• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۳۷۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۰
بین الملل » تحلیلی

تشریح مرحله دوم عملیات نصر من الله 

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المسیره، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در تشریح مرحله دوم عملیات نصر من الله در محور نجران، از یگان‌های موشکی، پهپادی و دفاع هوایی به عنوان اصلی‌ترین یگان‌هایی یاد کرد که در کنار دیگر یگان‌های نظامی سهم به سزایی در پیروزی داشته اند. 

یحیی سریع در کنفرانسی مطبوعاتی با هدف تبین روند و نتیجه مرحله دوم عملیات نصر من الله، با بیان این مطلب، اهداف مرحله دوم عملیات نصر من الله را پیشروی و آزادی مناطق وسیعی از محور نجران به ویژه مناطق مرتبط با شهرستان کتاف دانست.
مشروح سخنان سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن به شرح زیر است:
با استعانت از خدواند متعال، پس از موفقیت مرحله اول عملیات نصر من الله، مرحله دوم این عملیات با نام شهید سرهنگ محمد یحیی. ملقب به شهید ابوالحسنین و با روحیه ایمانی و معنوی بالا آغاز شد، این مرحله از عملیات پس از آمادگی‌های لازم و برنامه ریزی عملیاتی- که در سطحی عالی انجام شد- در تاریخ سوم محرم الحرام ۱۴۴۱ هجری قمری (سوم سپتامبر ۲۰۰۱۹) آغاز شد.
اهداف مرحله دوم عملیات پیشروی و آزادی مناطق وسیعی از محور نجران به ویژه مناطق مرتبط به شهرستان کتاف بود، قبل از آغاز عملیات، یگان‌های اطلاعاتی و استخباراتی وارد عمل شدند و تلاش‌های آنان در موفقیت این مرحله از عملیات نقش به سزایی داشت، چنانچه این یگان‌ها در موفقیت مرحله اول عملیات سهم قابل توجهی داشتند. نیرو‌های عمل کننده از واحد‌های مختلف نیرو‌های مسلح، بوده اند که برجسته‌ترین آن‌ها یگان موشکی، یگان پهپادی و یگان دفاع هوایی هستند. به این یگان‌ها باید نیرو‌های زمینی از جمله یگان توپخانه، یگان مهندسی، یگان تک تیرانداز، یگان ضد زره و یگان پیاده را نیز اضافه کرد. همچنین نباید از نقش ستاد تبلیغات جنگ، به ویژه نقش این ستاد در مستند سازی مرحله اول و دوم عملیات غافل ماند.
یگان موشکی شش عملیات را اجرایی کرد که مهم‌ترین آن، حمله به فرودگاه نجران با موشک‌های بالستیک بدر است ضمن اینکه این یگان با استفاده از موشک‌های کوتاه برد در بخش‌های دیگر این مرحله از عملیات هم مشارکت پویا داشت. یگان پهپادی نیز شانزده عملیات انجام داد که دو عملیات مشترک با یگان موشکی و دو عملیات مشترک با یگان توپخانه بود، در کنار این موارد باید به عملیات جاسوسی این یگان هم اشاره داشت.
یگان دفاع هوایی نیز به خواست خدا توانست، چهل عملیات را اجرایی کند، که شامل مقابله با بالگرد‌های مختلف آپاچی تا جنگنده‌های مختلف است، این یگان موفق شد بالگرد‌ها و جنگنده‌های مهاجم را به عقب نشینی وادارد.
در بخش مدیریت عملیات نیز شاهد مشارکت تعدادی از فرماندهان وزارت دفاع و ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح بودیم.
بر اساس برنامه ریزی، اجرای عملیات تاکیدی از شایستگی‌های نیرو‌های ما در واحد‌های مختلف نظامی و بیانگر توانمندی و شجاعت بالای آنان در رویارویی با شرایط مختلف میدانی است. نیرو‌های مسلح ما، در این مرحله از عملیات، درک درستی از شرایط و موانع موجود در برابر خود داشتند، آنان ضمن اعتماد به توانمندی تمامی دست اندرکاران عملیاتی، برای اجرای تمام ماموریت‌ها از عزم کافی بهره می‌بردند و جهت لبیک به وظیفه دینی و ملی آماده بودند تا اهداف راهبردی عملیات محقق شود و به خواست خدا به پیروزی برسیم.
یحیی سریع, سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود که با هدف تشریح مرحله دوم عملیات نصرمن الله در محور نجران برگزار شد گفت: نیروهای مسلح بار دیگر با تمامی اقشار مردم بزرگوار یمن عهد می بندند که هرگز در عمل به مسئولیت های ملی در دفاع از حاکمیت ملی و امنیت تمامی مناطق کشور, کوتاهی نخواهند کرد بلکه با هر آنچه در توان دارند برای رسیدن به این اهداف تلاش می کنند. نیروهای مسلح کاملا مطمئن هستند که مردم بزرگوار, صبور و مجاهد یمن هم به حمایت هایشان از سازمان نظامی کشور که در دفاع از کشور و مردم, در حال ادای دین دینی و ملی است, خواهند افزود, با تکیه بر همین اعتماد فرماندهی نیروهای مسلح نقش شرافتمندانه و تاریخی قبایل مختلف یمن را, چه در مخالفت با ذلت و خواری و چه در تاکید بر همراهی با ملت و در صدر آن, دفاع از کشور و کرامت برخاسته از تاریخ اصیل و ریشه دار قبایل یمنی, می ستاید, امروز نیروهای مسلح ما مواضع فرماندهی و سرور ما, عبدالملک بدرالدین الحوثی - حفظه الله - را که در سخنانش در روز مقاومت ملی بیان کرده بود عملی ساخته اند, ایشان تاکید کرده بودند کسی که می خواهد حقمان را از ما بازستاند تا ما ملتی آزاده و مستقل نباشیم به خواست خدا ما زندگی, جان و توانش را می گیریم. 
این سخنِ درستی است, اگر کسی بخواهد به ملت ما تجاوز کند و حق زندگی محترمانه را از مردم ما بستاند, به خواست خدا ما نیز زندگی, جان و توانش را می گیریم. اینها از وظایف ارتش ملی کشورهایی است که با تجاوز و اشغالگری مواجه می شوند. ما در طول تاریخ نشنیده ایم که ارتش ملی در کنار دشمنان ملتش بجنگد یا آنکه به کشورش خیانت کند زیرا کسی که چنین کند مزدور و خائن است و تاریخ این نوع خیانت را فراموش نخواهد کرد. تاریخ نام آن دسته از هموطنان آزاده ای را که در این مرحله حساس در کنار یمن باقی مانده اند و در این نبرد سرنوشت ساز جانفشانی نمودند ثبت خواهد کرد چنانچه از همه آنانی که به کشور و مردمشان خیانت کرده اند یاد خواهد کرد. امروز به خواست خدا نیروهای مسلح ما در رویارویی با چالش ها و موانع مختلف, در ایستادگی سرسختانه در برابر ائتلاف متجاوزان و خائنان به کشور و ملت, قدرتمندتر شده اند. امروز ارتش قهرمان ما مجهز به سلاح قدرتمند بازدارنده است, سلاحی که قادر است در دفاع از یمن عزیز و مردم بزرگش, به تجاوزات, واکنش مضاعف نشان دهد. عملیات نظامی ما جز در صورت توقف تجاوز, متوقف نخواهد شد.
نیروهای مسلح ما در چارچوب راهبرد نظامی, در اجرایی کردن مراحل مختلف عملیات نصر من الله, تلاش می کنند و ما را در برابر واقعیت های جدیدی قرار خواهند داد.

