در نشست خبری مطرح شد
تشکیل ۳۵ پرونده برای دفاتر هواپیمایی در اربعین
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی: ۲۳ تخلف دفاتر هواپیمایی در ایام اربعین مربوط به استان تهران است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید یاسر رایگانی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: در طرح اربعین هزار و ۲۵۶ گشت مشترک تعزیرات در سراسر کشور برگزار شد و پنج هزار و ۸۸ مورد بازرسی صورت گرفت که هزار و ۸۷۸ واحد تخلف داشتند و دو هزار و ۳۲ واحد بدون تخلف بودند و به هزار و ۱۸۷ واحد تذکر داده شد.
وی گفت: در این طرح دو هزار و ۴۱۷ پرونده تشکیل شد و متخلفان به پرداخت ۳۷ میلیارد و ۹۸۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.
آقای رایگانی به تخلف دفاتر هواپیمایی در ایام اربعین اشاره کرد و افزود: بیشترین تخلف مربوط به استانهای تهران و خوزستان بود.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: زمانی که سازمان هواپیمایی کشوری به شرکتهایی خاص و با مجوز خاص امکان فروش بلیت اربعین را میدهد آیا اگر در شبکه، دلالی نیست پس در چه قالبی تخلفها صورت میگیرد؟
وی به آگهی فروش یک شرکت هواپیمایی خارجی اشاره کرد و گفت: این شرکت خارجی قیمت پرواز شیراز به نجف را ۱۱ میلیون تومان آگهی کرده بود که همان زمان برای سخنگوی سازمان هواپیمایی فرستادم، اما هیچ واکنشی نشان نداد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: قاعدتاً دفاتر هواپیمایی خارجی هم نباید اجازه داشته باشند که حدود پنج برابر قیمت دفاتر داخلی بلیتهای خود را به فروش برسانند.
آقای رایگانی در باره افزایش قیمت برخی خودروهای داخلی هم گفت: در شرایطی که در دو ماه گذشته شاهد سیر نزولی قیمت خودرو بودیم و قیمت برخی خودروها تا ۶ میلیون تومان کاهش یافته بود، متاسفانه خودروسازان با عرضه نکردن و پلاک گذاری نکردن خودرو خللی ایجاد کردند و هم اکنون شاهد افزایش حدود ۱۱ میلیونی برخی خودروهای داخلی هستیم.
انجمن صنفی دندانپزشکان قیمت انواع ایمپلنت را اعلام کند
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: انجمن صنفی دندانپزشکان که تبلیغات آدامس و خمیردندان را تایید میکند، قیمت انواع ایمپلنت را هم به مردم اعلام کند.
سیدیاسر رایگانی در نشست خبری افزود: چندی پیش ما اعلام کردیم که در یکی از مناطق تهران ایمپلنت یک دندان با ۵۶ میلیون تومان انجام شده بود و برخی دندانپزشکان نیز دلار دریافت میکردند که همان زمان از وزارت بهداشت خواستیم، ورود کند.
وی گفت: اخیرا هم شاهد بودیم که برخی ایمپلنت را به قیمت دو میلیون تومان خریداری کرده بودند که ظاهرا آسیب فراوانی به مردم وارد شده بود که بخشی از این آسیبها از نگاه کارشناسان موجب عفونت مغزی هم میشود.
آقای رایگانی در همین خصوص از مردم خواست فریب تبلیغات در حوزه خدمات دندانپزشکی را نخورند و مقصر اصلی در این خصوص را متولیان در حوزه دندانپزشکی خواند.
وی گفت: ما در تهران شاهد اختلاف ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصدی تعرفه دندانپزشکی هستیم و بخش زیادی از مردم توان پرداخت هزینههای دندانپزشکی را ندارند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: انجمن صنفی دندانپزشکان که تبلیغات آدامس و خمیردندان را تایید میکند، چرا قیمت انواع ایمپلنت با کیفیتهای مختلف را به مردم اعلام نمیکند تا این اجحافها در حق مردم صورت نگیرد؟
رایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعزیرات چه نظارتی بر عملکرد خودروسازان دارد، گفت: سازمان نظارتی نیستیم و دستگاه رسیدگی کننده هستیم.
وی افزود: روزانه آمار تولید و فروش خودرو و موجودی قطعات خودرو و تعداد انبارها به ما ارسال میشود، اما مرجع قیمت گذاری سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان است و معتقدیم قیمت گذاری برخی خودروها تابع قیمت تمام شده، لوازم یدکی و حقوق کارگری و بیمه نیست.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره پرونده ذرتهای آلوده هم گفت: این پرونده در اختیار تعزیرات نیست، اما مردم مطمئن باشند که یک دانه ذرت هم وارد چرخه تولید و توزیع نشده است.
