداث ظرفیت جدید و سرمایه گذاری در صنعت برق دشوار است باید در خصوص فعالیت بیت کوین برنامه ریزی شود.
معاون امور برق وزیر نیرو ادامه داد: طبق پیگیریها انجام شده وزارت نیرو پیشنهاد داده است که قیمت برق مصرفی این بخش به قیمت برق صادراتی محاسبه شود که امروز در هیئت دولت تعیین تکلیف خواهد شد.
حائری گفت: ما اجازه نمیدهیم که با محدودیت موجود در صنعت برق و قیمت ارزان این کالا و فشاری که بر مردم است گروهی از این برق ارزان سوء استفاده کنند.
»» نصب ۴۵۰ هزار کنتور هوشمندبرای مشترکان دیماندی
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو گفت: تابستان امسال برای ۴۵۰ هزارمشترک دیماندی که مصرف بالایی دارند کنتور هوشمند نصب خواهد شد.
همایون حائری با اشاره به اینکه با نصب این کنتورها مصرف مشترکان دیماندی رویت خواهد شد افزود: مصرف این مشترکان در بازه زمانی گرم که از ۲۰ خرداد آغاز میشود و تا پایان مردادماه ادامه دارد، رویتپذیر شده و پیشبینی میشود از این طریق ۳۰۰۰ مگاوات صرفهجویی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۲۴ درصد برق کشور بدون استفاده از سوخت تولید میشود گفت: تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی از برنامههای وزارت نیرو است. در حال حاضر ۲۴ درصد برقی که در کشور تولید میشود بدون استفاده از سوخت و از طریق واحدهای بادی و خورشیدی، آبی، نیروگاه اتمی و واردات برق است.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به تفاهمنامهای که بین ایران و روسیه برای سنکرون کردن برق امضا شد، گفت: این تفاهمنامه پیگیری میشود و نشستهای کارشناسی نیز در ابتدای اردیبهشت برگزار شده است.
حائری ادامه داد: مسیر سنکرون کردن ایران با روسیه از دو طریق جمهوری آذربایجان و همچنین ارمنستان و گرجستان امکانپذیر است و به همین دلیل همه این کشورها باید به مدل نهایی خود برسند. هفته گذشته سفری به آذربایجان داشتم و قرار است به زودی معاونین وزارت نیرو، مسئولان آذربایجان و روسیه نیز مذاکرهای داشته باشند. اگر سنکرون ایران و روسیه از این دو طریق صورت بگیرد ۴۰۰۰ مگاوات تبادل خواهیم داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه تعامل با کشورهای همسایه برای واردات برق در زمان پیک مصرف همانند سالیان گذشته صورت گرفته است، گفت: سال گذشته برای نخستین بار با جمهوری آذربایجان برای واردات برق مذاکره کردیم و حدود ۱۶۰ مگاوات از این کشور واردات داشتیم، اما از آنجا که خودشان به دلیل افزایش مصرف دچار مشکل شدند، نتوانستند به این تعامل ادامه دهند.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو درخصوص وضعیت پرداخت بدهیهای کشور عراق افزود: عراق اجرا به تعهدات خود را آغاز کرده است و ۵۰ درصد از بدهی خود را به ارزهای مختلف پرداخت کرده است.
حائری با بیان اینکه رشد مصرف سالانه تا قبل از سال ۱۳۹۸ به صورت میانگین پنج درصد بود، گفت: این رشد مصرف این ضرورت را ایجاد میکرد که سالانه دو تا ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به مدار بیاید. طبق برنامهریزیهایی که برای سال ۱۳۹۸ انجام شده بود، باید ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید اضافه میشد، اما علیرغم مشکلات در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید اضافه شده است. تا پایان سال سعی میشود این عدد به ۴۰۰۰ مگاوات برسد.
وی با اشاره به احتمال تغییر ساعات اداری در برخی استانها ادامه داد: تغییر ساعت اداری سال گذشته انجام گرفت و در استانهایی نتایج مناسبی در پی داشت. از این طریق سال گذشته حدود ۲۰۰۰ مگاوات صرفهجویی صورت گرفت.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه تغییر ساعت امسال در هر استان بر عهده استاندار گذاشته شده است ادامه داد: از این طریق میتوان زمان ساعت کار اداری را بهینه کنیم. البته ساعت ادارات تغییر خواهد کرد و کاهش نخواهد یافت.
حائری در ادامه با بیان اینکه افزایش مصرف باعث به هم خوردن تعادل عرضه در مصرف میشود، گفت: این به هم خوردن، مشکلاتی ایجاد کرده و روی تجهیزات فشار وارد میکند. در واقع مشترکان پرمصرف در این فرآیند باعث میشوند که کممصرفها هم دچار مشکل شوند.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به مصوبه دولت در مورد تعرفه مصرفکنندگان برق افزود: از اول خرداد الگوی مصرف برای نقاط مختلف کشور مشخص شد و تعرفهای هم در نظر گرفته شد. بر این اساس یک افزایش ۷ درصدی اعمال شد و پرمصرفها هم افزایش ۱۶ درصدی داشتند که از ابتدای خرداد اعمال شد. اگر مصرفکنندهای بتواند نسبت به سال گذشته مصرف خود را کاهش دهد، شامل پاداش میشود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مشترکان خانگی زیر الگوی مصرف قرار دارند، گفت: الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت برای تهران و میانگین الگوی مصرف تهران ۲۷۲ کیلووات ساعت است.