نتایج مرحله دوم عملیات نصر من الله به شرح زیر است,
1- مساحت جغرافیایی آزاد شده,
به خواست خدا نیروهای ما توانستند امنیت را در بیش از صد و پنجاه کیلومتر مربع از منطقه عملیاتی تامین کنند.
توانستند دو منطقه الفَرَع و السوح , چند پایگاه نظامی راهبردی و تعداد قابل توجی از اردوگاهها را آزاد سازند.
2- حملات هوایی دشمن
نیروی هوایی دشمن در 48 ساعت اولیه از مرحله دوم عملیات, بیش از صد و بیست عملیات انجام داد, تعداد حملات هوایی دشمن در طول مرحله اول از عملیات نصر من الله به 611 مورد رسید. این میزان قابل توجه از عملیات, علیه مساحت جغرافیایی محدودی بوده است اما نتوانست نیروهای ما را به زانو در آورد و در عزم و اراده مجاهدان خلل ایجاد نماید, بلکه موجب تقویت ایمان و اراده آنان شد تا در اجرایی کردن اوامر جدی تر شوند.
3- زیان های دشمن
- ویرانی و به غنیمت گرفته شدن بیش از 120 خودروی زرهی و غیر زرهی
- کشته یا زخمی شدن دست کم دویست نیروی دشمن که بیشتر آنها از خیانتکاران به یمن بودند( نیروهای مزدور یمنی)
- اسارت تعداد قابل توجهی از نیروهای دشمن که در میان آنها اتباع عربستانی هم دیده می شوند.
(تایم 00:04:29 پخش بخشی از اعترافات نظامیان سعودی )
(نفر اول- سرباز یکم ابراهیم بن راشد بن علی , از گروهان بیست و سه, جمعی لشکر زرهی ملک عبدالعزیز
نفر دوم- عبید القحطان, از گارد ملی جمعی لشکر ملک عبدالعزیز, با درجه گروهبانی
نفر سوم- محمد عیسی , سرباز, رسته زرهی, از مکه
نفر چهارم- سلطان علی عامر الناشر البیشی, گروهبان هستم, شماره ویژه 133, شماره کل 83082016
نفر پنجم- صلاح الرشید محمد الزوانی, شماره کل 3312150, شماره ویژه 351, از منطقه نجران
نفر ششم- ستوان عبدالحمد محمد الشمانی العسیری, از منطقه عسیر, از روستای خمیس البحار, در روستای الفرع اسیر شدم)
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)