• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۶۰۸۳
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۳
فارس » اقتصادی
گزارش مکتوب ...

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

کشت قراردادی گندم نوید بخش روزهای طلایی برای کشاورزان استان فارس است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دسته‌های پینه بسته اش را به شکرانه سبز شدن زمین‌های آبا و اجدادی اش بالا می‌برد و با لبخندی شیرین می‌گوید: امسال بدون دغدغه و با امیدواری بیشتر نسبت به هر سال ۴۵ هکتار گندم کشت کرده ام.

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

محمد خسروی، کشاورز نمونه شهرستان رستم می‌گوید: سال‌های گذشته به خاطر هزینه‌های زیاد نمی‌توانستم به موقع نهاده‌های کشاورزی را خریداری و زمین هایم را کشت کنم، ولی امسال با حمایت دولت و اجرای طرح کشت قراردادی نگرانی از بابت تهیه سم و کود‌های مورد نیاز ندارم.

کشت قراردادی؛ حمایت از گندمکاران
محمدی مشاور ارشد رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس می‌گوید: با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی از جمله کود‌های پتاسه و فسفاته از سال ۱۳۹۹ مصرف این کود‌ها که تاثیر بسزایی در تولید دارند در زمین‌ها استان و کشور با کاهش چشمگیری روبرو شد به طوری که میزان مصرف این کود‌ها در کشور به کمتر از ۲۰ درصد شرایط نرمال رسید.

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

او می‌افزاید: برای جلوگیری از کاهش تولید محصول، زیان اقتصادی کشاورزان و در راستای حفظ خاک برای نسل‌های آینده و حمایت از کشاورزان در جهت تولید طرح کشت قراردادی گندم ابلاغ شد.

به گفته محمدی، در این طرح مقرر شد در یک قرارداد بین شرکت غله و خدمات بازرگانی به عنوان مجری طرح با کشاورزان متقاضی و با نظارت مسوولان جهاد کشاورزی، کود‌های شیمیایی فسفاته، پتاسه و ازته و هزینه بیمه محصولات کشاورزی از سوی شرکت غله به شرکت خدمات حمایتی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت شود و در زمان برداشت پس از تحویل محصول کشاورز به شرکت غله، هزینه‌های صورت گرفته از بهای کلی محصول تحویلی کسر شود.

 مشاور ارشد رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، کشت قراردادی را به عنوان یکی از سیاست‌های وزارتخانه جهاد کشاورزی در ایجاد بازار مطمئن برای کشاورزان می‌داند و می‌افزاید: این طرح، راهی برای کمک به بهبود معیشت بهره برداران و رونق تولید در استان فارس است.
مسیری نو برای رونق تولید

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی
فرهاد شریفی قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی فارس هم کشت قرادادی را یکی از راه‌های کمک به معیشت بهره برداران، رونق تولید و خودکفایی در گندم می‌داند و می‌گوید: بنابر سخنان مقام معظم رهبری، سیاست مسوولان دولتی، حمایت از کشاورزان است تا آن‌ها به استمرار کشت و تولید امیدوار شوند.

او می‌افزاید: کشت قراردادی موجب می‌شود از دغدغه بهره برداران در راستای تامین نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز زراعت خود کاسته شود.

شریفی، از مزایای کشت قراردادی گندم را خرید تضمینی و پرداخت به موقع وجه محصول تحویلی یادآور می‌شود و تصریح می‌کند: این کار باعث می‌شود که اعتماد و اطمینان خاطر دو سویه بین کشاورز و متولیان امر کشاورزی حاصل شود.

قائم سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به این که یکی از اهداف دولت در کشت قراردادی، بیمه محصولات کشاورزی به ویژه گندم است، می‌گوید: این کار می‌تواند بهره برداران را در مواقع بحرانی و وضعیت نامناسب اقلیمی در این سال‌های کم آبی و خشکسالی یاری کند.

شریفی یکی دیگر از اهداف کشت قراردادی گندم را حذف دلالان و واسطه‌ها می‌داند.

حمایت از کشاورزی قراردادی

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

هوشنگ جوکار کشاورز مرودشتی می‌گوید: در این کشت بهره برداران متقاضی با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی می‌توانند پس از تایید سطح زمین خود برای تامین کود، بیمه و کشت گندم اقدام کنند.