رایگانی افزود: نگرانی اصلی درخصوص امحای این ذرت هاست چراکه به دلیل آلودگی نه میتوان آن را به دریا انداخت و نه به دلیل هزینههای سوخت میتوان آن را حمل کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده شهرداری تهران و سازمان حمل و نقل و ترافیک در بحث عوارض و طرح ترافیک گفت: این پرونده در مرحله بدوی است و ما دوست نداریم با یک پرونده وارد تقابل رسانهای شویم و آن دسته از مسئولان شهری که اعلام کرده اند، رسیدگی به این تخلف در صلاحیت تعزیرات نیست باید بدانند که هرگونه گرانفروشی در کالا و خدمات را تعزیرات میتواند، ورود کند.
رایگانی درخصوص آخرین وضع پرونده مدیران متخلف سازمان تعزیرات هم افزود: سه نفر از همکاران ما در ستاد تخلفاتی را داشته اند که با پیگیری رئیس سازمان تعزیرات و دستور وی به حراست سازمان تعزیرات این افراد به دادگستری معرفی شدند و پرونده آماده ارسال به دادگاه است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تخلف اپراتورها در ایام اربعین گفت: اگرچه وزیر ارتباطات اعلام کرد ۲۶ میلیارد تومان باید به زائران اربعین برگشت داده شود، اما باید به ما اعلام کنند که این تخلفات بابت کم فروشی در حجم بستهها یا گرانفروشی در قیمت بستهها بوده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: باید اپراتورهای متخلف به ما معرفی شوند و مرجع معرفی هم وزارت ارتباطات است.
فروش کالاها در فروشگاههای مجازی بدون متولی است، مردم مواظب باشند
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: فروش همه کالاها در فروشگاههای مجازی متولی ندارد؛ مردم خودشان مراقبت کنند که اجحافی به آنها نشود.
سید یاسر رایگانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعزیرات چه برنامهای برای برخورد با تخلف فروشگاههای اینترنتی و مجازی دارد؟ افزود: فروش همه کالاها در فروشگاههای مجازی بدون متولی است و حتی شرکتهایی که در این حوزه مشهور شده اند، تقلب در کسب دارند و به لحاظ بهداشتی نیز هیچ نظارتی بر کالاهای بهداشت و سلامت آنها نیست.
وی گفت: تقلب در کالاهای الکتریکی و رایانهای و گوشی تلفن همراه هم در این فروشگاهها بسیار زیاد است و مردم تماسهای بسیار زیادی با سامانه ۱۳۵ تعزیرات دارند، اما ما نمیدانیم به چه کسی بگوییم.
رایگانی افزود: فقط یک اتحادیه، کل فروشهای اینترنتی را رصد میکند که حتی این اتحادیه یک پرونده تخلف هم به شعب سازمان تعزیرات در سراسر کشور ارسال نکرده است.
رایگانی گفت: درخواست ما از مسئولان سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که به وظایف نظارتی شان عمل کنند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص قیمت رب گوجه فرنگی هم گفت: در ماههای اخیر بارها از گرانفروشی قیمت رب انتقاد کردیم و با وجود اینکه وظیفهای نداشتیم، اما مسئولان سازمان حمایت و صنعت، معدن و تجارت را با خودمان به کارخانههای تولید رب بردیم و با برخی متخلفان هم برخورد شد.
سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: در شرایطی که گوجه فرنگی به قیمت ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میشود حداکثر قیمت هر قوطی رب گوجه باید ۱۰ هزار تومان باشد و بیش از این قیمت؛ غیرمتعارف است.
رایگانی گفت: در شرایطی که حتی کشاورز ناچار است کمتر از ۵۰۰ تومان هم گوجه خود را عرضه کند ما در برخی تبلیغات فروشگاههای زنجیرهای میبینیم که با کمال پررویی تخفیفهایی ارائه میکنند که از نظر ما این تخفیفها غیر واقعی و نوعی فریب مردم یا ظلم به مردم است.
وی گفت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید تعارف را با کارخانههای تولید رب کنار بگذارد و چرا جلسه حدود دو ماه و نیم گذشته مسئولان سازمان حمایت با کارخانههای بزرگ تولید رب منجر به هیچ نتیجهای نشد؟
وی درباره قیمت نان هم گفت: از ۱۲ آبان همه نانوایان سراسر کشور موظف شدند نرخ نامه مربوط به قیمت و وزن نان را نصب کنند و ما از آن تاریخ به بعد در گشتهای مشترک تعزیرات برخوردهای جدی تری با متخلفان داشته ایم.