نشست رویکرد کارآفرینی و برنامه نویسی؛
جای خالی تفکر انتقادی و کارآفرینی در برنامههای مدارس
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران: جای دو مهارت تفکر انتقادی و کارآفرینی در برنامههای آموزشی بسیار خالی است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، امیر ناظمی در حاشیه نشست رویکرد کارآفرینی و برنامه نویسی در حوزه فناوری اطلاعات که با حضور دانش آموزان صاحب ایده برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار ما افزود: در سالهای آینده نیازمند افرادی هستیم که مهارتهایی را کسب کرده باشند که این مهارتها الزاماً در محتوای درسی مدارس وجود ندارد و وقتی ما درباره سالهای آینده سخن میگوییم حداقل به دو نوع مهارت شامل تفکر انتقادی و کارآفرینی نیاز داریم که هم اکنون جای این دو مهارت در برنامههای رسمی آموزشی مدارس بسیار کم رنگ است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما تمرکز خود را در خصوص مهارت کارآفرینی گذاشته ایم و تلاش میکنیم شهروندانی تربیت شوند که از این مهارت برخوردار باشند و علاوه بر این باید کار تیمی هم آموزش داده شود تا بتوان از فناوریهای روز استفاده کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش را در عرصه گسترش فناوری اطلاعات کمک میکند؟ افزود: کار مشترکی را با وزارت آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرده ایم و هدفمان این است که در هر دوره حداقل ۴ مدرسه را درگیر کنیم و ما تاکنون ۷ دوره را پشت سر گذاشته ایم.
ناظمی افزود: علاوه بر مدارس تهران در یکی از این برنامهها یکی از مدارس سیستان و بلوچستان را نیز مورد هدف خود قرار دادیم و امیدواریم در دورههای بعدی تعداد بیشتری از مدارس در شهرهای سراسر کشور را درگیر کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای حمایت از دانش آموزان صاحب ایده برتر دارید؟ گفت: آنچه که از طرف دولت پیش بینی شده، برنامههای آموزشی است و ما گروههایی را در برنامههای ۴ روزه انتخاب میکنیم و آنها وارد یک مدرسه تابستانی میشوند که به مدت دو هفته در آنجا با یک سری مهارتها آشنایی پیدا میکنند و از این طریق استعدادهایشان را شکوفاتر میکنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه آیندهای برای این برنامه تان متصور هستید؟ افزود: ما پس از اجرای این برنامهها در سطح مدارس و با حضور دانش آموزان بنا داریم آن را برای معلمان و مدیران آموزش و پرورش هم برگزار کنیم که از این طریق طیف وسیعی از دانش آموزان درگیر این نوع آموزشها و مهارتها خواهند شد.
توجه ویژه نمایشگاه الکامپ امسال به استارت آپها
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت:: در نمایشگاه الکامپ امسال که قرار است از ۲۷ تا ۳۰ تیر در محل دائمی نمایشگاههای تهران برگزار شود، توجه ویژهای به استارت آپها شده است.
محمدباقر اثنی عشری در حاشیه نشست رویکرد کارآفرینی و برنامه نویسی در حوزه فناوری اطلاعات که با حضور دانش آموزان صاحب ایده برگزار شد، افزود: بهترین سن برای آشنا شدن دانش آموزان با فناوری اطلاعات سن دبیرستان است و کاری که سازمان نظام صنفی رایانهای میتواند در این بخش انجام دهد در محدوده شرکتهایی است که در بخش رایانه فعالیت میکنند و ما بعنوان تعهدی که به نسل جوان داریم در نمایشگاه الکامپ امسال فضای رایگان در اختیار بخش استارت آپ دانش آموزی قرار خواهیم داد.
وی گفت:: امیدواریم با این اقدام دانش آموزان با شرکتها و سرمایه گذارهای بیشتری بتوانند آشنا شوند.
اثنی عشری در پاسخ به سوالی در مورد نوع حضور استارت آپها در نمایشگاه الکامپ امسال افزود: از ۴ سال پیش استارت آپها در این نمایشگاه حضور پیدا کردند و حضورشان رو به رشد بوده است و در نمایشگاه امسال دو سالن دیگر به آنها اختصاص داده ایم و از این طریق نیروهای جوان بیشتر گردهم خواهند آمد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سازمان با برخی سایتها که در حوزه کسب و کار و فضای مجازی با اقداماتشان موجب اخلال در اقتصاد کشور شده اند برخورد میکند؟ گفت:: ما در این زمینه اقداماتی انجام دادیم و معتقدیم ناهنجاریها و تخلفاتی در فضای واقعی داریم که سالهاست رخ میدهد، اما در بخش فضای مجازی که عمرش به ده سال نمیرسد ناهنجاریهایی دیده میشود و احساس ما این است هم قابل کنترل است و هم گسترده نیست.
وی با اشاره به اینکه اغلب کسانی که در فضای مجازی و کسب و کارهای اینترنتی فعالیت میکنند به قانون احترام میگذارند، افزود: البته اقلیت و درصد کوچکی هستند که از این فضا برای تخلف و جرم استفاده میکنند که ما تلاش میکنیم با همکاری در نهادهای ذیربط آن را به حداقل برسانیم.