او می‌افزاید: در این طرح کشاورز تا مبلغ سقف دو میلیون تومان به ازای هر هکتار بهره مند می‌شود و مبلغ آن را اداره غله و خدمات بازرگانی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بابت خرید نهاده کود شیمیایی پرداخت می‌کند.

این کشاورز مرودشتی با بیان این که این طرح به دلیل استفاده بهینه از کود‌های پایه در نهایت افزایش عملکرد در واحد سطح را به دنبال دارد، تصریح می‌کند: در کشت قرار دادی کشاورزان علاوه بر بیمه محصول و تامین به موقع کود‌های ازته، پتاسه و فسفاته، از افزایش بهره وری تولید، یارانه انتقال دانش و فن آوری در تولید گندم، یارانه آزمون آب و خاک نیز بهره مند می‌شوند.

ذبیح الله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز هم می‌گوید: جز به جز طرح کشت قراردادی گندم در کلاس‌های ترویجی و آموزش‌های چهره به چهره و همچنین از طریق فضای مجازی و تهیه برگه‌های توجیهی به بهره برداران اطلاع رسانی شده است.

فارس رتبه دوم اجرای کشت قراردادی گندم در کشور

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی
مجتبی دهقان پور رییس جهاد کشاورزی فارس می‌گوید: میزان سطح زیر کشت قراردادی گندم در ۷ استان بوشهر، خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان و هرمزگان کشور را بیش از ۱۴۶ هزار و ۷۰۰ هکتار اعلام کرد.

دهقان پور می‌گوید: در سال زراعی جاری حدود ۳۶ هزار هکتار گندم آبی در قالب کشت قراردادی کاشت شده است و فارس بعد از خوزستان رتبه دوم در اجرای این طرح را در کشور دارد.

رییس جهاد کشاورزی فارس می‌گوید: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته انتظار می‌رود بیش از ۱۱۴ هزار تن گندم از این سطح برداشت شود.

به گفته دهقان پور، تعداد کشاورزان مشارکت کننده در این طرح بیش از چهار هزار نفر است و بر اساس قرارداد‌های منعقد شده حدود ۱۶ هزار تن کود ازته، فسفاته و پتاسه در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

دهقان پور با بیان این که براساس تفاهم نامه بین مجری طرح و صندوق بیمه کشاورزی تاکنون اطلاعات بیش از ۳۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح زیر کشت کشاورزان به صندوق بیمه ارسال شده است، می‌افزاید: ۹۵ درصد از قرارداد‌ها در سامانه سیفا ثبت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به این که کشت قراردادی گندم برای اولین بار به صورت الگو در هفت استان کشور اجرا شده است، ابراز کرد: امید است با اجرای این طرح حفظ پایداری تولید در استان صورت بگیرد.

مدیر غله فارس هم، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم را ۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: وجه گندم ۷۲ ساعت پس از تحویل محصول به حساب کشاورز پرداخت می‌شود.

تضمین پایداری تولید

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی
هدایت الله رحیمی مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس می‌گوید: کشت قراردادی گندم نقش مهمی در تامین امنیت و پایداری تولید و گامی ارزشمند در رفع مشکلات بخش کشاورزی از جمله نیاز نقدینگی کشاورزان گندم کار برای خرید نهاده و ماشین آلات دارد.

به گفته او، کشت قراردادی گندم برای تامین امنیت غذایی کشور با استفاده از الگوی کشت و رسیدن به بهره وری تولید، افزایش ارزش افزوده، کاهش ضایعات و تعادل قیمت و حمایت از بهره برداران با هدف تامین کود پایه، سرک، پوشش بیمه محصول و جهش تولید این محصول راهبردی در استان در روند اجرا قرار دارد.

رحیمی می‌گوید: تولید محصول بر اساس استاندارد‌ها و تقاضای مصرف کنندگان گندم و با اولویت اقتصادی کردن تولید، استفاده بهینه از یارانه‌ها و کاهش مداخله گری دولت در خرید و فروش گندم از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

این مقام مسوول می‌افزاید: در این طرح گندم کار به ازای هر هکتار زیر کشت، علاوه بر دریافت کود پایه موردنیاز به ارزش تقریبی ۳۰ میلیون ریال، از پوشش بیمه محصول نیز استفاده خواهند کرد.

او با اشاره به کاهش هزینه‌های تولید، تأمین نهاده، اجاره ماشین آلات کشاورزی، هزینه‌های کارگر و حمل و نقل محصول می‌افزاید: افزایش درآمد، ایجاد اشتغال، خرید تضمینی محصول با قیمت مشخص، ارائه نهاده‌ها و خدمات حمایتی توسط شرکت‌ها به کشاورزان، از مزایای کشاورزی قراردادی است.