»» زمان پیک مصرف از ساعت ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر
مصطفی رجبی مشهدی گفت: اگر مشترکان مصرف خود را اندکی کاهش دهند شامل افزایش ۱۶ درصدی نرخ برق نخواهند شد.
وی با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد از مشترکان پرمصرف هستند، ادامه داد: مشترکان کممصرف نیز میتوانند با صرفهجویی، میزان مصرف خود را به زیر الگو برسانند و چنانچه مصرف آنها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند، تشویق خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق گفت: وزارت نیرو هر سال به صنایع مشوقهایی برای اجرای طرح ذخیره عملیاتی پرداخت میکند که هماهنگیهای آن از روز قبل با آنها صورت خواهد گرفت. امسال بیش از ۲۰۰۰ مگاوات تفاهمنامه با صنایع امضا کردهایم.
سخنگوی صنعت برق ساعت پیک مصرف تابستان امسال را ۱۲ تا ۱۶ بعد از ظهر اعلام کرد.
رجبی مشهدی در ادامه درباره تشویق کشاورزان گفت: کشاورزانی که در ساعت اوج مصرف چاههای کشاورزی خود را خاموش کنند، میتوانند در ۲۰ ساعت بعدی از برق رایگان استفاده کنند. سال گذشته از این طریق ۷۰۰ مگاوات در مصرف برق صرفهجویی صورت گرفت.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: محور دیگر برای مدیریت مصرف مولدهای خود تأمین است که باید کمک کنیم مولدهای خود تأمین به شبکههای سراسری متصل شود. در این راستا ۴۵۰ مگاوات تفاهمنامه منعقد شده است.
وی در ادامه گفت: سه محور دیگر مربوط به روشنایی ادارات، معابر عمومی و پارکهاست همچنین با ایستگاههای سی ان جی مذاکره کردهایم که در صورت نیاز از دیزل اضطراری استفاده کرده و از برق شبکه سراسری کمتر استفاده کنند.
»» تمرکز بر مدیریت مصرف، اولویت اصلی صنعت برق
"محمد حسن متولیزاده"، مدیرعامل توانیر افزود: تجربه گذشته نشان داده است که هرگاه بر یک مسئله اصلی تمرکز کردیم، موفق شدیم و در این خصوص طرح ملی کاهش تلفات، نمونه بسیار موفقی است که صنعت برق توانست یک مشکل را به فرصت تبدیل کند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی تمرکز بر مدیریت مصرف، اولویت اصلی صنعت برق است، خاطرنشان کرد: با درک این مهم، صنعت برق برنامههای گستردهای را تدوین کرده است.
متولیزاده ادامه داد: پیشبینیها نشان میدهد که امسال تابستانی گرم پیش رو داریم و بر اساس بررسیها هر یک درجه افزایش دما، بیش از ۱۳۰۰ مگاوات مصرف برق در کشور افزایش مییابد.
مدیرعامل توانیر افزود: منحنیهای پیک بار نشانگر آن است که تنها برای پاسخگویی به بار مورد نیاز در حدود ۵۰۰ ساعات از سال با محدودیت مواجه هستیم.
متولیزاده با بیان اینکه در این ساعات محدود، هزینههای برق افزایش مییابد و همه تلاشها در طول سال برای تامین برق مورد نیاز در این ساعات متمرکز میشود، اضافه کرد: برنامههای صنعت برق که بیشتر تشویق محور است، تدوین شده و در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه با ۱۸۰۰ صنعت برای پیک بار هماهنگی شده است، یادآور شد: بخش صنعت هنوز از ظرفیتهای بسیاری برای همکاری با صنعت برق برخوردار است، چرا که تعداد صنایع همکار در برنامههای پیک بار تابستان هنوز به ۱۰ درصد هم نرسیده است.
متولیزاده همچنین از همکاری ۲۲ درصد مشترکان کشاورزی با برنامههای پیک بار برق خبر داد و گفت: در عین حال برنامههای گستردهای برای کاهش پیک بار برق در تابستان از طریق استفاده از مولدهای خودتامین، تغییر ساعات کار ادارات، همکاری با ایستگاه هایCNG، همکاری با صدا و سیما، همکاری با بسیج و ... تدوین شده است.
مدیرعامل توانیر درعین حال یادآور شد: امروز سامانه پایش و کنترل بار مشترکان برق منطقهای، سامانه پایش و کنترل بار مشترکان دیماندی و طرح ملی حذف قبوض کاغذی (قبض سبز) رونمایی و آغاز میشود.