اعتماد دو سویه بین کشاورز و متولیان کشاورزی

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی
فرهاد شریفی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس هم می‌گوید: کشت قرادادی در خودکفایی گندم موثر است و می‌تواند از دغدغه بهره برداران برای تامین نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز بکاهد.

او با بیان این که در کشت قراردادی گندم، وجوه محصول تولیدی به موقع پرداخت خواهد شد، می‌افزاید: در این روش اعتماد و اطمینان خاطر دو سویه بین کشاورز و متولیان امر کشاورزی حاصل می‌شود.

به گفته شریفی، یکی از اهداف دولت در کشت قراردادی، حذف دلالان و واسطه‌ها و توسعه بیمه محصولات کشاورزی خصوصا گندم است، می‌افزاید: این کار می‌تواند بهره برداران را در مواقع بحرانی و وضعیت نامناسب اقلیمی در این سال‌های کم آبی و خشکسالی یاری کند.

 پایداری تولید محصولات کشاورزی

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که در شرایط فعلی تحریم، پایداری تولید و خودکفایی محصولات راهبردی بسیار حائز اهمیت است و اجرای کشت قراردادی، راه حلی مناسب برای پایداری تولید محصولات کشاورزی به شمار می‌رود.

جمالی مدیر غله فارس هم می‌گوید: با کشت قراردادی، کشاورزان دیگر نگران تامین مالی هزینه‌های کشت و خرید نهاده‌های کشاورزی و کاهش قیمت محصولات نیستند.

او می‌افزاید: اجرای کشت قراردادی به سبب تولید محصول، مطابق قرارداد، نوعی تضمین برای فروش محصول است که تولیدکنندگان به سبب ارتقای درآمد، رغبت بیشتری به امر تولید دارند.

تامین امنیت غذایی با کشت قراردادی

پایانی بر دغدغه گندمکاران

با اجرای موفق طرح خرید تضمینی گندم در استان فارس و استقبال کشاورزان، آقای خسروی هم به عنوان یک کشاورز از این که سهمی در حفظ استقلال و رونق اقتصادی کشور دارد ابراز خرسندی می‌کند و به امید برداشت خوشه‌های طلایی راهی گندمزار سرسبزش می‌شود.

 

* فریبا غلامی

خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس

گندم

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ طرح عمرانی در روستا‌های بدون دهیاری مهاباد اجرا می‌شود
دانشگاه ها در فضاسازی گفتمان ثبت جهانی دره خرم آباد بسترسازی کنند 
اعتبار کالابرگ دهک‌های ۴ و ۵ از امروز شارژ می‌شود
انعقاد قرارداد واگذاری زمین برای ۱۲۰۰ نفراز خانواده شهدا و ایثارگران
مراسم بزرگداشت دکتر حمید کریمی، پزشک خدمتگزار مردم آباده
افتتاح ۳۰ مدرسه نهضت عدالت آموزشی در استان یزد تا مهر ۱۴۰۴
آغاز مرمت بنا‌های تاریخی شهرستان بردسیر
تفاهم‌نامه همکاری میان میراث‌فرهنگی با سازمان نقشه‌برداری کشور
اعلام زمان آزمون‌های عملی یا تشریحی برخی رشته‌های کارشناسی ارشد
دریاچه ارومیه تا آخر تابستان دوام می آورد؟
اهدای اعضای نوجوان مرگ مغزی نقنه‌ای به بیماران نیازمند
اخبار مستند امروز ۳۰ تیرماه
برگزاری جلسه اعضای کمیته فنی موزه‌ها
واکنش رئیس اداره برق کهگیلویه به اعتراض مرغدار دهدشتی
دوچرخه سواری بانوی سیرجانی دور دریاچه وان ترکیه
ایمنی و محیط‌زیست اولویت‌های اصلی شرکت ملی گاز
اهدای ۹۵ جلد کتاب توسط خیر شیرازی به کتابخانه شهر بهمن
فرسودگی ۶۲ درصدی شبکه آب جوین
بزرگداشت قیام تاریخی مردم سیستان به خونخواهی امام حسین (ع) در چابهار
اختصاص ۲۵ میلیارد ریال برای گردشگری مذهبی گناباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)